Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 896
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
най после............Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 361
  • София
=Michelle=, обаждайте се за Заимов. Винаги съм навита. Изобщо полудях вкъщи и ми е мъчно за хора. Заимов, Герена и Борисовата ще ви откажа, само ако съм без кола, а това се случва рядко. Пиши ми някое ЛС час-два преди да излезеш следващия път.  Peace

Иван често се стряска, но то е защото яна се старае усърдно в тази насока. Имаше един случай тъкмо се е унесъл в ръцете ми и полекичка го слагам на спалнята. Тя пристига и ми казва "искам да се кача". Помислих, че ще легне го него и ще го гушне като многото други пъти, а тя както стъпи на леглото и почна да скача. Горкото бебе подскочи 2 пъти във въздуха преди да успея да го грабна  ooooh!

Бубе, дано бързо се пребориш с мастита и продължите да се кърмите  Hug

Днес си имаме празник, аз и ти - благодаря  Hug

# 362
  • София
Здравейте,
дойде време и аз да се включа с въпрос към момичетата от ЛЛЛ, за което предварително безкрайно им благодаря! Също моля да ме извините, ако вече сте коментирали подобен проблем, но тези дни малко трудно следя форума.

Кърмим се вече 20 дни, но от 2 започнах да й цедя кърмата в шише, защото ме удари страшен грип с висока Т и GP-то ми каза да й я давам с биберон, за да не я претопля. Тогава установих, че едната ми гърда пуска едва 20 мл (всеки път!), а другата останалото - около 70. И капка повече не мога да изцедя от дясната. Там напипвам 2 втвърдявания, не са големи или болезнени, не парят, гърдата не е зачервена, просто малко по-твърда от другата. Третирах я с компреси, горещ душ, компресия, но не минава. Храня малката от двете гърди всеки път, освен ако не заспи след едната.

Въпросът ми е: каква може да е причината едната гърдата да пуска в пъти по-малко от другата и как мога да третирам втвърдяванията?

Благодаря ви отново за помощта Hug

ПП
Едва сега се върнах да прочета последните постове и виждам, че доста момичета имат подобни проблеми.

Бубе, успех в преборването на мастита.

Нощни, надявам се и аз като теб да се справя с втвърдяванията. Сега отивам да дочета разказа ти за раждането. Уау!!! Настръхнах. Много вдъхновяващо!

Шана, сигурна съм, че всичко ще мине добре. Стискам палци скоро да се похвалиш с голямата вест. Не се кахъри, ако бебка се бави още, тя си знае кога й е добре да се появи.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 23:23 от Мелона

# 363
  • ул. "Мечтание"
Кърмим се вече 20 дни, но от 2 започнах да й цедя кърмата в шише, защото ме удари страшен грип с висока Т и GP-то ми каза да й я давам с биберон, за да не я претопля.

По-голяма глупост от това не бях чувала!  ooooh! Я не се връзвай на глупости и си кърми детето.

Иначе тази гърда която пуска по-малко е добре да я предлагаш по-често. Направи си топли компреси и цеди честичко, купи си да пиеш Лецитин и лактогонен чай. Момичетата от ЛЛЛ вероятно ще ти отговорят по-подробно.

# 364
  • София
Нощни, благодаря! Hug

Лактогонен чай пия всеки ден по няколко. Май ще продължавам с компресите, дано подействат скоро.

# 365
Днес довърших разказа си за раждането на Искрен в пълния му вид. Ако на някой му е интересно, да заповяда: http://yana-mitseva.com/blog/?p=1953.

Благодаря ти Нощни! Четох и плаках - сякаш преживях всичко отново. Хвана ме срам колко ме беше страх от болката, как се предадох на нея и се изгубих в емоциите си.. Ти си много силна жена - поклон за което. Искаше ми се повече хора (включвам и себе си в това число) да са като теб - силни и вярващи в себе си. Възхищавам ти се. Аз не бих могла да го направя. Моето раждане не беше прекрасно, но това което имам сега е целият ми живот - винаги съм искала да бъда майка. Надявам се пак да ми се случи в този живот.  Но ако не бяха лекарите нямаше да го има малкото ни "ин витро" чудо - благодаря им със сърцето си. Прегръдки. Много се разчувствах.

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 03:45 от pepinka1

# 366
Бубе,Бимбим еми оШаШкахте  ме , то  няма вече друг кой освен мен.Глася се  аz zа епидурална ,дано не ида твърде късно ,но така като гледам ,май Ще има предиzвикване другата седмица , девойката няма никакво намерение да и3ли3а.На мен не ми пречи,но не  било беzобидно преносването и това ме притеснява много,zатова, най късно другата седмица  Ще   е. Praynig

Шана не се шашкай, при всеки е различно. Аз не разбрах, че имам контракции...добре че ми изтекоха водите да отида в болницата и там докато се усетя вече си гушках бебока, мноооого други неща са ме боляло 100 пъти повече, като когато паднах и си смачках крачето месец преди да родя. Аз бях без упойка, но епидуралната я препоръчвам, не че боли но накрая бях толкова изморена, че ми беше все тая  Hug Hug Hug
Стискам палци и късмет, бързо и безболезнено  Praynig

# 367
с риск да скандализирам една голяма част от хората в темата ще кажа, че колкото повече чета разказите за нормалните раждания, толкова повече се радвам, че избрах да родя секцио. Болки и то в рамките на нормалното имах в деня след раждането, на 3тия вече тичах като кон по коридорите. Въобще на 3тия бях забравила, че съм оперирана. Може би просто си зависи и от лекаря, аз имах късмета да попадна на добър такъв. Явно човека си свърши работата мн добре, защото след изписването всички, които ме видяха бяха шашнати колко съм енергична и подвижна, една колежка ми разказваше как ходела превита не знам колко време- при мен нямаше такова нещо.
Единственото, което оценявам като минус е, че трябва да се изчака до следващо забременяване, но лекаря ми ме увери, че след 1 година мога спокойно отново да забременея. Може би има и други минуси, които ще разбера по-късно, но засега съм доволна от решението си да родя така.
Иначе на всички, избрали да родят нормално  bouquet  bouquet  bouquet еле пък на Нощни smile3501 smile3501 но явно аз търся на хляба мекото и на живота лекото

Нощни, тази снимка ви е страхотна с беборан между другото

Абе момичета, мойто диване издава едни звуци все едно си прокашля гърлото- възможно ли е според вас да е много топло в нас и въздуха да е сух. И постоянно образува твърди сополчета, всеки ден му чистя носа newsm78

# 368
Въпрос към ЛЛЛ:
Може ли да ми кажете как бебето диша, когато го слагам в "биологичната поза"? Защото аз имам много силен рефлекс на потичане и бебето се дави в началото, та опитах в тази поза, но бебето не можеше да диша, понеже нослето му се запушваше в гърдите ми и се чудех как става?

Обикновено бебетата успяват да дишат, дори когато нослетата им изглеждат "забити" в гърдата, поради по-особената форма на бебешките нослета.
Ако майката все пак се притеснява как диша бебето, може да придържа леко гърдата, осигурявайки допълнително свободно място, като обаче внимава пръстите да не твърде близо до ареолата или до долната челюст на детето и така да пречат на сученето.

Brilliantine, за силния рефлекс на потичане, можеш да опиташ леко изцеждане преди кърмене, колкото да отмине най-силната струя. Може също да изпробваш различни пози и да откриеш най-подходящата за теб и бебето.

# 369
  • В две тъмни очички
Лелееее Shanna , искрено се извинявам миличка!!! Пропуснах , че не си родила! Аз за това до сега не разказвах! Единственото , което искам да ти кажа е,че Jorjianaaa добре го каза, при всички е различно,а като четях във форума ражданията на другите момичета, чвно тези с лошите изживявания сме много малък процент!
Исках и друго да кажа....За второто ми дете бих сложила епидурална, но не съжалявам,че сега родих без упойка!!! Щастлива съм , че изпитах една по една всичките болки и чувства и.........всичко! Радвам се дори,че по някое време не бях на себе си и не разирах даже какво ми се говори! Колкото и садистично да звучи това което ти казвам е истина! Изживях една болка, която като видиш резултата разбираш,че си заслужава и усещаш облекчението от всичко! Седмица две по - късно, вече дори не може да говориш негативно за случилите ти се неща!
Ако си притеснена просто поискай упойка! На мен ми казаха,че съвсем спокойно и на 7-8 см разкритие може да се сложи, а чак толкова не знам дали ще се забавиш! Стискам палци миличка, с теб сме!  Hug

look_at_me
  Hug , никой не може да те съди за избора ти! Така си се чувствала спокойна! А всъщност според мен това е най-важното! Аз съм против секциото, но съм още по против това жената да отиде ошашкана в болницата, да е неадекватна от страх и да ражда нормално при положение,че със секцио смята,че ще по-сигурна и спокойна! Така,че аз те поздравявам за избора ти!  Hug

saxophone , честита ви месечинка!

# 370
Евридика, много благодаря за отговора, аз така и опитвах, да придържам, но малкото пак не можеше да диша. Имам и един друг проблем - уж захапва добре, а се чуват цъкащи звуци, както и чувам как гълта въздух. Каката имаше неправилна захапка (плитка), така и не успяхме да коригираме това, въпреки, че дойде да ни види дори консултант по кърмене от кабинета в Майчин дом. Беше си мъка, макар да упорствах и да я кърмих до 1,2 г. Ако сега с бебето пак е така, ще бъде много неприятно. Гледам, че когато захапва езичето му не е издадено пред долната устна, дори не е издадено пред долния венец. Не знам това дали може да се коригира изобщо Sad

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 17:02 от brilliantine

# 371
  • Пазарджик
Леле Shanna , искрено се извинявам миличка!!! Пропуснах , че не си родила!!!
Наистина много съжалявам!!! И ТИ ПОЖЕЛАВАМ НАЙ ЛЕКОТО РАЖДАНЕ,КОЕТО МОЖЕ ДА ИМА!!!
Трябва да си настроена така и така ще бъде!!!

# 372
Здравейте,
дойде време и аз да се включа с въпрос към момичетата от ЛЛЛ, за което предварително безкрайно им благодаря! Също моля да ме извините, ако вече сте коментирали подобен проблем, но тези дни малко трудно следя форума.

Кърмим се вече 20 дни, но от 2 започнах да й цедя кърмата в шише, защото ме удари страшен грип с висока Т и GP-то ми каза да й я давам с биберон, за да не я претопля. Тогава установих, че едната ми гърда пуска едва 20 мл (всеки път!), а другата останалото - около 70. И капка повече не мога да изцедя от дясната. Там напипвам 2 втвърдявания, не са големи или болезнени, не парят, гърдата не е зачервена, просто малко по-твърда от другата. Третирах я с компреси, горещ душ, компресия, но не минава. Храня малката от двете гърди всеки път, освен ако не заспи след едната.

Въпросът ми е: каква може да е причината едната гърдата да пуска в пъти по-малко от другата и как мога да третирам втвърдяванията?

Благодаря ви отново за помощта Hug

Здравей, Мелона!

Болестта ти не е причина да не продължиш кърменето, освен ако не се налага да пиеш лекарства, несъвместими с кърменето. Ако личният ти лекар вече ти е предписал такива, би могла да се консултираш с него дали можеш успоредно с приема им да кърмиш.
Няма причина кърменето от гърда да се преустанови, ако медикаментите, които майката приема, не пречат на кърменето. Организмът на майката създава антитела още в съвсем началния стадий на болестта, които антитела преминават през кърмата към бебето и така предпазват и него. Ти вероятно тогава си кърмила дъщеричката си, защото все още не си се усещала болна.
Препоръчителен е също приемът на повишено количество течности по време на болест.
Прилагам една статия по въпроса, която вероятно ще ти даде повече и по-систематизирана информация.
Възможно е също предлагането на кърма от шише допълнително да обърка бебето заради различните механизми на сучене. Ако решиш да продължиш с цеденето, дали е вариант за теб да предлагаш изцедената кърма с чашка или капкомер?

Количеството изцедено мляко от гърдата (с помпа или на ръка) не е реален показател за това колко кърма произвежда майката. Бебето е най-добрата помпа и механизмът, по който то суче, най-добре извлича кърмата от гърдите и стимулира лактацията на майката.

На първия ти въпрос – гърдите на всяка жена са различни, а лявата и дясната гърда на една и съща жена също обикновено са различни, дори и тази разлика да не се забелязва от пръв поглед. Обикновено се счита за нормално едната гърда да произвежда различно количество мляко от другата, особено ако бебето изразява предпочитания към едната гърда – тогава неговото сучене стимулира повече лактацията именно в тази гърда. Дали това е случаят при теб и твоята дъщеричка?

На втория въпрос - много добре си се сетила за топли компреси, горещ душ и компресия, това обикновено е от полза! Можеш да опиташ също нежно да вземеш гърдите си в ръце и да ги разтриваш и масажираш внимателно. Счита се, че гърдите съдържат значително количество лимфни течности и такъв масаж подпомага раздвижването им.

За справяне със запушени канали мога да предложа още няколко идеи. Препоръчва се често кърмене, така че да не се задържа дълго време мляко в гърдите (мастните клетки в млякото и тяхното струпване могат да бъдат предпоставка за запушени каналчета); носене на хлабав сутиен или без сутиен, докато проблемът отшуми; кърмене на 4 крака, надвесена над бебето, така че гърдата със запушените канали да пада свободно право надолу, пред лицето на бебето. Бебчето през това време лежи по гръб, като се препоръчва под главичката му да се сложи навита на руло пеленка или одеалце, така че главичката му да се наклони леко назад и долната челюст да се освободи за движенията при сучене.

Ако искаш и се чувстваш удобно, също може да сменяш позите на кърмене, така че всички каналчета да се изпразват редовно и изцяло. Препоръчително е и да се поставя бебето с брадичка към запушеното каналче.

Можеш да опиташ също да започваш кърменето винаги от засегнатата гърда (дали това е гърдата, от която изцеждаш по-малко), както и когато спиш или почиваш, да не лягаш на тази страна, за да не натискаш и травмираш допълнително гърдата.

При запушени канали също се препоръчва редовният прием на хранителната добавка Лецитин (от 1200 мг), по 3-4 таблетки дневно, като го пиеш, докато проблемът отшуми напълно и после намаляваш количествата, като редуцираш една таблетка седмично от първоначалния прием. Лецитинът помага за разбиване на натрупванията от мастни клетки, които причиняват запушванията.
Добре е също да се избягват твърде мазните храни, хидрогенирани мазнини като маргарин или тези, намиращи се във fast food стоките.

Може също да охлаждаш една зелка в хладилника и да слагаш зелево листо, като си махнала основната жила, върху гърдата, без областта на зърното и ареолата.

Прилагам две статии, които се надявам да ти дадат по-изчерпателна представа как можеш да се справиш с проблема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1594
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0
Успех!

Последна редакция: сб, 05 фев 2011, 13:22 от Евридик@

# 373
  • София
Шана, спокойно. Ти най-вероятно ще отидеш навреме, но и да отидеш с голямо разкритие пак има начин за обезболяване. Аз отидох с 7-8 см - късно за епидурална, но анестезиологът ме убеди за малка доза спинална - бие се еднократно на 8-9 см. Още го благославям този човек - веднага започнах да усещам контракциите като съвсем леко парване, а и се ускори раждането, защото мускулите се отпускат. Аз се страхувах, че няма да усетя напъните - нищо подобно - напъвах си без болка. Това ми помогна да се насладя максимално на момента и да съм адекватна през цялото време.
Явно е въпрос на психика, но като раждала веднъж без и веднъж със упойка, като и 2-та пъти беше мн. бързо и лесно, никога не бих предпочела да ме боли за по-пълно изживяване (не искам да обидя никого!). Някак си предпочитам да излезе бебчо бързо и безболезнено, отколкото бавно и мъчително. Но пък съм имала късмет и с лекарите (късмет, късмет за 2000 лв, но пък си заслужаваше всяка стотинка!)
tuty1, ужасно изживяване - казвам го от другата страна, само че в 7-ми месец бях Sad. След това и още едно подобно изживяване се зарекох, че няма да стъпя повече в държавно АГ!
Ей, сдухах се! Добре че малчо спи в др. стая и мога да си го гушна!
А каката ни е с вирус и мн. висока Т от 3 дена Sad. Вчера постъпих мн. гадно и ги изпратих с баща и при майка ми. Днес се чудя дали да останат до утре. Хем ми е гузно за нея. хем като си представя малкия с 40 градуса откачам.

# 374
  • София
Здравейте, момичета,
Имам нужда от помощ  Rolling Eyes Бяхме си избрали педиатър, вчера се прибрахме и чак днес дойде да приеме детето. Въобще не съм доволна, миришеше даже на бира  #Cussing out

Моля дайте координати на добър педиатър в София
  smile3518

Общи условия

Активация на акаунт