Отговори
# 75
Добра вечер и от мен... Днес е първият ми ден от 4 г.с. насам, в който не съм повръщала хич. Ама хич newsm44. А ако знаете къде по чукарите и по планините ходих, едни завои, не е истина и никак не ми стана лошо... Ох така се въодушевих, направо страшна радост Simple Smile Дано вече моята епопея с повръщането да е към своя край.

Иначе за гърдите при мен положението е страшно. Аз по принцип нося 80-D и едвам си намирам сутиени (защото искам модели без подплънки и банели, а такива няма кой знае колко много). Сега съвсем съм се видяла в чудо. Всичко ми стиска и ми е неудобно вече. Ще търся някъде специализиран магазин, видях някъде в нета, че си има сутиени за бременни, там все ще открия някой, който да ме "обхване" удобно  Joy

Днес бях цял ден с началника, който в крайна сметка каза, че макар че след време нямало да може да разчита на мен, все пак това си било най-хубавото нещо... Смешно ми стана донякъде, донякъде и тъжно, ама както да се прави - хора разни, не може да очакваме от всички да мислят като нас...

Сутринта като се събудих видях, че ми е избил херпес на горната устна, притесних се да не съм настинала или недай си боже да ме е гепил грипът. Изядох почти килограм червени портокали и се надявам да съм се натъпкала с витамини и да ме пропусне драмата, но за всеки случай ще пратя милото за Осцилококцинум.

Кокетка, ти вече по-добре ли си от сутрешните температури?

# 76
  • София
 welcome на всички нови попълнения .

Чак сега разбрах,че във Вита правят ФМ! ooooh!Истина ли е,някоя от вас насочила ли се е там да си я прави?
Аз на ЖК съм чак към края на месеца.И се сега ще си ходя по здравна каса,доволна съм. Peace
smehoranaДа истина е .Правят ФМ във Вита,както също  и БХС .Аз си следя там бременността и съм много доволна .Доколкото разбрах от моята докторка за БХС-то го правят там и после го пращат пак в МД .БХС ще го правя във Вита на 28-ми,а за ФМ ще  е във МЦ Марков ,тъй като когато обсъждахме с докторката изследванията вече си бях записала часа ,но втората вече ще е във Вита.
Koketka_majoretka колкото до изгонването ми от упражнения  Embarassed,наложи се защото там се работи с много концентрирани киселини и основи и всякави органични разтворители (уча Химия ),които никак не са безвредни за мен в момента .Иначе маски и ние ползваме ,но то проблема не е само във вдишването на вредните вещества . Колкото и стерилно да работим и да се предпазваме с маски ,ръкавици ,очила и престилки ,пак има вероятност за попадне нещо върху кожата ми ,а това никак не е желателно .Незнам много ми е кофти така като немога да присъствам ,но нямам друг избор .Хубавото в случая е ,че пак ще ми дадат заверка и ще мога да се явя на изпит .Остава само да видим както ще стане другата седмица ,че има още два предмета ,дали ще мога да си взема всички заверки или ще ми се наложи да прекъсна  Cry,макар че изобщо не ми се иска точно на края .Ще видим какво ще стане ...

# 77
  • София
Добре дошли на новите мами,хайде ,по-смело на четящите-запишете се и вие!
Ох,още утре отивам за нещо против киселини,талцид,стопацид.....Гадостта започна,помагам си с малко газирано,че в момента друго няма,всъщност имам Деган,но може би ще го пропусна!
А като помириша на малката кухнята и направо  Sick  вече не се сърдя на детенцето ,че не яде някои от манджичките!

# 78
А Тлацид дали може да се взема по време на бременност и в какво количество,че в листовката не е много ясно дали може да се приема Rolling Eyes

# 79
А Тлацид дали може да се взема по време на бременност и в какво количество,че в листовката не е много ясно дали може да се приема Rolling Eyes
.....
За киселини Талцид много помага и е позволен за нас  Party

......

Ей не чете  Naughty
На мен една таблетка ми беше достатъчна, за деня, но до 2 на ден няма проблем. Може и да има тежки дни и тогава се взимат колкото трябва. За да се предпазите от киселини също може да се хапва по по-малко и на често, да се избягват тежки храни и хапването обилно точно преди лягане.

# 80
  • София
.....
За киселини Талцид много помага и е позволен за нас  Party

......

Ей не чете  Naughty
На мен една таблетка ми беше достатъчна, за деня, но до 2 на ден няма проблем. Може и да има тежки дни и тогава се взимат колкото трябва. За да се предпазите от киселини също може да се хапва по по-малко и на често, да се избягват тежки храни и хапването обилно точно преди лягане.

Добър вечер и от мен момичета, тъкмо си идвам от ЖК при Богословова, е мнооого е сладка и готина тая докторка, толкова съм се смяла с нея.
Пуска ми сърчицето на бебето сумати пъти да го слушам, после ми показваше на монитора кое какво е, колко време се развиват крайниците ми разказва, въобще толкова е внимателна и добра, че ми иде да я нагушкам.
А колкото до киселините и аз имам същия проблем, но на помощ са ми ябълките, ям почти след всяко хранене по 1 ябълка и съм ОК:-)) Имам и талцид но не ми се е налагало да го ползвам:-)

# 81
Здравейте малки коремчета!!! Hug Казвам се Мария, на 35 год.и от две седмици ви чета но все не смея да се похваля с 2-рата си бременност.По вс.калкулатори термина ми ще бъде 29 септември,все още не сме чули сърчице и затовами е притеснено,ходих на преглед преди 1 седмица че получих зацапване във периода на цикъла.Изписаха ми утрогестан,засега нямам много неудобства,освен честото  Wc  и лекото гадене.На всички пожелавам лека безпроблемна бременност ,здрави бебета на финала!    Simple Smile                                                                                                         Забелязах че с една от мамите се познаваме от предишна отчетна,априлки 2007, neci    ,явно пак ще сме заедно,там не бях от най- активните но и до сега поддържам връзка с мн.пловдивски момичета с които бременеехме и родихме заедно!!!                   

# 82
Да се разпиша в новата темичка. Страхотно заглавие си имаме. Hug

milema_2011, добре дошла. Само позитивни мисли ти пожелавам и спокойствие, и всичко ще бъде наред. Hug
Мерси много Simple Smile Дано да си права ,че всичко ще е наред за напред Laughingсамо времето ще покаже Simple Smile

# 83
Лелеее, колко много сте писали днес  Laughing

Привет на новите момичета! пожелавам ви много лека и прекрасна бременност  Hug

Koketka_majoretka, тази температура е напълно нормална за ранна бременност. По принцип след овулацията е нормално да се покачи до 37.2 дори, а с настъпване на бременност може още малко да се покачи. Аз в 6 г.с. бях настинала и вдигах до 37.7 и питах моя доктор до колко е нормално и кога да пия Парацетамол и той каза, че нормално е до 37.5 и нагоре трябва хапче. А, иначе и аз като renka86 от любопитство си я меря всяка сутрин и неотклонно имам 37.3 - 37.4 от самото начало на бременността. Дано съм ти помогнала  Simple Smile

# 84
Е днес сте надминали себеси мамчета. Много сте изписали. Привет на навите мамчета. Евичка и аз се зарадвах  Grinning като видях, че станахме две с термин 6 септември. Още повече, че тази дата за мен е много важна - имаме годишнина от сватбата ( 8 години). А за гаденето какво да ви кажа - и на мен ми е голяма мъка по някога, но все още не съм повръщала, но много ми се спи.
Аз все още не съм се записала за ЖК, но два пъти вече бях при АГ - то и гледахме бебчо на видеозон.  Малко ми беше притеснено да не са два зародиша, че и в рода на мъжът ми и в моя е имало близнаци, но засега уж бебчо е един. Не че има нещо лошо, то това си е божи дар, но като си имаме вече кака малко е притеснително с три дечковци в тия времена. Искам да ви питам имали някой от вас който поради някакъв здравословен проблем, некасаещ бременноста ще ражда със секцио. Аз имам дискови хернии и АГ-то ми каза, че в този случай се изключва естественото раждане. Не че се натискам за него, особенно след първото раждане. Е да свършвам най накрая, че вече много ми се приспа, нали съм си поспалана време е за сън.

# 85
Добро утро момичета тези дни само ви следях направо бях като изтискано лимоче ooooh! много изморена се чувствах. Вече нещата като че ли се нормализираха. Приятен и усмихнат ден на всички  bouquet

# 86
Добро утро на всички. Надявам се да сте спали всички добре и да сте сънували само хубави сънища. Аз напоследък сънувам разни странни неща, ама казват, че е от хормоните и е нормално Simple Smile

lina_bebe, и аз най-вероятно ще трябва да раждам със секцио, защото имам много висок диоптър и разни други интересности по очите (много висок астегматизъм и високо налягане на очните дъна). И понеже от малка съм така и всички очни лекари, при които съм ходила, са ми обръщали внимание един ден като раждам да го имам предвид, някак съм свикнала с тази мисъл.

Хубав ден на всички Simple Smile

# 87
Добро утро , мили дами  Wink
Пожелавам готин и усмихнат ден!!!!!!

P.S - опитах се да сложа една снимчица на апетитна закуска с кафенце , ама не стана Sad

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 09:23 от hope_

# 88

Добро утро, мамчета!Една пълноценна закусчица от мен.Не съм писала от няколко дни, но ви четях, а и нямах с какво да се похваля. Е вече имаме плодно сакче и първата снимчица от док. Иначе, поне засега съм от облагодетелстваните и не изпитвам обичайните бременни симптоми.

# 89
Добро утро и от мен  bouquet
 welcome на новите попълнения baloni
Днес се чувствам като "дъвкана и изплюта"...то не са световъртежи,то не е главо и цицоболие Crazy,то не е и гадене...Гадененто  го оправих с зелева чорбица newsm78Много ми се пиеше сутринта...сигурно беше пак прищявка на бременността  Mr. GreenАма така ще е,ще  пием и ще ядем всякакви неща.Чувала съм за бременни ,които хапват почва  Sick
На всички тумбачки пожелавам един слънчев и хубав ден без гадене и болежки  lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт