Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 807
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • бургас
Шанче,радвам се,че бебката е тръгнала да излиза!Леко и безпроблемно раждане!
Мацки,денят на раждането броите ли го като първи?На 40-ия ден ли се ходи за чиста молитва в църква?Бебчето и то ли присъства на тази молитва?
Клеопатра,тази твоята свекърва е за разстрел.Не и се давай!И все пак няма ли някакъв начин да позатоплите отношенията?!

ние сме си уж в топли отношения,до ден днешен не сме си казали нито думичка навъпреки но това е защото и мълча и все се съгласявам с нея но само на думи а после си правя каквото аз реша Crossing Arms

# 706
  • София
Ох,явно съм прекалила с този дъждобран EmbarassedОбаче с това зимно бебе ми е нещо притеснено в преценките,с баткото ми беше много лесно,роди се юни,топло,хубаво,веднага взехме да го разголваме,да го извеждаме,правехме му въздушни бани вкъщи-голичък гооставях да стои вкъщи на слънце и въобще беше екстра,а сега само се чудя топло ли е,ветровито ли е,как да сме завити... ooooh!

# 707
  • ул. "Мечтание"
Нощни, благодаря ти, дано ни отминат наистина! Радвам се, че се справяте с кърменето, както и че се включи, липсваше ми! Hug

Дано наистина да ви отминат. Искрен също за сега няма, дано и на нас се разминат!  Praynig Батко му почти нямаше.

Иначе аз съм си тука, попрочитам темата, ама нямам какво да пиша много-много. А три дена бяхме нон-стоп навън по разходки и задачи, накрая имах сили само да чета какво пишете.  Mr. Green

Днес обаче съм си дала почивка. Няма да си подадем носа навън, цял ден ще се въргалям в кревата.  Crazy Mr. Green Само дето ми е замаяно и ме боли главата нещо. Sad Мерих си кръвното, наред е. Дали пък не съм преспала  newsm78 Thinking

# 708
  • ул. "Мечтание"
Забравих да си кажа. Подготвям новата тема за преместването ни в "Родени 2011 г.".
Ако искате да включа някое по-специално инфо, казвайте!  Peace

# 709
  • София, Лагера
Бенджи, чак сега ти прочетох описанието на раждането...  Sad Hug  Tired ... поне е зад гърба ти!  Hug

# 710
~Четита месечинка на бебчовците днес.

Шана с теб сме, дано вече си родила мила.

опитвам се да чета темата, но не мога да пиша редовно, че с 3 деца си е бая зор

# 711
По отношение на 40-те дена - денят на раждането се брои за първи.

За дъждобрана - ползвам го почти винаги при студен и силен вятър (обикновено във Варна е ветровито зимата), както и около и под нулата температури.

# 712
Бенджолина, потресена съм от разказа ти. Ти упойка не искаше ли? Представям си какво си преживяла Hug Аз първият път изтърпях адски болки, но те продължиха само два часа и половина. Пожелавам ти бързо да забравиш лошото и да се радваш на бебенцето си Hug
Ние вчера бяхме на мерене. От изписването е качил 380гр. и 4 см. В момента е 3380г. и 53см.

Аз исках упойка, ама няма в тази болница екстрата на епидурала, иначе с удоволствие.
Биха ми разни бусколизини и май диазепам казаха. Rolling Eyes

Кога казвате горе долу почваха коликите, зачудвавм се вече дали малката реве заради това и със сукането да се успокоява? Thinking

# 713
  • София, Лагера
Бенджи, на някои дечица коликите им започват от 3-5 ден... на Тервел от месец и половина  Rolling Eyes

# 714
Текнаха ми и води и тапи и  болки  почнаха на 2,3 мин,нямам представа това ли са контракции или не ,търпими са zасега  но са гадни  ,  иzкъпах се и тръгвам ,май няма да има предиzвикване, стискайте палци да ми не  леко Hug
Шана, стискаме палци! Дано всичко вече да е минало и да гушкаш мъниче!  Hug

Биричке, аз си хапвам цитруси, но в умерени количества.А 2 кг хич не са умерени  Laughing

Мила, Бебш, Нощни, имате ли честитки от РЗОК за ваксините?

# 715
Честито на всички бебчовци днес.  bouquet
Шана стискам палчета Praynig чакаме нашето изтърсаче да се появи Peace
Днес пак на разходка малко .Дъждобрана винаги е с мен когато излизаме но вчера не съм го ползвала.
Хайде момичета ние отиваме да се подготвяме за разходка.

# 716
  • ул. "Мечтание"

Ни за Искрен, ни за Божидар.

# 717

Ни за Искрен, ни за Божидар.
Браво!
Явно при нас са много стрикти и вече имам и то поименно за 2, значи ще има и за другите  Tired

# 718
  • София, Лагера
Мацки, Тервел вече каза първата си дума - "гей". Притесни ме това, че я каза на 2 февруари  hahaha
Пресиян каза първо "абап", което е компютърен език и е къде къде по-добър вариант...  Wink
Изтрещях... май ще излизам  Mr. Green

# 719
Евридик@, благодаря за отговорите.

Зърната ме болят, защото по време на 5-дневния ми престой в Токуда, на всеки два часа идваше някой от персонала, мачкаше ми гърдите, дърпаше ми зърната и се опитваше да ги напъха в устата на бебето, тя плачеше, хапеше и се дърпаше и така жестоко ми се разраниха зърната, че чак се обелиха. Сега се много чувствителни и леко болезнени при допир, но кърмя само със силиконови зърна, откакто се прибрах от болницата. Вече ме боли само в началото при първите 3-4 засуквания, когато кърмя, но много искам да се отърва от силиконовите зърна, а ме е страх да не ми се разраня пак.
Освен това, лекувам Йоана за налепи по езика, защото беше на венозни антибиотици в Токуда, заради някаква измислена инфекция. Според неонантоложката, аз по зърната нямам признаци на гъбична инфекция и НЯМА КАК  newsm78 да я прихвана от бебето при кърмене (което противоречи на всичко, което съм чела за Candida, ама нали не съм лекар). Така и не съм сигурна дали сега зърната ми не са чувствителни и болезнени поради тази причина...А така искам да махна тези силиконови зърна! Но беба е доста лакома и не знам как ще ми се отразят тези 10-12 кърмения на ден.

LadyAngel, опитвала ли си да кърмиш без силиконови зърна, или болката при засукване все още е прекалено голяма?
Обикновено силиконовите зърна се използват при проблеми със зърната (плоски или вдлъбнати, разранени или твърде чувствителни зърна), но почти винаги при лека корекция на позата и на засукването дискомфортът значително се намалява или изчезва.
Ако е вариант за теб, можеш да опиташ да махнеш силиконовото зърно първо на едната гърда, която чувстваш по-здрава и от която ти е по-комфортно да кърмиш Йоана. Може само за едно кърмене за деня да опиташ без силиконово зърно. Добре е по време на това кърмене и ти, и Йоана да сте спокойни и отпуснати. Ако предпочиташ, може малко преди това кърмене да намажеш зърното и ареолата с чист ланолин за кърмачки или с кърма и да го оставиш да изсъхне на въздух.
Също може да опиташ да погъделичкаш Йоана леко със зърното на гърдата по горната устничка, това обикновено стимулира бебетата да си отворят широко устичката и да поемат зърното хубаво назад и навътре, в правилната позиция за засукване.
Прилагам едно клипче и една снимка на добро засукване.

Казваш, че подозираш, че може болезнените зърна да са поради млечница. Йоана млечница ли има? Ето така изглежда бебе с млечница. Нейните налепи такива ли са?
Ето една кратка статия за млечницата.
Лечението изисква консултация със специалист, затова, ако имаш съмнения за себе си за млечница, е добре да се обърнеш към личния си лекар.

към mimsat, Евридик@ ще се опитам кратко да обясня проблема ми, първите два дена след раждането не съм кърмила, кърмата ми слезе бавно и трудно, постоянно давах АМ, давам и сега защото бебка е гладна, правя всичко възможно да отпуша каналите и да кърмя правилно, но за жалост още не можем да си намерим даже поза, кърмя всеки път по около 2 часа, е бебето не е активно през цялото време, но не е и мързеливо, след като се изморим и двете, а тя е още гладна изяжда и 120 мл АМ, спи по около 5 часа, така че храненето ни в денонощие е доста на рядко, дали да не опитам да и намаля АМ-то? Въобще приемам всякакви съвети, че никак не ме бива и съм доста объркана  Sad , вчера цедих с помпа 60 мл кърма + АМ, колко е нормално да изяжда едно бебе (бебето е на 7 дена), благдоря предварително, дано сте ме разбрали, че аз така се омотах, че май и на мен не ми стана ясно какво искам да питам Sad

Leprikon, здравей!

Съжалявам за трудностите, през които преминавате с Рая. Ще опитам да ти дам информация и идеи, които се надявам да са ти полезни.
Бебче на 7 дни, колкото Рая, е добре да приема между 400 и 600 мл кърма за 24 часа. На тази възраст стомахчето на бебето е с размерите на орех и това количество мляко се разпределя между 10 до 12 кърмения в денонощие. Препоръчва се да няма повече от една 4-часова пауза между кърменията.
Важно е също да има и поне едно нощно кърмене, тъй като през нощта хормонът пролактин, който е главният „виновник” за образуването на човешкото мляко, е в най-високи количества.
Дали можеш да ми дадеш малко повече информация как е организирано кърменето на Рая – колко кърмения има в денонощие, дали се храни нощем от гърда? Дали предлагаш и двете гърди на всяко кърмене?

Това, което споделяш - 60 мл кърма на едно изцеждане звучи много добре! Рая вероятно би могла да изсуче и повече, защото изцеждането с помпа не е толкова ефективно колкото сученето на бебето.
Това вероятно е знак, че лактацията се установява в достатъчно количество и, след консултация с педиатър относно наддаването на детето, евентуално би могла да обсъдиш с него и изместването на храненията с АМ с хранения изцяло от гърда. Добре е това да става постепенно, внимателно и бавно, за да не се застраши наддаването на тегло на бебето.

Разбирам, че Рая приема гърдата, но не през цялото време суче активно и опасенията са ти, че не приема достатъчно мляко от теб. Един добър начин да се стимулира бебето да суче активно е компресията на гърдата. Гърдата се обхваща под формата на буквата "С", като палецът е отгоре, а останалите пръсти от долната страна на гърдата. Прави се много лек натиск върху гърдата (слабо, в никакъв случай не силно, за да не се травмира гърдата), ако не потече, се повтаря. Докато слезе следващата порция мляко е възможно да се наложи няколко пъти да се повтори движението. Когато млякото потече, се държи притисната гърдата и се отпуска, когато спре, като намалее струята или спре се повтаря. Когато тези каналчета се изцедят, по същия начин пръстите се завъртат и обикалят все така под формата на буквата "С" цялата гърда, за да се изцеди добре гърдата от всички страни. Прилагам и едно клипче.

Други идеи, които евентуално биха помогнали Рая да суче по-ефективно, са кърмене кожа до кожа, кърмене в биологичнатапоза, майката да изпива по чаша вода или друга любима безалкохолна течност непосредствено преди кърмене, майката да е разположена удобно (с отпуснат гръб, подпряна с възглавници, да си пусне релаксираща музика, да си помогне с ароматерапия), топла вана или душ преди кърмене, нежен масаж и затопляне на гърдите за осигуряване на по-бърз и ефективен рефлекс на потичане.

Споделяш, че дохранваш Рая с АМ.  Препоръчително е да го даваш с лъжичка, чашка или капкомер, а не от шише, тъй като шишето подава струята много по-бързо и лесно от гърдата и на бебетата не им се налага да полагат усилия, за да се нахранят, както е на гърдата.
За дохранването с АМ педиатърът на детето може да ти даде съвет – дали е необходимо и в какви количества, съобразно наддаването на тегло на Рая.
Очаквам още информация за организацията на кърменето при Рая, за да опитам да бъда полезна с още насоки.

Успех и кураж!

Общи условия

Активация на акаунт