marini, голямо благодарско за хубавата тема!
Denni, да са ти живи и здрави момчетата и много, много да те радват!
tabu, поздравления за първото ни проходило априлче! Да върви уверено и все напред в живота, пътят му да е гладък, а ако срещне препятствие - бързо и лесно да го преодолява.
bibi, честито първо зъбче на Леа.
pinzi, много хубав постинг си написала покрай сополите - подкрепям напълно! Не виждам с какво толкова може да навреди клеевата тинктура. А за евентуалния риск от алергична реакция винаги трябва да се внимава, особено когато нещо се използва за първи път.
за плуването - това е един чудесен спорт, който може доста успешно да укрепне организма и да развие тялото хармонично. Освен това може да носи и удоволствие, когато се практикува

за месото - всеки преценява сам какво да въведе съобразно детето си, но смятам, че не е необходимо прекалено стриктно да се спазват препоръчителните и примерните схеми за захранване. След като на детето му харесва да хапва определен вид месо и няма алергична реакция, спокойно може да му се дава, независимо че не е достигнало препоръчителната възраст.
На Алина съм дала досега пуешко, пилешко, заешко, телешко, а също и риба. От всичко изброено май най-малко се харесва пилешкото от готовите пюрета. Иначе пилешко като парченце, сготвено от нашата манджа, хапва с голямо удоволствие. Рибата също се хареса.
Онзи ден й предложих и малко черна маслина, от по-безсолните и се прие с голям ентусиазъм, чак протягаше ръка за още. А и как иначе, като в нашето семейство маслини има на масата на почти всяко ядене

Понеже наближава края на първата година от майчинството, трябваше да вземем с мъжа ми решение дали да се връщам на работа или не и решихме, че ще си продължа майчинството до есента. Детето си има нужда от мен постоянно, а и аз все още не искам да я оставям на никой друг да я гледа, то пък и няма на кого. А и татко все още не се е възстановил напълно от инсулта, който получи преди няколко месеца, така че ми предстои разговор в тази посока с шефовете ми. В тази връзка искам да попитам някоя от вас знае ли какви документи трябва да се подадат в НОИ за продължаване на майчинството и през втората година? Мисля, че bibi беше споменала, че вече е решила и тя да остане вкъщи до есента. bibi, знаеш ли нещо по въпроса?
Също така, ако някой може да ми препоръча съвестна и оправна жена за водене на домакинството и помощ на болния ми татко, който за щастие вече не е на легло, но все пак има нужда от известна помощ, моля да ми пише, може и на ЛС. Ще имам нужда от такъв човек вероятно от началото на лятото.