Отговори
# 60
  • ул. "Мечтание"
Ани, не бързай с решението за избор на екип. Както описваш отношението на доктора май не можеш много, много да разчиташ на него. Изчакай да наближи момента и ще си проличи. Разбира се не пречи да се уговорите да го "избереш", а в последствие по твоя преценка да не го извикаш.  Peace

# 61
ани, нямах предвид да избираш предизвикване, исках да кажа, че аз си платих за избор на екип, пък лекаря се съобрази единствено със своя си график май, а не с мен. не винаги избора на екип ти гарантира, че ще се съобразят с теб. това исках да кажа, явно не се изразих правилно.

# 62
  • Бургас/Пз
Ани, не бързай с решението за избор на екип. Както описваш отношението на доктора май не можеш много, много да разчиташ на него. Изчакай да наближи момента и ще си проличи. Разбира се не пречи да се уговорите да го "избереш", а в последствие по твоя преценка да не го извикаш.  Peace

Нощни, права си, определено, ако не е на смяна, когато започне раждането не съм убедена дали ще дойде! А пък аз не мога да разчитам, че ще започне раждането точно като е на работа. Пък и каква е гаранцията , че ще започне и ще свърши за 8часа, колкото е една смяна на лекарите!!! Та няма да го мисля от сега, но просто ми се ще да знам как точно стоят нещата с избора на екип. В смисъл, ако ми изтекат водите и започнат болките  и отида в болницата и кажа искам еди кой си екип и си плащам за него, дали е възможно той да бъде сформиран!?  newsm78

# 63
  • ул. "Мечтание"
В смисъл, ако ми изтекат водите и започнат болките  и отида в болницата и кажа искам еди кой си екип и си плащам за него, дали е възможно той да бъде сформиран!?  newsm78

Да разбира се, стига доктора да е в града (и реши да се отзове).

# 64
Привет на всички!  bouquet
Чета ви в новата темичка, но едва сега се включвам със следното:
Вчера говорих с моя първа братовчедка, която ми е много близка, бременна е в средата на седми месец, термин 30/04.
Иска съвет от мен как би било по-безболезнено да роди - със секцио  #2gunfire или нормално с епидурална, пита ме колко точно боли самото поставяне на епидурална/в моя случай спинална, дали лекарите шият "на живо" при разкъсвания/епизотомия и т.н.
Говорихме надълго и широко и нейната позиция е, че така или иначе с бебето ще оцелеят, какъвто и да е начинът на раждане, затова тя се интересува най-вече от това кой е най-безболезнения вариант. Нямаше начн просто да и кажа, че според различните варианти вероятността да оцелеят е различна  Close Но самото и отношение към въпроса никак не ми допадна  #Crazy.
Разказах и доста за рисковете, за това колко е важно за бебето да бъде родено нормално и и обещах материали за четене. Търсих на първа страница някаква информация за рисковете при секцио спрямо вагинално раждане, но съпоставките са само с ВБАЦ. Затова, ако ви е попадала подобна статистика или информация в тази насока, ще съм благодарна да я споделите.

# 65
  • Варна
Ади, може би във всяка болница е различно. Но си мисля, че ако избираш екип, те очакват да имаш ти договорка с лекаря, аз лично  от мойте раждания останах с впечатлението, че от болницата , никой няма да търси лекаря и да го вика , ако ти не си се разбрала с него предварително. Според мен питай в болницата, каква им  е точно процедурата в това отношение.

# 66
  • ул. "Мечтание"
Иска съвет от мен как би било по-безболезнено да роди - със секцио  #2gunfire или нормално с епидурална, пита ме колко точно боли самото поставяне на епидурална/в моя случай спинална, дали лекарите шият "на живо" при разкъсвания/епизотомия и т.н.

[смях в залата]
От личния си опита мога да кажа следното - и с двете боли. НО след секциото въпреки обезболяващите ме боля повече, отколкото по време на вагиналното ми раждане и след него БЕЗ обезболяващи. И ме боля по-кратко, въпреки, че раждах над 20 часа.

Иначе някъде имаше съпоставка между секциото и вагиналното раждане за рисковете, но не мога да го намеря. Статистиката беше в полза на вагиналното раждане.

# 67
  • Бургас/Пз
Аз също съм минала и двете раждания и съответно гласувам с две ръце за нормланото, защото ако не се чувствах по-добре след него, едва ли се га щях да искам пак нормално раждане. А след секциото 3 дни се проклинах, че съм се съгласила  Mr. Green

# 68
Нощни, да, и аз съм гледала някъде такава статистика, но не помня къде.
Ще се разтърся още и ако намеря, ще го пусна и тук  Peace.

П.П.: Сега, докато се ровя по темата, ми попадна следният термин, който ме развесели искрено - "Too posh to push" - буквално - прекалено "фешън", за да напъва  Twisted Evil

Последна редакция: вт, 15 фев 2011, 14:37 от mishlence_

# 69
  • Пловдив
mishlence,
Можеш да й препоръчаш това:
http://childbirthconnection.com/pdf.asp?PDFDownload=cesareanbooklet
Подробно са обяснени рисковете и проблемите при различните видове раждане, има и сравнения, както и статистика. Информативно и обективно.

# 70
Момичета, да се пооплача малко, че няма кой друг да ме разбере.
Малкият е болен и днес се заговорих с моя педиатър, който аз много харесвам, че ще раждам нормално и той като започна - направо ми срина мечтите.
Аз ходя на йога при Роси Божкова, където се чувствам перфектно - почувствах тялото си, усещам се сигурна, научих се да дишам, правим страхотни упражнения - клекове, за тазово дъно, бедрата ми заякнаха и вече мога да клеча по 1 час. Ще мога да издържа доста дълго време клекнала по време на раждането.
Та докторът каза да спра да ходя, че ще предизвикам преждевременно раждане, каза да си планирам секциото, защото рискът бил много висок. Той имал преди 20 години в болницата такава жена след секцио, която едва спасили, като и отстранили матката!  Shocked Абе, направо каза, че майтап си правя и с мен, и с бебето!  Cry  Cry  Cry
И на мъжът ми толкова му трябваше - и той вика, че нямало сам после да гледа децата!!!  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire

# 71
 Wink Мишленце, хехе, тя вероятно иска да чуе, че с епидурална и системка окситоцин ще роди бързо!, безболезнено! и безпроблемно! Ами кажи и го в прав текст Hug.
Няма следоперативен период и допълнителна рана и травма, като при секциото. Бебчето се ражда доносено и зряло, когато то е готово за това. Няма го шокът от това да го събудят и извадят неподготвено, като при секциото. Епизиотомията /ако изобщо се наложи/ се прави на върха на силка контракция и не усещаш нищо, дори и да си без упойка /първото ми раждане беше така/. После, разбира се слагат упойка преди да те шият и пак нищо не усещаш, майтапят се тебе междувременно  hahaha вътрешнозаводски хумор.
 #Cussing out Спасдиди, съчувствам ти. Знам какво е и колко ти е трудно точно сега. Мъжът ти със сигурност иска най-доброто за теб и точно в него са се целили. Като ни лишат от опора, лесно им падаме в ръцете.  Този педиатър е срам за професията си и не би трябвало да се нарече хуманитарен доктор. Каква хуманност има в това да наговори куп ужаси за раждането на бременна жена? Отвретително, а и чувство за вина се опитва да насажда. Преди 20 години дрън дрън... А преди 150 ..? Днес нещата не стоят по същия начин. Има време, ще премисляте пак и пак. Дай му на мъжа ти да попрочете нещо позитивно, изрови му статистика. Всичко говори в полза на нормалното раждане.

# 72
Спасдиди, поначало повечето доктори като чуят разни еретични неща като йога, хомеопатия, билколечение, естествено раждане и т.н. им порастват рога, опашки и копита...
Но предполагам теб анекдотични случаи от преди 20 г. не те интересуват - има си официални статистики. Така че смело с йогата Simple Smile

а "Too posh to push" е много добро.. познавам няколко случая хихи...

# 73
Lili, права си, това иска момичето - лесно и основно безболезнено Rolling Eyes...
Проблемът, обаче, е че тя трябва да си поеме отговорността и решението да е нейно, аз не мога да гарантирам, че въпреки, че примерно има уговорка и е казала, че иска епидурал, ще и сложат, не мога да гарантирам, че поставянето на епидурала няма да я боли много/мен ме бодаха 3 пъти, докато ме хване спиналната/, не мога да гарантирам, че след Епз няма да я боли дупето.
Въобще, много е сложно всичко това и дори и човек да знае кое е правилното решение по принцип или за него, няма как да прави избор и да носи отговорност за друг човек.
А най-тъпото е, че майката на момичето я навива за операция, защото има гадни спомени за собствените си раждания. Тя всъщност от малка само това слуша - никакъв секс, защото ако забременее, трябва да ходи да я "чегъртат", или пък как като раждаш те режат и шият без упойка  Sick
Страшно ще ме е яд, ако легне под ножа за нищо - от страх от болката, при положене, че тя неизбежно присъства.

# 74
mishlence_ , изпрати и няколко от филмчетата как се прави секцио в you tube.. картините на разрязан човек доста народ са отказали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт