Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 128
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте  bouquet
Момичета, почерпете се виртуално  party023днес с мъжо имаме годишнина от както сме се бракували-15 години и пак е толкова студено. Laughing

Здравейте, момичета!   bouquet

Да взема и тук да се разпиша и да се включа във вашата темичка, макар и на финалната права!

Ние с тати чакаме нашето мартенско бебе - малък мъж - с термин 9 март. Баткото вече също няма търпение, както и ние.

Ще взема да ви попрочета малко, че да съм в час какво се случва с вас!

леко добременяване!   bouquet

Еви

Здравейте, бъдещи мартенски мами! Хайде още един малък мъж в списъчето  - отново за 9-ти март Simple Smile Чета ви ежедневно (да не кажа ежечасно Wink )  от самото-самото начало, но все не смеех да се запиша ...  Сега новата мама evichka преди мен ми даде кураж  - та даже сме и с един и същ термин:) На 34 г. съм, от София.
Само положителни емоции желая на всички вас  Hug

Еви, sirence-добре дошли, още две  мами с  термин 9март  smile3525

Цитат
Плацентата ми е предна, но не съм се интерисувала от + и - на това. Единствено знам, че не може да се прави 3D i 4D защото не се вижда бебето от плацентата. дано да няма проблеми при раждането това

За плацентата- моята също е предна в началото беше ниско, но след това се вдигна и сега няма проблем.На ехограф се вижда всичко,не е имало проблем Peace

За бебето, моето е главично още от седмия месец, а ритници усещам навсякъде, вече не
мога да определя къде какво се намира Laughing

lilincho , Ивайло също би могло като производно име  на Иван Simple Smile

Мама Веси, чакаме добри новини след консултацията Wink
Стискам палчета всичко да е наред при новият доктор newsm10

# 346
С такива темпове ще изпишем още 4-5 теми преди да родим.
Добре че четох малко по диагонал че иначе няма изчитане Laughing
Да ви призная че забравих по кои теми щях да се изказвам newsm78

За количките
Ако избирам по марки които се споменават последните 4-5 страници бих ги подредила така.
АВС
Мутси
Хаук
Чико (по скоро не бих го сложила в подредбата) Но е въпрос на личен избор.
За обличането или за температурния режим
Много от вас биха казали че го навличам, но моето мнение е такова че, ако мога да се похваля че за 6 години 3 пъти само  сме пили антибиотик  и боледуваме много рядко значи го обличам правилно. Аз не спазвам правила +- гледам на детето да му е комфортно. Той е много зиморничав, помня акушерката като дойде да ни види, тъкмо се къпехме и тя ме пита колко градуса е водата като и казах щеше да припадне "Ще свариш детето" какво да го правя това дете то като врещи ако му направя водата толкова колкото е правилно по книга, до ден днешен не влиза в банята ако водата е под 39-40.
Да не се изненадвайте, като ходим на Велинград всичките деца в басейна нашия като варен картоф седи в джакузито и се кефи.
Щях да пиша и друго ама май изгубих си мисълта, айде после ако се сетя нещо.

# 347
Привет Hug
Миш, ритничетата ги усещам навсякъде, но повече около пъпа и понякога така силно издува точна там, че ме боли и имам чувството, че ще ми изхвръкне пъпът. Shocked Неприятно е и когато ми натиска мехура, та чак се превивам. Но в ребрата не ме е ритало и общо взето е нежна госпожицата-при ритник не изпитвам болка, само при натиск на мехура и пъпа.
Андули, мерси за упражненита, дано да не ме домързява. Rolling EyesА за арниката някоя мама беше писала, че ще я започва 1 седмица преди термина, защото се страхуваше да не и навреди. Затова съм писала, че не е вредна и няма страшно. Hug
Лъки, 880-нормално, 1160-секцио в Селена . Кой ти е лекарят? В Торакс май са смъкнали цените, та щом докторът е и на двете места-изборът е твой. Но анестезиолозите са по-добри в Селена, това информация от първа ръка . Wink Ти самата ми беше казала как си се чувствала по време на секциото ти, явно не са ти улучили дозата на упойката.  newsm78
Добре дошли на новите мами! Hug

# 348
  • София
E STELA,
дано вече да нямаш такива случки newsm10

maiski3,
пожелавам ви още дълги години любов и семейно щастие  bouquet

# 349
Привет и от мен!
Maiski3,  честита годишнина! Бъдете винаги щастливи, обичайте се и вървете рамо до рамо по пътя на живота. 15- годишнина е стъклена сватба и се подаряват стъклени / кристални предмети, за да бъдат отношенията чисти и прозрачни.

Еви, sirence, добре дошли! Момченцата пак ще надделеят над момиченцата  Wink. След малко ще ви добавя на първа страничка  Hug
Относно обличането и околната температура – всяко дете ще си покаже. Ники въобще не търпи по-топла вода, ако пък е навлечен се поти. Докато на една приятелка детенцето е точно като на г-жа Стихийно бедствие. Така че според детенце.
И моя бебок е със седалищно предлежание, но.....мисля че има още време, за да се обърне. От това, което четох, при доста мами е било така. Няма място за безпокойство.
newsm10На приятелка бебчето се обърна главично 4 дни преди термин. Друг е въпросът, дали ще ви се чака.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 12:35 от marys

# 350
  • до моите любими хора
evichka77, sirence добре дошли  bouquet
E STELA радвам се, че вече всичко е наред при теб и дано така да е до края.
maiski3 да сте живи и здрави още дълги години да се обичате и разбирате newsm51
Миш бебка мърда по- скоро в горната част на корема. Не усещам ритници, а повече като преместване. Тя със сигурност е главично преди 2 дни сме я гледали. Тази бременност детето ми стои много горе и от време на време чак ми пречи да дишам нормално, а ако се премести нещо и застане там  точно под гърдите направо ме боли.
За плацентата и аз да кажа, че и моята е предна и до сега съм ходила на всякакви видове ехографи без проблем.
А момичета за името направо не знам как ще я кръстим малката сладурана. Няма име което толкова да ме грабне и да кажа, това ще е на всяка цена и друго не искам. Нещо с мъжа не можем да се разберем, аз клоня към едни той нещо не ги одобрява, после аз пък не харесвам неговите предложения newsm78 не знам какво ще правим. Знам, че ако реша нещо окончателно той ще се съгласи с мен, но искам все пак и на него да му харесва не да чуя след време "ами ти го избра аз знаеш, че не го харесвах това име". Има още малко време, дано да го измислим по-скоро. Пък в крайна сметка дете без име няма нали така Laughing

# 351
  • София

Цитат
Maiski3,  честита годишнина! Бъдете винаги щастливи, обичайте се и вървете рамо до рамо по пътя на живота. 15- годишнина е стъклена сватба и се подаряват стъклени / кристални предмети, за да бъдат отношенията чисти и прозрачни.
Благодаря marys , не знаех ,че се казва стъклена сватба Grinning
Момичета на вас също благодаря, да ви се връща  bouquet

# 352
  • София
Няма име което толкова да ме грабне и да кажа, това ще е на всяка цена и друго не искам.

И аз съм в същото положение. Направо ще го оставим без име това бебе. Никое не го чувствам като името на моето дете. Rolling Eyes Мъжът ми вече ме подканва сериозно да го обсъдим, аз все отлагам, а то не остана много време. Все пак имаме един вариант и най-вероятно той ще е, макар че не ми е много на сърцето както се казва.

passion, ние също сме решили да не казваме на никой кога точно ще е датата. Не само от суеверие, но и не искаме един куп хора да се притесняват и суетят и да звънят по телефоните. И без това на мъжа ми ще му е доста напрегнато и притеснено. А и така ще им запазим елемента на изненадата и само положителни емоции Laughing

Точно такива са и нашите съображения. Само всичко да мине безпроблемно, пък всички ще узнаят. Praynig

E STELA, радвам се, че вече си добре! Hug

maiski3, честито!  bouquet http://makeyour.net/ecards/anniversary/to_a_couple/greetings_ecard-784.html

Тази зима ме побърква вече, толкова да я мразя. Никъде не ми се излиза, а да не говорим колко ми е неудобно с тези дебели дрехи и ботуши. Tired Дано поне още март да се стопли и да случим на хубаво време.  Nature Sunny

# 353
Marys, много ми стана приятно да се видим в списъчето - благодаря Simple Smile
Благодаря за топлото посрещане и на Адриана, maiski3,ena4,marys, radostani ...  Hug
Maiski3, честита годишнина   bouquet  Гледам, че на вас ще ви е трето детенце, а на evichka - второ ... А ние тепърва ще се учим от вас и всички мами тук!
Живи-здрави, аз ще раждам с планувано секцио, чиято дата още не е определена, та ще се радвам тези от вас, които са като мен, когато вече им насрочат дата, да я споделят за сравнение.
А на близките и ние не смятаме да я казваме предварително - и на мен това суетене и нервно очакване на другите никак не ми допада.

# 354
Здравейте мами!   bouquet Навън е мнооогооо студено и колата не ми запали  ooooh! та се наложи да ме возят до болницата.  Crazy Ама поне да имаше смисъл, Доки се оказа че си е взела отпуск за тези 2 дни и аз....само се разходих  ooooh! Много ме е яд... ама какво да направя.  Whistling Другата седмица пак с бодра крачка до там  Mr. Green Явно ще си влизам в 9-тия и тогава ще се видим с бебо.  Hug

Да се похваля с покупките от днес: ваничка, люлка и музикална играчка. Много съм доволна Simple Smile.
Честито страхотни покупки  Peace

Лилинчо
Олелеееее колко много сняг. къде е това?

petq_alisheva не се притеснявай излишно има време, няма да се даваме по рано  Peace

evichka77, sirence Добре дошли  Hug

E STELA Браво че си се оправила  Hug

Майски3
Цитат
Момичета, почерпете се виртуално днес с мъжо имаме годишнина от както сме се бракували-15 години и пак е толкова студено.
Честито още много години да сте щастливи заедно!

Относно обличането Правилно са го казали мамите, всяко дете си показва. И моята кукла не  понася да е навлечена  Hug Това бебе ще видим как ще е, аз съм приготвила боди с дълъг ръкав, горно по дебеличко, ританки, чорапки, шапка и космонавтче  Hug Все пак от там в бейбипорта и в колата  Hug

За плацената и моята е предна и до сега не е имало проблем да ме гледат на какъвто и да е УЗ, единствения проблем е че не могат да го снимат хубаво защото тя пречи. Ама това да му е кусура. Проблем е ако плацентата е ниско, но тя може да е такава и по задна стена  Peace

Е нашия бебок рита и в ребрата, и като реши явно да се изпъне  Rolling Eyes главата натиска надолу а краката в диафрагмата .....................  #Crazy отдолу започва да ме боли, а горе ми качва стомаха в гърлото  hahaha  Joy  и аз започвам да му бутам крачетата надолу, че не мога да си поема дъх  Crazy   hahaha

# 355
  • Кукуландия
Добър ден, мами!

Добре дошли на новодошлите и честита годишнина на мaiski3   bouquet Hug

При мен откакто минах през вируса бебчо започна да рита по-често и по-силно Rolling Eyes Не знам дали може да е от хапчетата (пила съм само парацетамол и витамин ц) или просто му е дошло времето  newsm78 През цялата бременност бебчо си е главично, но тази седмица като започне да рита и понякога се чудя накъде се е обърнал, та му се карам да не вземе да се извърти, че ще се караме и ще се бием като се роди  Laughing При мен той е от ляво, ритниците са от дясно над пъпа, по-рядко на нивото на пъпа, а от дясно понякога си натиска дупето и/или гръбчето  Mr. Green Ниско долу пък усещам нещо като пърхане... не знам това ръчички ли са или хълца  newsm78 Ако са ръчички, то ще го правим боксьор... понякога вечер и по 5-10 мин не спира това пърхане  Mr. Green

С хормоните обаче и аз нещо не съм добре. Откакто се разболях в понеделник все ми се яде баничка, а банички няма - и в понеделник и във вторник като отиде мъжо все няма. В сряда сутрин щяхме да ходим при евентуалната педиатърка на бебчо и след това да ядем банички, но в последния момент мъжо ме отряза, че няма да ходя с него заради грипната епидемия, съответно щях да си остана и без баничка Sad Той като тръгна аз си поплаках, че пак няма да ям баничка и заспах (да не говорим, че само ядене сънувах  Mr. Green) После ме събуди майка ми по телефона и на нея ревах, че няма банички за мен Laughing Тя милата се притеснила и се опитала да намери съпруга ми по телефона, за да му каже да ми донесе вечерта, ама не го намерила. Накрая станах на обяд и му звъня да го питам какво е станало с педиатърката и от дума на дума пак се разревах, щото цяла седмица ми се яде тая пуста баничка, пък никъде няма Laughing Милия след работа обиколил целия град и ми беше донесъл най-различни банички от 5 различни места и аз пак се разревах, но този път от умиление  hahaha
Много дълго стана, извинявайте, но просто толкова ми беше тъжно и кофти заради тази баничка, че все още ми е трудно да го повярвам  Joy

Въпрос: Запарката от листа от червена малина кога е хубаво да се започне да се прави? Седмица преди термина? Когато започнат контракциите? (последното ми е малко странно, т.к. пише да се запарват поне 4 часа, а те докато се запарят може и да си роди човек  Rolling Eyes)

Другите ми въпроси се изпариха, ще взема да си записвам Crazy

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 13:07 от Uinen

# 356
Здравейте , мамчета Simple Smile как сте днес  Hug
Чета пишете за помпите за кърма, та и аз мисля да си взема както пише Жени на Medela Mini Elektrik., тъй като ще ми е първо раждане и не съм много запозната искам да попитам Жени или някой запознат дали тази помпа би била ефективна при вдлъбнати зърна , незнам дали изобщо има значение това, но както вече ви казах хич не съм на ясно  Embarassed
Момичета да споделя с вас от няколко дни получавам страшни отоци на глезените , а урината ми е чиста , уж не съм качила и много килограми за месеците си , а доста ми отичат и се чудя как да се справя , ако изобщо има как  Rolling Eyes
По върпоса за разположението на бебето , преди 10 дни като ходих на консултация , доктора ми каза че е седалищно и го усещах много ниско долу как рита. Но от няколко дни усещам ту в ляво ту в дясно горе ,едно такова силно бутане, може и да се е завъртяла знам ли ...  Thinking

# 357
Как сте мартенски мами?
Пиша на бързо , за да се похваля , вчера се видяхме с бебо - всичко е наред ...
Обръщам се специално към catwalk - забравих скъпа ти при кой лекар беше, но аз вчера бях на ЖК и  болничния си взех , дори и "бременната карта" ми дадоха , та се чудя защо каза ,че ЖК са били отменени ???
И още нещо нали и ти искаше да раждаш в Окръжна болница , от там не ти ли дадоха списък за нещата които трябва да носиш за теб и за бебо . От постовете останах с впечатлението , че май са пропуснали да ти дадат такъв  newsm78

# 358
Uinen, как те разбирам, мила!Аз също само за ядене мисля и редовно сънувам тестени неща-питки , банички, козуначета... Crazy Crazy Crazy Винаги съм била пощенлива/така ли се пише newsm78/, ама сега е направо луда работа. Mr. Green
Майски, честита годишнина! Дълги години да имате нужда един от друг и да се радвате на прекрасното си голямо семейство!

# 359
                         Добре дошли на "престрашилите" се майчета в отбора Wink
 Maiski3, честита годишнина! Бъдете здрави и щастливи заедно чак до диамантената, че и после  bouquet
donika28, когато мамите имат плоски или вдлъбнати зърна и кърменето, и цеденето е по- сложно, но не и невъзможно. От позната знам, коята е с плоски зърна, че преди всяко цедене и съответно кърмене прави някакви процедури, за да "изтегли" зърното. Ще питам и ще пиша. А за отоците след като изследванията ти са о.к. и няма нищо, което да притеснява лекарите, е възможно бебо просто да притиска някой кръвоносен съд и за това да се получават. Но най- добре е повторна консултация, напр. със съдов хирург Peace
 Uinen, за хапването и при мен е така. С тази разлика, че аз не просто мисля за храната, която я няма, а веднага и намирам вкусен заместител. Изобщо не се сещам по колко пъти на ден хапвам Crazy То и килограмите ми вече са +20 Whistling С тази бременност ги трупам повече на дупе и бедра, а не на корем. Казаха ми че така било, защото чакам момиченце. А аз си мисля, че е просто заради по- малкото движение и повечето калории. Даже видях че ми се е появил и целулит, който до сега не съм имала никога. Но не знам изобщо има ли крем, който да е ефикасен, и да мое да се ползва по време на бременност. Ако някой знае и ма впечатления ще се радвам да сподели!

Общи условия

Активация на акаунт