Отговори
# 45
благодаря за цветята  Hug
ще видим на прегледа моята аг какво ще каже за белези и т.н. - тя е готина и и вярвам, но за съжаление вече не изражда поради преклонна възраст. Беше ми казала че е ДОБРЕ да има две години но не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО... оттам нататък ще пробвам да намеря лекар ентусиаст Simple Smile
Толкова се радвам за подкрепата, която намирам тук  Peace

# 46
irenair, честито!   bouquet Пожелавам ти лека бременност и да изживееш, раждането за което мечтаеш!  Hug
Наслаждавай се на всеки миг от тук насетне, защото аз като разбрах, че съм бременна и си казах-ооооо, колко много време имам! Така ще се подготвя  и ще направя толкова много неща, а сега - не разбрах, кога мина толкова бързо. Изтече като миг!  Laughing

# 47
Здравейте,

реших все пак да пиша тук, щото каша става в мойта глава с всеки изминат ден ден все по-голяма

Значи имам дете, родено със секцио преди 7 години, заради седалищно предлежание.

Сега съм бременна в 8-ми месец и д-ра, които е познат на семейството още по телефона ми вика "оо дайте де определим една дата примерно 8-ми март, ако е момче:))", шегува се човека, но както и да е.

Голямото ми притеснение е, че преди няколко години (след раждането обаче) ми откриха дисплазия на тазобедрените стави, но това не е всичко. Всъщност отидох при ортопеда защото едната става ме боли и то даже болката може да се нарече не чак толкова тъпа .... това е от факта, че имам скъсяване на единия крак в резултат от неправилно (меко казано) лечение на лошо счупен крак. Състоянието на хрущяла не е изследвано медицински, но факта че ме боли беше достатъчно на д-р Тивчев да назначи глюкозамини 7 месеца в годината плюс два пъти годишно интенцивна рехабилитация и т.н.

с две думи - имам дисплазия и хрущял, който най-вероятно е "трътгнал".

При горното и сексцио д-ра въобще няма да се двоуми, но това също не ме притеснява, аз си решавам.

Четох статиите в началото, както и каквото успях да намеря в българските форуми, препоръките са разнопосочни - на една жена и казали задължително секцио, друга родила две деца съвсем нормално, а пък трета си получила точно хрущялно нещо си след раждането ии сега рехабилитира.

уф, малко дълго стана, сори

и даже съм суеверна

# 48
Да се запиша и аз, да си чета в хубавата тема! Hug

# 49
  • Пловдив
Klara, ето една позитивна история:
http://www.mothering.com/community/forum/thread/363614/vaginal-b … oliosis-very-long
И тук също:
http://community.thenest.com/cs/ks/forums/thread/21317410.aspx

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 20:35 от yulinga

# 50
Здравейте,  не съм влизала отдавна, аз сега се готвя на друго ниво, но вижте какво открих, което малко ме обнадеждава да имам трето дете :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=279992.0
 Криси   bouquet

# 51
  • ул. "Мечтание"
Деси, ти заради руптурата ли мислеше, че не можеш да имаш повече деца?

Спомням си, в една от първите теми Mamma разказа, че мисля че втората бременност е полчила руптура, но си има трето детенце. Според мен не би трябвало да е проблем руптурата. Още повече, че въобще не се знае дали наистина си имала руптура!  Peace (а и ако не се лъжа беше много малка твоята, ако наистина я е имало) Не се отчайвайте момичета! Нещата са много, много индивидуални, вярвайте на телата си!  Hug

# 52
Момичета,мислите ли,че е нормално след 2 години да усещам болка на мястото на шевовете.Снощи като отидох до тоалетната по малка нужда от напъна ме заболя,зпари едно такова...не ми се струва нормално... Rolling Eyes вие какво мислите?

# 53
Аз също усещам белега. Не е точно болка обаче, по-скоро като придърпване; от време на време усещам и сърбежи... А белегът ми си е подут и червен на места все още... Трябва сериозно да се заема да му правя масаж..

# 54
  • ул. "Мечтание"
Правете масаж.

Аз не съм усещала белега си освен в началото. А през бременноста пък въобще не съм го усещала. Но аз дълго време преди да забременея правех масажи.

# 55
За някакви специални масажи ли говорите?
При мен има сърбежи понякога, но като се почесвам ми е адски неприятно.

# 56
  • Бургас/Пз
Днес бях на лекар и говорихме за раждането. Докторът каза, че няма медицински причини да раждам с операция.  Mr. Green Каза, че рисковете при второ секцио не са по-малко отколкото при нормално раждане и че ако аз не държа на операция, той няма да ме навива. По негово мнение след като съм родила едно дете нормално и имам втора бременост със започнало активно раждане, най-вероятно ще си родя нормално без проблеми или поне засега няма индикации да се появят такива. Също така каза, че като наближи времето за раждане е по-лесно да се вземе решение, отколокто сега. Ноооо не пое никакъв ангажимент за водене на естественото раждане. Аз обаче смятам да си платя за избор на екип и да го извикат, ако евентуално не е работа! Дали е добра идея???

# 57
аз знам за два вида масаж, кръгови движения по белега и вертикални с двата показалеца, аз се опитвам да ги правя когато съм в банята, ако не забравя, но след две години белега ми е червеничък и мястото е толкова безчувствено.....
ani_d незнам дали избор на екип е по добрия вариант, аз така бях с избор на екип и се стигна до секцио след предизвикване на раждането две седмици преди термин, без да има причина, освен че съм висока 150см и бебето според лекаря щеше да стане голямо, а тя се роди 3150. незнам как може да мисли, че предизвикването е по добре за мен и бебето.повечето лекари по мое мнение предпочитат операциите, щото са по бързи и явно според тях с по-нисък риск, и най вече по-скъпи. отдруга страна ако не си избереш лекар, има може би вероятност да те пренебрегнат, аз заради това си платих и ангажирах лекаря. съжелявам, че не давам адекватен съвет, но каквото и да решиш  леко и успешно раждане. Peace

# 58
  • Бургас/Пз
ani_d незнам дали избор на екип е по добрия вариант, аз така бях с избор на екип и се стигна до секцио след предизвикване на раждането две седмици преди термин, без да има причина, освен че съм висока 150см и бебето според лекаря щеше да стане голямо, а тя се роди 3150. незнам как може да мисли, че предизвикването е по добре за мен и бебето.повечето лекари по мое мнение

Изобщо нямам намерение за предизвикване на раждането. Аз имах предвид за избор на екип при започнало раждане. Едва ли няма да има такава възможност. За предизвикване изобщо не съм съгласна!

# 59
  • Варна
Ani_d ,
според мен има смисъл да ангажираш екип, само ако си сигурна , че екипа/лекаря/ ще се съобрази с твоето желание. Според това, което си написала, за азговора ти с лекаря и неангажирането му да води твоето ражеде, има две вероятности : 1. Би поел, раждането ти, но не иска да се натрапва, т.е. чака да го питаш изрично 2. Вижда му се рисковано и не иска да се ангажира. Според мен трябва да си изясниш, кое от двете е и да решиш. А иначе, да отидеш без да ангажираш екип, според мен зависи, каква е болницата и как  подхождат към такива родилки.

Общи условия

Активация на акаунт