Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 13-та тема

  • 131 763
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 112
mari_eta ,Venetta, ditsan при вас винаги е изпипано и изкушаващо вкусно!
И аз съм далече от конците, но да си покажа питката за Богородица - Сладка , със стафиди, локум и сини сливи

Източник:http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2535.msg138289.html#msg138289

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 17:24 от lu4a

# 661
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Венета, и тук да кажа - тутманикът ти направо ме изкара от релси... Невероятно изглежда. Не знам обаче какво може да ме накара да меся в този жега...

Мариетка, отново много хубава питка!

lu4a , и от твоята сладост не бих отказала Heart Eyes Тестото сладко ли е?

# 662
  • Русе
  • Мнения: 25
Венета и за мен си учител в правенето на пити и козунаци. Удоволствие е за мен да гледам твоите  "произведения на изкуството"
 Това днес, което правих е също по твоя рецепта. Благодаря ти!
http://an65.snimka.bg/daily/kurinarnite-mi-podvizi.614267.24646202

# 663
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Мар.ета, Селма, Лу4а, Илраи78, Aнн,  Hug благодаря ви много, момичета. Много сте мили!   bouquet

Мари.ета, чудна питка. Сигурна съм, че всички са били много щастливи да си хапнат от нея, още повече, че е била приготвена с много любов и по специален повод.
Селма, то и аз се повтарям като показвам все едно и също, но какво да правя, като моите хора нямат насищане Simple Smile.
Lu4a, прекрасна сладка пита. Има много питки, които нямат конци, но са също толкова вкусни както тези с конци. Важно е да е вкусна и да се радват почерпилите се с нея.
Ilrai78, ами то с миксера става много лесно. Аз винаги съм казвала, че не меся на ръка. А то дали ще направя кекс или тутманик, или козунак, разликата не е голяма. Даже при тутманика слагам всичко заедно и включвам миксера да си меси, а при кекса често има доста подробности, разделяне на жълтъци и белтъци и т.н.
Aнн, разгледах снимките на кулинарните ти подвизи. Много ми допадна всичко, комплименти!

За всички вас, момичета!   bouquet   bouquet   bouquet

# 664
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Венета, мен месенето изобщо не ме притеснява. Обичам много да меся и да усещам тестото. По-скоро не ми се включва фурната Mr. Green Embarassed

# 665
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Ilrai78, аз като включа фурната и бягам от кухнята, то нали и затова през лятото ядем повече салати ако изобщо видим слънце. Тази година обаче не се оплаквам, показа се малко повече пъти от обичайното Simple Smile. Даже и днес е слънчево, но както винаги в тази страна, за събота и неделя го дават дъждовно. Извинявайте за спама  Hug  Embarassed, но като стане дума за слънце, много се вълнувам, че времето е единственото, с което не успях да свикна в тази страна.

# 666
  • Мнения: X
Мариета и Вени, отново показвате висока класа,майсторки сте на питките,и то  големи!  bouquet Hug
Ани,и на мен много ми допаднаха печивата ти,а на Луча питката направо ме завладя newsm03!Ей сега ще отида да видя за какво иде реч в посочения източник! Peace

Аз да си покажа и тук питката охлювчета :





# 667
  • Мнения: 1 295
Аз искам да го пробвам това охлювче Peace, само дето се оплетох в посоките за усукване, докато разглеждах рецептата в блога newsm78
Много апетитно изглежда Party

# 668
  • Мнения: 148
Луча,страхотна сладка пита.
Ани,и аз разгледах подвизите ти.Всичко е страхотно.
Еликсирче,тази пита на охлюви е страхотна и ще се пробва.
А за тутманика на Венета,просто нямам думи.
Моите питки сигурно вече сте ги видяли но все пак да ги кача във темичката.
Тази е по рецептата на Лебедка за висока пита.И напълно си заслужава заглавието опря ми във реотана и затова прехвръкна малко.

а тази е просто импровизация със продукти на око ,формата беше съвсем друга но явно съдинката ми дойде малка и се позагуби

А тук ще ви препоръчам да разгледате какви красоти има
http://www.album.bg/mameto_piti

# 669
  • Мнения: X
Дитсан,Царина,благодаря ви!  bouquet
Дитсан,и твоите питки са много хубави,а и в линка има чудесни! Peace
Царина,просто навиваш по диагонал на разрезите,защото ако навиваш успоредно на тях,те пак ще се слеят и няма да личат. Peace

# 670
  • Мнения: 172
Хайде някой да каже как се прави такъв селски хляб.Отвън е с много твърда кора, а отвътре мек и леко жилав , с големи дупки. Едно време баба ми жсе такъв правеше.При мен с какви ли не рецепти не се получава  ooooh!

# 671
  • Мнения: 22 867
Хайде някой да каже как се прави такъв селски хляб.............Отвън е с много твърда кора, а отвътре мек и леко жилав , с големи дупки. Едно време баба ми жсе такъв правеше.При мен с какви ли не рецепти не се получава  ooooh!

И баба ми правеше такъв, ама го месеше на ръка и печеше в пещ. По много хлябове наведнъж. Все си мисля, че няма да го постигна. А, и тя месеше с квас на едни питки.

# 672
  • Мнения: 13
Здравейте,момичета!!! Уникални питки,искрени поздравления!!!!! Тепърва ще разглеждам темата подробно,но това,което видях ми взе ума!!!!  #Crazy Уникални!!! ееей,българката е голяма работа!!!!

Ето малко и от мен:
Това е погача с чеснова паста и малко корър и магданоз.



[imghttp://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/163428_111206705618469_100001874212487_90425_914186_n.jpg]http://[/img]

[imghttp://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/163716_119712931434513_100001874212487_140595_2699892_n.jpg]http://[/img]

Тутманик:

# 673
  • Мнения: 13
Много се извинявам ,че пускам два поредни поста,но предишния стана много дълъг  Embarassed

Ето едни милинки с поливка:

Козунак с орехи:
[imghttp://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/217504_140613196011153_100001874212487_251652_6866621_n.jpg]http://[/img]
панетоне:

Питка-венец:

За прохождането на малката ми:

Питка със сусам и чеснова паста отново:

Най-обикновена питка,защото забравихме да купим хляб:

Това е за сега от мен. Ще следя темата с огромен интерес!!!  Hug

# 674
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Момичета, от време на време, за тази тема не получавам съобщения за нови отговори, но ще видя къде, какво грешно правя  Naughty.

Пропуснала съм и тук да кажа на Еликсир, каква майсторка е. Но по-добре късно, отколкото никога.
Еликсирче, чудесна питка. Голяма майсторка си, златни ръце имаш и както виждам и дъщеря ти също, макар да е още твърде младо момиче. Браво на нея и искрените ми комплименти и за двете ви!   bouquet

Ditsan, и ти си голяма майсторка, чудни питки, както го казах вече и в  другата тема, но не мога и тук да подмина, защото, колко и да гледам произведенията ви, не мога да им се нагледам. Просто са перфектни.   bouquet

Murmeli, майка ми каза, че едно време баба ми са си оставяли някъде около половин хляб. Вечерта са го размивали с малко вода, покривали са го с нещо по-дебело и на другия ден са месели хляб с него, или това е така нареченият квас. С това количество са месели по 10-15 хляба, които са били огромни.  

^HONORA^, добре дошла. bouquet Виждам че си се потрудила много. Чудесни питки и хляб си ни показала. Радвам се, че ти харесва при нас.  Да ти е живо и здраво детенцето. Да тича и да те радва много.

Общи условия

Активация на акаунт