Отговори
# 135
P.S. А защо не опиташ някоя от техниките за обръщане на бебето? Има ги в линковете на първа страница...Макар че представям си как се чувстваш и какво си мислиш сега...
Мислила ли си за варианта да отидеш без уговорка с лекар, в последния момент? Вярно, че и така има вероятност да ти направят секцио, но пък може и да се получи.

Да, разбира се, че ще опитам. Аз не съм се отказала - просто малко увсинах. Ще се вдигна. А и има още доста време да се върти бебето!

zozima, аз разбарх, че той прави само консултации и дава мнение за цикатриса от постовете по-горе. Той изражда ли?
Ще отида да измери белега и да каже мнение към 36та седмица.
Благодаря ви за съветите!  Hug  Hug  Hug

А някой знае ли защо се увеличава рискът от руптура при 2 секцио? Нали маткака се реже на едно и също място, шие се и зарства. Какво значение има вече първото секцио? Не е ли важно как ке е възстановил организмът след второто?

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 15:05 от spasdidi

# 136
  • ул. "Мечтание"
Спаси, надявам се да се наредят нещата при теб!  Hug

# 137
Спасдиди, може да те консултира за всичко, свързано с раждането и най-добре ще ти обясни какви са рисковете. Тъкмо с него обсъждахме едно проучване в BMJ за VBAMC.

# 138
  • София, Павлово
Спасдиди  Hug Рано е още да се отказваш! И аз днес след третата ФМ донякъде се обезкуражих, защото малкият вече явно избързва с растежа, на мен глюкозата в кръвта ми е висока и във вторник ще ходя на обременяване, въпреки, че док мисли, че при нас е генетично (големите бебета). Въобще си мисля, че и аз няма да се доредя до VBAC.. Но при теб е въпрос на силна воля - пожелавам ти да намериш и нужната подкрепа от някой доктор  Praynig

# 139
Здравейте,
да се запиша и аз тук
интересува ме има ли някой от Бургас който е родил вече нормално след секцио или евентуално някой лекар който го подкрепя

# 140
  • Бургас/Пз
Брилянтин, аз съм от Бургас, но все още нямам категорично решение. Предстои ми разговор с д-р Парушева и искерено се надявам тя да се съгласи, защото д-р Гамишев ми отговори уклончиво, но не ми е отказал категорично, но не е и поел ангажимент. Ще те държа в течение, аз съм 2-3 седмици по-напред от теб, така че ще споделя моят опит!

# 141
ani_d благодаря за отговора и ще се радвам да подържаме връзка, аз до сега само съм се интересувала дали е възможно и съм питала Ангелов и Гавазова тя ми следи бременноста и двата са на мнение,че при мен няма никакъв проблем, но според Гавазова си зависело най-вече от лекаря, а не чак толкова от моето състояниел Сега мисля да я поразпитам и нея да видя дали може да ми препоръча някой, също така мисля да отскоча и до Девата да питам там. Ти само с Гамишев от там ли си говорила?

# 142

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА:)))))))))))

# 143
Вчера някой успя ли да гледа предавнето "Биберон"по тв.Скат?Предаването беше посветено изцяло на темата за VBAC.
Общо взето заключиха че не само е възможно но и съвсем естествено,но почти не се намира доктор който да се наеме на риска(какво противоречие)В майчин дом са имали колко си стотин такива раждания в приод от 20 години.
Доктора който интервюираха каза,че успеха в това начинание зависи  от много фактори:
-кой,и как е правил операцията
-слеоперативния период-как е протекло възтановяването,зарастване на раната,задържане на лохия...
-Разлика между двете раждания
-измерване дебелината на цитартикса(за приемлива се счита дебелина от 3-4 мм)Моята беше 4мм,но пак не ме огря Rolling Eyes
-размерите на бебето....

# 144
  • ул. "Мечтание"
Демек според докторите на теория всичко е чудесно, на практика - адски ги мързи и много ги е страх!  Rolling Eyes

# 145
хехе то ги мързи и ги е страх (или са гладни) и без предишно секцио, какво остава за vbac ...

# 146
хехе то ги мързи и ги е страх (или са гладни) и без предишно секцио, какво остава за vbac ...

А какво остава за vba2c?!?  Mr. Green
На теория за някоя статия или предаване някои лекари са много отворени, но като стане въпрос за реален, практически vbac, никой не се съгласява!  #Cussing out

Всичко е прах в очите! Аз се убедих, че лекарите в БГ не са готови, а и не им се занимава с такъв вид раждане! Та за какво им е, като имат доста по-сигурен /според тях/, по бърз, по-печеливш и изпитан вариант - ресекцио!
Кой гледа интересите на родилката? Ако има такава болница - кажете ми я, да отида там. Тук, в БГ единственият вариант е да "надхитриш" докторите - или да отидеш в последния момент и да те овикат като провинило се животно, или да родиш тайно в къщи! Но за второто си трябва добра организация и подкрепа. А не всеки ги има!!!  

# 147
  • ул. "Мечтание"
На Погачата на Искрен свекърва ми разказва как е раждаля тя двете си деца.
Страшното е, че за 35 години нищо не се е променило.  Sad Само е станало още по-страшно и докторите са още по-жестоки и безотговорни.

Тъпото е, че преди N брой години (не чак толкова отдавна) VBAC не е било нещо кой знае какво, а планово секцио се е правело само при сериозни реални показатели, след като жената мине през лекарска комисия да обсъдят случая. Спешните ЦС са били доста малко.
Сега са видели лесното, че са им отпуснали края и няма такъв контрол и айде, юруш. Защо да поемат отговорност и да си вършат съвестно работата, като може и да не го правят... Толкова е грозно и тъжно... И после на мен ще ми обясняват, че съм безотговорна, луда и безрасъдна... Не ги е срам!!!

# 148
Нощни, така е , и моята докторка , която ми прави сецкиото ми разказва, че навремето секцио се е правило много рядко, точно и тя за тази комисия преди евентуално секцио ми разказва.

# 149
  • ул. "Мечтание"
Майка ми и двата пъти е раждала секцио, аз съм разказвала предполагам. Но не защото първия път е родила със секцио и за това ресекцио, а защото показателите за секциото са били абсолютни и не е било възможно да се променят. И двата пъти е минавала комисия - първия път 1985 г., втория път - 1992 г. Единствено не знам дали ЦС са били планови или са чакали да тръгне раждането. Знам, че с брат ми са ѝ изтекли водите. Но не знам дали е имала насрочени дати.

Общи условия

Активация на акаунт