Какво повече няма да купя

• 84 052
  • 800
  •   1
Отговори
# 720
  • Viena
Като се замисля, май спрях да купувам храна от Лидл. Не съм попадала не нещо фрапиращо. Просто приключих с експериментите. Разбрах, че няма да мога да сменя нещата, които обичайно купувам с по-евтините еквиваленти от Лидл, просто защото или не са ни по вкуса, или качеството им е доста лошо според мен.   
имам позната,която внася сирена от Франция и тя ми каза,че в Лидл всичко е изрядно,те са взимали проби на някой продукти и нямат забележки.

# 721
Между другото,мъжът ми веднъж донесе кисело мляко "Чуден",ако не се лъжа от Лидъла.Остана 2-3 дена в хладилника и по едно време гледам - о,ЧУДО,капачката издута както едно време,хахаха.Много ми се издигна в очите!

Не трябва да се радваш, че капачката се издува, защото това значи само и единствено, че е пълно с дрожди/ т.е. че не е чисто/. Това е и разликата с едно време, когато няма хигиена продуктите се развалят много бързо. Със сигурност го знам, от леля ми която е микробиолог.

# 722
Нещо не ми допада тая теория за това, че едно време са се разваляли, защото са били пълни с бактерии.То и в стомаха е пълно с бактерии и дрожди, но то там си им е мястото на полезните от тях.Като давам ентерол на детето ми, вътре точно това пише, че има живи дрожди и не знам какво си.Лактобацилус Булгарикус пак е бацил и си пожелавам все по-често да го срещам в киселото си мляко.
 Един положителен глас от мен за Клевърското кисело мляко, на втория ден започва леко да киселее, на четвъртия съвсем, което за мен е добър знак.Доволна от минералната им вода и царевицата Клевър.
 Не бих купила повече ориза на Клевър и праха за пране - и течния на обикновения.Просто абсолютно нищо не правят.Както и на Пени.Такава ми е работата, че пера много дрехи и трябва да гледам праха да е на сметка, но тия двата все едно без прах пера.
 Този стария локум от едно време, обикновения, ама ще погледна фирмата, два различни вкуса взех и двата много блудкави.
Шоколадово мляко на Бор Чвор малко шишенце взех вчера.Никъде не пишеше, че е млечно кисела напитка, разбрах после от съдържанието, та от там лошо се изненадах (очаквах да е с прясно мляко), но дори и като такава е неприятна.

# 723
  • Бургас
sexylita замърсяването е една от възможните причини за развалянето на един продукт, но се съмнявам леля ти да изтъкне наличието на голямо количество дрожди като единствена причина за разваляне на млякото. Съжалявам за това, което знаеш "със сигурност", но ако не се спазват сериозни хигиенни норми си нямаш и на представа какво лепкаво, лигаво и разточено нещо ще получи вместо кисело мляко. Казвам го като човек с опит в хранителновкусовата промишленост  Hug. Дебело подчертавам не оспорвам потенциала на колежката, а това, което ти си разбрала от нейните думи.
 Относно млякото от едно време то си беше екологично чисто мляко с българска закваска и без никакви консерванти, с типичният млечно-кисел вкус, мирис и консистенция Simple Smile. Като си заквася мляко у дома при добри хигиенни условия без консерванти за 5 дни вдига киселинност до степен да е супер неприятно за консумация, ако е в пластмасово бурканче ще надуе капачката най-късно до 4-тия ден, като съм на 100% убедена че причината за вкисването на млякото не са дрожди.

# 724
  • Ямбол
zhhu

Привет,почему здес тьй ето писала?

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 13:51 от никид

# 725
Повече няма да купя веро СВА, както и от тяхната витрина с готови храни - отврат!!!

# 726
  • София
Още нещо в черния ми списък- стикче против изпотяване на Нивеа без следи  ooooh! 1. Определено не е без следи  Tired и 2. Ефекта е поразително незабележим...без стикчето е по- добре- отвратително е, никога повече няма да си купя .
Да го бях видяла този пост по-рано, днес си купих рол-она #2gunfire

# 727
sexylita замърсяването е една от възможните причини за развалянето на един продукт, но се съмнявам леля ти да изтъкне наличието на голямо количество дрожди като единствена причина за разваляне на млякото. Съжалявам за това, което знаеш "със сигурност", но ако не се спазват сериозни хигиенни норми си нямаш и на представа какво лепкаво, лигаво и разточено нещо ще получи вместо кисело мляко. Казвам го като човек с опит в хранителновкусовата промишленост  Hug. Дебело подчертавам не оспорвам потенциала на колежката, а това, което ти си разбрала от нейните думи.
 Относно млякото от едно време то си беше екологично чисто мляко с българска закваска и без никакви консерванти, с типичният млечно-кисел вкус, мирис и консистенция Simple Smile. Като си заквася мляко у дома при добри хигиенни условия без консерванти за 5 дни вдига киселинност до степен да е супер неприятно за консумация, ако е в пластмасово бурканче ще надуе капачката най-късно до 4-тия ден, като съм на 100% убедена че причината за вкисването на млякото не са дрожди.

Разбира се, че не само дрождите са причина, а и самия вид на закваската. При домашното закваската се изражда и то започва да вкисва по-бързо, но основната причичина за подуване на капчаката е вид газ, който се образува от дрожди, а и  ето какво намерих още по темата:

http://www.org-bg.net/index.php?mid=76&doc=89

доц. Росица Еникова :
До 90-те години на ХХ век българското кисело мляко се отнасяше към категорията на бързо развалящите се продукти. Според БДС 12-82 регламентираният срок на трайност бе 3 денонощия. След този срок масово явление бе силно подкиселяване на продукта, издуване на опаковките (полистиролови кофички с термично залепен капак от алуминиево фолио), често образуване на пелена на повърхността от видими колонии на дрожди, често – и плесени.
Българската млекарска наука признава отдавна възможностите за много по-продължително съхранение на кисело мляко, без то да губи от вкусовите си, хранителни и биологични качества. Още през 1961 г. Гиргинов и Груев доказват трайност до 60 дни при определени условия – качествени суровини, херметичност на опаковките, добра хигиена на производство, ниска температура на съхранение – от +2оС до +6оС.
Причината за този дисонанс между науката и практиката бе масовото неспазване на хигиена на производството и повсеместното вторично заразяване на пастьоризираната суровина с дрожди, неизменни контаминанти в млекарската индустрия. Всъщност лимитиращият трайността фактор за българското кисело мляко бе генерационното време на дрождите – в рамките на 3 дни, дори при хладилни условия. Друг фактор бе системното неспазване на хладилната верига при транспорта и съхранението, още повече ускоряващ развитието на дрождите. Последните са едни от малкото микроорганизми, които успешно се размножават съвместно с млечнокиселите бактерии, за разлика от патогенните и условно-патогенни Enterobacteriaceae, стафилококите, клостридиите, листериите и други, които в присъствие на Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus бързо губят жизнеспособност и загиват в рамките на 24 – 48 часа.

# 728
Още нещо в черния ми списък- стикче против изпотяване на Нивеа без следи  ooooh! 1. Определено не е без следи  Tired и 2. Ефекта е поразително незабележим...без стикчето е по- добре- отвратително е, никога повече няма да си купя .

това за стика, които е подходящ за черно и бяло ли ства въпрос

# 729
  • София

това за стика, които е подходящ за черно и бяло ли ства въпрос
да, но не е стика, а рол-он. И ми остави следи, по тъмно кафява блуза.

# 730

Еее, ако беше черна нямаше  Joy, шегувам се  Heart Eyes, и стика, и дезодоранта оставят следи. Пълен боклук е тази серия  Confused

# 731
  • София

Еее, ако беше черна нямаше  Joy, шегувам се  Heart Eyes, и стика, и дезодоранта оставят следи. Пълен боклук е тази серия  Confused
много си права - кой се пре...., се е пре...

# 732
Темата е стара, но по-нова не открих.
В списъка включвам "Замразени пилешки фенери" на "ГРАНД 2" София 1220 , кв. Военна рампа, ул. Проф. Иван Георгов 3, тел. (Производство на пилешки разфасовки )
И преди ми се е случвало да купя пилешки фенер за бърза супа, но този път имаше изненадаааа!
Фенерите бяха натъпкани с изрязани краища на крилца, преброих 20 броя! Имаше и прилежно свита и скрита топка кожа.
Според мен този продукт би трябвало да се продава за храна за домашни любимци.

# 733
Цедено кисело мляко "Бор Чвор". Нишестето вътре само дето не скърца между зъбите.

# 734
  • София
Цедено кисело мляко "Бор Чвор". Нишестето вътре само дето не скърца между зъбите.
И кашкавала......беше хубав Tired

Общи условия

Активация на акаунт