Какво повече няма да купя

• 84 265
  • 800
  •   1
Отговори
# 225
Май ставаше въпрос за замразени картофи от фризерите на Кауфланд, не за пресни плодове и зеленчуци.

# 226
Аз също поисках да видя Сертификат за качество(става въпрос за Кауфланд) и отговорът беше,че те са магазин на дребно и не са длъжни да ми предоставят.

Да, тъй като ти не си контролен орган (а такъв има).
Ако при проверка от контролен орган обаче, се установи, че предлаганата продукция не е в съответствие със законодателството (липсва етикетиране с произход, вид на продукта, клас на качество, евентуално сорт) актовете са няколко цифрени. И да, за всички продукти, производителите предоставят на търговците сертификат за качество.
Става въпрос за пресните плодове и зеленчуци. Тези неща са задължителни. Още повече, забранено е да се продават загниващи продукти (скапани домати, прораснали картофи и пр.)

За замразените продукти не знам как стои въпросът.

# 227
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Не съм контр. орган,ама откъде да съм сигурна?Изобщо всичката ни работа е такава.

# 228
Ти би ли показала на всеки личната си карта?
Няма смисъл да навлизаме в излишни полемики.
Контрол има. Качествен при това. Запозната съм с процедурите и изискванията. Глоби се налагат и то солени.

# 229
  • София
Диамантче, нядявам се да има повече хора като теб!   bouquet

Днес с една приятелка влизаме в магазин DM на площад Славейков в София. Харесах си аз 2 пакетчета салфетки на дадена цена, на касата - хоп - двойна! Ама етикетите били от старата промоция, още миналата седмица. Ами аз какво съм виновна? Пише 1.50 лв. защо да ви давам 3?  ooooh! "Ама то такова, ще сменим етикетите, ще вземете ли салфетките?"
Не ги взех и приятелката ми ме пита "Ти толкова ли си за 1 - 2 лева отгоре?"
Ами не, не съм, ама защо да ме правят на маймуна, не 1 и 2 пъти се случва да ми надписват сметката и в ресторанта и в магазина и аз чак в къщи забелязвам. Ама ако и днес си бях замълчала значи сама да спра да се уважавам. Че тогава как и другите ще ме уважават? Естествено продавачката ме погледна с насмешка...

По темата:
Повече никакво замразено пиле. Ами то само вода. Като се размрази си стана пиленце.

# 230
Ако сами не си търсим правата, няма кой да тръгне да ни гони, за да ни обяснява, че имаме такива.
Замразени меса... не помня кога съм купувала за последно.

# 231
Извън темата е, но мисля че политиката на ДМ е ако има сгрешен етикет да ти го продадат на по ниската цена
Замразено месо и аз отдавна не купувам!

# 232
  • София
Момичета, месата(свинско, телешко) на витрините ,на много от веригите за хранителни стоки са ЗАМРАЗЕНИ! Laughing Размразяват се в складовете и хоп на витрината, като "свеж" продукт. Знам го това от много време и все пак купувам, нямам избор Peace

# 233
Чета тази тема и се чудя вече какво да ям Thinking Млякото от магазин поне съм го отказала и яйцата донякъде, ама като свършат домашните, купувам.

# 234
  • София
И аз се стреснах в началото като изчетох темата. Не, че ми е толкова нова информацията, просто като е всичко на едно място и си е плашещо.
Ние примерно си купуваме мляко от един човек в Симеоново, който си има крави.
Масло ни носят няколко пъти годишно от мандра. Кисело мляко си квасяхме преди, вече не толкова често.
Месо от месарски магазин, където уж хората са съвестни.
Човека от плод и зеленчука честно ни казва кое да не си купуваме от него...
Един вид трябва да намериш своя път към качествената храна. Или поне по-качествена от масовото.

# 235
За съжаление, аз например не знам месарски магазин около мен, купувам месо само от 1 квартален и от Била, Кауфланд и тн. и каквото ми се падне...това е.
Зеленчуците са ми ужасни навсякъде, ама вече сме им свикнали на пластмасовите домати. Поне лятото ще се отядем на домашни.

# 236
Няма да купя никога повече българска леща "Крина".
Това чудо няма разваряване, час и нещо къкри на котлона и пак дрънчеше Stop.

Еййй, не съм една значи Crossing Arms Че и втори път взех, уж дребна, друга, ама пак същата!
Пък моя вика,че аз не мога да я сготвя лещата,и затова само той си я готви...... Rolling Eyes
И аз няма да купя повече от тази леща по споменатите причини. Аз по принцип лещ ане ям, но заради малкият взех веднъж след голямо чудене каква да е. Варих я два часа , като през това време все опитвах по зрънце две и накрая реших че явно трябва леко да си хрупа...не съм яла от дете такава. Второто варене беше за половинката- не му хареса да хрупа и си я пусна пак да се вари...и така още час и нещо- общо три часа и нещо се вари тая леща...и пак хрупаше  ooooh! Но пък много хубава тревичка за великден става от тази леща .... насяла съм си и расте със страшна сила  Crazy
 Друго което няма да си купя- замразен пангасиус от Лидъл....между двете филета имаше лед дебел над един пръст....горе долу като трето филе  ooooh!
 Също така прясното мляко на Кауфланд , което е в пластмасова бутилка - няма такава отврат  Sick

# 237
  • Sofia
Никога повече - пластмасови ароматизатори за тоалетна.
Падат и запушват тоалетната.  Mr. Green

# 238
  • София
Никога повече - пластмасови ароматизатори за тоалетна.
Падат и запушват тоалетната.  Mr. Green

Ама поне ще мирише на хубаво докато я отпушваш, нали?  Joy
Едит:
И това ме подсеща - никога повече тези дискове

Нито се усеща да миришат, нито вярвам, че толкова вода може да мине през диска, че да дизенфекцира, нито ме кефи да има ваденка в тоалетната чиния.

# 239
  • Бургас
Предпочитам да има ароматизатор в тоалетната чиния ,по - добре е.На мен никога не ми се е случвало да падат вътре ,чудно ми е как това става при тебе......А с какво препоръчваш да заместя ароматизатора.....По темата никога няма да купя повече лютеница от евтините на промоция ,има вкус на доматено пюре.

Общи условия

Активация на акаунт