Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 068
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, здравейте!  Hug
Вясвам се за малко и утре ще гледам да попрочета за какво сте си говорили, че вече трета тема ще изпусна..  Sad Ама нещо не ми се пишеше, а и от края на декември си мисля за изпити, проекти, курсови и т.н. и ми бръмна главата  Sad Само един изпит ми остана на 17ти.
Иначе с бебчо сме добре, даже днес бяхме на запис на тонове  Blush

Поздрави и прегръдки на всички, надявам се сте добре !!!!  Hug

# 676
Магинка чудесни новини. А за изпита ще стискаме палци  Peace Peace

Били на мен ми се вижда някак безмислен  newsm78 последните 3 неща не знам за какво са ти там не ги изискват  Peace но както ти си прецениш  Peace

# 677
  • Карлово
Вижте какво открих докато гледах on-line магазини http://family-bg.com/prX_4475.htm

страхотно е на мен ми хареса

А да ви питам вие по колко вода пиете на ден? аз днес си направих сметка че пия повече от 3 литра  newsm78 но много ми се пие вода, имам чувството че съм непрекъснато жадна.

аз съм така много ми се пие и съм си наляла едно шише от 2 л до леглото и през ноща само го дигна да пия  Grinning
имам чувството че устата ми е все пресъхнала или че съм яла пясък  Confused
може да е от талцида който пия за киселините но пък чак толкова не ми се вярва
За коремчето - моето е остро и като се разминавам с някой по стълбите го изчаквам  Simple Smile понеже ги виждам че се притесняват хората от мен  Grinning

# 678
Привет и от мен.
За коремите - моят е ОГРОМЕН. Тук не мерят със сантиметри, та не знам колко е, но факт е, че всичките ми дрехи от предната бременност (блузи и такива) ми седят като бюстиета  Laughing  А съм качила засега 12 кг, което не е толкова много, но все пак. Предният път качих само 8, но сега факта, че съм по цял ден вкъщи, и обичам да готвя и правя сладкиши, май си казаха думата.
За водата - пия по много, може би към 3 литра, а и много лед ям. Не знам защо, но много обичам да го хрускам. Сигурно изяждам по 100 кубчета на ден. От бременността ще да е. Никога преди това не съм имала такива желания. Ще отмине... или поне ще остане един полезен навик - винаги да имам лед в хладилника.
За ръцете - и мен ми изтръпват най-вече пръстите на двете ръце, но сутрин като стана и ръцете са ми изтръпнали. Казаха ми, че било нормално състояние при бременните жени, предложиха ми да ходя на физиотерапия, ма аз реших, че няма смисъл. Ако ще отмине с раждането - ще изтърпя още няколко седмици.
За тоновете - тук не мерят тонове, предният път за пръв път ми премериха тоновете като отидох в болницата с изтекли води. И май за последен път също. Изобщо тук спокойно го карат относно тези неща.
Ще имаме гости довечера. Родителите на мъжа ми, някакси не ми идва да кажа свекърът и свекървата (понеже тук си нямат такива понятия). Направих бисквитена торта, след малко ще сложа и баница да пека и една странна салата от кус-кус, пиле и тиква.
И да си похваля мъжът - вчера се прибра с огромен букет, ей така, без повод. Много хубаво ми стана. И съм била много хубава с този корем, да знаете  Laughing
Лилинчо, Миш, Тунчо се губят. Да се появят на отчет.
Лек ден, момичета.

# 679
Добър ден, момичета Simple Smile

С известно закъснение да споделя, че и аз - като всички вас - много се развълнувах от появата на малкия Димитър на мама Зина! Да им е жив и здрав!!!  bouquet
Да ви кажа, че днес отивам на лекцията "За и против цезаровото сечение по желание" в ЦУМ от 10.30 в  заведението Лъки (втори етаж), което се провежда от списание "9 месеца". Не че аз имам избор - секцио ще трябва да е, но все пак мисля, че ще е полезно.
Да успокоя всички, които се мислят за дебеланки  - аз не съм качила чак толкова много - само 14 кг до началото на 9 месец, но пък тръгнах от 90кг, така че сега съм си прилично трицифрено число. Не се притеснявам никак обаче - лятото ще се състезаваме тук да сваляме здравословно - ако изобщо имам достойни конкуренти с моите телеса Simple Smile
Аз редовно правя запис на тонове веднъж в седмицата (а започнах още от 28 седмица-веднъж седмично). Всеки път плащам по 15 лв - не ми се поемат от касата.
Аничка, радвам се, че всичко с вашето момиченце е наред - виж, вече съм в темата  Hug

# 680
  • гр.София
 Simple Smile

Добро утро,

страхотно временце е навън  Grinning

Надигайте си коремчетата и ги поразходете   bouquet

# 681
Добро утро момичета! Нямах време уикенда да пиша, но хвърлях по едно око Simple Smile Mr. Green
Ние вече си имаме дървено легълце за беба  baby_neutral Hug и сме адски щастливи  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes , вчера мъжлето го сглоби   smile3501 и аз днес ще го изчистя, и ще подредя увитите в пелени изгладени дрешки, вие как ги съхранявате след иглаждането!? Thinking
Да ви се похваля и друго че днес най накрая съм на фризиор след 8 месеца мъчение, но не издържам вече...  #Crazy
Желая ви слънчево настроение и ден изпълнен само с хубави емоции! newsm26

# 682
ДУ, момичета!
Слагам ви кафенце и чайче, кой каквото му се пийва и се захващам да оправя първа страничка и да подготвя новата тема!

Хубав и усмихнат слънчев ден!

# 683
Добро утро!!

marys   bouquet Аз си пийвам чайче Wink

Слагам линк към темата за срещата, за да не пълним тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=553660.new#new

# 684
  • Ямбол
тук съм Simple Smile
използвам пълноценно топлото време и не съм се спряла. Прибрах се за малко вчера следобеда, поошетах малко и пак изчезнах. Като знам че като се развали времето и пак ще се затворя в къщи и лошо ми става.
При мен няма нищо ново засега. На 14.02 съм на ЖК и вече нямам търпение да си видя бебка. Снощи я сънувах да ви кажа и то как? Сънувах, че рита и мърда в корема ми и си слагам ръката на корема и изведнъж тя ме хваща за пръста, направо през корема  Joy...не знам дали има нещо в този сън като смисъл, но ми стана много хубаво. Видях пръстчетата на ръчичката и ме стиска за пръста милото. Много хубав сън беше. И така...Ами това е от мен за сега.

# 685
  • Бургас
Мерси за кафенцето.
Днес тук ще е 17 градуса  newsm44 Ще пера всичко за малчо  Sunglasses, ще ходя на кафе с една приятелка, ще си изтрия лака и повече няма да се лакирам  Wink
Бебето е кротко през деня, но вечер като се върне баща му започва да се върти и шава  Crazy
От еднократните гащи си взех ХL и сега съм в чуденка дали няма да са ми големи... КАквото е - такова.
И моето коремче е остро  Grinning Имам стрии около пъпа - забелязах ги преди ден- два. Тъпо ми стана, но какво да се прави, аз и без това почти не се мажа вече  Confused
fenka , за съжаление има и такива лекари...

mama_vessy ,  Hug Надявам се в петък да ме огрее за преглед...
katilias , разби ме с тези ледчета  Simple Smile Поне вътре замразявай по една коктейлна черешка - да ти е по-вкусно  Wink И в този смисъл, момичета, кое е най-странното нещо, което ви се е хапвало по време на тази бременност? Аз нямам такова - но проядох доста по-често пица и странджанки, по-известни като принцеси, извън Бургас.
На въпроса дали таткото помага за домакинската работа - да, но когато му кажа, не поема много самоинициатива. Освен това често аз съм недоволна от нещо и общо взето му стоя на главата и давам команди. Май повече ни се отдава да ходим по кафета и ресторанти заедно, отколкото да чистим в тандем  Grinning
Миш, аз сащо съм сънувала нещо подобно  Peace

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 10:10 от catwalk

# 686
  • София
Добро утро, коремчета,

marys , благодаря за кафенцето, пийвам си го с удоволствие:)

Днес и аз ще излезна вече за малко, времето е страхотно, тъкмо да ме понапече слънчето да ме доизлекува:)

На мен мъжа ми ми помага. Просто в повечето случаи мъжете трябва да ги помолиш. Но ние и преди събота и неделя си имахме план график. Въпреки че аз си мислих, че като съм си вкъщи ще мога да свърша доста неща, ама не е много така защото така бързо се изморявам и даже понякога прекалявам, но вече ще я карам по-полека, че да не предизвикам по-ранна среща с бебчо:)

Хубав и слънчев ден от мен Flowers Sunflower

# 687
  • Ямбол
аз тъкмо си изчистих старият лак и се лакирах пак. Вчера ходих до DM да видя памперсите им. Май за родилното ще взема от тях малкият пакет и ако ги понася бебка, ще й взема повече. Набеллязах си и еднократните гащи и след като ми дадът документите за болницата ще ги взема, и багажа ще подготвя малко по малко.
Момичета на голям кръстопът стоя, не знам и не съм избрала още къде да раждам и при кой. Всеки си дава съветите, всеки различно казва и направо почвам да психясвам.

# 688
  • Пловдив
Добро утро  Simple Smile

marys, мерси за чайчето и кафенцето  Simple Smile Аз от години почвам деня с билково чайче, после закусчица и кафенце, така че си взимам и от двете  Mr. Green

Всичките заглавия на темички са хубави  Peace гледам, че най-много гласове има това за Рибите и Овните. Предлагам да си го запазим за 1 темичка по-нататък, след 10-ина дни когато наистина ще почнат рибките  Simple Smile да не ги орисваме отсега бебоците да се забързат да излизат.

Това за лака и аз си го мислех. Хубаво ще е да ги поддържам вече късички и без лак, или поне с безцветен. Ама хич не ми се иска  Crazy тъкмо от бременността са станали хубави и здрави.

Таткото помага, не му е любимо, ама няма накъде. От месец-два откакто съм си вкъщи и съм го оставила да си вземе въздух, така и така по цял ден нищо не правя, не ми пречи да поизчистя и да сготвя. От другия месец вече няма да е така  Wink Решили сме, че няма да пускаме бабите да ни помагат, а аз не съм чак такъв маниак, че с новородено бебе да се юрна да домакинствам. На него ще се падне честта.

# 689
Привет и от мен! Hug
За домакинстването имам голям помощник-мъж ми. Обаче само за чистенето става дума-справя се перфектно! Peace Готвенето си е моя територия, пък и нали нещо трябва да правя и аз-засега не ми тежи, даже ми е приятно, защото се схващам вече пред компютъра или телевизора.
Най -трудно ми е да се навеждам и да лазя по пода да прибирам играчките на баткото, ама и той хич не иска да помогне. Crossing Arms Вашите деца прибират ли си играчките?
Много мило ми става понякога, когато баткото ми казва, че много иска вече да се ражда бебчето. WinkОнзи ден от градинката бяха правили герданчета от макарони и , понеже на мен не ми стана, той реши, че ще го подари на бебка. Heart Eyes Дано да си остане такъв и след появата на сестричката. Grinning
Марис, мерси за чайчето. Кафе не обичам, но чайчето добре ми дойде. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт