Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 818
  • 715
  •   1
Отговори
# 480
Anssi ти е отговорила. Антителата са причинители..... веднъж отключил се този процес ( приемането на щитовидната жлеза като вредител от имунната система и произвеждане на антитела срещу нея) няма връщане назад.....или поне съвременната медицина не е открила. Има тема за алтернативно/хомеопатично лечение на хашимото....там може би ще намериш някакви съвети.

# 481
Мерси за отговорите. Селенът си го пия от три месеца, но ефект много няма. Както разбирам ще трябва още доста да се помъча с него. А някой да има успех с хомеопатия по отношение на антителата?
Мерси предварително!

# 482
Здравейте, момичета!
Със закъснение, но и аз да се запиша в новата тема.

Искам да честитя сина на Little Evil-да ти е жив и здрав, роден е на една и съща дата с моя син, само, че 6 години по-късно.

Ще следя темата, като другата седмица ще излязат и моите резултати на ТСХ-декември беше 7 и ми вдигнаха дозата от 50 на 75, така, че сега ще видя дали е имало ефект и какъв.
Приятен ден на всички!

# 483
  • Пловдив
Dega, и аз бях така в началото - ТСХ ми падна за 40 дни от 42 на 0.16. Та не мисля, че е нещо учудващо. Постепенно престана да се влияе толкова от дозата Еутирокс. И аз се присъединявам към другите - да не чакаш до септември за ново изследване.

# 484
Здравей те момичета!
Днес ми излязоха първите изследвания и понеже съвсем от скоро разбрах че имам Хашимото и нищо не ми е ясно бих искала да помоля някоя от вас която е по на ясно да ми каже какво мисли.
TSH 1.090   Anti TPO 314.3
(0.35-5.00)            (<12.00)
Доколкото разбирам аз от резултатите и дадените референтни стойности TSH-то е добре  а антителата са завишени правилно ли разсъждавам newsm78

А относно хомеопатията твърдо съм решена да опитам да се лекувам с нея и ще споделя после как вървят нещата Praynig Peace

# 485
ТСХ ти е добре, антителата са завишени, но може и по-зле да бъде. Ако те интересува нещо по-конкретно питай, който може ще помага.

# 486
m-i благодаря   bouquet просто се чудех  при това положение какво следва  newsm78 дали ще се пият лекарства и кое всъщност е по важно нивото на хормоните или на антителата Thinking
Ох сигурно звуча много глупаво  Embarassed но хич не ми е ясно Rolling Eyes

Благодаря ви предварително  bouquet

# 487
  • София
Михайлова, трябва ти ехография на жлезата да направи ендокринолог и с това, плюс изследванията, да каже имаш ли Хашимото, нямаш ли и съответно да назначи или не лечение  Peace

# 488
  • до една звездичка
Михайлова, трябва ти ехография на жлезата да направи ендокринолог и с това, плюс изследванията, да каже имаш ли Хашимото, нямаш ли и съответно да назначи или не лечение  Peace

Т.е., това означава ли, че само изследванията не са достатъчни за поставянето на диагноза Хашимото? Какво още би следвало да покаже ехографията, за да има гаранция за достоверност, така да се каже?

Питам, защото не съм наясно, а и вече се обърках, признавам си...

От моята ехография, например, се виждало, че имам: възел, аденом, съд (според различните интерпретатори  ooooh!), както и че структурата на жлезата е нехомогенна, което означавало, че болестта датира отдавна.

По отношение на стойностите пък - първоначално драстично извън нормата, след месец - прекрасно В нормата (с изключение на МАТ, който не съм мерила).

Е, аз сега, съм ли, или не съм Хашимотка, се чудя?

# 489
  • София
Май точно структурата на жлезата се гледа. Доколкото знам, не се поставя диагноза без ехография.
Ама не съм лекар де Simple Smile

# 490
  • до една звездичка
Май точно структурата на жлезата се гледа. Доколкото знам, не се поставя диагноза без ехография.
Ама не съм лекар де Simple Smile

Ясно. Благодаря, Бърди. Peace

# 491
Аз мисля, че си с хашимото, но не мога да разбера - докторите не ти ли го казаха това....или смятат, че има друга причина за високо тсх, повишени ТАТ и изменения в щитовидната жлеза?
Имаш завишено тсх и антитела и ехографията показва, че жлезата е изменена. Не ме разбирай погрешно, не искам да те плаша, просто имай в предвид, че нещата трябва да се контролират, това е всичко.

# 492
  • София
٠•● Dega ●•٠, следи си ТСХ.  Peace Докато е в норма няма  нужда от нищо друго. Може да откараш години без нужда от синтетичен хормон, въпреки изменената структура на жлезата.
Какво значи имаш или нямаш Хашимото? Докато практически нямаш нижда то терапия, задрава ли си? Според мен  - да!  Peace
На 6 месеца пускай ТСХ, ако резултатът е в норма си живей живота. Ако излезе извън, тогава ще го мислиш.  Grinning

# 493
Бърди аз ходих на преглед и ми правиха ехография и доктор Райков ми каза че имам Хашимото и два микровъзсела 4-5мм.
Щитовидна жлеза -уголемена 1-ва Б степен.
Това пише в обективното състояние след първия преглед.
УЗ Микронадозна струма.Автоимунен тиреоидит??

И сега след като пуснах изследванията в понеделник с резултатите ще ходя да ми каже как ще продължаваме на татък Thinking

За сега това знам повече след консултацията с доктора.

# 494
Здравейте и от мен ето ми моите изследвания

E2 24pg/ml ref 20-273
PRL 14.37ng/mL ref 2.60-26 .70
hFSH 5.86IU/L ref 3.85-8.78
hLH 7.27IU/L ref 2.12-10

TSH 1.700mlU/l ref 0.35-5.00
TAT 610.50IU/ml ref do 115
MAT-(TPO) 98.82IU/ml ref do 34

все още нямам диагноза, др седмица съм при моята лекарка!Реших че има и други, които са минали вече по този път и могат да помогнат със съвет и мнение - като видях тези много завишени антитела се притесних, за това моля за мнение-означава ли, че имам Хашимото? И ТАТ и МАТ не са ли прекалено много завишени newsm78? Извинявам се ако въпросите ми са тъпи не са на място, но за пръв път се сблъсквам с този проблем #Crazy! Благодаря много за вниманието Peace

Общи условия

Активация на акаунт