Какво повече няма да купя

• 84 139
  • 800
  •   1
Отговори
# 540
а на Хип и Нестле какво им е ?

Нищо им няма - само дето са наблъскани с консерванти... Това не ми се струва малко ...

къде пък ги тези консерванти? поне по етикет нямаха...когато аз давах...

но пък тогава защо само хип, нестле и ганчев...защо не просто - готови детски храни???

Сори, че не изредих всичките дедо попе ... За другите не знам, защото нямам сведения. Имам приятелка химик, която работи в сферата с химичните съставки, които се слагат в храните. Тя ми е казвала, че дори в бебешките пюрета на гореспоменатите марки купували химични съставки и добавки от тяхната и др. конкурентни фирми. Склонна съм да й вярвам, защото самата тя е майка на 3. г. детенце и самата тя се беше възмутила ... Предполагам че се отнася и за всички останали #2gunfire Но наистина, ако имате възможност, най-добре си правете домашно и собственоръчно приготвени. Ест не можем да се откажем от всичко налично на пазара, но можем да го ограничим... Но това вече е свободна воля...

# 541
Не знам дали са споменати някъде назад из темата, но аз не купувам никакви вафлички, бисквитки и кроасанчета, в които има хидрогенирано растително масло (между другото не съм видяла кроасан без него  Shocked). Освен това козметика с парабени...И обувки, чанти и изобщо нищо от изкуствена кожа. Все по-рядко купувам и каквото и да е от изкуствени материали, освен когато е неизбежно (чорапогащници например  Crazy)

Чудя се кога ще задължат търговците на т.нар. "пресни щандове" (а колко са пресни, само служителите си знаят  ooooh!) да обозначават съставките, както на етикет на пакетирана стока. Например кроасаните и хлебчетата на Лидл, Карфур и т.н. откъде да знам дали има хидрогенирано рм вътре? Или нарязаната луканка какво съдържа? Ами ресторантите - дали в шопската салата слагат сирене от краве мляко 4или от растителни мазнини? Ааа щях да забравя - любимата ми салата в УГО "Фиеста" три поредни пъти ми я носят с охлюви и буболечки вътре и оттогава не си поръчвам зелена салата никъде в заведение, защото едва ли я мият и киснат против нитрати и охлюви  #Crazy

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 20:23 от pokita

# 542
Май вече не трябва и да дишаме, защото и въздуха е вреден и гаден  Sad И к'во да правим, да лягаме и да мрем ли? newsm78 Чак е страшно като се замислиш. Да не говорим в месата колко хормони има натъпкани...май ще садя домати на терасата и ще си купя една свИня и 56 кокпшки да си гледам на терасата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 543
Ивка, вероятно имаш предвид Торн спринг, която е всичко друго, но не и вода за бебета. Има отвратителен дъх и вкус, освен това е с безобразно висока минерализация.

Ами да, на тази марка е, ужасна е, аз преди няколко дена дадох без да я преварявам, добре че бебо пи съвсем малко и днес реших да я преваря, направо ужас, как може да дават такава вода за бебешка  #2gunfire
Тази вода е гадна и за възрастни  #Cussing out

# 544
Ивка, вероятно имаш предвид Торн спринг, която е всичко друго, но не и вода за бебета. Има отвратителен дъх и вкус, освен това е с безобразно висока минерализация.

Ами да, на тази марка е, ужасна е, аз преди няколко дена дадох без да я преварявам, добре че бебо пи съвсем малко и днес реших да я преваря, направо ужас, как може да дават такава вода за бебешка  #2gunfire
Тази вода е гадна и за възрастни  #Cussing out
И аз съм на това мнение за Торн
Само девин розов етикет,за моето бебе !

# 545
  • София-в сърцата на моите деца
Прекален светец и Богу не е драг!!! Peace

# 546
  • София
т.е.? трябва да купуваме това, което не харесваме , за сда сме драги на Бога ли??? много не на място изсказване...

# 547
Май вече не трябва и да дишаме, защото и въздуха е вреден и гаден  Sad И к'во да правим, да лягаме и да мрем ли? newsm78 Чак е страшно като се замислиш. Да не говорим в месата колко хормони има натъпкани...май ще садя домати на терасата и ще си купя една свИня и 56 кокпшки да си гледам на терасата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Подкрепям  Peace Аз засега имам само подправки на тераската, но нищо чудно и домати да посадя   flower

# 548
Прекален светец и Богу не е драг!!! Peace
...и не по темата  Naughty

# 549
Минералната вода не се преварява, това изрично го проверявах около 100 пъти когато започнах да давам вода на моя син.
Той беше само на кърма до 6-ят месец, след това започнах да предлагам вода. Той сам си избра Торн Спринг....нежелаеше да пие нищо друго.
Такава вода купуваме и в момента....вече не се втелясвам, какво, как и защо.....Давам всичко от магазина вече, домати , краставици, череши , кайсии...тоест всичко което ядем ние.  Смятам, че zuzi e права...е не че не поръчвам от Био кухня......

# 550
Храна от щанда на К-Експрес /Кенар/  в Кауфланд  Crossing Arms
Стара вкиснала храна продават  ooooh!

# 551
  • Пловдив
Минералната вода не се преварява, това изрично го проверявах около 100 пъти когато започнах да давам вода на моя син.
Той беше само на кърма до 6-ят месец, след това започнах да предлагам вода. Той сам си избра Торн Спринг....нежелаеше да пие нищо друго.
Такава вода купуваме и в момента....вече не се втелясвам, какво, как и защо.....Давам всичко от магазина вече, домати , краставици, череши , кайсии...тоест всичко което ядем ние.  Смятам, че zuzi e права...е не че не поръчвам от Био кухня......

Минерална вода не се преварява, да, но бебешката вода е изворна и както на Девин изворна след преваряване нищо й няма, така и на тази би трябвало, а й аз съм преварявала и минерална вода и никога не се е получавало така. Проблема е във водата, а не в това дали е минерална или не. Плюс това, на бебе не се дава минерална вода, а само изворна  Peace

# 552
  • София
напротив има й, тя не случайно е бебешка, защото е ниско минерализирана, при едно 10 мин преваряване изкипява половината  вода и се дига минерализацията и вече никак не е така ниско минерализирана и подходяща за бебета.

# 553
  • София
напротив има й, тя не случайно е бебешка, защото е ниско минерализирана, при едно 10 мин преваряване изкипява половината  вода и се дига минерализацията и вече никак не е така ниско минерализирана и подходяща за бебета.

Точно така. Не знам защо някои би преварявал мин. вода  Peace

# 554
ivka_007 ..явно се хващаш за думите....да изворна е и Торн Спринг и Девин розова.
И изрично е казана , че не се преварява.....от това което помня от химията би трябвало да побелее когато се превера заради високата минерализация, която се получава.
В този случай вече нестава за бебе....на Торн Спринг вкуса е ужасен поне според мен, но не и според моето дете...просто тя има малко соли.

Общи условия

Активация на акаунт