Отговори
# 165
  • ул. "Мечтание"
На пет годишна възраст чупя база на черепа и невролозите не ми дават да се напъвам, защото може да стане голяма беля в мозъка от повишеното вътречерепно налягане и аз за това не съм и помисляла дори да пробвем нормално честно казано.

Ясна работата. Наистина не си струва риска.

Желая ти успех!  Hug  bouquet Надявам се всичко да мине леко.

# 166
uniqueless, благодаря, че сподели! И от мен пожелания за спокойно изкарване на остатъка от бременността и за щастлив завършек със здраво бебе и мама!!  Heart Eyes Hug   bouquet

# 167
  • ул. "Мечтание"
Не се отказвайте, момичета! Струва си борбата!  Hug

Един страхотен линк: http://victorybirth.blogspot.com/2011/03/trust-birth.html

# 168
И аз тук...
Ани, моя мечо също го измериха с половин килце по- малък, но все пак това не беше основна причина за секцио де...
Сега мерят номер 2 не много голям, но ми казват същото като и на теб, а ние с таткото също сме се родили големи.
Докторката ми каза, че съм имала перфектен таз, та май теглото не е чак определящо, но наистина не може да се предвиди. Белега също ми бил перфектен...Абе...ще видим, аз така се бях настроила за секцио, сега пък се настройвам, че може да стане нормално и се окуражавам...ако не- най- лесно е пак да ме срежат.
Мисля си, че като мерят дължината на костите за да определят кг. ако бебето не е много дълго и го изкарват по- малко. Моето синче се роди 4,200кг., но 51 см. за тези кг. см. не са много май...Та, такива изводи си направих аз... Embarassed

# 169
 а ето една прясна новина за VBAC от друга тема  Grinning
Трябва да похваля една мама,която снощи "освети" един от по-скъпите квартали в полите на Витоша с домашното си неасистирано раждане (след секцио).

# 170
  • ул. "Мечтание"
Дикс, превари ме!  Mr. Green

Да им е честито бебенцето! Hug  bouquet

# 171
  • София
Здравейте

Чета ви редовно. Сега имам малък проблем и ще се радвам ако може някой да ми помогне.
Искам да раждам в Токуда при д-р Лазарова, защото четох, че била склонна да води VbAC, а и аз в началото на бременността говорих с нея и тя принципно беше съгласна. Проблемът е, че тя не ми води ЖК, а до колкото разбрах имала здравословни проблеми и има вероятност да не се съгласи да ми води раждането. Та за всеки случай да имам някакъв резервен вариант. Ако някой знае друг АГ в Токуда, който би бил склонен на VBAC моля да ми пише - може и на лични. Благодаря!   bouquet

# 172
Добре си се насочила към Лазарова,тя ми направи секциото,при мен нямаше шанс за нормално,иначе беше склонна.Насочи се към Илиев Peace

# 173
  • ул. "Мечтание"
Илиев, Димитров.

# 174
MightyBabka, Лазарова април месец си е на линия. Ако си говорила вече с нея и всичко е о.к., защо да не те поеме.
Четох, че едно момиче има планово секцио на 10.04 при нея, а аз имам записан час за 12.04. Значи жената ще си работи на пълни обороти.  Peace

И да се похваля, че моето бебе се е обърнало главично тази седмица!  Laughing

# 175
Хайде и аз в темата. Да споделя накратко за моето състояние - бременна в 22 г.с. като през януари 2010 родих първото ми детенце секцио. Искам този път да родя нормално, според мен направеното ми преди година Цезарово сечение беше поради напълно измислени медицински причини (завишен пролактин и леко завишени антикардиолипинови антитела).
Този път ходя на ЖК в Клиника Щерев, но докторката там като чу, че първото ми раждане е било секцио директно отсече че и сега ще родя така. До термина имам още много време и се надявам да намеря доктор, който ще се съгласи да води VBAC.

Стискайте ми палци Simple Smile

# 176
Стискаме!
януари 2010... това, предполагам, прави 18-19 месеца между секцио и термин?
Ако намериш доктор, който да застане за идеята нали ще споделиш, че списъкът на първа страница е доста рехав!
При мен нещо стана фал този път...  но опитите ще продължават и ще си следя темата с интерес, за да не се явя неподготвена накрая Simple Smile

# 177
  • ул. "Мечтание"
Успех ти желая, Катерина!

В Щерев имат над 70% цезарови сечения. Това си е тяхна официална статистика. Не очаквай да се назорват особено много за VBAC там.  Peace

Ирена, списъка на първа страница не е пълен по ред причини. Най-вече за да не компрометираме успеха си с подобна публичност, като обсъждаме някои доктори. Това разбира се не пречи да споменаваш имена, ако смяташ, че е удачно.  Simple Smile Желая ти успех и на теб!   bouquet Hug

# 178
dix6, малко късно виждам питането ти към Нощни за болки в областта на белега, но да ти кажа - мен никога не ме е боляло по време на бременността, но при раждането в един момент контракциите някак си ги усещах много неприятно именно там. Имах чувството, че ще се скъса, и се уплаших, честно казано. Затова ми сложиха епидурална - да се отпусна и да позволя на контракциите да си вършат работата. Малко бях притеснена, защото си мислех, че с упойката няма как да усетя, ако шевът се скъса, но ми казаха, че ако се получи руптура, тоновете ще паднат, така че освен външния апарат за тоновебраво на  сложиха и една вагинална сонда директно към главата на бебето, защото външният апарат може да "изгуби" тоновете и да настане фалшива тревога, но вътрешният няма как да се обърка.

MightyBabka, моето секцио беше при Димитров и след това той подкрепи желанието ми за вагинално раждане, макар и да не бях при него.

spasdidi, браво на бебчето  Hug

katerinaki, дано намериш подходящ лекар, успех!

Цъфс, събирай смелост, ти можеш, а усещането е прекрасно!

# 179
  • Бургас/Пз
Сетих се да споделя с вас какво ми каза една акушерка във връзка с белега и опъванията.
Аз й споделих, че досега не съм усещала никакъв дискомфорт , все едно че изобщо не съм оперирана. Не го усещам нито да ми опъва, нито пък на външно пипане. Та жената ми каза, че първо - най-вероятно нямам никакви сраствания и второ- нося бебето доста високо и почти няма никакъв натиск върху самия белег, което наистина си е така- тъй като коремът ми в областта на таза и белега почти не е пораснал. Според тази акушерка, ако всичко си върви така и през последния месец няма да има никакъв проблем да родя нормално, но ако усетя някакви болки в областта на белега да се обаждам на АГ-то  Rolling Eyes Въпреки това тя не се навива да дойде вкъщи и да ме подкрепя за домашно раждане, а друга не познавам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт