Отговори
# 165
  • Sofia
Привет!

Ние още ближем рани от грипа, дано по-бързо минава че изпуснахме хубавото време...
Емо вече е с 6 зъба, но още не ги мия. Дадох му риба, когато бях направила една на фурна, просто му сложих няколко трохички в пюрето. Много му хареса.
В неделя пък му беше първата пострижка... няма много коса, но отстрани и отзад ми се виждашедълга. Изтърпя машинката, сега си е момченце Simple Smile Имаме си албумче, там залепих едно кичурче.
Още му готвя и не е на кухня, но като тръгна на работа ще почва..

Аз вече съм по-добре, но от неделя съм на АБ, някакъв от пенецилиновите - Форцид. Продължавам да кърмя, след консултация и с лекаря и педиатъра. Малко ме е яд, защото си мисля че още можеше да ме изчакат, но и аз си се понаплаших от всичкото това приказване по ТВ. Емо вече не вдига Т, но още покашляше сутринта и днес ще пропуснем разходката.

На всички болнички бързо оздравяване, а на здравичките приятна слънчева разходка  Hug

# 166
Данче, аз пък те помня теб като се появи с готиния и забавен ник си думите как много обичаш форумите и колко си била бъбрива - хихихихих  Hug
Ние ходим от няколко дни на кухня и ядем всичко, ама аз не съм очаквала и друго де -тя мойта мома до сега нищо ама абсолютно нищо не отказва  Mr. Green
Бързо оздравяване на всички  Hug
Ние хапваме и изчезваме навън, до сега се мотахме два часа , взехме кухнята и след малко пак, да наваквам че ...пак студ идва  Confused

# 167
  • София
Имам бързо въпросче  Blush
Който е ходил на ортопед в София споделете моля къде, при кого, с направление ли и евентуално цена на прегледа?
Нещо се шашнах тези дни и ми се иска да заведа Али на контролен преглед.
Предварително благодаря за отговорите   bouquet

# 168
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Аз водих Анни при Драганов във ВМА, той не работи с касата, прегледът му е 30 лв, мога да дам тел, ако решиш, но бил много добър, спрягат го за много добър при децата
преди месец исках да водя и каката на ортопед, личната лекарка на децата ми ми каза, че препоръчва Драганов, но тъй като каката е голяма и беше повече за контролен преглед ми даде направление за Горна баня, там няма нужда от запазване на час, до 13,00 ч. всеки ден имало детски ортопед, личната лекарка каза, че всички там били добри, все пак нали е специализирана също така

и аз имам един бърз въпрос - за Детската кухня, някоя от вас знае ли има ли в Центъра на София пунктове, живеем на бул. Христо Ботев, една пресечка преди кръстовището с бул. Сливница, намирам само две в Центъра - и двете са ми мноооогоо далеч

# 169
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
metchopooh - тел. на Д-р Драганов е 0898503010, каб. 111, ВМА

извинявам се, че в два поста, но нещо не ми даде да редактирам първия

# 170
уф и аз лека полека трябва да се нагласям за поредната контрола на 12 м. (предната беше на 6м. ) и пак е пада около Великден и пак щ€ сме по ваканции и с тези ваксини сега го мъдря - преди или след ваканцията .
При нас сопола ту така ту инак , но си го има и май ще се ходи на море. Трябва явно да се сменя климата  Crossing Arms

# 171
ехоо:)) здравейте и от мен  Hug
 добре дошли на новите мами   bouquet

напоследък  и аз нямам много време,но когато мога влизам и ви 4ета  Hug Ивето беше няколк дена доста кисела,сополи ,мрънкане  Crazy мисля 4е вси4ки ме разбирате  Laughing Ина4е сме добре  сега,тези дни и тук времето е доста слън4ево и приятно и зилизаме за по няколко 4аса навън да кротува;)и в4ера и днес ходихме в парк,където има детски кът,много оби4а да я люлеем на люлките  Hug ппреди не се бях заглеждала какво има в детските кътове,а сега усещам 4е тепърва ще ги разу4аваме ,особенно лятото Laughing
ваксината -аз я отложих миналата седмица,и мисля другата ,ако е ве4е без хрема да я насро4а пак Peace
храна-запо4нах да и давам някои неща да си кусва от нашата,но не мсиля още да и давам вси4ко..Вие как процедирате?какво им давате да опитат ?аз и давам хляб4е,сирене, кисело мляко ,плодове и зелен4уци ,кашкавал е кусвала,топя и хап4ици понякога ..но като цяло си яде нейните пюрета ,каши ,млека и така нататък..
Това за НЕ Празнуването на 1-ви рожден ден .....ми беше мнооого странно ????ама всякакви хора Peace и за свещи4ка  4е не се пали,не бях 4увала???аз не съм 4увала такива неща ,но и всеки си прави както си иска Peace
за нас беше голям празник 1-вият рожден ден на Ивето! Hug Hug Hugтолкова емоции,и гости от Бг си имахме,абе супер си беше  Hug ние си го направихме в домашна обстановка украсихме нясвякъде,но си мисля 4е като са по-големи децата е хубаво да са в някаква зала или  детско заведение ,да има пове4е място за игра Hug
болни4ките ,да оздравявате по-бързо! Hug
ме4о пух ,и аз ти казвам голямооо Браво за това 4е се изцеждаш и даваш кърма,това си е голямо геройство толкова мн месеци ...  bouquet
Вяра Hugникой не те е забравил! Hugпросто така ще е все по-4есто май,през няколко дена ще успяваме да насмогнем с форумите и фейсбук Hug
Биби, е най-редовна на този етап,тя как успява ,незнам ! Hugбраво Биби!
Аз ставам засега ,целувки на вси4ки,и ще се старая да съм по-редовна !

# 172
  • последна надежда
Вяра, няма как да те забравим.  Hug
На суеверия не вярвам. Чак ми става смешно за тези покрай годинката на бебо.
Количката уж я оправи баща ми, но днес на разходката пак се разпадна. Ще карам със зимната по квартала, а за надалеч на ръце, че зимната е голяма и не минава през всички врати на градският транспорт. Важното е че сме добре.
Преброих домочадието, много ми е сложен статута. Майка видя някаква конспирация в преброяването и беше саботирала процеса. Eдвам я убедихме, че без нея няма да стане.
Захранването на Марк е странно. Преди няколко дни се беше добрал до дамската ми чанта. В нея си намерил шоколад и съответно опитал. Днес пък изяде едно заблудено фъстъче от килима. Жълтък, риба и прясно мляко още не съм въвела.
Иначе има заместени само две хранения и е основното на кърма. Майка вече му се кара като го види да суче - голям бил за цица.  Joy

# 173
  • London
anni2002, незная за теб обаче аз като чета как мамите се уговарят и излизат на кафенце в парка много им завиждам. Аз се чувставам много самотно тука, всички са или заети, или живеят твърде далече, запознах се с няколко майки (англичанки) в парка ама не е същото.
За храната Филип си хапва от нашата храна просто готвя без сол и с зехтин вместо олио, вече си хапна гювеч, супа топчета (застроена само с мляко), леща, угретен и много други неща.

# 174

За храната Филип си хапва от нашата храна просто готвя без сол и с зехтин вместо олио, вече си хапна гювеч, супа топчета (застроена само с мляко), леща, угретен и много други неща.

пробвай пълнени тиквички в гювеч с повече ориз и съвсем малко кайма , като за подправка ползваш домат на ситно, копър на ситно и зелен лук на ситно Simple Smile Ако сложиш повече сос ще имаш за дребния и супа. Мишето така го хареса това, че като дърпах лъжицата се мятка€ш да захапе чинията  hahaha

# 175
Мечо Пух за ортопед ние ходихме ето тук
http://www.einet.bg/~alexiev/ - д-р Алексиев.Трябва пак да ходим, че малко само прав иска да стои.
Не преглежда по ЗК.
Мамите които още кърмят-пият ли водичка вашите деца.Всеки ден правя и предлагам, но освен да си чешим венците с накрайника и да се мокрим с водата друго не правим.
Тревожа се, че не иска вода а вече яде пюрета Rolling Eyes

# 176
Ехо, привет и от нас! Най-после да намеря време... То от разходки и задължения не остава време. Днес ми беше супер ден - видяхме се с Алиска и Силвето! Ели най-нахално вземаше играчките на Алиса, че даже я удряше с някои, но пък Али си имаше супер куче-пазач! Много бяха сладки!  Heart Eyes Hug След това се видях и с колегите ми и ми казаха, че ме чакат да се връщам! Стана ми мило да видя толкова познати физиономии.  Laughing
Зъбите кога ги миете, бе хора?  newsm78 Аз вечер я кърмя и така я приспивам. Отделно през нощта също се кърмим, та се чудя кога бих могла да й ги мия и да има смисъл от това?
Хъни Бъни, Ели до скоро беше така - само си играеше с биберона и се мокреше, но преди около 10 дена изведнъж се усети, че можело и да пие вода от там. Сега вече си пийва, но все още основната течност е кърма.
Аз пък се чудя дали й стига кърмата. Уж избиха зъбките, които я мъчеха, а продължава да се буди нощем. Е, верно, цоква 1-2 мин. и заспива, но... Тя като по-малка си спеше по цяла нощ, а сега на дърти години  Wink се буди!
Данче, а ти беше ли дала на Петьо прясно мляко? Аз още не съм й давала и се чудя дали може така като е на крем. Утре ще питам и педката, че нали и бележка от нея ми трябва за кухнята, но се чудех, де.  Hug

# 177
silvi80,писах ти на ли4ни ,ако живеем по-на близко ,може да се видим Hug Тук определено е по-разли4но отколкото в Бг ,но съм свикнала.Винаги има плюсове и минуси в 4ужбина  Peace  Hug
Миенето на зъбките-скоро като бяхме на курса ,където водя Ивето в понеделник ,говориха за това,и също казаха да запо4ваме да мием зъбките още с появата на първите няколко,но не с 4етка за зъби,а само с паста в на4алото,съвсем малко да сложим на пръста си,и да им натъркаме по зъбките...на мен ми е странно как ще си изплакнат така усти4ката децата,като са толкова малки ??не знам ,тъй като ние сме самоо с 1 зъб ,и 2-ри на път Mr. Green,не съм го дообмислила още  Rolling Eyes
зар4е,много хубав ден си имала ,браво  Hug
ивеета,мн гадно за коли4ката ooooh!как сте ина4е,целувки за Марк и баткото Hug
Днес Ивето беше по-послушна ,и заспа съвсем навреме ,още в 21.30 беше в леглото Hug така и мен ме устройва,сега имам време да пооправя игра4ките ,да измия съдовете ,да се видим малко на спокойствие с мъжа ми  и да си лягаме Hug

# 178
  • София
metchopooh, Myriam вече ти е писала за Драганов и ти е дала координатите му. Ние водихме нашата Али на контролен преглед при него, когато беше на три месеца по препоръка на педиатърката ни. Водят го за един от добрите детски ортопеди, но е малко странна птица, доста е фриволен в изказа си. Иначе мога да проверя и за добър специалист в Горна Баня и ще ти пиша утре, тоест вече днес  Mr. Green

Хъни-Бъни, на повечето кърмени деца обикновено им трябва повече време докато пропият вода. Просто винаги предлагай на всяко хранене с твърда храна по малко вода, пък детето колкото изпие - толкова. Постепенно ще започне да пие. И Али в началото предимно си играеше с чашата и си чешеше зъбите. Но сега на всяко хранене си иска и вода. Не пие големи количества, но пие и май го прави с удоволствие  Grinning  Ние шише почти не сме ползвали, първоначално й предлагах водата в чаша с накрайник, а вече от около два месеца детето пие от обикновена чаша.

zar4e, мисля, че на твоята хубавица й стига кърмата, а това с честото будене нощем е запазена марка на доста кърмени бебета  Grinning. Али се буди многократно през нощта и иска да суче.
Тази седмица мъжът ми е в командировка и двете спим на спалнята. Като се размрънка само я придърпвам по-близо до мен, предлагам цица и продължавам да спя. А принцесата понякога сама намира гърдата, суче и отново заспива. Така и аз успявам да разбера поне малко какво е сън  Mr. Green

От самото начало захранвам в голяма степен педагогически, така че Али е опитвала доста от храната, която готвя за нас. За нея обаче отделям част от яденето преди да го насоля и сложа някои подправки като черен пипер. Други подправки като чубрица, копър, червен пипер слагам и в нейната порция и не сме имали проблеми. Иначе шишарката е опитвала няколко супи, мусака с телешка кайма, тиквички с ориз, леща, грах, а днес и телешко варено - яде го с такъв апетит и така сладко мляскаше. А сутрин редовно хапва от моята филия с масло  Grinning

# 179
  • Бургас
Добро утро ! Ето и кафенцето  Party

Добре дошли на новите мамчета  Hug
Скоро не съм писала, но пък нищо не пропускам  Flutter . Все сядам да пиша и все нещо става... Използвахме маскимално хубавото време, даже и с триколката излязохме. НЯма такъв кеф. Бръмча, говори, пя, индианец беше, абе голяма радост с нея. Ходих и на кавитация  Crazy . Не мога още да кажа на 100% доволна ли съм или не, след 5-6 дни пак ще ходя.

Общи условия

Активация на акаунт