Мартенската ни дружина първо бебче вече има! - тема 11

• 30 042
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро!Изкарах безсънна нощ,костите отдолу ще ме побъркат,киселините също.
При нас таткото много ми помага,дори готви нещо бързо отвреме на време,не се оплаквам.
Беба е много активна,рита почти постоянно и то доста силничко Hug
Баткото иска да се ражда вече и дори и говори по име Laughing
Искам продукти на ДМ,но тук няма магазин TiredРових се,но по интернет май не мога да поръчвам.

# 691
  • София
ена4, и нашата девойка хич не е по прибирането, но аз периодично й събирам хилядите кукли, русалки, феи, животни и т.н. в един чувал, ако не иска да прибира и й ги връщам на части, ако е слушала. Та така се понаучи да прибира (когато е на кеф, де). Напоследък обаче не съм го правила, не защото чак толкова прибира, а защото не ми се занимава. Обаче сега ще трябва аз да ги подредя, защото съм замислила едно чистене в хола - там играе тя, но скоро мисля да стане стая за мен и бебето, та трябва да я подготвя.

Иначе уж чака бебето с голямо желание, в асансьора ни представя: "Аз съм Яна, а това там в корема на мама е брат ми. Той ще се роди през март", ей такива ги приказва  Laughing. Снощи пък му пя песен, за да се успокои и да не ме рита толкова  Joy

# 692
  • София
Добро утро! Simple Smile

Влизам набързо, докато пия кафето, което марис поднесе, че след малко излизаме по задачи. Coffee

За домакинстването -  у нас няма женска и мъжка работа и аз никога не съм се чувствала длъжна да правя всичко сама. Задълженията се разпределят и се вършат от всички. Единствените неща, които само аз правя, са готвенето (защото ми е хоби) и пускането на пералня и простирането, също защото ми е приятно. wash hang
По отношение на гледането на детето - положението е същото. Simple Smile
Малкият също се включва активно - карам го редовно да си събира играчките, помага ми с простирането, обича да бърше прах... Simple Smile

Днес следобед най-накрая трябва да си взема болничния (с 3 седмици закъснение  Tired), дано успея вече.

За странностите на бременността - умирам за някои миризми - перилни препарати, сапуни (а в първите месеци ми ставаше лошо от тях), хартия и др. Shocked Има ли друга като мен? За храните съм на моменти - налитам много на ядки, ябълки, често на сладки неща...

Щях да пиша и други неща, но ги забравих вече, което ми се случва редовно. Whistling

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 11:10 от passion

# 693
добро утро!!  Nature Sunnyвремето наистина е много хубаво и аз мисля да поизляза със сестра ми.
много бързо почна да ми расте корема последните 2-3 седмици,но ми е нисичко и не тежи чак толкова.от няколко дни имам проблеми с дишането и то когато си лягам вечер, тежко ми  е нещо на гърдите.не ми се вярва да е от диафрагмата Thinkingмн е гадно Sadдано да не става по- зле с времето.чантата за болницата ще я приготвям като вляза в деветия(поне това е плана)и тогава ще перем и дрешките които са купили свекито(въпреки че и казах нищо да не купува без мен и че неискам да са сини ,но познайте всичко е синьо smile3515)и други роднини.ние с мъжа ми още нищо не сме купили,като си дойде от германия живот и здраве тогава ще пазаруваме .дано само бебето не дойде преди него Praynigобмисляме вече кое ще чистим и перем в спалнята където ще е бебето и трябва и спалня да поръчваме,че сме с една стара приста от свекитата дето направо ти убива гърба.

# 694
katilias, ето една интересна статия. Пише за ледчетата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3433

Цитат
Не е известно защо липсата на желязо отключва чувството за глад, но желанието обикновено изчезва след като се възстанови балансът. Изследвания свързват това разстройство с дефицит на желязо - дори тогава, когато нито една от бленуваните храни не го съдържа. Например някои жени, изпитват нужда да приемат лед, докато страдат от желязодефицитна анемия.

# 695
  • Пловдив
petq_alisheva , можеш да й направиш бойкот на свекито ти и щом не те слуша, хич да не ги сложиш тия дрешки  Close Да се научи, да слуша.

Нашата за дрешките не посмя да купи, но така ни тормози всяка седмица с разни манджи. Цяла събота и неделя готви някви сладкиши и простотии. Все ни праща и все ни ги бута в ръцете, ние й се караме, че сме дебели и ще се разболеем от толкова сладко, ама тя не вдява. Даже мъжът ми й е повишавал тон, връщали сме й кутиите. На момента се съгласява и на другата седмица пак старата песен  Sick Не ми се мисли, как ще тъпче детето  Close

# 696
Commelina тя даже и комплект за изписването е купила, комбинирала #2gunfireаз още не съм ги виждала дрешките ,но няма да бъде на найната.аз ще си реша като му дойде времето.те поне не живеят с нас та да не ме ядосва всеки ден.за нея е важно само колко кила е бебето ,за друго не пита след консултация Crazyа е млада 63 набор ама е с кофти разбирания и иска все да е на нейната.аз за сега се правя на умряла лисица  Mr. Green, но съм сигурно че ще се опита да се меси във всичко за бебето, ама няма да стане.само да се роди живо и здраво аз и мъжа ми сме му достатъчни

# 697
  • София
Момичета,
Относно майчинството, от какъв период назад се смятата заплатите. От 45 дневния болничен или от датата преди раждането?

# 698
  • Плевен
Мисля,че от 45 дневния.
Мойто свеки нищо не е купило.За родилния аз ще си купя каквото ми трябва ,а после ще реша какво ще правя.Само й казах,че не искам комплект за изписването.Ще купуват поотделно.Аз съм решила да напиша едно послание до бабите и да им го подаря в деня на изписването.Както искат така да ме разбират.

# 699
Леле, какви свекъри имате.
Ние още от началото се разбрахме с майка ми и свекито, двете дадоха по еднаква сума пари, за да си купим всичко ние. От там нататък не сме имали проблеми с нищо.

# 700
  • Плевен
И много добре сте направили за си спестите главоболия.

# 701
  • Пловдив
Момичета,
Относно майчинството, от какъв период назад се смятата заплатите. От 45 дневния болничен или от датата преди раждането?
18 месеца преди месеца, в който ти е издаден болничният 45-дни преди термин. Т.е. ако 45-дневният почва през февруари, независимо дали на 01.02 или на 28.02, за база се взимат от август 2009 до януари 2011 г. включително.

# 702
  • София
Момичета,
18 месеца преди месеца, в който ти е издаден болничният 45-дни преди термин. Т.е. ако 45-дневният почва през февруари, независимо дали на 01.02 или на 28.02, за база се взимат от август 2009 до януари 2011 г. включително.

Commelina, БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОТО smile3525

# 703
Здравейте в това хубаво временце Simple Smile Аз досега бях навън и се прибрах да направя следобедна закуска на Малчо като се върне от градинка.

От днес вече съм в 9-ти месец Grinning Баткото го родих 2 дни преди термина, дано и сега устискаме така, но когато реши е добре дошло, то ще си избере дата Simple Smile
Одеве си купих еднократни гащи на Canpol М/L дано са ми добре.
passion, и аз имам такива странности. Напоследък умирам за миризмата на лак, бои, дим от колите Laughing, луда работа. Но си спомням, че и първия път накрая бях същата Crazy Иначе специални храни не са ми се прияждали. До преди месец наблягах на киселото, а сега на сладкото, особено вечер. И кг го показват, вече съм +12, а с баткото толкова влезнах да раждам, но нищо още малко остана, после ще ги сваляме Wink

ena4, и на мен това ми е най-трудното занимание - събирането на играчките. Като клекна и после едвам се надигам и вече почнах да лазя из целия апартамент, докато ги прибера.

За лака за нокти, оттук разбрах, че не трябва да си лакиран. Аз без лак не оставам никога и така си отидох да раждам и с маникюр и педикюр. Никой нищо не ми беше казал преди това, а и след това. Някой тук беше казал, че ако си секцио е задължително да си без лак.
За помощта от таткото, аз се оправям сама със всичко, защото той е почти постоянно на работа, но.. няма начин, трябва да се работи Rolling Eyes

# 704
Privet i ot men,pisha vi s tezi bukvi,tui kato polzvam interneta v bibliotekata na universiteta,zashtoto imam dupka dva chasa i reshih da q uplatnq tuk. Blagodarq za chaq i kafeto  Hug
Za tatkoto- predi da se razboleq minaliq mesec ne se vkluchvashe mnogo mnogo,samo chisteneto s prahosmukachka praveshe,no kato se trushnah v legloto i da vidite kak mie chinii,gotvi,praneto po princip toi si go pravi,no drugite neshta me izumiha,vupreki che az mrunkam che habi mnogo voda kato mie sudove,zashtoto toi puska krancheto i pochva da sapunsiva,no aide nqma da stavame pritenciozni.
Za hranite - v 6tiq mesec se hraneh samo s banani i jelirani bonboni,golqm smqh- izqjdah po 10 paketcheta jelirani bonboni na den  Joy tova mai mi e nai-strannoto
Za kupuvaneto - mislq che veche sum spodelqla,che i nie sme se razbrali che iskame pari,nishto drugo,maika mi onq den mi vika:kato gledam kakvi spisuci si si napravila,ako ti kupq neshto nai-mnogo da sburkam,svekurvata puk vuobshte ne i se zanimava s bebeshko pazaruvane,taka che nqmam problem v tova otnoshenie i iskreno suchuvstvam na tezi ot vas,koito ne mogat da se razberat s tqh  Sad
Dovechera eventualno shte hodim da si kupim kolichkata,tui kato tatkoto iska da mahnem nai-skupite neshta - kolichkata i legulceto,no shte gi ostavim v apartamenta na bratovched mu,che u nas purvo e tqsno i vtoro nqkak si si mislq che izburzvam,znam che mnogo ot vas sa dosta po-napred,no lichno za men si mislq che trqbva purvo da razbera che bebeto mi e jivo i zdravo rodeno i togava da mu kupuvam razni neshta.
Haide az produljavam s lekciite i dovechera shte se raportuvam nanovo Grinning

Общи условия

Активация на акаунт