Отговори
# 210
  • Варна
Аз точно заради страха от отношението отидох да раждам първия път във VIPа на тукашното АГ. Вярно бяха много мили и любезни ,  то само една акушерка имаше де през цялата нощ. Ама така мило пак ми направиха секцио после , което не оспорвам , преживях го вече отдавна. После раждах в същата болница , но в обикновенното отделение, не ВИП , че множко ми се видяха парите, никой не е бил груб с мен, но аз бях една  много кротка и дисциплинирана раждаща и освен това ми приложиха пълния набор от дейности, така  че си родих съвсем планово дето се вика. Как ми се иска сега да имам едно истинско активно раждане, ама да видим ... В къщи обаче не бих родила .
А това за дулите е много интересно, само дето първо в София, а после и в други градове  Grinning

# 211
Saly, във Варна също има дули, ще ти пиша на лични.

# 212
Здравейте и от мен! Следях тази тема или по- скоро нейното начало Simple Smile ,за да си вдъхвам кураж, че мога да родя нормално след секцио. Беше ми много полезна и бих искала да споделя моя опит, ако може да е полезен на някой. Родих точно преди 7 месеца, с много усилия и нерви да бъде нормално, крайния резултат бе секцио, но въпреки това бях доволна- поне дечко се роди 1 седмица след термина и аз видях много предимства в това, в сравнение със сестра му, родена секцио 10 дни преди термина.
Родих първото си дете 6,5 г. по-рано. Бях подведена от лекар, че не мога да родя нормално, защото съм ниска (1,56 м) и плодът е голям (10 дни преди термина се роди 3,250 кг). За това обвинявам себе си- не се порових да потърся повече информация, бях неуверена заради първо раждане. Дъщеря ми е жива и здрава и това е всичко. Видях много неудобства от секциото, особено за възстановяване на сукателния рефлекс на малката (Раждах в "Тина Киркова", а там не позволяваха бебетата при секцио да бъдат при майките. Въпреки 7те дни престой, слава богу се кърмихме после 2г4м.)
С второто дете реших да опитам нормално. Порових се за информация. Започна "голямото търсене на гинеколог". Първият лекар ми разказа всички тези "страховити" неща, които могат да се случат и всеки опитал ги е чувал вече. Смених с втори лекар, който 2 седмици преди термина ми каза, че ще заминава в чужбина точно по моя термин, но ме насочи към д-р Виолета Стратиева от"Тина Киркова". Млада и много внимателна, специализирала в Англия.
Имах разкритие 4 см още в началото на 8-мия месец, и после зачестили  контракции от началото на  9-ти, движех се много (разходки пеша с часове, включително изкачена стръмната пътека на Златните мостове, 2 пъти в последната седмица преди раждането Simple Smile  ; изкачени стълби „n”брой пъти и др.), бебо не искаше да излиза. Дойде термина – ехографията показа към 3,7 кг. Изчакахме, да тръгне нормално, ако нещата отидат на зле–секцио. Седмица по-късно ми направиха секцио. Това Бе предела за търпението на моята лекарка. Бях и благодарна и за тази отпусната ми седмица. Както се ориентирах колегите и не биха опитали дори и толкова.
Трябва да призная, че преди раждането, „нормалното” ми беше станало фикс идея – струваше ми много сълзи и нерви особено в последния месец. Много исках, не се получи (може би не рискувах достатъчно), но не съжалявам, че опитах. Мисля, че колкото повече стават тези опити, толкова повече се променя, макар и бавно мисленето на лекарската гилдия.
 За протокола- попитах за възможността за раждане във вана- казаха ми, че шефката на родилно не е разрешила. И синът ми се роди 3,960

# 213
Магико, благодаря ти, че сподели историята си. За бебето ти тези реално две седмици (нали обикновено планират секциото по-рано) са били от изключително значение, мога само да си представям колко ти е коствало.  Hug

# 214
Благодаря ти, zozima. Моят случай не е ”успешен”, но аз се убедих, че има смисъл поне да се опита. Човек не може да промени мисленето си, без нещо да го провокира да мисли в друга насока. Не може да очакваме нашите лекари да застанат автоматично на „другата страна”, различна от това, което се  практикува. Ако сме повече тези, които опитват, ще има развитие и промяна, може би по-бавно отколкото ни се иска, но...

# 215
  • ул. "Мечтание"
Това, че си дала две седмици бонус на детето си, ако не е "успешен" случай здраве му кажи.  Hug

# 216
  • Бургас/Пз
Благодаря на Магико за разказа. Определено има нужда от всеки един споделен опит  Hug
Аз се надявам за себе си поне това като нея да успея да направя - да успея да се преборя да не е по-рано раждането, а да си тръгне само - поне ако не стане нормално, то да е когато бебето реши, а не когато лекарите.

Зозима, има ли някаква информация по въпроса за Дулите в Бургас???

# 217
  Здравейте! Чета ви редовно, но не съм се включвала, защото нямаше какво конкретно да споделя. Имам едно раждане преди 2 год и 9 мес. със спешно секцио (бебето започна да се задушава заради увита пъпна връв, или това беше официалната версия). Сега в най-скоро време ме очаква второ раждане, което силно се надявам да успея да завърша нормално  Praynig
  Преди два дена бях на преглед при лекарката, която ще ме изражда- живея във Велико Търново, но ще раждам в Плевен. Бях много притеснена как въобще ще реагира на желанието ми да опитам нормално раждане, но тя започна с въпроса "Какво е твоето желание за раждането?" и съвсем спокойно каза, че след прегледа ще прецени имам ли шансове за такова. Засега всичко е наред, нямам противопоказания за нормално раждане, бебето е около 3.200 кг, но имам десетина дена, в които ако започна да раждам ще е нормално. За после, поне засега не се ангажира с решение, но пак не е изключено да протече нормално раждане. Както и да родя, не съм съгласна да ме режат планово, а бебето само да си избере датата.
  Четох историите ви, а и много други за домашно раждане, но нямам тази смелост, а и подкрепа от близките- мъжа ми е голям пъзльо  Crazy , а на баби не мога да разчитам.
  Дано в крайна сметка се включа скоро при вас с разказ за поредния успешен ВБАК  Peace
  P.S.  Само да споделя, че майка ми преди близо трийсет години е родила сестра ми нормално 2 год и 10 мес след моето раждане със секцио. Тя ми е голяма надежда, че и при мен нещата ще минат гладко  Praynig

# 218
 Засега всичко е наред, нямам противопоказания за нормално раждане, бебето е около 3.200 кг, но имам десетина дена, в които ако започна да раждам ще е нормално. За после, поне засега не се ангажира с решение, но пак не е изключено да протече нормално раждане.

Защо до десетина дни?   newsm78   Според лентичката ти, имаш 20 дни до термин...  Rolling Eyes

# 219
  Да, имам време до термин. Идеята е бебето да не стане много едро, а и отсега не може да се ангажира с прогнози за по-дълъг период от време. Все пак няма да ми предизвиква раждане, просто ще чакаме. А и моето усещане е, че няма да изчакам до термин, но божа работа  Rolling Eyes Първият ми син е роден 12 дни преди термин и беше преносен..., но всяка бременност е индивидуална, ще видим.

# 220
  • ул. "Мечтание"
Абе пак си смучат глупости от пръстите, ама карай... Дано бебока да си тръгне сам преди дадения му срок.  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 221
  • София, Павлово
Здравейте момичета. Отдавна не съм писала, но следя темата. Това защото нещо се бях подтиснала. Направих гест. диабет и това малко ме стресира. Полежах в болница - дадоха ми инсулин и вкарах нещата в норма. Тъй като бебчо преди три седмици беше с увеличени до горна граница околоплодни води (симптом) и по обиколка на коремчето вървеше с три седмици напред (отново симптом), а на всичкото отгоре и топчетата му не бяха слезли в скротума.  Sad
Във вторник (вече с овладяна кръвна захар), бяха се нормализирали и водите, и обиколката на коремчето беше само с една седмица напред (т.е. нормално), но пък главата отговяраше на 38г.с  Crazy Вече е 2820гр - и тестисчетата си бяха на място. Много се надявам сам да тръгне по-рано т.е преди да стане 5кг.

Зози, много се радвам за това, че се сертифицираш. Аз от другата седмица тръгвам да интервюирам доктори и болници за ВБАК, като естествено това с диабета ми, отваря още една причина да ми отказват, въпреки че не виждам защо. Но както и да е. Ако стигна до ТК - Зози ще те тормозя да ми помогнеш  Simple Smile

# 222
Това пък за тестисите защо е притеснение, докато е още в утробата?  newsm78 На моя син още не са слезли както трябва - асансьорни са де, не са заклещени горе, но пък рядко се появяват където трябва да са. И още не сме притеснени.

# 223
Усмихнатото, и при моето момченце е така! Ние май сме си за отделна тема, да не спамим тук?  Rolling Eyes
Нашият педиатър каза, че до определна възраст ако не "слязат", трябвало с опрецаия!  #Crazy Ти знаеш ли нещо в повече - ако искаш на ЛС?  Hug

Мамарина, писах ти на лични.  Hug

Момичета, имам болки ниско долу в областта на операцията и съвсем отдолу-срамната кост? Докато се раздвижа, след като съм спала или седяла седнала-ме прерязва-търпимо е. С предните 2 бременности не съм имала такива проблеми. Дали нещо се разтягам или има проблем?  Rolling Eyes

# 224
  • ул. "Мечтание"
За тестисите знам, че могат да слязат и след раждането и това не е проблем. Също така, че до определена възраст при определени обстоятелства си се прибират горе доста често. И това също не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт