Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 828
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
look_at_me, Мама Зайка, да се организираме утре и може да се видим в градинката срещу поликлиниката, зад Фантасико??

Ние днес направихме една дъълга разходка, после Ива си доспа на балкона. Утре пак. И това е най-интересното при нас май.

# 541
Бенджи, малката ми е адашка. Цункай я от мен по главичката. Май много стояхте в болницата. или се бъркам?

Днес бяхме на преглед- за 1 седмица сме наддали цели 300гр, което си е малко множко.

Евредика, благодаря ти за отговора. Наддал е, значи се храни добре. И значи ми стига кърмата.
Днес се отбих и до личния ми лекар- прегледа ми гърдата,дясната, и каза че съм на прага да направя мастит. топли компреси и изцеждане. аз си включих възглавничка, затоплих гърдата и изцеждах по малко с помпата. така няколко пъти, но оше ме боли. бебето упорито го слагам на дясната гърда, но явно не суче добре, щото не омеква, но ше го мъча. доктора ми каза ако мога да сменя и помпата, явно с тази нищо не става.ползвам тип спринцовка, най-обикновена. но се чудя ако си купя друга, дали няма да е същото положение-да не мога да изцеждам. пробвах  ръчно, но е много бавно и изтощително и немога да събирам кърмата.
и понеже явно си произвеждам достатъчно количество кърма, имам питане- от 3-4 дена пия лактогонен бг чай. Да спра ли да го пия, щом в едната ми гърда имам застояло мляко и съм на прага на мастит?
Снощи пробвах едната легнала поза, малкия сука сука докато се ззадави и се изплаших.
Иначе за ефективното сучене- суче ефективно от лявата, а от дясната не толкова. за заспването- и на двете може да заспи.  Ще пробвам позата футболна топка или някоя друга с цел да суче по-ефективно.
Отново ти благодаря за отговорите.

ТУТИ, и на мен ми казаха че лющенето на кожата е характерно при преносеност. моя се обели целия, остава му само по челото в  момента. Бях писала преди няколко страници- в болницата го мажеха с А дерма, аз вкъщи с млякото на Бюбхен. мам и олиото на бюбхен, но то ще е за масажите по-нататък.

# 542
е тук всички ли сме преносили? Wink айде сега!
моята се роди една седмица преди термин и се белеше като змийче Simple Smile
в болницата я мажеха с олиото на хип и понеже много ми хареса как мирирше си го взех и за в къщи, макар че имам някакво кремче на себамед. още не съм го пробвала. вече не се бели почти никъде, а ръцете и крачетата й направо се лющеха!

между другото и аз възнамерявам да се разхождам из заимов, но още ми е малко далечко (30-ина минутки в едната посока и то без количка...). та, идеята ми беше, че като се натуткам ще свиркам Simple Smile и аз много мразя да се разхождам сама.

# 543
  • sofia
Какче, ние сме с червено Чико, днес ползвах столчетоо от колата, а не зимния кош, че не ми се носеше до колата! Може да си ме мернала и аз сновях до 16ч!

# 544
  • в Надежда-та
Добро утро, хайде на кафето преди да сте духнали по улиците Wink

клеопатра Деавита моята приятелка го е взела от аптеката в Мола, но каза да проверяваш, че "ден има, три няма" Peace

# 545
  • София
Добро утро

Пожелавам ви хубав ден,слънчеви разходки и спокойни бебчета Hug

# 546
  • в Надежда-та
Май и на други като мен (Гггъбка) им се спи и жадуват за кафе Mr. Green

# 547
  • Пазарджик
Добро утро и от мене!!!
Благодаря ви за подкрепата момичета,действа те ми много стимулиращо !!!

Дано днес вдигнат грипната епидемия в Пазарджик,много искам да я заведа на консултация

# 548
  • София
Добро утро!
Моето мишле е с температура и много сополи Cry Дави се в сополите и гледа с един отчаян поглед. Много ми е мъчно като я гледам...

# 549
  • София
Май и на други като мен (Гггъбка) им се спи и жадуват за  кафе Mr. Green
Simple Smile лошото е ,че след безсънната нощ Симонка заспива сутринта,обаче аз съм се разсъила и не лягам и после естествено мноооого съжалявам че не съм полегнала с нея Tired
Добро утро!
Моето мишле е с температура и много сополи Cry Дави се в сополите и гледа с един отчаян поглед. Много ми е мъчно като я гледам...
Ооо Sadот тази нощ ли е така,колко температура има?Дано да не е нещо сериозно и да отмине бързо и леко Praynigно ще трябва лекар да го види.

# 550
  • в Надежда-та
По-ужасно нещо от това детенце да е болно няма Tired Дано бързо да се оправи Praynig
Гъбке и аз съм така, всеки ден си викам "днес като заспи и аз ще легна", ама то все си намерам някаква работа, я да сготвя, я да изчистя, я да изгладя..... Sad
tuty1 е тя не отмина ли, нали учениците тръгнаха на училище Rolling Eyes

# 551
  • Пазарджик
ViFresh за консултациите още не е  newsm78,така каза нашия док

# 552
  • София
ViFresh за консултациите още не е  newsm78,така каза нашия док
за различните градове е различно. в софия я отмениха. днес сме на консултация и за ваксина.

# 553
  • В две тъмни очички
Евридик@ ,аз пак имам въпрос към теб  Praynig Малката започна вечер да ми прави някакви номера и не мога да разбера къде е точно проблемът! Всяка вечер се къпем около 7-8 в зависимост кога се събуди! След това започва едно ВЕЛИКО кърмене! Суче близо 30-40 мин и изцежда гърдата до край и заспива върху нея или просто започва да си играе със зърното! Не го пуска, но й не суче,само се лигави и от време на време дръпне леко! Ако я махна от гърдата се събужда и започва да мрънка, а ако заспи до 10 мин пак е будна! Другата гърда не я иска и точно това ме навежда на мислълта,че си играе! Следва моята баня (която трае около 10-15 мин) и като се върна тя вече е будна (ако въобще е заспивала) и търси да суче! Чак тогава има желание да захапе другато зърно,след което започва същата процедура като с първата гърда! Още 30-40 мин кърмене и след това 10-15 мин игра на зърното! В крайна сметка като изсуче толкова много аз съм спокойна , че се е нахранила , раздразнена,че вече около час и половина си играе с мен и я оставям в кошарата й! Следва рев около 10-15 мин и в повечето случай след това се онася! Понякога се налага обаче да я взема при мен в леглото и да й предложа пак без значение коя гърда, за да се унесе (след около 5 мин). Така остава да спи при мен!
Не знам дали да не пробвам да й давам биберон, само че се страхувам от това кога точно да й го дам, кога да разбера,че се е нахранила и въобще дали да я уча на биба , при положение,че сега като съм я пробвала не го иска!

# 554
Момичета, моля ви, обяснете повече за слинговете!
Нищо не ми е ясно - слинг-шал, слинг с халки, някакви маркови, с връвчици...

Общи условия

Активация на акаунт