Какво повече няма да купя

• 84 196
  • 800
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Никога повече няма да купя  маратонки Булдозер. Купувала съм преди време бяха добри , последните издържаха точно 2седмици и се разлепиха отвсякъде.

# 106
  • Ямбол
запис.и аз ще се включвам

# 107
  • София

Във всички продукти на пазара също, да не купувам ли? Светът е голям и глутаматът дебне от всякъде Joy

Това е доооооста преувеличено.
Преувеличено за кое? Че го няма във всички производни субпродукти? Ако не е натурален продукт, не ми казвай че няма Wink
Като стигна до там , да ям само зеленчук, месо и мляко от село, тогава ще съм убедена в правотата ти.Натриевият глутамат е овкусител номер 1 на пазара. В готовите сладкиши е бъкано от него, да и там....
п.п Ям си ги с кеф Mr. Green

# 108
Между "зеленчук, месо и мляко от село" и редовно хранене с готови сладкиши, готови супи, китайска храна и пр. има средно положение.
Който не иска да консумира натриев глутамат, чете етикети и избягва продукти, в които той се съдържа или може да се съдържа. Не е сложно.

П.П. Нямам намерение да убеждавам никого в каквото и да било, всеки има глава на раменете си.

# 109
  • София
Не, въпросът е, че и това"средното" не е такова, каквото го мислим Peace Заблуждаваме се ние и си живуркаме в неведение....
Полагам усилия -да, правя го за децата си  Simple Smile

# 110
Кренвирши стара планина на Тандем.

# 111
  • София
Бира от Кауфланд - за да ти приемат амбалаж /"празно за пълно"/ трябва да покажеш касова бележка, че си купил бутилките от там. Няма такава простотия никъде на друго място!

# 112
Глутамат има в пастетите, колбасите, сухите бульони, крутони.
Подозирам, че тайно се добавя и в хляба например. В смисъл, че не се описва на етикета наличието му.

В хляба  глутамат е безмислено да се слага.
Той е овкусител , които придава така наречения  пети вкус  - "омами"  . Мононатриевият  глутамат придва пикантен вкус на много храни , но идеята е да придаде привкус на месо , опушено , пикантно , солено  ....Може да го има в саламите,меса, ядки, пици , бульони / най-вече в сухите супи   и тем подобни Маги подправки /  , снаксове. , чипсове ...
Но в хляба не би  довел до никакъв по-добър вкус , за да го слагат .

Но темата не е за качеството на храните и за здравословното хранене.

# 113
  • София; Дружбето
Мдам, всеки решава какво ще яде и какво не. Аз на заведения не ходя, така че този проблем съм го решила за себе си.
Темата е какво няма да купя  и защо Stop а не къде какво има

# 114
Китайски обувки - MatStar и на сина ми и на племенника се разлепиха ужасно,
а уж били качествени и хич не са евтини.

# 115
при нас е обратното с мажа ми си взехме кецове и илязоха адски издражливи,може би децата ги ползват повече или ритат с тях

# 116
Океан, благодаря за разяснението.
Храна с изкуствен глутамат не припарва вкъщи Simple Smile.

# 117
при нас е обратното с мажа ми си взехме кецове и илязоха адски издражливи,може би децата ги ползват повече или ритат с тях
Ние също купуваме матстар, досто са издръжливи, явно си зависи от това как се носят.

# 118
Риба от Карфур НИКОГА повече  Naughty

# 119
  • София
Винаги съм мислила че Мат-Стар е българска фирма.Маратонките им са много издържливи,а главният им плюс е че поддържат юношеска серия(малки номера мъжки обувки)

Общи условия

Активация на акаунт