Гърция-26

• 73 805
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • Λάρισα
Опааа, малко ви бях изтървала, ама се освЕстих, че отдавна не ми е идвал мейл за нови отговори от тая тема.. Грешката била в моя телевизор Mr. Green

Аз също водя дребната на частни прегледи, педиатърът ни е от ИКА и той ни изписва ваксините, после си ги взимаме от аптеката и му ги носим да ги сложи. Плащаме 30 евро на преглед. Досега сме платили ротавирусната ваксина (2 приема) и някаква, която беше на ред миналия месец. От това, което си спомням, може би още един прием на нещо си да не се е поемал от ИКА, не помня точно, може и да се бъркам.

# 706
И ние сме с ИКА. Педиатарката ни в началото имаше договор с ИКА и плащахме по 15 евро за преглед, но сега прекрати договора и си плащаме по 30 евро. В началото не бях много доволна, но сега сме ОК. Относно ваксините по-голямата част се поемат от ИКА и най-вече по-скъпичките. Ние до сега сме правили 8 ваксни - платили сме само за три. За следващият път например имаме две ваксини - едната се поема от ИКА, другата не. Изписва ни две рецепти - с първата отиваме при лекар от ИКА  / както беше споменато вече с вивлиариата - моето и на малката и АМКА на детето / и ни изписва рецепта за безплатна ваксина, втората си я плащаме естествено, но тези които плащаме са от порядъка на 20-30 евро, за разлика от другите, които са доста по соленки

# 707
Здравейте, момичета! Simple Smile

Имам такъв въпрос към вас - става дума за ваксината срещу варицела. Предполагам, че вече сте коментирали темата, но не успях да изчета всичко, затова предварително се извинявам.
Знаете, че в България не се продава ваксината, а аз бих искала да си я сложа, защото планираме второ дете, а не съм я изкарала. Дъщеря ми е в детска градина и вероятността да се зарази в близко бъдеще е доста голяма. А аз много бих искала да избегна момента с бременност+варицела.
Исках да ви питам каква е цената (знам, че са необходими два приема през три месеца) и дали е възможно да се купи свободно от аптека. Също така трябва да отида на място при специалист да ми я постави, понеже няма как да си я пренеса до БГ. Мога ли да отида в която и да е болница и как мога да си запазя час. Или пък частна клиника? И цените за самата манипулация ме интересуват.  Embarassed

Благодаря ви предварително!   bouquet

# 708
Здравейте!Имате ли представа дали някой,който е завършил счетоводство в Гърция може да практикува в България?Мисълта ми е,до колко се припокриват и различават гръцкото и българското счетоводство?!Ще се радвам ако има икономисти сред вас,които да ми отговорят!Благодаря предварително!

# 709
Привет от Родос! Сега като чета какви проблеми имате с рандевутата в ИКА, виждам какво е предимството да живееш в провинцията. Моя син го водя на частен педиатър само когато е болен и плащам 30е. Всички останали прегледи и ваксини са през ИКА и абсолютно безплатно. Тук рандевута колкото и когато поискаш. Даже ми се е случвало да ида в ИКА и направо да си направя час за след 15 мин. Няма чакане, всичко е 6. Е, не му обръщат внимание както при частния, но както казах по-горе, в ИКА ходим само за ваксини. Друг е въпросът, че реших вече да не му слагам никакви васкини!!!

И понеже тук има само една болница, от миналата година практикуваме следното: при Т или настинка, или каквато и да е друга болест ходим направо там - в ЕПИГОНДА, пращат ни в детското отделение и там вниманието е на ниво. До скоро беше безплатно, от тая зима плащаме по 5е за преглед, което е нищо в сравнение с 30-40е при частния педиатър. Няма опашки както в дежурните болници в Атина, няма мотаене и пр.

Да сменя темата и да ви питам чували ли сте нещо по въпроса за спиране на безработните от ОАЕД? Има слухове, че и тях щели да ги режат, но какви са условията още не съм разбрала... Ако и това стане вече не знам какво ще правим. Аз съм сезонен служител и зимата съм на борсата, нямам други приходи!!! За сега още нямам честитка с новия данък, може и да ме отмине, може и не, ще видим!

# 710
  • загубено
lammah,Много пораснала жабката ви Hug
Сладурана  Simple Smile

maryloo,аз също го чух.
Но до този момент изплащат.
В четвъртък един познат каза че не е имал проблем.
За в бъдеще,Божа работа..

Morgy,ваксина за варицела на моят син е слагана
като бебе.Тогава преди 6 години беше 1 доза.
Преди няколко месеца на контролен преглед ме предупреди
дет.лекар че има нова и ще я слага.НО не съм разпитвала подробности.
За купуването, си я купуваш от аптеката.
Цена не мога да ти кажа.Намираш лекар да ти я постави.
Извън хладилника мисля до 2 часа може да стои.
За болница,ти трябва застраховка.Не мисля,че ваксина е спешен случай.
Здравна карта ще ти признаят,но час трябва да запазиш.
Честно казано не знам как ще стане.Поне тук се чака за часове.
По добре на частно,някои лекар в близките градове до границата.
Купуваш и поставяш на моментът ,с уговорка на лекаря.
Тук има български лекари,не може да няма и в Серес или Солун.

# 711
Здравейте мамчета, моля за отговор ако някоя от вас е запозната с  моя проблем. Бременна съм и ще трябва да раждам през ноември. Осигурена съм в ИКА до миналата година беше ТАКСИ защото работя в хотел но тази година премахнаха ТАКСИ и минахме към ика. Преди няколко дни ми казаха че раждането е вече платено независимо че съм осигурена. За нормално раждане 1200евро  за секцио  1800евро  като половината от парите ти ги връща след това ика. Говорим за раждане в държавна болница, пишело го в някакъв вестник не разбрах кой. Ако някоя от вас е запозната нека сподели. Благодаря предварително.

# 712
  • загубено
Раждането винаги се е плащало.

# 713
Раждането винаги се е плащало.

Shocked
Е , ок. а който няма тия 1200 евро , кво прави ? newsm78

# 714
Да плащало се е, 300 евро за нормално раждане плюс престой в болницата, говорим за раждане в държавна болница с осигуровка не на частно, но пък секциото е било напълно безплатно, това го знам от опит с моя близка. За промяната за която питам е от няколко дни. Да отговори някой който е запознат с това моля.Благодаря.

# 715
Таня най-добре попитай в болницата, в която смяташ да раждаш - така ще получиш най-точна информация. А иначе ако е вярно, то наистина съвсем се побъркаха тук. 1200 и 1800 евро за перфектното им обслужване.

# 716
  • Калгари, Канада
Моля за извинение за нахлуването в темата ви.

Всяка година чужбинските мами пращаме картички на децата от домовете в България. Ако има желаещи, темата е:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=607697.0

# 717
  • загубено
tanyaradkova ,za кой град става на въпрос?

300Е аз лично не съм чула някой да е платил.
В частна болница е много по скъпо от 1800Е.
Аз съм раждала преди 6 години в най-голямата
държавна болница в Атина-"Елена".
Тогава на лекаря платихме 1000Е за нормално раждане,бяха
ми казали за секцио 1400Е .
Отделно си плащаш престоя.
Така,че тези 300Е не знам кои ти ги е казал.
Имам позната роди в "Митера" преди 7-8 месеца 3000Е беше секциото.

Можеш да пробваш да минеш за изследванията през ИКА.
И от там гинекологът ти ще те насочи за раждането.
Но пак ще се плаща,уви.
Не мисля,че има вариант без да платиш.

mamamiabouquet

# 718
  • България моята родина
Най-пресен пример мога да дам аз май.родих март месец тази година в една от държавните болници в Солун.До колкото знам е и една от предпочитаните.Аз също съм с ИКА,но към осигоровките на майка ми така че няма много привилегии,та в болницата за 5 дена престой платихме 300 евро точно,но не съм получила парите обратно,защото не са към осигоровките на мъжа ми или моите.Това е общо взето.

# 719
Аз се намирам на остров Крит в гр Агиос Николас. Моя приятелка също българка роди миналата година тук и плати 300 евро за нормално раждане в държавната болница, също работи в хотел и не само от нея го знам това. Мои колежки гъркини също така ми казаха, плащаш само ако си в частна болница. А пък моя колежка роди в началото на годината секцио без никакво заплащане, не заплати дори престоя в болницата. След това ика и изплати полагащото майчинство, след представяне на акта за раждане и някои др документи издадени от  болницата. Тази същата която роди със секцио и дадоха от ика  300 евро повече от на другата която роди нормално. Говорим за някъде около 4000 евро майчинство на куп.

Общи условия

Активация на акаунт