Какво повече няма да купя

• 84 272
  • 800
  •   1
Отговори
# 435
Попаднах на темата и ми стана интересно и страшно след като се зачетох  - не, че не си давам сметка, че нещата са точно такива - гадните кренвирши, подобия на кайми, масла, млека, сирена и кашкавали, съмнителен състав на хляба, сокове, честно казано ме разби това, което прочетох за Е120 и как боядисват луканките с черен оцветител, придобит от насекоми и ще спра до ток с общото резюме...
Истина е такава, но тук стигаме до следния важен въпрос ... Какво да ядем и от къде да го купим, а какво пише на етикета е трети отделен въпрос... Аз чета етикетите вече, но дали е истина съдържанието - най - вероятно не е...

Вчера разбрах, че свинското филе, което купувам се получава от месо и добавки, които се инжектират в месото за да се получи от 20 кг. месо, 25 кг. филе ?!?!

А моята реалност е следната - аз нямам село и достъп до истинско мляко, сирене, кашкавал, месо, та дори и зеленчуци...Нямам и време да готвя всеки ден. Няма да си купя и домашна фурна, защото продуктите за хляба ще си купя от близкия магазин... Ако реша да си сваря лютеница пак ще трябва да си купя домати от кварталния пазар, а докато мога няма да отказвам на детето си да купя луканка ...

И така гледам етикетите със съдържание и срок на годност, но гледам и цените им ...

# 436
Нещо нищо не разбрах от този пост.
Казвала съм го и друг път- вече има продукти, които дори не поглеждам по витрините.
Колбаси не купувам, хляб също, фиксове, миксове и пр. също.
Въпрос на избор.

# 437
"кисело мляко" MyDay 4% - никога повече!
отвратително, изобщо няма вкус на кисело мляко  #2gunfire

# 438
  • sofia
Аха и аз не разбрах.

За мен качествената храна е от първостепенно значение. Разбрах го покрай алергиите на детето и диетата която пазим. Никога няма да се върна към безразборното хранене от преди.

# 439
Какво има да му се разбира. Казва, че и да си печете хляба, да варите лютеницата и да купувате месо, за да го мелите - пак го купувате отнякъде, пак не е ясно с какво са третирани продуктите и пак не е ясно дали няма някоя гадна отрова-"подобрител".

# 440
  • София
да, надали е био и съвсем чисто, но със сигурност има поне 2 пъти по-малко гадости от купеното приготвено....
Факт е, че като си смелиш кайма от месо, няма нищо общо с коя да е готова...и за другите неща така...

# 441
Какво има да му се разбира. Казва, че и да си печете хляба, да варите лютеницата и да купувате месо, за да го мелите - пак го купувате отнякъде, пак не е ясно с какво са третирани продуктите и пак не е ясно дали няма някоя гадна отрова-"подобрител".

newsm10 newsm10 newsm10

# 442
  • София
E, по мое мнение има огромна разлика между това да си купиш готова кайма или да си купиш месо от магазина. Същото е и с купуването на готов хляб или брашно, което да опечеш у дома. Кисело мляко от супер маркета и такова, направено вкъщи от прясно мляко- разлика има голяма според мен.
да, надали е био и съвсем чисто, но със сигурност има поне 2 пъти по-малко гадости от купеното приготвено....
Факт е, че като си смелиш кайма от месо, няма нищо общо с коя да е готова...и за другите неща така...
С това съм  съгласна. Peace

# 443
Да не би да сте пробвали да правите кисело мляко, от купешко прясно ??? Crazy

# 444
  • София

Екстра си става от купешкото. Досега не съм се престрашила да купя от това, което карат из квартала и продават в пластмасови шишета.  Дори и животните да са минали някакъв ветеринарен контрол не искам и да си представям кой е пил от шишетата преди да ги напълнят с мляко  Sick
Засега само с машината за хляб нямам успех. Все гаден става  Confused

# 445

Екстра си става от купешкото. Досега не съм се престрашила да купя от това, което карат из квартала и продават в пластмасови шишета.  Дори и животните да са минали някакъв ветеринарен контрол не искам и да си представям кой е пил от шишетата преди да ги напълнят с мляко  Sick
Засега само с машината за хляб нямам успех. Все гаден става  Confused
За кварталните лелки имаш право,ние на село си имаме живитинки и не съм се замисляла Rolling Eyes
А за машината за хляб,какво хляб хубав ли не ти се получава ?
Ще ти дам рецепта за съвсем обикновен хляб,но не е за тази тема Wink

# 446
  • София
И аз вече няма да си купя кисело мляко Верея по БДС.

# 447
  • София; Дружбето
акумулатор за кола на Монбат!

Трети поред за 5-6 год, гаранция 2г, като изтече и се скапва. Е, писна ми.  #Cussing out
Нашият е на 9 год. вече... Mr. Green
Вашият е явно от преди да ги развалят. И ние сме с 3-ти за 4 години ooooh!
Няма и аз повече никога да купя обувка от БГ. От 5 години не бях купувала нищо тук и по спешност взех от пазара маратонки, докато дойде поръчката от Англия. На третото обуване се скъсаха ooooh! Вярно, че за 12 лв не съм мислела, че ще изкарат дълго, ама 3 дена само Tired

# 448
Цитат
акумулатор за кола на Монбат!

Трети поред за 5-6 год, гаранция 2г, като изтече и се скапва. Е, писна ми.  #Cussing out

След като ви е трети поред, защо пак взимате Монбат?  newsm78

# 449
От този сайт http://www.matatama.com/ никога нищо повече няма да купя. Разочарована съм по всички параграфи. Прах в очите.

Общи условия

Активация на акаунт