Отговори
# 105
Надин-ка, и аз последно бях на преглед на 17,01. Следващия е чак на 14,02. Много ме се вижда, но така каза лекарката.  Confused
Аз си смених деня за БХС, защото искам веднага след това да отида в генетичната лаборатория в МД, да не губя повече време, а тя не работи в събота. Така че на 1,03 съм на ФМ и после на изследване.
Кофтито е, че трябва тази или другата седмица да отида да си направя кръвните изследвания, а сутрин така ми се гади, а и така ми се спи, че не знам как ще се замъкна до лабораторията рано рано. ooooh!

# 106
Кокетка,когато бях бременна с Ева пишех в един друг форум.Там има ше такива теми ,качахме снимки на сготвеното  и когато спрях да пиша мъжо УСЕТИ newsm62Там се научих да правя невероятни неща.Тук не съм гледала дали има кулинарни теми...сигурно има
За секциото искам да кажа,че по принцип идва сестра и те вдига (ако искаш)аз исках сама да стана и беж да си видя Евито.Е вярно е ,че ставах 15-20 мин,но важното е първия път да станеш.После през половин час ставах да се раздвижвам.Болката е по-скоро опъване.На  третия ден ме приместиха и ми дадоха Ева.На шестия ден ни изписаха, тогава вече си ставах нормално.Като се прибрахме нашия тати замина за Шумен за около 2 седмици.Сама си носих коритото,кофите и сама съм си я къпала.Бабите искаха да помагат ама....разкарах ги,че по скоро се пречкат.Та така...
Nadin_ka до деветия месец се ходи веднъж месечно(ако всичко е нормално) ,а като влезеш в деветия всяка седмица.Слушат се тоновете редовно.
Моята АГ нямаше такъв апарат за тонове и ме викаше в болницата
Там ме закачаха в предродилна зала ooooh! Crazyпри раждащите

# 107
Koketka_majoretka , няма да си промени мнението, а ще го затвърди  Laughing.
Добре дошли на всички нови момичета. На тези, които им предстоят разни изследвания стискам палци всичко да е ок и всички болежки да минават.
Мен пък ужасно ме е страх от упойки, повече от болка. Затова винаги бих предпочела нормално раждане, ако всичко е наред. От друга страна рисковете за бебето при секцио са значително по-малко.
Днес бях отново на лекар - да чукам на дърво, всичко е наред. Термин 9 септември, че гледам, че ме няма в списъка  Grinning
Към повръщащите Laughing ако повърнете скоро след пиенето на фолиева киселина, пиете ли пак?
Нещо доста се омотах с ходенето при лекари -от една страна при този, при който смятам да раждам, от друга на ЖК /май няма да го сменям Клисурски и без това друг ме гледа/, от трета във Фемина. Днес моят лекар направо си ме викна след три седмици за ранния скриниг, от друга съм си записала същият ден и час във Фемина. Не знам какво да правя... може би ще отида и на двете места. Просто си споделям.

# 108
Е, това е странното де. Аз бях на преглед на 27.01 и само ме гледаха на ехограф. Нито изследвания, нито нещо друго. Следващия ми час е за 23.02, като тогава ще ми правят БХС и изследванията (кръв и урина), които забележи, нямало нужда да са на гладно. Странна работа.
Нещо не успявам да се доверя на това АГ Sad
Иначе на 23.02 съм и на профилактични прегледи към фонда в който съм и май ще ме дупчат 2 пъти в този ден. Гадост

# 109
mimes,искам да те попитам доки ли те праща на Фетална МОрфология толкова рано?Аз ходих между 20 и 24 седмица и знам,че тогава се прави.Но за почти 3 години може да са се променили нещата.Питам те за да знам  smile3503

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 13:36 от tedi_puh79

# 110
Здравейте,
надявам се всички да са добре. За съжаление нямам много време за четене и писане във форума, но отвреме на време поне успявам да прочета нещо.
Видях, че се дискутира секциото и хора призовавам ви да не правите секцио по желание. Първото ми раждане без да съм очаквала каквото и да било мина за 3 часа и половина и 2 часа след него влязох да се изкъпя. Лежах в стая с три момичета със секцио и видях какво преживяват наистина си е операция, така че ако не ви се налага не го правете защото ви е страх от естествено раждане първо си е нормално и второ минава и заминава. Естествено това е лично мнение и не ангажирам никого с него, просто за тези които не са го преживяли отправям препоръка.
Хубав ден!
Успех на всички Hug

# 111
valerie, добре си се "оплела" ти с лекарите  Mr. Green. Ако не друго, поне ще имаш много срещи с човечето.
За секциото - не че съм навита, просто ми изглежда някак по и аз не знам как да го кажа. Аз съм много такъв човек - подреден и организирам, планирам всичко, обичам всичко да е разпределено по часове ако може и хич не обичам да седя и чакам, както вече казах. От друга страна пък природата си е определила начин за раждането и вероятно това е най - добрия път... Абе знам ли, истината е някъде по средата.

Иначе мен от болки не ме е страх - имам(х) ужасно болезнен цикъл, кански болки, които не се влияят от никакви болкоуспокояващи, включително и инжекции. Е, родилните болки със сигурност са по - силни, но мисълта ми беше, че горе долу имам някаква бегла идея за тях  Laughing или поне се навядам да имам, хаха, да не би един ден да се налага да се отричам от тези си думи  Laughing

Силно се надявам сега да не развихрим едни яростни спорове като на други места във форума - за и против секциото и дали е истинска майка жената, родила със секцио  Peace

tedi_puh79, то това, което се прави в 11-14 г.с. май не е точно ФМ. В МЦ Фемина го водят ранен скрининг на бременността и се гледа за наличието на големи малформации. Също така в този период се прави и първия БХС. Аз също ще ходя на 16 февр., никой не ме е пращал, на своя глава дет се вика.

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 15:34 от Koketka_majoretka

# 112
Хубав ден е днес Simple Smile Ходихме сега на преглед, всичко се развива по план. Вече сме 2,5 см - голямата работа ей Simple Smile Много хубаво беше, аз съм доволна, докторът ни пусна да чуем сърцето, таткото се просълзи милият от вълнение, аз пък започнах да се смея от радост... След 20 февруари вече ще ходим на фетална морфология, тогава си представям колко ще е интересно (което се пада след 12 седмица).

Иначе се ходи веднъж месечно, чак 8 месец се започва на две седмици, а в 9 даже и всяка седмица. Поне на мен така ми обясни докторът. Много съм доволна от него, всичко ми обяснява най-подробно и внимателно. Сега сме на вълна изследвания и необходимост от тях, обсъждахме и ЖК по ЗК. Дискутирахме надълго и нашироко днес и биохимичния скрининг, за който аз лично се чудя дали да си го правя. Но имам още време да реша, ще продължа да го обмислям. Иначе все още не сме отваряли дума за начина на раждане, но и на ме ми се вижда рано, да изляза от първия триместър, пък ще го говорим тогава.

Хайде оставям ви сега, че трябва да ида да поработя малко, пък довечера ще ви чета пак.

# 113
jaded,  кой  гинеколог  ти  следи бременността ?
 Аз синковеца го родих  в Окръжна Болница  при  д-р Матеев и Д-р Симеонов  от  Патологична бременност. Д-р  Симеонов  си  е още там ,  но  за Д-р  Матеев незнам 

# 114
Аз първия път раждах нормално, ама като хич не търпя на болка, директно си поисках спинална упойка. Сестрата ме убеждаваше колко е добре да усетя всичко, обаче аз ревях от болка вече и не исках да чувам за раждане без упойка. С лекарката ми и преди това бяхме говорили, и нямаше нищо против. Наистина след упойката бебчето по-трудно излезе, защото аз не бях достатъчно активна, не усещах вече контракциите, и напъните не бяха достатъчно качествени. Но Слава Богу всичко мина добре и сега си имам прекрасна дъщеря. Единствения минус на тази упойка е, че седмица след това имах адско главоболие по цял ден, минаваше ми като се свечери и на сутринта пак. Но и това мина.

И аз нямам търпение пак да го видя бебо на УЗ, обаче много далече ми се струва. Не минава това време и това си е.
tedi_puh79, лекарката ми каза, че е препоръчително да се направи, но аз решавам дали ще правя ранен скрининг в 11-13 седмица.
Иначе за кръвните изследвания изрично ме предупредиха, че трябва да са на гладно, не знам защо така са ти казали Nadin_ka. Rolling Eyes

# 115
mimes,Кокетка
За кръвните изследвания и аз знам,че са на гладно.

# 116
Здравейте, ехе колко сте изписали Simple Smile Супер активни сте, браво

При мен нищо ново--утре съм на преглед..да видим дали бебо расте и всичко е наред. Моля ви стискайте ми палци..а пък ако случайно чуем сърчице..ще е върхът Simple SmileSimple Smile

Хубав следобед на всички Simple Smile

# 117
Хм, и аз знам че са на гладно, затова ми се видя странно.
Цитирам докторицата дословно: "Ще правим РБС и ще пуснем изследвания. За РБС не е необходимо кръвното изследване да е на гладно, а за да не те дупчим 2 пъти, на другата сутрин ще донесеш само стерилна урина"
Това РБС според мен е "Ранен биохимичен скриниг"

Все тая...тоя ден съм на профилактичен сутринта, вкл. АГ и така и така ще ме бодат на гладно.......така че ще си получа изледванията

# 118
Здравейте и добре дошли на новите мамчета.
Аз вчера се срещнах с акушерката, която ще ми води раждането ( живи и здрави ). Много е готина и много подробно ми обясни всичко. Каза, че в Шейново вече има нови цени. Та затова реших да си водя ЖК при някой, който работи със здравната каса. Молбата ми е ако някоя от вас има инфо за добър акушер-генеколог в 17 поликлиника ( там ми е най-близо ) ще съм много благодарна.
Относно гаденето ми каза да пия Деган не пречел на плода. От дългата си практика го знае. В Шейново само тоба използвали. Днес пих и ми е по-добре.
Успешен ден на всички.

# 119
Здравейте и от мен!!Плахо пиша първите си редове във форума!!Бременна съм в 9 г.с  и термина ми е 03.09.2011г.!!Това е първа бременност и да ви кажа мами много се вълнувам.Поздрави за всички ,който ще имат септемврийски бебета и успешен път до тогава!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт