Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 057
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
VesetO,
ох как се радвам че има и други като мен! Аз също не бях купила нищо д опреди два дни, когато най-накрая взех ЦЕЛИ две бодинца и едно комплектче /което може и никога да не сложи беба, ама каквото ,такова/, плюс шапчица и ръкавички да не се драска. И кат овидях, че си имаме мартенче, и малко се стреснах  #Crazy, че времето ни е дошло.
Дано  с това спокойствие не се окаже, че накрая някой друг ще ни оправя багажите  ooooh!.

# 556
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Simple Smile
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ ДИМИТЪР НА МАМА ЗИНА    bouquet  stork-boy

Има и на Babylove – 2-5кг, 28бр /марката пелени на магазините DM/.
Аз такива взех, похвалиха ми ги в темата за многократните пелени, затова че цитирам: "попивателният агент на Бейбилов е царевично нишесте и целулоза, които не са вредни нито за бебешкото дупе, нито за околната среда. Вероятността да се обрине детето е минимална. Ако пелената се сменя на 3 часа примерно, и дупето се мие с вода или с мокра с вода кърпа, не виждам как ще се подсече или раздразни кожата, няма от какво."
Другите, доколкото знам, са с някакви химикали, които превръщат течността в гел.  newsm78
Не претендирам, че е така със сигурност, само споделям, какво съм чула  Simple Smile
Иначе цената май беше толкова, колкото казва Marys - към 8 лв. за пакет размер 1 - 28 бройки.
За всеки случай ще взема и 1 пакет от някоя от масовите марки, да видя разликата.

Комелинка, и на Памперс първия им рамер - от 2 до 5, няма гел. От следващите има някаквъв химически попиващ гел, но най -мъничкия размер им е ок. Така че спокойно си вземайте. Между другото, не ви трябват много пакети от най-малкия размер, той се ползва има-няма 2 седмици /е, зависи от бебенцето, де/

# 557
  • Варна
Добро утро и от мен   bouquet
Първо с малко закъснение на честитя на мама Зина  smile3525 Нека малкия Димитър бъде мн здрав, да носи само радост и щастие на мама и татко и расте много щастливо дете. Бързо възстановяване  Hug!
И добре дошли на всички нови мами  Hug и леки оставащи месеци!

# 558
Честито на Мама Зина !!! Да е жив и здрав малкият Димитър!!!
Да си призная новината за бебчето направо ме разтърси и съвсем мъничко ме стресна.  Аз все си мислех, че имам още много време и почти нищо не сме купили, багажа за болницата изобщо не е приготвен, малкото взети неща си стоят опаковани, нищо не е изпрано, още по-малко изгладено #Crazy #Crazy #Crazy имаме и да правим малък освежителен ремонт и да се дообзавеждаме Thinking Дори сега кото пиша всичко това и ме обхваща едно леееекичко съмнение как ще успеем да свършим всичко до края на февруари  Thinking Важното е, че невъзмутимото ми спокойствие и оптимизъм не ме напускат  Grinning Grinning Grinning Grinning
Усмихнат ден от мен  Grinning

# 559
  • Бургас
katilias , честито лозе - да ви дава много плод и да правите прекрасно вино  Hug
Към мамите, които още не са пазарували - спокойно, както казва майка ми, бебето няма да остане голичко. Ние се тревожим толкова много за всичко, а все пак малкия човек е най най важен - нито играчките, нито 500 бодита според мен не са от значение... Въпреки че аз изключително много мразя да бързам и да правя нещата в последния момент... много ме изнервя това.
Да ви се похваля, вчера една приятелка, която заминава на екскурзия до Бразилия и дойде да ме види преди да съм родила  Crazy , ми подари спешна чантичка за извънредно тръгване към болницата  Mr. Green Чехли, четка за зъби, хавлийка, гел за почистване на ръце... всичко в розово като самата чантичка е тип плик за парти  Grinning Страхотно настроение ми донесе този жест.
Относно бельото - аз имам гащи, които мога да прежаля и не знам дали ще взима еднократни - макар че не е лоша идея... Иначе и до сега си нося прашки  Rolling Eyes Най-удобни са ми.
Аманитка  Hug Hug Hug

# 560
  • Пловдив
Момичета от Пловдив, колко от вас ще ходят на кафенцето в Тон Бонбон 2? Хайде да се организираме и да отидем заедно, дасе запознем най -накрая.
Аз видях линкчето, което даде Лъки и после се отплеснах и забравих да кажа, че ще ходя  Crazy Явно наистина затъпяваме от бременността  hahaha

В тази връзка, някой смята ли да ходи на отворените врати във ВМИ на 09.02? На мен ми се иска да видя как изглежда отвътре, защото никога не съм влизала в болница и да не се потреса много, като му дойде момента. Следващите отворени врати са на 23.02, ама се чудя дали няма да е късно тогава.

За бельото, и аз нося само прашки от години на мен ми е много сложно да си уцеля размера за гащи  Crazy Дотук съм купила към 10 бр., от тях само 3 ми стават що-годе - половината са ми малки, другите големи  Mr. Green

# 561
  • Карлово
днес временцето е страхотно  Simple Smile еееее най-после се стопли малко хайде мами на разходка да си разходим коремчетата с малките бебоци  Simple Smile Hug

# 562
ЧЕСТИТО МАМА ЗИНА-ЖЕЛАЯ ТИ ДА СИ МНОГО ЩАСТЛИВА ЗАЕДНО С ДИМИТЪР И ТАТКО МУ И ДА ИЗЖИВЯВАТЕ НАЙ-НЕПОВТОРИМИТЕ МИГОВЕ В ЖИВОТА СИ!!!
katilias , честито лозе!
ЗА памперсите искам да споделя,че аз преди 2 седмици ходих до ДМ и си купих от там на Babylove,както и от козметиката им за ултра чувствителна кожа,тъй като в аптеката много време сме предлагали марката ДМ и съм събирала много отзиви от майки,тъй като сме точно до родилния дом.После и аз ще имам отзиви:)
Относното столчето ми за кола се оказа,че те са в грешка и сега си избрах ново,което ще ми доставят в понеделник за тяхна сметка.Поръчах си и сутиен за кърмачки от conti,защото преди като съм поръчвала  дрехи за бремеността и съм много доволна-сега като изпробвах сутиена и него мога да препоръчам,исках да си поръчам от там и колан за след раждане ама така и не видях на сайта им.
Количката и аксесоарите вече поръчах и само чакам да ги внесат.Помпа,шишета, стерилизатор,биберони поръчах на Авент,но няма да ги вземам с мен в болницата а само при крайна необходимост ще помоля мъжа ми да ги донесе,защото голямото ми желание е да кърмя на поискване и да не давам нищо друго Praynig
Арниката ще почвам да я пия като вляза в деветия месец следващата седмица от 9 CH по 5 гранулки на ден на гладно.Поръчах и Лансинох ланолин от аптеката.
Имаше едно момиче на което лекарката му беше казала по телефона да пие аналгин-браво че не си пила!Само парацетамол може!Защото на бебето не му е развит ензима,който метаболизира парацетамола и няма как да му навреди-но разбира се се взима само при нужда.
За арниката не мисля че е опасна-според състава на хомеопатията и начина и на получаваме можем от химическа гледна точка да кажем,че има само следи от активната съставка и предимно гранулите съдържат захар.Важното е да има ефект,защото вреда няма-когато се взима по предназначение.
Относно спането-едвам ставам към 12 наобяд откакто съм вкъщи-наваксвам за напред Wink

# 563
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте,

и тази нощ будувах  Sad доспах си сутринта и надявам се следобяд пак да поспя  Laughing

Много мина, малко остана да прегърнем малките човечета  Grinning

Лек ден от мен и само хубави неща да си мислите   bouquet

# 564
И аз не мога да спя,ставам лягам по хиляди пъти на вечер.Снощи имах контракций не много болезнени но да си призная поуплаших се малко.Със първота ми бременност пак ми се случваше да имам такива контракций и затова не си помислих ,че е време вече.Но нали знаете НИЩО НЕ СЕ ЗНАЕ.Всяка бременност е различна.

# 565
Добро утро,
Маги мерси за кафето, много апетитно изглежда.
luba_rizova името е много хубаво (не че е мое  Embarassed  Laughing) даже аз понеже съм 89 година родена, тогава е имало някакви списъци с имена и това име не го е имало и когато са ме записвали жената не е искала, а баща ми е казал: Пишете я ако искате Петранка, но тя за мен ще е Маринела. Добре че сега нямаме такива ограничения.
Commelina и аз имам такъв проблем, дори и сега не обувам друго освен прашки, въпреки че няколко пъти ми казват, че през бременността трябвало да се носят бикини, еми не мога, не ми е удобно. Не знам после какво ще правя...но аз ако съм секцио няма да имам проблем с прашките, само не знам раната как ще бъде, т.е. колко ниско и дали ще трябва да са плитки или дълбоки, за да се покрива или не съответно.
bsisi и аз ползвах дрехите на Конти през бременността и съм много доволна, само не разбрах дали вече ти е дошъл сутиена и дали си доволна? Пиши, за да знам дали да си поръчвам и аз от тях. Hug

# 566
marinels да поръчах си оттам и го получих и съм доволна-много е удобен моя-моята гръдна обиколка е доста голяма-и затова си поръчах 95 обиколка-това им е максимума,иначе моята е 107.Но ми е идеален.Съжалявам,че не си поръчах още един,но по-нататък пак ще си взема.

# 567
Здравейте!
Тъкмо се върнахме от разходка-навън е страхотно времето, но аз така бързо се изморявам, че и за компания не ме бива. През цялото време бях на една пейка, а мъжете ми си играеха на пързалките. ooooh!Коремът ми е много зле да ви кажа за пореден път. Но сега вече освен стриите започна и болка , сякаш някой принудително ми разпъва кожата. SadМажа се вече по 2-3 пъти на ден и няма спасение. Как ще издържа още 1 месец, много се надявам да не преносвам поне. Praynig
Аз пък не мога да понасям прашки.Слагам ги само лятото, когато тоалетите го изискват, но едва ги търпя. Сега, когато имам проблеми с външните хемороиди имам чувството ,че съм с прашки-все нещо ме дразни на дупето. smile3516

# 568
...Сега, когато имам проблеми с външните хемороиди имам чувството ,че съм с прашки-все нещо ме дразни на дупето. smile3516
напълно те разбирам при мен е същото..  #2gunfire

# 569
Ех момичета няма спокойствие сега пък започнах да вдигам високо кръвно и да го поддържам  Sad доктора каза че може да се наложи да полежа няколко дена в болница и ако не спадне ще предизвикат раждане  Rolling Eyes от притеснение и такъв херпес ми изби на устата че не е за говорене много ме е страх

Общи условия

Активация на акаунт