Отговори
# 90
Здрвей,
доставката от 3 или 4 $ е до адрес. Ние сме в Дружба 2 София и на известието пишело 3.50 лв колетна такса-ще ми дадат сериозен начален тласък ако сложат и ДДС на тези 3.5 за пратка от трета страна. Досега сме получавали всичко под 30 лв в пощата (просто защото не могат да се напъхат в пощенската кутия, а е имало случай ако има някой вкъщи пощальонката да ни го предва лично.

[/quote
Доставка се получава в пощенския клон не е до вратата ви платена .
Пощальона  не е длъжен да ви ги носи .

Иначе да, би било хубаво да ги махнат тези пощенски такси.

# 91
Аз да се похваля, че най-после успях да си направя поръчката  Peace И да попитам - като се изчислява дали се дължи ДДС или не, сумата с доставката ли се смята или без нея?Защото само продуктите без доставката са ми 17$ и малко, а с нея минавам 30 лева, за някакви стотинки...И се надявах да не се наложи да я прибирам от митницата  #Cussing out

# 92
Първо се гледа сумата на продуктите ако тя не надвишава 15 евро не плащаш ДДС ,ако надвишава тогава се включва и доставката и се плаща ДДС в/у всичко.Така ми обясниха в нашата митница.

# 93
Първо се гледа сумата на продуктите ако тя не надвишава 15 евро не плащаш ДДС ,ако надвишава тогава се включва и доставката и се плаща ДДС в/у всичко.Така ми обясниха в нашата митница.

Мреси   bouquet

# 94
dtrifonova виж втората таблица "Допълнителни услуги" от тук http://www.bgpost.bg/files/custom/Pricelist/Mejdunarodni_koleti_zoni_2010.pdf

Код NEV687 за 5$ отстъпка в http://www.iherb.com

# 95
  • София
dtrifonova виж втората таблица "Допълнителни услуги" от тук http://www.bgpost.bg/files/custom/Pricelist/Mejdunarodni_koleti_zoni_2010.pdf

Единственото което е приложимо в тази таблица е представяне на колет пред митница-за пратки подлежащи на митнически контрол, е 4лв, но предполагам това е за такива които са над 30лв. Нищо подобно не виждам, моля цитирай коя такса имаш в предвид.

# 96
Тази дискусия (за основанията за събиране на такси) вече я водихме:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554465.570

и стана доста нервна...

Нека съпругът на dtrifonova първо да получи пратките, пък после да обсъждаме таксите...(и задължителния паркинг...).

airi - благодаря за информацията!

# 97
  • София

Това не е правилно. По закон за митници, за пратки изпратени от юридически към физически лица, до 30лв (в които се включва и доставката) не се дължи ДДС или мито, 30лв се смятат като митническия валутен курс (променя се всеки месец и се публикува на сайта на митница) се умножи по крайната сума на фактурата (която се правят в нашата митница че не виждат прикрепена към колета). Няма евро няма лири-националната валута е лев има митнически курс за всичко останало.Стойността на доставката се включва в общата сума, защото артикула реално струва колкото е продаден +колкото е доставен.

# 98
  • София
Тази дискусия (за основанията за събиране на такси) вече я водихме:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554465.570

и стана доста нервна...

Нека съпругът на dtrifonova първо да получи пратките, пък после да обсъждаме таксите...(и задължителния паркинг...).

airi - благодаря за информацията!

Явно голямата тема за таксите е приключила безрезултатно в полза на пощите, които не могат да се обосноват защо ни прибират пари които мога да похарча и другаде за по-приятни неща, така че имат пълното право да събират и повече. Лошото е че благодарение на нашето пасивно поведение и неведение няма реално потребление на интернет търговията и ползите от нея, и България е трета глуха невключена страна за доставка от многото изгодни сайтове за пазаруване с които са благословени белите държави.Честито да ни е всеки път когато плащаме веднъж за стоката и втори път на някой новото жакузи!

П.С. Не ми се взима ден отпуска за да ходя от митница на летище до митница столична, за да проуча точно, но ако си спомняте преди и редурските пратки се получаваха от столична нищо че бяхме в евросъюза от към 2 години, евала на мацките тогава които промениха това!

# 99
  • София
Здравейте получих си пратката - един л карнитин , т.е. известието за него и,че трябва да отида на митницата да го взема.Значи пише,че трябва да се плати ддс,а сумата е 25лв, предполагам с фактурата ще кажат,че не трябва.Ама пощаджийката която ми достави известието ми каза,че се плащало по 3,50лв на ден там защото стояло, това така ли е???? Абе голямо неудобство, още повече че е на името на приятеля ми и той трябва преди работа да търчи дотам,Пак е на сметка, ама много дразни това с тая митница.

# 100
  • София
Здравейте получих си пратката - един л карнитин , т.е. известието за него и,че трябва да отида на митницата да го взема.Значи пише,че трябва да се плати ддс,а сумата е 25лв, предполагам с фактурата ще кажат,че не трябва.Ама пощаджийката която ми достави известието ми каза,че се плащало по 3,50лв на ден там защото стояло, това така ли е???? Абе голямо неудобство, още повече че е на името на приятеля ми и той трябва преди работа да търчи дотам,Пак е на сметка, ама много дразни това с тая митница.
...както сподели колегата по-горе, темата е обсъдена, остава да плащаме и догодина да гледаме как Вальо Танов ще бъде потупан по рамото за рекордни събирания на митница!Между другото магазинажа е 0,30лв за всеки ден след втория от доставяне на известието, т.е. ако е получено с дата 1ви февруари, магазинажа е по 30ст като се брои за първи ден 3-ти февруари!

# 101
insane би трябвало да ти вземат 1,50 лв. Случвало се е на известието да пишат една дължима такса, а на място да ти вземат друга ( по-ниска споко) такса. Ако след 20 дни от получаването на известието не си потърсиш пакета, започват да ти начисляват такса склад, или нещо такова, мисля беше около 30 ст. на ден. Нещо не сте се разбрали - в никакъв случай не е 3,50 на ден!

# 102
  • София
Благодаря ви за отговорите.На самото известие пише - 3,50.няма проблем ще ги платя, просто ме доядява, защото няма сума за ДДС а и него са си написали.Иначе мисля ако му е неудобно на приятеля ми да отида с пълномощното Simple Smile)))

# 103
  • София
Благодаря ви за отговорите.На самото известие пише - 3,50.няма проблем ще ги платя, просто ме доядява, защото няма сума за ДДС а и него са си написали.Иначе мисля ако му е неудобно на приятеля ми да отида с пълномощното Simple Smile)))
да не забравиш разпечатката на фактурата/ордера от сайта

# 104
  • София
да не забравиш разпечатката на фактурата/ордера от сайта
Няма, няма.Абе важното е,че пристигна.ТУка в България този струва 85лв, а така ми излиза 25+ каквото ми вземат сега.Пак си е на сметка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт