Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 926
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Нощни, прочетох разказа ти. Много хубаво е написан. Много силна жена си ти. И смела. Вярвам, че първото ти раждане е причината всичко това да се случи. Е, и твоят дух, разбира се. И волята на бебето. Много разтърсващо изживяване.
Изведнъж се почувствах крайно обикновена.  Но не съжалявам, нито за миг не съжалявам, защото и първия и втория път останах безкрайно доволна от раждането, от екипа, от обстановката. Не всеки е способен да пребори себе си по такъв начин и да се осмели на това, на което си се осмелила ти.
На мен ми харесваше, че съм в болницата, която бях избрала, заради най-добрите неонатолози, за да съм сигурна, че ще се погрижат адекватно за бебето, което също не бях завела на ФМ, скрининги и прочие. Вярвах в лекарите. Доверявах им се. Имах нужда да им вярвам. И двата пъти случих на страхотни хора, без да се налага да избирам екип и т.н.
Поздрави на тони, който, прочетох, е участвал много активно и е помагал доста. Справили сте се страхотно! Емоция, която ще помните винаги. Да са ви живи и здрави момчета и борбени като вас!  Hug

# 301
  • Пловдив
Нощни - невероятно!
Аз никога не бих направила нещо подобно- винаги гледам песимистично на нещата.
Възхищавам ти се на силата, волята и увереността да направиш това събитие, толкова невероятно преживяване  Hug

Аз и ти благодаря ти. И щом питам, се радвам , че получавам съвети  Peace. А този съвпада и с мойте намерения. Аз си смучех пръста до не помпя кои клас, но бях голяма и затова предпочитам да давам Биба- на нук анатомична, каучукова.

# 302
Често Хълца- ако не му дам да суче,може и 30мин да хълца. Вие какво правите да му спрете хълцането?

Да питам майките на момченца- като слагате памперс- на къде насочвате пишлето на бебето-нагоре или надолу? В болницата ми казаха на долу и така го слагам. други хора ми казват нагоре. Вие?

Бибата - за сега нашата биба се казва "мама Ели" hahaha Не ми пречи да ме дъвче за сега, като започне да ми става тягосно ще се пробвам. Аз съм си смукала палеца до много късно - резултата е издадени напред предни зъби и 4 години ходене с шини. На ЯЯвор дадох биба на 6 месеца като го подгониха зъбите,в момента ни остават само 4 зъба и ще я махаме. Ползва я само като спи .

Пишката винаги съм я слагала надолу  Peace

За вигантола май вече 100 пъти се писа  Tired Какво толкова му се натискате не знам  Tired Само гледайте да не е с вит А или с флуор  Tired

Отивам да чета разказа Simple Smile
Невероятен разказ , браво Simple Smile Ако имах трето със сигурност щях да го родя вкъщи, но за сега не се планира Simple Smile))

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 04:16 от Бебешондел

# 303
  • София
Добро утро, дами!

Пате, добре дошла!  Hug Как кръстихте мъника, за да мога да оправя на първа страница?

Нощни, уникален разказ. Не знаех, че си родила у дома. Определено ме хвърли в дълбок размисъл. Аз не бих могла. Голяма паника съм и имам нужда от някой, който да ми казва, че всичко с бебето е наред. Дори и сега, ако можех, бих си взела един педиатър в къщи. Но ти определено си смела жена с невероятен дух. Hug Hug

За биберона - Яна много го обичаше, но на третия месец каза "Пфу", изплю го и приключи с него. Сега Ива много си го обича също. Да видим до кога.

Вчера ходихме на гости на един ноемврийски юнак и за мой най-голям ужас, Ива беше доста по-пуфкава от него Laughing Laughing Пареснцето ми то. И без това баща й се смее, че се бута в гърдата ми като малко прасенце, опитващо се да си пробие път сред навалицата, за да суче. Сега вече ми е още по-реалистична картинката. Joy Joy

Вчера втори ден без добавка Simple Smile

# 304
  • Пазарджик
Добро утро!!!

Нощни ,направо онемях!!!Нямам думи да опиша това което почуствах от разказа ти.Възхищавам се на волята ти и куража !!!
След разказа ти се почуствах горда ,че успях да убедя докторите да родя нормално,след като вече ме готвиха за секцио./Да не ми се обиждат момичетата ,които са раждали секцио/

За бибата давам,но тя не е много очарована.Предпочитам нея пред палеца,макар това да не е гаранция ,че в един момент няма да го налапа,дано не се случва Praynig
Брат ми си смучеше палеца до голям /мисля 2 клас/ и като почнаха да му се подиграват децата се отучи.

# 305
Добро утро момичета! Hug

Ей, от доста време не бях плакала, ама сега с няколко поста и с разказа на Нощни ме изби на рев...Нощни очи сега разбирам и аз, че си родила вкъщи. Прочетох разказа ти и направо онемях...невероятна смелост и борбеност. БРАВО, наистина си най-смелата жена, която познавам! Бъдете живи и здрави, разказа ти винаги ще ми напоня колко силна може да бъде една жена! Възхищавам ти се!!!  bouquet

Чопи и твоето изказване на края на поста ти ме развълнува...точно така е. Сега след второто ми дете още по-ясно осъзнавам колко прекрасно е да си майка - най-трудното, но и най-сладкото нещо в живота.

Пишлето и аз го слагам надолу, или по-скоро то винаги натам си стои, но и в болницата гледах, че все така му слагаха памперса.
Ще ви дочитам, и по-късно ще пиша. Днес си чакам голямото момиче от ски училище. Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 09:42 от Emilly1212

# 306
  • в Надежда-та
Добро утро и т нас Laughing
Да се разпиша на бързо и бягам за разказа на Нощни Mr. Green да е жива и здрава възглавницата за кърмене, че мога да правя две неща едновременно Laughing
За бибероната - и моя юнак не е мн очарован, но от няколко дена след като го подгониха коликите се по сприятелиха ooooh! Но да го накарам да пие от шише (чай) си е направо мисията невъзможна Confused то са физиономии, то е чудо ooooh!
Чурката - не я слагам на никъде, на където си застане на там, в повечето случай на долу
Витамин Д - за момента не давам. И аз като saxophone залагам за момента на слънцето Peace от 2 дена го изкарвам по обяд и на терасата и се надявам неделя (нали тогава го дават да се постопли) да направим първата разходка Party

П.П.  ooooh! ама съм заплес... Честито на последните ни попълнения в отбора  bouquet
П.П. Снимките на бебоците са страхотни Hug

# 307
Нощни, наистина си смела. Дала си страхотно начало на живота на Искрен  bouquet

# 308
  • в Надежда-та
Нощни Hug  bouquet Heart Eyes без коментар....

# 309
Добър ден и от мен!

Кали тази нощ спа от 2,00 до 8,30ч. И мама се наспа  newsm68 . Но преди това ни разказа играта. Вчера цял следобед и вечерта е на гърдите ми сучи, заспива за максимум половин час, пак сучи и пак заспива. И се сещате, че накрая късно вечерта нямам мляко, просто не е имало време да се възстанови, а диването реве от глад и търси да яде. Пробвах да я залъжа с чай, със залъгалка, но не тя е гладна. Накрая в 1,30 през нощта и направих 60мл. АМ, хапна го и заспа като къпана.

За залъгалката: На каката аз и я набутах в устата, защото почна да си смучи палеца. Аз имам братовчедка, която е на 36г. и все още си смучи палеца #Crazy ,не исках това да се случва и с нея. Много бързо се отучи, при едно гостуване при баба и просто го "забравихме" там. Пробвам и Кали, но тя, както съм казвала и друг път, не е любителка на биберон, но ще трябва да се научи защото вече започна да си лапа ръцете.

Ох, стана дълго. Хайде чао засега.

# 310
здравейте мили мами:)

напоследък нямам много време да пиша,но пък намирам такова да ви изчета и проследявам темите за бебешкото акне, коликите, пишлето, виганотола, така че сме в крак с "модатат" дет се казва:)

Нощни невероятно изживяване   bouquet просто без думи, а един поклон!   bouquet

а за запека, Нощни, пробвай с 1-2 кивита на ден, при мен доста помогнаха и сега нещата се нормализираха:)

Ноеми, мила много добра фотосесия на Тервел! дали е удобно да те попитам на колко дни му я направи и при кой/коя фотографка... че аз се замислям за Надя Джамбазова... благодаря ти предварително! Simple Smile

за протокола, ние също се включваме в дружината за Южниа парк, живеем в блока на Фриендс и Чиполино, така че свиркайте като се организирате Simple Smile

ставам да се гледакме, че Адриан наддига вой Simple Smile

# 311
Здравейте и от мен, момичета!   bouquet
Ние от 3 дена сме си в къщи и се гледаме успешно, но имам 1-2 въпроса...

И трите нощи малкия спи някак неспокойно и тежко - сумти, мънка, пъшка, а по някое време се разбужда и естествено търси цица... През деня спи доста добре - след като се наяде веднага заспива и спи почти 3 часа до следващото ядене! Нормално ли е това безпокойство или на какво се дължи то?
Пробвах го и аз със залъгалка, но като я смукна 2 пъти и разбра, че нищо не пуска, веднага я плювна...  Mr. Green
Другата ми питанка е за акото... (Сигурно в тъпа, ама...) Нашият почна да дриска по няколко пъти на ден, къде по-малко, къде повече като количество... Акитата му са златисто-кафяви, редички, но се чудя дали може да има разстройство или да е настинал??  Rolling Eyes Embarassed

Връщам се да чета назад!  Hug

# 312
  • Пловдив
Бира акитата му са идеални- златни Laughing . Моя ака почти  на всяко кърмене, 7-8 пъти на ден  Peace

# 313
  • Сандански
Здравейте,момичета!От няколко дни ви чета,чета и тъкмо реша да пиша и малкия надава вой и така.

Най-напред да честитя на всички родили момичета.Да са ви живи и здрави малките слънца и много да ви радват!!!

Нощни страхотен разказ,невероятно изживяване,а ти си много смела жена!  bouquet

За залъгалката и аз му давам от време на време,но с неособен успех.Предпочитаме си естествената залъгалка т.е. гърдите на мама.Иначе от всички накупени хареса каучуковата на Бейби Нова/май Саксофон беше писала,че и нейното бебче я предпочита/.Те и батковците не бяха фенове на залъгалките та много не настоявам.
Вода и чай не щем и да помиришем и бабите и баща му само се вайкат и му тикат в устата,ама аз се подсмихвам от страни и не си правя труда да им обяснявам,че щом не иска значи не му е необходима.
С батковците свекървата само ме дебнеше да му слагам пишката нагоре и резултата беше че все бяха опикани до ушите,ама сега си правя оглушки и въобще не и се връзвам - пишката си я оставям както си е т.е. надолу и не мисля че това е някакъв проблем.
С кърменето се оправяме някак си.Кърмим се на поискване,което означава че понякога ми виси с часове на гърдите,но за мене не е проблем.Акаме и пишкаме порядъчен брой памперси и заглаждаме косъма вече.
Само педиатърката още не е дошла да ни види,но то до вчера тука беше грипна епидемия та ще я чакаме следващата седмица.
Май доста дълго стана.Хайде чао за сега! Hug

# 314
  • в Надежда-та
Така акат Биричке Peace и аз се шашнах 1-я път като го видях в действие върху повивалника Crazy беше направо на фонтан ooooh! Иначе моя юнак на всяко ядене си се изхожда.
За пъшкането и Мартинчо понякога го прави, дори през деня. Не му обръщам чак такова внимание Thinking

Общи условия

Активация на акаунт