Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 216
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Jessika все съм слушала аргументи, ама този пък направо ме утрепа бе жена. То все съм чула за авторитети, свекърви, приятелки, познати ама твоето би всички. Егати авторитет ютуб Joy Joy Joy Joy
Като стигнеш до захранването да не забравиш да провериш с какво китайците и виетнамците си захранват децата.
Дано да не съм те обидила много щото искрено се смях. Joy Joy Joy Joy

# 151
А одавна се каня да питам Валари (и все забравям) дали си е избрала педиатър вече, че аз въобще не съм на ясно с тези доктори в Благоевград.
А за козметиките, както и всички други неща в БГ и аз съм на мнение, че има голяма разлика в качеството. Има огромно значение за къде е производството, дали ще се доставя в източните страни на Европа или за западните. Знам го от личен опит и то от много скоро. Миналата година бях в Италия и ми се наложи да си купя неща, които си ги ползвам и тук. Повярвайте ми разлика имаше.

# 152
Привет мами. Току що лекарката ми каза, че още няма консултации. Не могат и болнични да издават до края на седмицата сигурно. Утре пак съм на запис на тонове? Вие колко често ходите? На мен ми казаха 1-2 пъти седмично да ходя. Че аз днес влязох в 9 ти Simple Smile и мисля края на другата седмица да извадим бебана Simple Smile Май аз ще съм първата от мартенските както изглежда Simple Smile най- нетърпеливата Simple Smile Искам да я гушкам вече, миналата седмица беше 2800, което зна4и че другата ще е към 3100-3200, тамън голямо бебе ще гушкам Simple Smile
Джесика, а има ли мед.причина за това ти намерение или е просто от желания да се видиш с бебето?

# 153
skrech имам познати с по 3 деца и последното, с което се съобразяват е какво мислят или казват другите  Peace Важното е ти какво искаш  Hug всички останали да си гледат работата  Peace

KATRIN_24 сърбежа не е само заради разтягането на кожата  Peace по ръцете например  Peace А стриите ..... те за съжаление са зависими от типа кожа. Мазането облекчава щетите  Peace но не ги предотвратява  Hug

Magica_de_Spell Страхотно е че сте успели да решите проблема.  Peace

За ритуалите на спане при някои деца действат при други не  Peace Всички  ми казват че не трябва да чета приказки на малката преди заспиване, защото се превъзбуждало съзнанието..... но това е единствения начин да се укротим вечер. Всяка вечер четем и се гушкаме задължително.  Peace всяко дете си показва и не трябва да робуваме на определен модел. Аз се опитах но се оказа че не винаги това е най добрия вариант. Така че мислете и следете бебето.  Peace Опитвайте и бъдете гъвкави, ще чуете какви ли не препоръки доброжелателни и не толкова и понякога е трудно да се прецени. Но никога не забравяйте, че вие сте тези които в крайна сметка решавате.  Hug  

Jessika защо бързате толкова да го извадите бебето  newsm78

Били как успяваш да свършиш толкова много работа  newsm78 аз само измих банята и след това получих болки и трябваше да пия хапове  newsm78

# 154
Аз също съм редовна студентка на индивидуален план, освен това се осигурявам  Party но скоро няма да мога да вземам майчинство, защото нямам необходимия стаж и затова освен еднократната помощ за майки студентки ми се полагат и другите помощи - 45 дни преди термина 150 лв еднократно, 250 лв при раждането, 2880 като студентка и освен това по 100 лв на месец социални помощи, защотоняма да имам право на майчинство първата година. Така че ако има и др в това положение да си интересуват какво им се полага. Аз вече си взех болничния преди термина и тази седмица ще подавам документи за първата помощ.
 Относно козметиката аз се спрях на бюбхен, защото ми хареса шампоана им от глава до пети. Първо избрах него и след това реших всичко останало да е на бюбхен. Дано детето дне го отхвърли, че съм чувала добри отзиви за марката и не ми се екпериментира с много различни  Rolling Eyes

# 155
  • Русе
1.Извинявайте за тъпия въпрос, но сгъваемите кошари нуждаят ли се от матрак и ако да какъв, защото държа да си ползвам горното ниво.
Някои от моделите си вървят с матрак :
например това: http://kasida.bg/koshara-arena-bertoni-2-niva-bugs-yellow-102-4237.html

# 156
Момичета, нямам време да ви изчета.

ВЛизам само да ви поздравя   bouquet Ние сме във вихъра на освежителния ремонт и дано скоро да привършим, че да се отдадем на последните приготовления.

Хубава вечер от мен и бебуна

# 157
Джесика килограмите на бебето не са показател за неговата зрялост;преди да си влязла в 38 седмица има риск от дихателни проблеми(и 4 кг бебета стоят в кувьози), а например в Англия ако няма медицински показания не се прави секцио преди 39 седмица-това е за да се презастраховат,но преди 38 седмица наистина е рисковано;

# 158
1.Извинявайте за тъпия въпрос, но сгъваемите кошари нуждаят ли се от матрак и ако да какъв, защото държа да си ползвам горното ниво.
например това: http://kasida.bg/koshara-arena-bertoni-2-niva-bugs-yellow-102-4237.html
Това дето му викат матрак е тънък шпертплат с 10-тина милиметра дунапрен отгоре и не е достатъчно за бебето твърдо му е  Peace  Peace Peace

tuncho не мен също ми предстои секцио, поне по последни думи на лекаря. И това което казваш ми е интересно, защото така ще мога да се разбера евентуално за датата, да не е много рано. Има ли значение това че бебето уж върви по напред от термина с около седмица 2 ?

# 159
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/? Ние с на мъжлето родителите живеем тъй че свекито ще помага....пък и таткото ще си вземе 15-те дни които се полагат при раждане на дете...
 За багажа аз само бикини и козметичната ми чантичка ще нося...всичко останало се дава от болницата...Ааа може би и лаптопа  Mr. Green

Джеси потърпи още малко миличка...поне докато докторката каже....И аз много искам да си гушна моята кукла ама когато доки каже че може-тогава...

# 160
Това дето му викат матрак е тънък шпертплат с 10-тина милиметра дунапрен отгоре и не е достатъчно за бебето твърдо му е  Peace  Peace Peace
Дам, и аз това казвам. Всички преносими се водят уж с матрак... ама реално го приемете като... подматрачна рамка  hahaha

# 161
Да се запиша, че съвсем я изтървах тази тема
Но може ли тези които са решили да мажат с маз или зехтин да ми кажат защо го правят, каква е причината?
г-жа Стихийно бедствие, аз не съм мазала с нищо сина си. Но като стана на 2 седмици, на ръцете и малко по краката му се появиха нещо като лишеи - много суха кожа. Сестрата ми каза да го мажа с някакво масло - от авокадо, макадамия или студено пресован екстра върджин зехтин. Мацнах го няколко пъти с масло от авокадо и помен не остана от сухата кожа (но само по местата, където кожата беше суха). Но пак искам да подчертая - това непрекъснато мазане след баня, не е за мен. Все пак аз не се мажа със зехтин, нали?
Лъки, все пак синът ти е спал непробудно само 5 часа - от 12 до 5, нали? Skrech според мен имаше впредвид това непрекъснато спане, което голяма част от майките очакват - от 8 до 8 например. Моят син сега спи така - от 8 до 7, но той вече е почти на 2 години, а колко тича и се измаря, аз бих спала непробудно сигурно по 20 часа  Laughing В началото се будеше на всеки 3 часа, за да бъде кърмен, след това поразреди буденията, стигнахме до 1 на нощ. Хайде, като родим, всеки ще разбере какво бебе му се е паднало - едни обичат да спят, други - не. В отчетната тема на сина ми, голяма част от децата все още се будят дали да бъдат кърмени, или за бутилка. Така, че не възлагайте надежди, че децата ви ще спят непробудно по цели нощи от раждането.
Skrech , аз никъде не съм чела връзка между непробудното спане и синдрома на внезапната детска смърт. А тук дават много информация в болницата. По-скоро казват, че в началото, ако детето има жълтеница и е много поспаливо, е добре, да се буди, за да се храни по-начесто, което спомага за отминаване на жълтеницата.
Jessika, прости ми, но искаренно ме разсмя. Само Fisher Price Aquarium и JOHNSON'S  Grinning Много ми е интересно, как китаец, със средна заплата от 5 долара, може да си купи ваничката (та те повечето нямат сигурно и течаща вода).
Тук хората масово си мият децата в мивката на пералнята. Не знам дали ме разбрахте. Просто където е пералнята, винаги поставят едни такива дълбоки мивки, като корито. А JOHNSON'S сигурно от всичките ми познати, имам 1 който го ползва.
За анкетата:
1. Колко дечица бихте искали да имате?  - Искаме 3 по принцип, но ще преразгледаме отново броя след появата на # 2. Аз някакси не си представям да съм си вкъщи още 5 години поне, от друга гледна точка - ще ни трябва нова, доста по-голяма кола с три деца, от трета гледна точка - помощ нямам никаква, просто физически не знам дали бих се справила с три деца под 4-5 годишна възраст.
2. Какво ви е било желанието за първото дете и изпълнило ли се е? - С първото си дете бях сигурна, че е момче. Нямаше изобщо никакво значение всъщност какво ще е, исках само да е живо и здраво. С номер 2 бях сигурна, че е момиче и е така. Само да са живи и здрави, пък и с тези модерни времена, ти едно раждаш, то друго излиза  Laughing
3.Избрахте ли количка - Да, количка имам. Baby Jogger City Elite, много си я обичам, сега ще видим, как ще се държи с две деца. Засега сме я ползвали само като единична. Ето такава:

4. Бебето при вас ли ще спи или ще бъде в отделна стая? -  Бе аз съм си подготвила и легло, и кошче, което ще поставим в нашата стая, но си мисля, че май ще спи в нашето легло. Иначе кошчето засега е в нашата стая, а леглото - в друга, но имаме още едно легло на сина ми в нашата (който спи в нашето легло), та варианти много. Като се роди, ще видим как ще се нагласим.
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/?- Мъжът ми има отпуск 1 месец при раждане на дете. Така, че той ще е главния помощник. И единствен. Не искам никой да ми се пречка (то не че някой и предлага де).
Моят багаж е готов. 1 куфар и 1 раница. Едва ли ще ви е полезно, но ето моите неща:
В раницата (която е за раждане) - тениска, джапанки, нощница, пижама, един комплект дрехи за бебето - потник, гащеризонче и шапка, превръзки, уред за масаж на гърба, шоколад, бисквити, бонбони. Разтвор за лещи и калъфче за лещи, очила, гребен. Топли чорапи, телефон, апарат, камера. Бански (за мен и мъжа ми). Бельо - за мен. Вазелин за устни - много ми беше полезен предния път, много ми бяха сухи устните и непрекъснато иначе щях да ги облизвам. Книга. Химикалка. 1  бархетна пелена.
В куфара - пижами и нощници - общо 5 броя. Пантофи. Дрехи и бельо - за мен и мъжа ми. 2-3 сутиена за кърмачи, подложки за сутиените, ако нещо започне да тече. Тук насърчават неседенето с пижама през деня. Тоалетни принадлежности - сух дездорант, шампоан, балсам за тяло, огледалце, пинсета. Лаптоп, зарядни за телефона, камерата и апарата. Четки за зъби, пастаи разни такива. Дрехи за бебето - 5 гащеризончета, 5 потника, 3 чифта чорапки, 3 шапки, 2 одеалца. И още превръзки.
Май това е.
Стана отвратително дълго.

# 162
 bowuu
Ето ме и мен.И аз в кюпа на ремонтиращите,та чак сега ви изчетох.Радвам се,че сте станали толкова активни Simple SmileЩе помоля и аз за паролка на албумчето.После ще кача и аз новите придобивки.За анкетата:
1. Колко дечица бихте искали да имате?-поне 3 Laughing ,но не смятам че мога да отговоря искрено на този въпрос преди на бял свят да се е появило поне едно.Пък и не съм сама все пак-мъжо и той има думата Laughing .Да не ви споменавам,че тааайничко си мечтая(още от малка) да си осиновим детенце.Ех мечти, мечти.Ще трябва да спечелим от тотото,че да навия мъжо.Гледам "такъв е живота" за приемната грижа и рева като магаре ooooh!
2. Какво ви е било желанието за първото дете и изпълнило ли се е? -ами това ще е първото ми дете и все още не знаем пола.В нашия род има само момичета и аз винаги съм искала първо един батко,който да закриля една малка принцеса след това.Само,че и аз не знам защо от около 2 години се хващам,че мечтая за момиченце newsm78 .Каквото Господ ни изпрати!
3.Избрахте ли количка  - Да,това беше първата покупка за бебо.Не съм фенка на дизайна и цвета,но цената беше много,много изгодна,пък и това е добър клас количка. http://www.bugaboo.com/product?name=bugaboo-frog
4. Бебето при вас ли ще спи или ще бъде в отделна стая? - подготвила съм кошче като за начало,по-нататък ще вземем и легълце.Татито прави ремонт на стаята за бебо и мисля,че ще опитаме тримата на куп,ама много ме съмнява тази работа.Ще ми е мъчно да спя без него,но не мисля,че ще се наспива с бебето в стаята.Поне единия от двамата да не страда от безсъние  Peace
5.Ще си имате ли помощник в къщи след като се приберете от болницата /майка, свеки, таткото/?- нямам си никой,ама не съм сигурна,че искам.Свеки нямам,майка е тук,но шанс за отпуска няма.Пък и да имаше,да ми е жива и здрава, дано винаги да е до мен ,но точно тогава мисля,че повече ще пречи отколкото да помага.Естествено говоря за постоянното и' присъствие вкъщи,иначе тя живее на 10 минути и Слава Богу,ако не е на работа винаги ще се отзове Heart Eyes
Освен това тя е доктор и без нея няма да раждам Naughty Искам я неотлъчно до мен,ще ми е голяма подкрепа.Мисля,че ще успея да навия мъжо да присъства,но е под въпрос дали ще издържи милия.Както и да е-това е съвсем отделен въпрос.
За багажа-почти нищо няма да нося-тук всичко ти дават в болницата.Бях изумена и колко неща дават за бебето-памперси,пелени,шапка,камизолки,биберони,термометър,вакум за нослето,абе всичко което ти е нужно първите дни.
 katilias -много багаж ми се струва това.Колко дена държат при вас родилките?
Джесика -не се сърди,но и на мен ми стана смешно за ютуб.Това е просто несериозно.Прочети поста на Скреч за козметикта.Не е нужно да вярваш на 100%,но поне можеш да чукнеш на чичко гугъл съставките на Джонсън и тогава прецени кое е измислено и кое не Peace
А за раждането,не разбрах защо трябва да излиза бебето толкова рано,наистина.Начина по който си го написала ме кара да си мисля,че това е твое решение,а не на доктора.Ама пък дори и да е твое,кой е този луд доктор,дето ще изкара бебе в края на 8мия месец newsm78 .tuncho много правилно го е казала.
Много дълго стана-после ще допълвам!

# 163
  • София
Здравейте, мили бъдещи мартенски мами. Аз съм от мартенки 2010 и влизам тук, за да ви пожелая леки последни месеци от бременността, много търпение и радост в очакването, леко разждане и най-вече здрави и пухкави бебчета.  smile3525

# 164
  • Карлово
Simple Smile Благодаря ти
Нека твоето слънчице да е все така весело и жизнено  Hug Simple Smile
много е сладка като я гледам на снимките  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт