Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 883
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Ейй и аз да се включа най накрая!
Моите мъки явно ще продължат и след раждането  ooooh! От вчера си имам бонус - мастит + Т 39градуса  Tired За сега карам на домашно лечение,ама нещо не виждам резултат и ако до понеделник не се оправят нещата май ще се ходи на лекар  Tired

Бубе сигурно съм вече досадна с това ленено семе но, на мен предния път много ми помогна - едно пакетче 50гр се слага в няколко пласта марля и се прави на компрес, слага са за 1-2 мин във вряща вода, после като поистине малко или колкото може да издържиш на топлината слагаш на засегнатото място за около половин-един час - 3 пъти на ден(с един компрес)

# 346
  • ул. "Мечтание"
Бубе, дано не се задълбочат нещата и успееш да го пребориш бързо този мастит!  Hug

# 347
  • Пазарджик
Имам буца на едната гърда,док ми каза да слагам студен компрес с реванол.Надявам се да се получи,доста е голяма с тия моите 30мл. къде и аз направих буца.Нели не иска да яде от мене вече.Цедя и ги давам явно сме на финала с кърменето Sad ,много ми е тежко.

Бубе стискам палци да се оправиш бързо  Praynig Praynig Praynig

Ето и една гукаща душичка

# 348
  • В две тъмни очички
Мерси за подкрепата момичета!

vall_t
, бях чувала за лененото семе, но така и не знаех какво точно се прави! Благодаря за инфото, още утре ще си купя ленено семе и почвам с компресите! А това семе от аптеката се купува нали???И още нещо , първо се навива лененото семе в компрес и така се слага да поври или първо ври и после се слага в компрес?

tuty1 , дано се оправиш бързо с тая буца

# 349
  • ул. "Мечтание"
Тути, защо студен компрес? Пробва ли се да я изцедиш тази буца? Не съм много сигурно, че точно със студени компреси ще се оправи твоето. Rolling Eyes
На третия ден след раждането в едната ми гърда също беше станала буца, която не знам как се получи. Бая зор видях - мокрих се с гореща вода, правих си компреси, също топли, цедих се сигурно час и нещо докато се освободи задържаното мляко, но я махнах.
Прегръщам те!  Hug  bouquet

# 350
  • бургас
здравейте момичета отново минавам набързо само да честитя на новите мами ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА и специални поздрави на МАМА ЗАЙКА да са ви живи и здрави бебчетата   Hug Hug Hug

бубе,тути оправяйте се бързо  Hug
нашия марти сега започна да суче от мен и вече не се изцеждам но пък млякото вече е малко  Sad

ето го и моя мъник  Heart Eyes
http://januarybabies2011.snimka.bg/baby/nashite-prekrasni-bebenca.557025.22311724

# 351
  • В две тъмни очички
Мисля,че не останаха раждащи , за това.....
Дойде и моят ред да разкажа за раждането на прекрасната ни дъщеря!
Всичко започна седмица по-рано четвъртък 06.01...контракции,падане на тапата,контракции и пак контракции! Това не е интересно! На 11.01 цял ден бях с хубави,регулярни контракции на 4-5 мин и доста наболяващи! Сутринта бях на запис на тонове и доки каза,че вероятно няма да се видим на следващия ден за нов запис и че ще родя!(е,позна) Към 5-6 следобяд, започнах да усещам ,че тялото ми някак ми подсказва,че е готово за раждането на бебчето! Влязох в банята да си измия косата и да си направя тоалета! Контракциите вече бяха на 3-4 минути! Не, бързах, стоях си в къщи,засичах си контракциите и се инатях,че е твърде рано да тръгвам за където и да е! В 11 часа мъжа ми ми заяви,че съм крайно ината и безотговорна, извади ми багажа и каза, че след 10 мин трябва да съм се подмила и да съм се строила пред него на вратата.(добре,че ме беше строил) Последва отново баня,позвъняване на акушерката,минахме да я вземем и тръгнахме към болницата! По това време контракциите ми бяха на 2 мин! В колата незнайно защо обаче – всичко утихна...(разбира се) Да,да ама неее. В 11:55 се качихме в кабинета и след прегледа установиха ,че съм с 6 см разкритие. От там прословутата клизма (хахаха нямах тоалетна хартия при мен,беше в другата торба,а тя в колата и набързо взех мокрите кърпи на детето)и веднага след нея нов преглед и вече бях с 8 см! От там на ехографа – беба беше застанала с лицето напред! Не ми спукаха водите с надеждата да има място и тя да се обърне! За секцио никой нищо не каза! Легнах си на запис и си зачаках. Попитах за епидурална-доки каза “Каквото решиш,ама според мен е по добре да не слагаме, останаха ти 2 см,до час си родила,бързо ще мине”. Разубеди ме жената! (Още я псувам хихи).В 2 часа вече с 9 см ми пукнаха мехура (бяз да ми кажат,че малката е все още с лицево прележание). Тогава последва най-кошмарната част – доки каза,че щяла да ми помогне да слезе детето по – бързо ,тогава всъщност се е опитала да го обърне ръчно (направо ме разпори),болката беше ужасна! Бяха ме разкрачили , 2 акушерки ми държаха краката разтворени,а лекарката ръчно ме човъркаше! Беше просто ужасяващо! Последва окситоцин...и така до 2:40. Напъните станаха ужасно силни и неудържими,разкритието 10 см,но имаше някакъв си ръб на шийката,заради който не ми даваха да напъвам,защото ще има много разкъсвания! Е да,ама след 10 мин вече не можех да не напъвам. Всичко добре....ама и 2-те лекарки по това време бяха отишли във ВИП-а да израждат друга девойка.Точно когато ми трябваха ГИ НЯМАШЕ! Казвам аз на акушерката (ама не на моята приятелка, тя беше само наблюдател,защото работи в реанимацията) “Мацо,раждам”,а тя ми вика “Не раждаш,чакай”...да бе да... крещя й аз вече “РАЖДАААААМ” и тя ме прегледа и вика “Лелееее ти верно раждаш,напипвам главата”. Бяга моята приятелка в другата зала да викне лекарките,а те и двете викали “Да изчака 5 мин”...Абе..ужас ви казвам! От там отиде да викне друг лекар,а аз през това време лягах на магарето! Влизайки новия лекар, още от врата като ме видя разкрачена и вика “Малеее....Напъвай!” Явно малката е  тръгнала вече и да се показва! С първия напън за малко да я изкарам, но не ми достигна въздуха и усетих как се върна бебето назад. Тогава напънах втори път по-силно и излезе главичката. В този момент чух само “НЕ НАПЪВАЙ” спрях, взех въздух и пак ми дадоха зелена светлина. С третия напън излезе цялото тяло. Погледнах малката, тя изпищя на 10-15 секунда, беше лилава....много. (Накрая , точно преди магарето, тоновете са започнали да намаляват, но не ми казаха и това!) Овила се била 2 пъти и се е задушавала душичката! Часът беше 02:56! Срязаха пъпната връв , взеха я за тоалет и докато чакахме плацентата да се роди ми я дадха да я гушкам 5 мин! Много болезнено раждах плацентата...доки ме натискаше по корема ужасно силно с кръгови движения около пъпа,от които 3 дена ме боля след това! На около 6-7ма мин се роди и плацентата. Последва шиенето – най-ужасното нещо!!! Егати и болката ...направо на живо месо си усещах, въпреки ледокаина! Но...и това свърши – след което ме оставиха 2 часа в коридора,за да ми следят състоянието! Боже, като си спомня как се тресях цялата! Не треперех,а се тресях,въпреки 3-те одеала с които ме завиха! по това време дойде мъжа ми,гушкаше ме,казваше колко ме обича,колко е прекрасна малката,колко е щастлив...мммм страхотен момент. Вече исках 2-ро дете!!!
Въпреки всичко,родих по нормален път, детенце , което се беше увило 2 пъти около пъпната връв и с беше с лицето напред! Неща заради които правят секцио по спешност! Безкрайно съм благодарна на лекарите,че не ми бяха казали за усложненията, защото може би тогава щях да се ошашкам и надали щях да съм така ефективна! След раждането говорех с тях и те ме попитаха за епидуралната – съжалявам ли ,че не сложих – да!!! Позасмяха се и казаха,че са били сигурни – при спортистите мускулите трудно се отпускали и за това толкова ме било боляло докато направя 10-те см! Гадини – не ми казаха преди това! А този ръб на шийката,така и не се изглади и за това резултата беше 8 вътрешни шева + 2 външни от епизиотомията!!!
Независимо от някой от лошите спомени,имах и много хубави!!! Искам пак да раждам! Искам отново да изпитам тази емоция...тези чувства! Повече от прекрасно е!!!

# 352
  • Пловдив
Мерси за подкрепата момичета!

vall_t
, бях чувала за лененото семе, но така и не знаех какво точно се прави! Благодаря за инфото, още утре ще си купя ленено семе и почвам с компресите! А това семе от аптеката се купува нали???И още нещо , първо се навива лененото семе в компрес и така се слага да поври или първо ври и после се слага в компрес?
tuty1 , дано се оправиш бързо с тая буца

Бубе в аптеката има ленено семе в пакетчето по 50гр.. първо правиш компреса (лен.семе завито в марлята) и после го слагаш във врялата вода, като го извадиш то става малко слузесто. аз го правих във формата на квадрат или правоъгълник като в четирите края хващах по една щипка (с която простирам) и с тяхна помащ слагам компреса във водата и лесно го изваждам ( звучи глупаво, но удобно).

ТУТУ пробвай и ти този компрес. Също така и под топъл душ да се изцеждаш на ръка. И по логично е да се слага топъл компрес за да се разсее бучката  Peace .
От преди знам топъл преди кърмене, за да слиза лесно млякото,  студен след това за успокоение на гърдата. Бях си купила едни силиконови компреси за гърди на НУК, ставаха и за топли и да студени. http://family-bg.com/prX_2622.htm - сега не съм ги ползвала още.

# 353
  • ул. "Мечтание"
Бубе  Hug
Радвам се, че въпреки всичко си така положително настроена!   bouquet Браво на теб, страхотно си се справила! Hug
С този ръб на шийка за втори път се сблъсквам. Интересно явление е. При някои се получава, когато са им горили раничка на шийката, но се случва и без такава процедура. На теб горили ли са ти раничка?  newsm78

# 354
Бубе, като идеш за ленено семе (или прати някой още днес!!!) им кажи да ти купят Лецитин 1000 мг и почвай веднага да четеш тези теми:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0
и
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163666.0

топли компреси, душове, масажи, кърменен на бебето в поза с неговата брадичка сочеша буцата и ще мине... и аз направих в началото, съжалявам, че ти се случва! минава бързо, но вземи мерки веднага, не утре за да не стигнеш до лекари...
наслука

# 355
  • В две тъмни очички
Нощни очи , лекувала съм раничка, но не стигнах до горене! Явно има някаква връзка  newsm78

Agent Provocateur  Hug

# 356
  • София
Бубе, имали сме много сходни раждания, но моето си имаше и бонус - вакуум. Доста стресиращо преживяване беше за мен и все още се чудя дали да разказвам подробности, че някой може да се ошашка..... Радвам се , че и при двете бебетата са добре, пък ние ще се оправим. 

А между другото как са ти шевовете, мен вече 25ти ден ме болят

# 357
Бубе,Бимбим еми оШаШкахте  ме , то  няма вече друг кой освен мен.Глася се  аz zа епидурална ,дано не ида твърде късно ,но така като гледам ,май Ще има предиzвикване другата седмица , девойката няма никакво намерение да и3ли3а.На мен не ми пречи,но не  било беzобидно преносването и това ме притеснява много,zатова, най късно другата седмица  Ще   е. Praynig

# 358
  • Пазарджик
Бубе аз ти бях казвала за разкритието и шийката ,и спортистите ама явно не си го прочела.Когато раждах каката ми го казаха,не им повярвах,но сега след това раждане вече съм склонна да повярвам.
Аз също имах много стресово преживяване в болницата,но умишлено не го разказах,то не е свързано с мене.Вече всички родих ме нали?
В патологията където ме приеха преди да родя,втората нощ бях с една жена на която бебето беше умряло в нея/8 месец/беше много тежка нощ,а на сутринта раждах с нея,тя роди 20мин. преди мене.Беше някакъв кошмар,плаках ме на глас всичките.Сега като затворя очи и си мисля за моето раждане виждам нея.Момичета съжалявам,че го споделям с вас ,но това страшно ми тежи.
Заради този стрес ,който изживях отдавам провала ми с кърменето,млякото въобще го няма.

# 359
дано да не съм объркала нещо

Общи условия

Активация на акаунт