Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 123
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Лъки, 880-нормално, 1160-секцио в Селена . Кой ти е лекарят? В Торакс май са смъкнали цените, та щом докторът е и на двете места-изборът е твой. Но анестезиолозите са по-добри в Селена, това информация от първа ръка . Wink Ти самата ми беше казала как си се чувствала по време на секциото ти, явно не са ти улучили дозата на упойката.  newsm78
Добре дошли на новите мами! Hug
ena4, наистина миналия път определено имах проблем с упойката, щом казваш за анестезиолозите, че имаш информация, няма да се чудя повече bouquet Писах ти подробно на лични  Hug
майски, честита ви годишнина, да почерпиш пак за златната сватба   bouquet
добре дошли и на новите мами, леко бременеене до 9 март  Hug
passion, ние също сме решили да не казваме на никой кога точно ще е датата. Не само от суеверие, но и не искаме един куп хора да се притесняват и суетят и да звънят по телефоните. И без това на мъжа ми ще му е доста напрегнато и притеснено. А и така ще им запазим елемента на изненадата и само положителни емоции Laughing
Точно такива са и нашите съображения. Само всичко да мине безпроблемно, пък всички ще узнаят. Praynig
Датата за секциото я споделих с близки приятели, които са в течение с всичко около мен, бяха ми звъняли даже докато още съм на преглед  Grinning На останалите още не съм казала, ще споделя само с най-най близките  Peace
Няма име което толкова да ме грабне и да кажа, това ще е на всяка цена и друго не искам.
И аз съм в същото положение. Направо ще го оставим без име това бебе. Никое не го чувствам като името на моето дете. Rolling Eyes Мъжът ми вече ме подканва сериозно да го обсъдим, аз все отлагам, а то не остана много време. Все пак имаме един вариант и най-вероятно той ще е, макар че не ми е много на сърцето както се казва.
Момичета, мои приятели така се чудеха за тяхното момиченце до последно какво име да му изберат, никое не им звучеше като за тяхното дете и накрая в някакъв репортаж по новините бяха видяли подходящото име - Никита, на мен лично много ми харесва, казвам го, защото оставам с впечатление, че не търсите с някоя точно определена буква или връзка с дадено име, може пък това да се хареса  Peace passion, на теб предлагам името, което избрахме за сина ми - Денислав, може и Денис, ако по-къси имена повече ти харесват  Grinning
П.П. marys, може да ми промениш на първа страничка - вместо Торакс - Селена  Peace

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 15:05 от Лъки

# 361
за името и ние сме много затруднени, с пьрвите две деца не се чудех толкова, особено за Ема-това беше пьрвото,което обсьдихме когато разбрахме че е момиченце и не се промени до края; сега имам няколко варианта,но не мога да избера от тях-точно вие както казвате,хубави са имената,но не ми звучат като за моето дете...ако е момченце имаме вариант,защото в началото за Ема казваха ,че е момче и се бяхме подготвили....

# 362
Майски Честита годишнина! Пожелавам ви още дълги и щастливи години семеен живот bouquet

Момичета, знаете ли кои бебешки магазини предлагат ваучери за подарък?

# 363
  • София
Миш, четох, че майките си обръщат бебоците като застават на четири крака. Бащата застава прав рзкрачен над нея, обгваща й корема с широк шал, като държи краищата. Повдига и бавно разклаща, като дърпа ту единия ту другия край. Мъжете споделят, че било много тежко, а на жените обаче им е готино, защото се облекчава и кръста по този начин. / Също и с фенерче със светлина. Движат го от главата към таза, за да накарат бебето да последва светлината. Но това съм чела от майки, не съм се сблъсквала с този проблем.
maiski3, честито! Още дълги години на любов и разбирателство ви желая!

# 364
maiski3, честита годишнина
Много любов, хармония и детски усмивки още дълги, дълги години!

Добре дошли на новите попълнения в групата  Hug

jozyy, в Piggy's House предлагат ваучери за подарък.
Там между другото имат и една услига, която на някои може би би била от полза - запазване на всички необходими стоки и закупуването им в деня на раждането.

E STELA, радвам се, че си по-добре и че си в къщи!

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 16:20 от Mur

# 365
  • Пловдив
Майски, честита годишнина   bouquet Още много пъти по 15 години щастливи заедно  Hug

Няма име което толкова да ме грабне и да кажа, това ще е на всяка цена и друго не искам.
И аз съм в същото положение. Направо ще го оставим без име това бебе. Никое не го чувствам като името на моето дете. Rolling Eyes Мъжът ми вече ме подканва сериозно да го обсъдим, аз все отлагам, а то не остана много време. Все пак имаме един вариант и най-вероятно той ще е, макар че не ми е много на сърцето както се казва.
И ние сме на същия хал  Mr. Green Уж още към 4-5 месец го бяхме измислили, щеше да е кръстено на свекъра и свекървата. После таткото реши, че не го кефи и ще търсим друго, негово си, без да е кръстено на никого. Имаме списък с 5 имена и от тях нито 1 не го усещаме  Crazy
През ден си ги обсъждаме и нищо не можем да измислим. Таткото почна пак да намеква да го кръстим на техните, но пък конкретно предложение няма, а моите не ги харесва  Joy Накрая ще вземе да избърза момъкът и да го мислим по спешност в болницата  hahaha

# 366
  • Ямбол
Момичета, искате ли малко да се расеем и да си спретнеем едно меню например. всяка да си каже някоя рецепта или какво ще готви тази вечер. Чудя се и се мая вече какво да сготвя. Нещо бързо ми се иска да е и вкусно:)))

# 367
Момичета ето ви един помощник за имената:  Mr. Green

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=names

Аз съм решила как искам, чакам да видя дали таткото най после ще реши  hahaha или накрая пак аз както си искам  Joy

# 368
Миш, не знам дали с тази идея не рискуваме повечето мами да хукнат към магазина по никое време  newsm78

# 369
  • Ямбол
Миш, не знам дали с тази идея не рискуваме повечето мами да хукнат към магазина по никое време  newsm78

не помислих върху това.  Grinning

Еми здраве да е, просто  вече ми е адски тъпо и скучно и само се чудя какво да измисля да правя. и само мисля за бебето, за раждането....психясвам вече

# 370
Разбирам те. "Разходи" се из готварския форум. Аз до преди малко търсих рецепти за смесване на две неща, които досега не съм комбинирала и открих доста интересни идеи  Hug

# 371
Миш, и аз вече съм се изчерпала на тема готвене. Всяка вечер го мъдря. Днес реших да е гювеч с картофи и пилешко. Под гювеч имам предвид това, което си затваряме лятото в консерви-патладжан, чушка, домат, магданос, бамя и каквото се сетите още. Дано не съм подяла някоя мама. Party

# 372
  • София
И днес мина, мамчета! С още един ден се доближихме до срещите с нашите малчовци!

За името мислим от няколко месеца и имаме 2-3 имена, но нищо не е окончателно. В родилното ще го решавам май ... Не съм привърженик на чужди или изопачени /производни от основните/ имена. Това прави уравнението с повече неизвестни ... Няма да е на родителите ни освен ако не ни изненада със "смяна на пола"  #Crazy

Майски, ЧЕСТИТО!   bouquet

Днес напазарувах памперси, превръзки, кърпички за мен и бебо, еднократни гащи и подплънки за зърна. Крайно време беше да помисля за чантата за родилното ...

evichka77 и sirence добре дошли! За инфо на evichka77  и аз съм в младост 3.

Когато тръгна да раждам няма да се обаждам на никой! Дори мисля да не звънна на майка си т.к. ще стои на тръни и ще се тревожи. Но може би няма да мога ... Майчината подкрепа и молитва са най-голямата сила! Мъжлето трябва да предупредя, че може да се изкуши да каже на някой ...

С хормоните обаче и аз нещо не съм добре. Откакто се разболях в понеделник все ми се яде баничка, а банички няма....

Историята с баничката ме трогна. Всички сме така ...Аз много обичам баничка и без да съм бременна. Хапвам си често за закуска, но трябва да ги избягваме в последните месеци  Sunglasses  В подкрепа на казаното да споделя: разстроих се заради една обица ... нито е скъпа нито нищо и накрая я намерихме, но чифтчето ми беше ново за първи път го слагах ..и да се загуби. То беше трагедия то бяха сълзи... Ако не бях с корем и бушуващи хормони нямаше да е така, но ... Важното е, че и двете истории имат happy end!

# 373
Мами а от къде ще пазарувате памперси?  newsm78
Знаете ли някой склад или борса където се предлагат на по изгодна цена?

http://direct.asda.com/Closer-to-Nature-Electric-Breast-Pump/002 … 3,default,pd.html ето ви и ел. помпа не знам какви са цените тук  newsm78

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 17:28 от mama_vessy

# 374
Здравейте и от мен!
Майски честита годишнина, пожелавам ти още дълги години съвместен и щастлив живот   bouquet
Добре дошли на новите мами
За името на бебо и ние много се чудим още. За момиченце си бях измислила, даже като разбрах че съм бременна бях убедена, че ще е момиче, но..... Дори когато за първи път доки го видя не му повярвах. На следващата консултация пак попитах и той ми показа пишунката и каза, че от това повече мъж няма накъде. И стана много интересно. Не искам да е на никой от родителите, за да няма сърдити. Искаме да е Богдан на баба ми, но дядото ще се разсърди, щото аз съм му слабост. И оттук идва сложността на избора. По този повод тръгнахме по азбуката и така се спряхме на няколко имена, от които не можем да изберем. Ако приемате предложения за женско име ето моите любими: Ая, Дара. Харесвам кратките имена, за да не се намери някой да изчанчи името на детето. А пък нашето момче ако се появи на Тодоров ден(12.03), то ще си дойде с името. И сега да ви разкажа една история, която може да ви вдъхне малко кураж. Моя приятелка си беше измислила име, което е близко до това на таткото, след дълги проучвания и комбинации от букви, мислихме го 2-3 месеца. След като роди ми разказа как след като видяла малката принцеса и заприличала на Андреа и така си я кръсти. А никога преди не бяхме споменавали това име. Така че аз много не се притеснявам от това, имам чувството, че бебо ще ми каже свойто име като се видим. И все пак не името прави човека.

Общи условия

Активация на акаунт