Сега, че съм абориген в тая сфера, явно съм такъв.
Бях пуснала едни обяви за мебели преди месец. За всички от тях бях посочила опция "лично предаване". Но имаше там една опция за куриер, на която може и да не съм кликнала правилно. Влизах, редактирах.
Та, част от нещата продадох. Обадиха ми се хора от града, видяха ги, разплатихме се в брой и ги взеха.
Днес по Whatsapp ми пише една дама да ме пита валидна ли е една от останалите обяви, която е за голям гардероб и дали е същата цената. Аз отговарям, че да. И след малко ми пише: "Готово, платих. Куриера ще ви се обади."
И аз изпаднах в шок. Първо, че нямам възможност веднага да пратя по куриер, после, че нямам подходяща опаковка и изобщо не съм имала такова намерение. Мислех, че може да се разглоби и да дойде да си го вземе с личен транспорт, ако е от града и очаквах нещо да коментираме. А тя, душата, платила и очаква, че ще си го получи.
Прати ми линк, в който пише за някакви условия на доставка. Аз кликнах да пиша на някой от поддръжката, но не се включват адекватно на молбата ми да върнат парите на жената, а ми искат номер на банкова карта, за да ми преведат сумата. Ама аз не ща! Как тази жена ще си получи парите обратно? Питах я може ли да й звънна - не можела да говори сега. Питам я на съобщение не може ли да си изиска парите обратно - не, не можела.
Търся някакви телефони за връзка с този сайт - не намирам. Не искам да ме вземат за измамница. В самия сайт на моя профил не излиза нищо такова, че някой е плащал и някакво известие. Това, което виждам е линк, който ми изпрати жената, явно на нея какво й излиза. Да не би пък това да е някаква шашма, питам, се, за да ми вземат данните за картата? Някой ще ме светне ли как работи тази платформа и какво трябва да направя, за да оправя тази каша? Дори не знаех, че може да ми плати човек през нея, особено пък без предварителна уговорка.