Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 28 806
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро мамчета,

аз се опитвам да преспя Ема и може би успях, но ще се чуе след малко  Wink

Jorjii живот и здраве другата година  Joy мога да ти правя компания в св. Троица, ама като си помисля къв ремонт съм замислила може и децата да проговорят  Joy

Елч душата, аз не я държа малката само на ръце, аз танцувам, подскачам и играя на ластик  Crazy, но като Ноеми гледам позитивно, че бързо ще порасне и ще си спомням с умиление  Heart Eyes

за почивките аз вече за тая година всичко съм измислила  Laughing, другия месец в Кърджали за малко, юни и септември на море, колкото тате може да отсъства от работа, щото ако зависи от мен или си намеря компания може да изкарам и повече. А лятото пак си мисля да се преселя в Кърджали, че там се заформя голяма група с майки с бебета, начело със сестра ми и малката ми племенница. Heart Eyes

# 616
Добро утро момичета,

Аз пак съм ненаспала се, но пък този път защото бях на рожден ден вчера. Малко социални контакти ми се отразиха добре Simple Smile

За носенето на ръце - и ние сме нон стоп на ръце. Стефан вече почти не спи през деня. Постоянно ръмжи пуфти, мрънка... направо се притеснявам. Нормално ли е според вас това?  newsm78

за витамините - На Стефан започнах да му давам Д3 от вчера по препоръка на падиатърката. Ще видим до кога. Аз пия някакви комплексни на pregnacare за кърмачки (мъжа ми ги купи по грешка като бях бременна и сега ги оползотворявам - да не ходят зян  Laughing). Което ме подсети за следната история, която чух вчера. Баба си върви по улицата, вижда на земята паднало хапче и веднага се спуска, навежда се, взима го и го гълта. Изуменият и внук я пита "Защо го изпи това хапче, бабо. Не знаеш какво е", а бабата отговаря "Ееееее, нали е хапче.. все е за здраве"  Joy

Ноеми, завидях ти за почивките и се размечтах. Много хубави местенца си си избрала. Аз също обмислям Албена като една от дестинациите ни за лятото.

kakche, saxophone аз следобяд (към 1-2) със сигурност съм в Заимов. Ако искате да се уговорим за час и място да обикаляме заедно.

# 617
  • В две тъмни очички
Даааа, ние разбрахме защо малката бликаше като фунтанче - от лакомия  hahaha! Рева,че е гладна след като повърна първия път и й дадох да суче и след това пак повръщаше! Разбира се и отново започваше да търси гърдата,ама й набутах ще не ще бибата и да трае докато не минат 3 часа от последното хранене! Изкъпахме я, превахме квартала докато я облечем, нахраних я и спа от 10 до 5!!! Просто трябва да внимавам да не преяжда и като я видя,че започва да си играе със зърното да спирам да я кърмя!

Дайте съвет - отново съм с херпеси по цялата уста (явно избиха от Т при мастита) - има ли някакъв проблем при кърменето или това, че се мажа с Ацикловир крем???

# 618
Даааа, ние разбрахме защо малката бликаше като фунтанче - от лакомия  hahaha! Рева,че е гладна след като повърна първия път и й дадох да суче и след това пак повръщаше! Разбира се и отново започваше да търси гърдата,ама й набутах ще не ще бибата и да трае докато не минат 3 часа от последното хранене! Изкъпахме я, превахме квартала докато я облечем, нахраних я и спа от 10 до 5!!! Просто трябва да внимавам да не преяжда и като я видя,че започва да си играе със зърното да спирам да я кърмя!

Дайте съвет - отново съм с херпеси по цялата уста (явно избиха от Т при мастита) - има ли някакъв проблем при кърменето или това, че се мажа с Ацикловир крем???

Няма проблем при кърменето, но трябва да носиш маска и да не я целуваш, защото херпеса е много опасен за децата.  Hug

# 619
Inka, може да си ти отговорили вече ,че имам още няколко страници да прочета.
Напоследък нашия бебко става все по-активен и не иска да спи след хранене Grinning Като го оставя в леглото започва да реве. Иска да е изправен , по възможност на рамото ми и започва да изучава света. Сега му пуснах бял шум и заспа най-накрая.  Иначе напоследък с едната ръка държа бебко , а с другата се опитвам да ям. Сега отивам да простра дрешки, докато имам време.

# 620
Въпрос към консултантите по кърмене.

Понеже бях със секцио в крайна сметка в болницата са давали на бебка храна от шише, докато ми я донесат и покажат, пък и докато слезе кърмата. Въпросните шишета бяха с по 3-4-5 дупки на бибите, съответно на беба не и е необходимо никакво усилие да суче, а млякото направо само си се изливаше в устата. Как ли не я мъчих през престоя ми в болницата и издържаше много малко на гърда, пък и кърмата още не беше достатъчно. След 5-тата минута пускаше гърдата и не искаше да захапе повече, а реве от глад и си смуче ръчичките. Принудих се да им ползвам добавката (много лошо знам).
След като се прибрахме у дома сука за обедното хранене и после спа 3 часа, поуспокоих се. На следвавщото хранене обаче категорично отказа да суче след час и нещо рев и мъчене на какви ли не пози не захапа и товав е. Пратих таткото за АМ колкото да я нахраним. Наяде се, а на следващото хранене след още 3 часа(така свикна от болницата) реших да се цедя с ел. помпа. Изцедих около 40 мл. и и ги дадох. След това на нощното хранене реших без помпа и се мъчихме на гърда, за мое щастие успяхме , сука около 50 мин. и заспа отново за 3 часа.
Всичко това се случва на 07.02. от тогава така си суче от мен през 3 часа за по около 30-40-50 мин. различно. Ака и пишка достатъчно според мен. По 4-5 акани памперси на ден и горе долу толкова напишкани.
Въпросът е, че много ме болят зърната и днес реших едно хранене да бъде с кърма от шише като се изцедя. Но изцедих само 30 милилитра. Това не е ли много малко, как така му стига на детето и спи по 3 часа? Shocked

П.П. Пропуснах да спомена, че беба днес прави 7 дена.

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 11:46 от Бенджолина

# 621
  • бургас
моя марти е със запушено носле,в събота сме за ваксина и тогава ще питам педито какво да го правя. Вие какво ползвате в такъв случай?

поздравче  Simple Smile
http://vbox7.com/play:a03775a7

# 622
  • в Надежда-та
Бубе това с повръщането от преяждане ми е познато и на мен от 2 дена Crazy ooooh!
Щом се размрънка и веднага му тиквам една гърда  breastfeeding  (съпруга ми като няма такива екстри гледа да му запуши устата със залъгалка Joy).....

# 623
  • София, Лагера
Добрутро.
Не че досега спах, де... малкото зверче цяла нощ примъцква. За капак се събуди в 8 и не щя да заспи, а обикновено тогава заспива, та аз с него до към 10 и нещо. Но не не би. И съм кисела. Сега заспа, ама аз вече пих кафе - небъдна работа.
Как е възможно това, на почти 2 месеца стана, сега го хванаха същинските колики?  Rolling Eyes

Снощи бях на доктор. Оказа се, че имам някакви ципи в матката и може да се наложи кюртаж. Не е приятно, ама де ще ида.  Confused Иначе може да предизвикат инфекция.

look_at_me, според мен питай доктор дали тази кръв е менструална. Защото може и да е, но може и да не е, а това от съфорумки надали ще разбереш. Успех  Hug
Инка, и ние планираме едно Кърджали да направим, на х-л яз  Кърджали. Peace Но има време
Шана, как си?  Simple Smile

# 624
  • Пловдив
все едно аз съм го писала  Whistling
Таси (така го нарича Виви  hahaha) е същия - яде, повръща и пак иска да яде. Биба не ще. Много ние трудно оригването и си мисля че и това и причина да връща. А и гърдите ми като ги усещам препълнени и той дръпне два-три пъти, те започват да текат, без бебо да си дава зор да суче. Само преглъща звучно, звучно и вероятно взема и много въздух. Вече не знам. Дано да се регулират нещата с времето.

# 625
  • София
Оххх Ноеми бива ли така с тез почивки, размечтахме се всички! Ти си била на тоз хотел, така ли, разкажи по-подробно ако е така, моля, не видях нищо подходящо за деца, така ли е наистина?

А, пък нашият батко си е в къщи с варицела, та сега си се гледаме дружно, надявам се само бебето да не прихване, че ми е още много мъничка милата.
Иначе слава богу, на фона на Никола София е доста спокойно бебе, е има си изключения, но като цяло е бебе-мечта! Simple Smile
Излизахме вече няколко пъти на вън, днес обаче ще пропуснем май, че нещо ми е много ветровито. Но пък свърших доста работа, даже се преброих електронно, че днес е последния срок.
Имам проблеми с болничния, не ми го изплащат от НОИ, ще правят проверка на фирмата, в която бях на втори трудов договор, което е кофти, ще караме на мускули със заплатата на таткото. Днес ще ходят от счетоводството, да видят за какво иде ре
Шана хайде мила, чакаме те, само ти остана!

# 626
моя марти е със запушено носле,в събота сме за ваксина и тогава ще питам педито какво да го правя. Вие какво ползвате в такъв случай?

поздравче  Simple Smile
http://vbox7.com/play:a03775a7

Аз почиствам нослето със Стеримар и аспиратор. Горе долу става, но до сега никога не му е бил много запушен носа.

Мерси за поздравчето.  bouquet  Не бях чувала тази версия на песента. Не е зле Simple Smile

# 627
  • София
=Michelle= , със саксофон се разбрахме да се чакаме в 13 ч. на въртележката, която се намира от към театъра. Ще те чакаме и теб  Hug

И аз съм доста недоспала, ама това взе да става хронично  Confused

# 628
  • sofia
Момичета, ние днес ще излизаме с тати на разходка и за това ще пропусна!
Дано и утре да става за разходки, че да се видим най-сетне

# 629
Здравейте момичета  Hug !
Аз съм от февруарките по принцип но родих януари  Simple Smile
Тъй като почти всички вече сте с бебенца ще Ви помоля за съвет  Rolling Eyes .От два дни малкия се обрина и сега е с червени петънца по тялото  Cry  .Не сме сменяли козметиката, праха и каквото и да било от както се е родил.Не знам на какво да го отдавам, но много се притеснявам  .Звънях на педито и тя каза да го къпем със смрадлика.За сега ефект няма  Tired
Някой от вас има ли подобен проблем и ако да моля дайте съвет как да процедираме.Благодаря ви предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт