Отговори
# 90
Добро  утро  и  от  мен !
 Имаме още нови  попълнения -  чудесно  !!!!
 ... Подозирам  ,  че скоро  ще  се запишат и  тайночетящите   тук ....  Peace

Аз намерих  и  хомеопатичните капки   Вомитусхил. Сега  комбинирам  сутрин  1 табл. Емил  + 10 капки  Peace

Моят зъб  си  остава доста  проблемен -  единия  канал е много крив  .... Вчера  тъкмо  се успокоих ,  че вече не ме боли толкова  а то ...през нощта  се събудих  от  болка  .... А  на рентгеновата  снимка  не се вижда  инфекция .... Писна ми  вече всеки  ден да  ходя на зъболекар - лечението ми  вече стана златно  Sad  ooooh!

# 91
Добро утро, мамчета! Колко много сте изписали  #Crazy
Първо да поздравя новодошлите с добре дошли и да им пожелая само прекрасни мигове   bouquet
elica_2007, ами молбата е в свободен текст, не знам да има някакъв образец. Нещо от сорта на:
До еди коя си фирма,
на вниманието на еди кой си - Управител,

УВЕДОМЛЕНИЕ

От
пишеш трите имена, ЕГН, заемана длъжност

С настоящето ви уведомявам, че съм бременна в еди коя си седмица, като прилагам и ...(описваш документа от АГ-то), издадено от д-р еди кой си, акушер гинеколог и после се подписваш с най - голямо уважение  Mr. Green и им го връчваш това, като задължително си направи едно копие и от молбата, и от документа от АГ-то и на твоята молба да ти сложат входящ номер. Може да ти кажат, че не слагат входящ номер - тогава да ти сложат датата, на която подаваш молбата, печат на фирмата и подпис на приелия молбата. Пак върши работа.

jaded, не съм мерила температурата от вчера сутрин, но явно е нормална, понеже не се усещам болнава, пу-пу. Аз си падам малко хипохондричка и при наличие на свободно време доста се вглеждам в себе си  Laughing. И аз имам проблеми с очите - късогледство и лек астигматизъм - и мен очната ме плаши със секцио, но все пак имам шанс да го отърва - живот и здраве към 8 месец ще трябва да ходя на някакво специализирано изследване и тогава ще се каже. Аз честно казано съм се примирила с този факт и ако ми кажат, че може вагинално, сигурно много ще се ошашавя  Mr. Green

Маринела, е значи изгонването е за твое добро. Хубаво е, че са ти влезнали в положението  Simple Smile Иначе и аз си спомням сестра ми как се връщаше вкъщи с изгорени ръце, дупки по престилката, припаднала от не знам си какъв разтвор, направо ужас - майка ми сериозно се беше притеснила дали ще успее да завърши жива и здрава  Laughing

Joy цицоболие, Tedi_puh79, направо щях да се задавя от смях! При мен "цицоболието" е намаляло значително, сега само като си слагам сУтЮена ги усещам, иначе в началото не можех да спя от болки.

Мале, спирам се, че поста ми ще заеме цяла страница  Laughing

П.С. stels-bels, как така не се вижда инфекция, пък те боли? Странна работа, да не е нещо на нервна почва или от хормоните, че на мен ми се е случвало в сесийно време така да ме болят зъбите, а нищо да им няма?

# 92
Кокетке ,   незнам вече за този  зъб  -  най-  вероятно има  някакво разклонение на нерв и понеже в долната  си  част  каналите  се изкривяват  а в същото време са изключително тънки и трудни  за работа !   ooooh!  Интересно ,  че не ме боли  по  всяко  време ...
  Погледнете  зъбите  си момичета  -  развалят  се страшно  бързо  през  бременността !   ooooh! 

# 93
  • софия
Маринелка,благодаря ти! HugМного ли нахално ще бъде от моя страна да те помоля за някакво телефонче,на което да си запиша час.?

# 94
stels-bels, дано намерят причината, че зъбобола е много гадно нещо. Иначе бременност и здрави зъби е май нещо несъвместимо. Майка ми, милата, що проблеми си е имала - не е за разправяне направо. Аз засега да чукна на дърво, освен един растящ мъдрец, други оплаквания от зъби нямам.
А всъщност защо бременността се отразява така негативно на зъбите - липса на калций ли или нещо друго? Може би е редно да си питаме АГ-тата за някакви добавки за зъбите?

П.П. В София вече има ЖК, отменили са грипната епидемия. Довечера ще ходим да се видим с мушоната, дано всичко е наред  Praynig

# 95
Здравейте мами. Аз снощи бях на преглед в Т.Киркова. Този път и аз видях сърчицето как лудо бие. Док ми направи фотосесия, дори специално заради майка ми направи няколко снимки в повече и й ги подари, че тя много се вълнува. Лошото е, че се видя не малко отлепяне - 14 мм., което ни притесни (разбира се). Назначи ми изследвания за тромбофилия, които да направя в Майчин дом. Не съм запозната с тези изследвания, а назначението не е в мен, за да ги цитирам, но се надявам да не са положителни. В петък или понеделник ще отида да ги направя и ще ви моля за стиснати палчета.

# 96
Sunny 777, мила, много, много, много   fingerscrossed
Ти сега си почивай повече, нека те поглезят и не се притеснявай излишно  Hug

# 97
Здравейте момичета! Аз на миналата темичка се записах в групичката, но виждам, че ме няма на първата страница. Може би защото все още не си знам термина. Аз всъщност като ходих на 19.01 на лекар ми казаха, че съм в четвърта седмица. И сега се чудя кога да отида пак за да ми определят термина и да има период от време от предния ехограф. Rolling Eyes

# 98
KOKETKA MAJORETKA колко ти е диоптъра.Аз съм късогледа и съм с -3 диоптър.Моя док изобщо не съм му казвала че имам проблем с очите.До какъв диоптър препоръчват секцио.

# 99
klims9, и моя е толкоз, плюс някакъв астигматизъм, но е малък, понеже не ми пречи да ходя с лещи. На мен док (офталмолога) ми обясни, че този диоптър не е толкова висок, че само въз основа на него да назначат секцио, нещо над минус 6 ми се върти, че не подлежало на обсъждане секциото. Но всъщност не диоптърът бил определящ, а състоянието на ретината, защото можело да има някакво отлепяне там. Отлепянето на ретината и късогледството май нямат причинно - следствена връзка, понеже ми каза, че е имала пациентки с отлепена ретина и без проблем с диоптри, както и обратното. За всеки случай ми каза, че към 8 месец трябва да отида да направя едно специализирано изследване за оглед на ретината и тогава да кажат ще го има или няма да го има секциото. Иначе и аз на АГ-то не съм казвала, то аз още не съм ходила на ЖК още де, днес ми е първия преглед, ще споделя с нея и после ще ти пиша. Според мен е добре да се консултираш и с АГ, но задължително и с офталмолог.
Сега се сещам и още нещо, което ми каза очната - по време на бременност може да се наблюдава леко покачване на диоптрите, което след раждането се възстановява. Това е, което знам по въпроса. След прегледа днес, ако имам повече инфо, ще споделя.

desi82, а не ти ли каза док кога да отидеш на втори преглед? Термина знам, че го смятат от първия ден на последната редовна менструация. Можеш и сама да го сметнеш, дори в сайта има калкулатор.

Да допълня за отлепянето на ретината, че сега се сетих - значи ретината може да бъде залепена с лазер, но между операцията и раждането трябва да има срок мисля от един месец, за да може ретината добре да заздравее. Но това най - добре док ще обясни, аз пиша в момента по спомени от септември месец, когато за последно ходих на очен  Embarassed

# 100
Ева я родих секцио(по желание) и съм много доволна.Ако на някой му се налага такова раждане или просто така иска да не се притеснява от нищо. Wink
Кокетка ,на лични съм ти пуснала нещо   chef ,на което попаднах преди малко.

# 101
МЕРСИ МНОГО.ще разпитам и аз

# 102
tedi_puh79,  аз също  родих  сина си  секцио  но не беше  по желание ... Но  не съм  доволна ,  защото  явно  аз съм  от  тези , които  трудно  се възстанповяват  след раждането  -  Не  препоръчвам  секцио по желание  и  като  дъщеря  на гинеколог  !  Това си  е операция  , отваря  се корем и  рискът  винаги  е голям !  На мен ми  се наложи  кръвопреливане ,  трудно  се оправих   ... Така,  че  мами  -  ако не ви  се налага  не се натискайте  насила  за операция  ! 
  Но  ако първото  дете  е родено  със  секцио  -  следващите раждания  задължително  пак  са чрез секцио ! 

# 103
Мен точно възстановяването след секциото ужасно много ме притеснява - все пак си е операция, а малкото човече на теб чака и разчита. Иначе имам една позната, която преди няколко месеца роди второто си детенце отново чрез секцио и много бързо се възстанови, даже я държаха по - малко дни в болницата, тичаше като газелка. Явно си е до организъм. Пък след първото дали защото й беше първо дете и нямаше нужния тренинг, дали поради нещо друго, не е могла да стане от леглото две седмици.
От друга страна пък това, което ми харесва в плановото секцио е именно, че е планово, т.е. знаеш, че на този ден, в толкоз часа ще родиш. Аз хич не си падам по изненадите и чаканията на нещо си да се случи Laughing, пък и такива страхотии съм чела и слушала за вагиналното раждане  #Crazy
Абе, живи и здрави да сме, в крайна сметка каквото кажат докторите - това ще е, не мисля много много да се противя и правя на знаеща на този етап.

tedi_puh79newsm47, благодарско! Мъж ми само ме подиграва заради форума, но съм сигурна, че скоро ще си промени мнението Laughing

# 104
А аз днес "постигнах огромен успех". Успях да си запиша час за ЖК чак за началото на март. Направо ужас. Добре че в момента се следя при друго АГ иначе щях да откача.
Вие колко често ходите на преглед...моя час е чак за 23.02, което си е реално 1 месец от предния преглед?
И какъв документ ви даде АГ то удостоверяващ че сте бременна? Моя е някакъв амбулаторен лист. Мисля да си поискам друг - от него или от GP-то. Този нещо не ми харесва.........вътре пише един куп неща, които не желая да показвам във фирмата

Общи условия

Активация на акаунт