Отговори
# 150
  • Бургас/Пз
Момичета, а защо толкова голямо значение има големината на плода? На мен ми казаха, че ако и сега бебето е над 4200 да се настройвам пак за операция, обаче как ще преценят колко е голям, като при нито едно от предните ми две деца не познаха! Първото уж щеше да е 3300 - роди се 3800г, второто уж беше 3500-3600, пък се роди 4200г, т.е уж все са по-малки, а пък се раждат по-големи!

# 151
Майка ми е раждала мен сравнително дълго време - повече от 24 часа от изтичането на водите. Казва, че е било тежко раждане. Родила съм се седалищно, но никой дума не е обелил за секцио. Сега за седалищно точат скалпела от 6-ти месец нататък.

6 години по-късно ражда брат ми. Голямо бебе - 4,650, раждането пак е било сравнително тежко, макар и по-кратко от първото. Скачали са по корема ѝ, но никой дума не е обелил за секцио. Отново. Не че скачането по корема е голям кеф, но все пак... Сега от 8-ми месец почват да уговарят майката, че няма да може да роди, щото бебето било голямо за нея. Всъщност щяха да се готвят да я режат още преди да забременее - все пак първото, нали е седалищно, щеше да бъде секцио  Mr. Green  ooooh!

# 152
Честит празник момичета,
 мога ли да ви помоля за мнението ви и дали сте чували за случай подобен на моя.
Имам едно секцио по медицински причини преди 3 години, в момента съм бременна в седмия месец и досега всичко ми вървеше перфектно, лека бременност, никакви неразположения, прекрасни изследвания...Ходя си при лекар на женсак консултация във Вита и при Иво Тодоров за феталните морфологии и при двамата всичко нормално и с мен и с плода. Преди седмица отидох при гинеколожката на свекърва ми, една прехвалена, комерсиална докторка Мариана Райчева, която ми направи морфология, защото бебето беше седалищно и не му се виждаше почти нищо,когато ходих при моя си доктор. Тя каза, че всичко е супер и така, извика ме още веднъж с цела да ме привлече да раждам при нея в Шейново, защото всичко е платено, тя не работи със здравната каса. Изведнъж ми каза, че имам дехисценция на белега, която означало че матката при белега е много тънка и едва ли не се държи на косъм, нямало да донося това бебе и нямало да я интересува колко е голямо щяла да говади по рано....Че било много опасно и че трябвада си подбира опитен човек за операционна абе изобщо подходи супер непрофесионално,изкара ми акъла и аз от една седмица не съм човек...изчетох всякакви неща из интернет и стигнах до извода, че такава диагностика не се прави в света, защото е много субективно да се определи дебелината на матката при белега и едав ли не ми е наговорила тия неща за пари... Другия ми доктор каза, че ми гарантира, че няма такова нещо...моля ви за мнение, че ще се побъркам...

# 153
  • ул. "Мечтание"
Почти сто процента съм сигурна, че тази те е метнала!
За всеки случай потърси трето мнение без да споменаваш какво са ти казали преди това. Просто отиди на диагностика някъде и попитай междудругото за белега!
Не се шашкай!  Hug

# 154
нямало да я интересува колко е голямо щяла да говади по рано....
ужас ужас.. медицински лица като слънца... А после ако недай-си-боже стане нещо дали ще поеме отговорността.. или само ще си измие ръцете и ще отиде на кафенце...
Някъде тук из темата четох че белегът започва да се разтяга чак към 36 седмица.. или зависи къде е белегът, от какъв вид и какво е предлежанието?

Във всички случаи, ако се съмняваш, потърси мнение на трети специалист.
Няма ли някой ФМ, който да се е специализирал в мерене на белези... ще бъде полезно на всички от темата, мисля Simple Smile

и.. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАМИ! БЪДЕТЕ ПРЕКРАСНИ

# 155
  • ул. "Мечтание"
Белега се разтяга още щом матката започне да расте, тоест още от самото начало. Но към 35та-36та седмица вече матката е разтегната максимално и за това тогава се препоръчва да се парви тази диагностика. Но аз все пак не съм убедена, че дава някаква конкретна информация за това дали ще стане или няма да стане работата. Не смятам, че дебелината на белега е определяща дали ще издържи и статистиката доказва това.

# 156
  • Бургас/Пз
На мене пък досега и тримата лекари, които са ме гледали казват, че белега ми е перфектен и спроед тях операцията е направена много добре и няма пречка за нормално раждане, ноооооооо  Rolling Eyes пак всичко си зависело последния месец колко щяло да порасне бебето и какво щяло да бъде напрежението върху белега! Само за големината на плода ми говорят, направо вече не мога да ги понасям. Последното изказване беше - "При две големи бебета, как да ти кажа, че третото ще е 3кг, ами няма как да стане!" Пфуууу....

# 157
Нощни очи, ти имаше ли някакви определени усещания в областта на белега към края на бременността или по време на раждането? Аз сега имам доста често болки там, но си мисля, че е от пикочния мехур, защото и преди операцията, с предната бременност ме болеше по същия начин.

# 158
  • Пловдив
uniqueless,
виж това
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11031364
и http://med.shams.edu.eg/protocols/Gynecology/MS-2010-GYne-Asmaa%20Eid.pdf Тук е цитирано друго изследване, в което е казано:
Three dimensional ultrasound is highly accurate in detecting cesarean
scar dehiscence (Pedro Royo et al., 2009).
т.е. дава висока точност, но не 100-процентова. Лекарката гледа ли те на такъв ехограф?
Освен това такива изследвания винаги са субективни. От една страна, всичко зависи от наблюдаващия, а от друга, всичко е само статистика и никога не се знае как ще се развият нещата със сигурност.
Освен това дехисценцията сама по себе си не се интерпретира като спешно от медицинска гледна точка състояние (виж линк на първа страница за измерване дебелината на белега след секцио).
По-напред в темата имаше също отпратка към статия, в която тъканта се затваря сама след дехисценция, възникнала по време на вагинално раждане след секцио.
Без да бъда категорична, разбира се, аз мисля, че тази лекарка иска да те сплаши, за да те хване да си й пациентка. Освен това едва ли не излиза, че всеки момент може да възникне проблем, а ако е така, защо не те кара да останеш в болницата или да ходиш по-често за наблюдение?
Според мен във всички случаи трябва да се консултираш с  поне още 1 лекар.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 11:33 от yulinga

# 159
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, ти имаше ли някакви определени усещания в областта на белега към края на бременността или по време на раждането? Аз сега имам доста често болки там, но си мисля, че е от пикочния мехур, защото и преди операцията, с предната бременност ме болеше по същия начин.

Не, нито веднъж не ме е болял, нито пък ми е било дискомфортно от разтягането.

# 160
Здравейте момичета,

след консултация с един от "светилата" в областта на гинекологията, извода е, че всичко ми е наред, матката ми е съвсем в норма, здрава съм като бик и аз и бебето и просто това е било явно психологическа атака за пари и да й бъда пациентка. Да не пропусна да спомена, че искаше тази лекарка да ме гледа на две седмици, като не работи със ЗК, а всичко се плаща. Докорът каза да си живея живота и да се радвам на бременността си, но при мен второ секцио е задължително, поради наличието на такава още от първото секцио. Важното е, че наистина дехисценцията на белега не е спешно състояние и по принцип наистина е много субективно изказване. Благодаря ми от сърце за подкрепата, сега смятам да се отдам на бременността си да и се радвам и да си чакам малката принцеска

Хубав ден от мен и благодаря  Hug

# 161
Докорът каза да си живея живота и да се радвам на бременността си, но при мен второ секцио е задължително, поради наличието на такава още от първото секцио.

Радвам се за хубавите думи на този лекар!  Simple Smile Само че това не го разбрах (каква такава?  newsm78).. може ли да разясниш?  Hug

# 162
  • ул. "Мечтание"
И аз не разбрах какъв е бил проблема преди това.  newsm78

Радвам се, че някой си е направил труда да говори разумно и да те успокои.

# 163
На пет годишна възраст чупя база на черепа и невролозите не ми дават да се напъвам, защото може да стане голяма беля в мозъка от повишеното вътречерепно налягане и аз за това не съм и помисляла дори да пробвем нормално честно казано.

# 164
  • Пловдив
uniqueless , радвам се, че си намерила лекар, който да те успокои!Спокойна и лека бременност! Hug

Общи условия

Активация на акаунт