Отговори
# 195
Ехееее ЧЕСТИТО НА ДИКС  Hug Да са живи и здрави  мама и бебе и много незабравими моменти им пожелавам  Hug

Зози,честита ти тапийка и на тебе Grinning Доядяме,че не съм Grinning в Бг веднага щях да се възползвам  Hug

Момичета,един бърз въпрос.Правих си кола днес и уж не пипах белега защото и без това тям нямам какво да махам там,но гледам почервеня по цялата дължина и на едно място се цепнала кожата по шева,имаше и малко кръв  newsm78...не мога да си обясня защо все още мястото ми е некомфортно,бая време мина...Притеснявам се да не би това да означава,че ако забременея ще си имам бая проблеми.Какво мислите?

# 196
 ДИКСИ ЧЕСТИТО! Hug  Неизразимо много се радвам на успеха ти. Сигурно си имала едно върховно преживяване и накрая, наи-голямата награда. Бъдете здрави и щастливо гушнати. Чакаме с нетърпение твоя разказ.
Зози, честито! Успех и много радостни моменти ти желая в новото благородно начинание. С радост бих те потърсила и аз  Hug
Имало едно време, няма причина да се тревожиш. Кожата в тази зона е обичайно много нежна, вероятно за това се е цепнала при процедурата. В добавка, нормално цикатриксът е по-малко еластичен и по-нечувствителен от останалата кожа. Затова и чувстваш мястото "некмфортно". Дори след много години усещанията при допир остават по-различни и понякога смущаващи. Това не означава , че би имала евентуално проблеми в бъдеще. При следваща беменност съществена е здравината на шева на маточната стена. Ако планираш ВБАК, лекарят ти ще огледа и прецени състоятелността на шева на видеозон при проследяването на бременноста и непостредствено преди самото раждане. Не го мисли. Би могла да си помогнеш с масаж, има хубави линкове на първа страничка. На мен ми помогнаха много. Ако все пак се тревожиш, би могла да отидеш на контролен преглед. С вагинален ехограф ще огледат белега на матката, нормално изглежда като косъм.

# 197
Тина Киркова нали още преди месец-два подкрепиха раждането с дула. Спомням си онзи материал с д-р Григорова. Четох, че вече имат някакъв пакет естествено раждане, което мисля още не е обявено на сайта им.
Та там влиза активно раждане без никакви намеси и присъствие на дула.

Ура! Дано е така. Винаги съм се чудила, защо в БГ след като има търсене няма предлагане, но явно
нещата вървят надобре. Само да не решат да таксуват на час този лукс да си напъваш сам и на спокойствие Simple Smile

ЧЕСТИТО НА ДИКС да са здрави и да си се радват!

# 198
Стискаме!
януари 2010... това, предполагам, прави 18-19 месеца между секцио и термин?
Ако намериш доктор, който да застане за идеята нали ще споделиш, че списъкът на първа страница е доста рехав!
При мен нещо стана фал този път...  но опитите ще продължават и ще си следя темата с интерес, за да не се явя неподготвена накрая Simple Smile

Първо да честитя и аз бебчето на ДИКС, да са живи и здрави.
Да, при мен се получава 18 месеца разлика м/у секцио и термин и съм малко притеснена дали не трябваше да изчакаме малко с второто бебче. Но пък толкова много искаме да ги направим трички, че хич не ни се чака  Blush
Иначе смятам да си пренасоча ЖК в Тина Киркова щом като в Щерев директно ме отрязаха за VBAC. Следя се и в Блд и тук гинеколожката ме обнадеждава за нормално раждане Simple Smile

# 199
Lili 7 благодаря ти за отговора,ще се опитам да правя масажите,дано се подобри положението  Hug

# 200
Кате, ако искаш координати на лекар за ВБАК в ТК, кажи. Simple Smile Може и с дула да те уредим.

Само да кажа, че сега е хубав момент за раждане, защото има 30 дули, които очакват сертифициране и са им нужни 3 раждания за целта, т.е. 90 жени ще получат подкрепа без да заплащат за това. Simple Smile Nice, a?

Засега в Свети Лазар ще има дула по всяко време и който иска, ще може да си повика дулата, която е на смяна. В ТК текат преговори, в Токуда също, но сме много обнадеждени. Simple Smile

Още нещо, което ми беше интересно да науча: за ангажиране на бебето в таза не бива да се правят клекове! Има логика, защото за да се отвори таза долу, което се случва при клек, трябва да се затвори отгоре, което пък не искаме, за да може бебето да навлезе.
Може да се опита ребозо, асимертични пози, изкачване на стълби по две наведнъж, ходене  с единия крак на тротоара, другия на асфалта и подобни.
И когато започне раждането е много важно жената да лежи, ако това се налага, само на страната, на която е гръбчето на бебето, за да не може да застане постериорно.

# 201
Криси, и вие сега можете ли с опипване само на корема да "виждате" големина на бебето, позиция... и от коя седмица насетне е възможно?
И какво е ребозо?  Blush

# 202
Сиси, не можем. Simple Smile Но учим майката как да го прави сама. Важно е да се определи някъде към 34-та седмица, за да може, ако е седалищно, да се обърне.
Ей това е ребозо:

# 203
А не предизвиква ли контракции ребозо-то? Или се прави при вече настъпващи такива?  newsm78 Сори за тъпите въпроси, ама..  Rolling Eyes Simple Smile

Много ви се радвам, много  Grinning.
А как се определя заплащането на сертифицирана дула и към организация някаква ли е или индивидуално - на съответната дула?

А за определянето размер и поза на бебето - не можете, защото не ви е позволено законово ли, че не разбрах нещо.  newsm78

# 204
Сиси, не би трябвало да предизвиква контрации, но ако майката почувства дискомфорт, трябва да се спре. Иначе се ползва най-вече при настъпило раждане.
Заплащането още не сме уточнили, предстои да говорим за това, за да може да е честно за всички. Има много работа още, но малко по малко нещата се наместват.
Позата не определяме, защото не сме обучавани за това, ние не сме акушерки, а дули.  Simple Smile Малко по-късно ще обясня какво прави и не прави дулата и защо. Simple Smile

Един призив за всички, които искат да помагат. Естествено търси доброволци! Не е нужно да сте на линия 24/7. Всеки прави според възможностите, компетенциите и желанията си. Но ни е нужна помощ. Има адски много работа, а сме една шепа хора. Моля желаещите да се свържат с мен или да пишат на мейла на Естествено.

# 205
ТВ+ 9:00 Simple Smile Ще говорим за дулите.

# 206
Здравейте, момичета Simple Smile
Трудно се добирам до компа- с малкия още не можем да влезем в ритъм, а напоследък доста си поплаква, но днес ме остави та набързо ви "дзакнах".
Честито на Дикс!
Ох, така ми се иска, както все повече момичета се осмеляват да практикуват домашни раждания, така и докторите да придобият смелост и да започнат да правят ВБАК.
Когато отидох с контракции в болницата, акушерката, която ме прие и оправяше бумагите, не записа нищо в графата "начин на раждане", защото жената ми каза, че можело и нормално да си родя. На смяна бе един непознат за мен млад, добре изглеждащ доктор, който обаче бе много груб с мен по време на прегледа, на другата вечер, когато аз вече бях в реанимация, в родилна зала той водеше нормално раждане и момичето доста пищеше, този доктор се чу как казва "млъкни, ма лигло!!!!!!!". Кажете ми после как няма да има домашни раждания.... А как пък да се довериш на тези "хуманни" лекари за ВБАК... Оставам без думи............
Зозима, поздрави и от мен, дано да имате успех във вашото начинание!

# 207
Кате, ако искаш координати на лекар за ВБАК в ТК, кажи. Simple Smile Може и с дула да те уредим.
Зозима, искам ги и двете! И едно следващо въпросче - ако все пак се наложи секцио, може ли дулата да присъства??? Изпитвам ужас от операцията. Предишния път бях с пълна упойка, но при епидурална анестезия ще ми е нужен цял отбор дули да ме окуражават  Blush

# 208
  • ул. "Мечтание"
Присъствието на операция влиза в компетенцията на дулата. Стига само да го има в политиката на болницата някой да присъства на раждането или ако не допускат принципно, дулата да успее да ги убеди да я пуснат.

# 209
Тюх, изтървах ви, Криси. Ако има запис някъде - дай линк плийз Simple Smile.
Иначе ще е полезно да разкажеш повече за разликите - принципната такава мисля, че ми е ясна - нямате право да израждате, а просто да подкрепяте най-вече психически и емоционално раждащите. Но в конкретики ми се губи много...  Rolling Eyes

Зъбченце - да, точно така - и мен много ме е страх от вагинално раждане в болница - секциото е песен - упойката, дъра-бъра и никой не те кара да се чувстваш така, сякаш им проваляш живота - все пак си се съобразил с тях, насрочил си си час, имат си фиксирано време, в което обикновено приключват операциите, благодарен си после, че са ти спасили живота, че и този на бебето  Mr. Green. И всичко минава по мед и мАсло. Ааа, какви са тия дето не стига, че те държат до нощите, докато родят, че и викат през цялото време - ми лигли я  Crossing Arms. Ей това и мен най-много ме вбесява.. Тоз човек бил дал Хипократова клетва. Ама те вече за нищо я нямат. От друга страна - само да кажа, че искам вкъщи (а всъщност не знам дали искам - ако имаше акушерка с мен - вероятно бих се навила, но неасистирано - не) и всички  Shocked. Сякаш касапницата в болницата е много по-приятно изживяване  Whistling. Но ще дойдат и по-добри времена - ето, момичетата се борят, ще успеят, сигурна съм  Grinning
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт