Отговори
# 30
  • Пловдив
 Mr. Green И аз се присъединявам  Hug Свалям шапка за куража, търпението... и  за хубавия разказ   bouquet

# 31
Нощни очи, ЧЕСТИТО, ЧЕСТИТО, ЧЕСТИТО!
ТИ ГО НАПРАВИ! Прегръщам те силно! Разказът ти е силен, вълнуващ, вдъхновяващ!

# 32
здравейте всички!

Нощни очи, ти си моят герой!

Записвам се да следя темата, защото силно ме интересува. След като първия път системата ме победи, решила съм втория, живот и здраве, да не се давам. Само с таткото да устискаме със срока за 2 години между двете раждания Simple Smile

И искам да попитам - има ли ги някъде тези размери на тазовете... да ставня аз къде съм... че като кажа че са ме резнали заради тесен таз всички умират от смях... Висока съм 180см.. , хич не съм дребна  Rolling Eyes

Обичам ви всички смели мами!

# 33
Яна, още веднъж поздравления за смелостта, решителността и силата! Невероятна си! Да е жива и здрава малката голяма искра в живота ти! Hug

# 34
Яна, нямам думи! Страшно много ви се радвам и ти благодаря, че си вдъхновение за толкова много момичета.  Hug

Иренаир добре дошла.  Hug Ето малко за тазовете според това, което учат лекарите: http://etilena.info/med/ag/u0216.html

Но онова, което казват акушерките е доста по-различно. Чела си статията на Глория Лимей, предполагам. Simple Smile Ще ти сканирам частта от книгата на Елизабет Дейвис, където тя обяснява как се измерва таза всъщност, но ще стане малко по-нататък, защото я дадох на една мама да се подготвя за раждане.  Heart Eyes

Сали, радвам се, че пак се срещаме.  Hug За тазовото дъно се препоръчват упражнения за седалищните мускули и кегели. За хемороидите трябва да проверя, но като начало може да пиеш много вода. Simple Smile

# 35
Сали, ето малко информация за избягване на хемороиди:
- пий много вода/течности
- яж храна с високо съдържание на влакна
- прави упражнения редовно, особено кегели
- когато усетиш напън за изхождане, не се стискай и не отлагай ходенето до тоалетната
- при ходене по голяма нужда не напъвай, а оставяй естествената перисталктика да изпразни червата
- избягвай продължителното стоене права или седнала, редовно полягай
- не вдигай тежко

# 36
  • Варна
Lady , zozima,
благодарфя за препоръките. За упражненията, се досещам и аз , че са необходими. Да питам  относно хемороидите, аз по принцип нямам , появиха ми се след раждането, от големите и не много ефективни напъни и после отминаха.  В тази връзка до колко препоръките следва да се спазват постоянно или в моя случай, по-скоро преди раждането.

# 37
Нощни очи, благодаря че сподели с нас този невероятен момент от живота ти  Hug
Не мога да опиша колко ме развълнува разказът ти.

Като гледам следващи в списъка от първа страница са Lily G и zyb4ence, УСПЕХ момичета!!!

# 38
  • Бургас/Пз
Дикс6, ти към къде си се ориентирала за раждане??

# 39
уффф... няма да се класираме за двугодишния срок... днес си видях двете чертички...  Embarassed
което означава... година девет месеца при най-оптимистичната прогноза. Май пак ще ме резнат #Crazy
Има ли успяла vbac мама при този срок? и дали въобще някой лекар би ме подкрепил..  аз все пак искам да пробвам...

а за тазовете:
на докимента пише:
Dth - 32 (това е някъде горе... даже незнам дали има отношение... ама)
Прави диаметри: на входа на таза 14.6; на разширението 13.7; на изхода 11.5
Напречни: акушерски 12.5 интерспинален 9.6 - Именно този, интерспиналния бил проблематичен, от което следвало бебето високо, липса на признаци, и три дни след термин - клъц...
А пък никъде не видях да пише че е проблем, та явно са ме изпързаляли да извадят бебето по шорткъта...

# 40
П.С. 
zozima,  статията на Глория Лимей ми беше първото четиво след като се прибрах вкъщи, уви, късно...
мисля, че някъде в началото на бгмама трябва да има тема Важно!Как да не ни прецакат лекарите!
Бяха изчела половината форум, но на проблематиката избор на екип=секцо не се бях натъкнала.. Sad 

# 41
  • Варна
Някой може ли да ме  светне, тия всичките тазови размери как точно  се мерят ? Има ли някъде схема, чертежче ... ?

# 42
  • Пловдив
irenair, честита ти новина   bouquet
Може пък и да успееш, знае ли се  Peace

# 43
  • ул. "Мечтание"
irenair, честито!   bouquet Hug

Ти не се отчайвай от сега. Не се знае знае ли се!  Hug  bouquet Не си предрешавай изхода от мача още от сега.  Mr. Green

И двата пъти бебетата ми бяха високо до започване на раждането. Втория път си излезе през таза ми без проблеми. Така че високо бебе не е равно на тесен таз. липсата на признаци три дни след термин пък не значат, че бебето никога няма да реши да излиза само.  Wink Да, изпързаляли са те яко! Втори път да не се повтаря!  Hug  bouquet

# 44
irenair , май само в бг дават две годишен срок!На мен и двамата ми доктори във френско казаха, че може забременяване 6месеца след секциото и нормално раждане след това, тоест това ще рече 1година  и три месеца  от раждане до раждане!А година и девет месеца си е идеален вариант!Секциото и навън и в бг се прави по един и същи начин Peace Това е любимият аргумент на родните доктори, че периодите от раждане до раждане са кратки.

Общи условия

Активация на акаунт