Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 807
  • 715
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Момичета, виждам, че кръвното обсъждате. И аз имам проблеми с него и то най-вече с долната граница. И точно от вчера и аз не се чувствам добре, снощи мъжът ми ми го премери и беше 130/100. Цепи ме яко главоболие, крайниците ми се изпотяват и ми е замаяно. Тази сутрин се чувствам още по-зле и се заредих с кисело мляко и канела. Да не би да има някакви изригвания тези дни, че така масово сме зле с това пусто кръвно newsm78
И накрая, тази сутрин не се удържах и пуснах ТСХ, 45-я ми ден от приема на Л-тироксина се пада в неделя, но пусто нетърпение, сега тръпна в очакване на резилтатите Praynig Стискайте палци за добри резултати.

# 511
  • София
Хм,покрай чуденето за кръвното,сега измерих моето...100/60..дано не се видга,така ми е екстра  Praynig

# 512
  • до една звездичка
Стискаме и да се похвалиш!  Hug

# 513
При теб може от диетата да е. Кой ден беше вчера?
Внимавай, не ограничавай много количествата, редуването на дните е достатъчно натоварващо.
На мен най-труден ми е вторият ден, бобовият.

# 514
  • до една звездичка
При теб може от диетата да е. Кой ден беше вчера?
Внимавай, не ограничавай много количествата, редуването на дните е достатъчно натоварващо.
На мен най-труден ми е вторият ден, бобовият.

Вчера беше на варивата. Не знам, може и да си права. Но аз не ограничавам количествата. Добре си `апвам от позволеното. Laughing Blush

# 515
  • Русе
Здравейте, аз винаги съм била с ниско кръвно 60-90, 60-100.
Интересно, но от няколко месеца почнах да си меря кръвното отново и констатирах че се е качило , но пък е станало перфектно 80-120. Иначе и аз от утре почвам 90-дневната диета, дано да има ефект, че имам 15-17 кг да смъквам.  Praynig

# 516
Вчера беше на варивата. Не знам, може и да си права. Но аз не ограничавам количествата. Добре си `апвам от позволеното. Laughing Blush

Нищо чудно не кръвното, а захарта да играе. Прилошаване, изпотяване, треперене - от това е. В такъв случай пия сок или хапвам малко плод, дори и да не му е много времето.
С времето се свиква!

# 517
  • Пловдив
Момичета, ето ме с готови резултати: ТСХ-2.62, след 40-дневен прием на Л-тироксин 75мг., преди започване на хормона ТСХ беше 37.5. Смятам все пак да изчакам до понеделник, когато ще е минал 45-я ден и да пусна отново изследвания и чак тогава да записвам час за доктор Начев. От една страна се радвам, че ТСХ ми е паднало толкова много, а от друга се моля за още малко по-ниски стойности следващия път, защото за моите цели /започване на ин-витро процедура/ ми искат ТСХ под 2.
Да ви се оплача напоследък съм с жесток косопад, то като ми беше високо ТСХ нямах такава екстра, а от едно известно време е нещо страшно, надявам се, че е така заради рязкото спадане на хормона и, че нещата ще се нормализират, когато организмът привикне с тези нива. При вас как стой въпросът с косопада newsm78

# 518
  • София
Gugito ехааааа,много ти е паднал хормона, браво.
като се замисля аз ТСХ 3.6 , 6 месеца свалях да стане около 2  Rolling Eyes
А за косопада- аз нямам, никога не съм имала...

# 519
  • до една звездичка
Gugito, поздравления за хубавите резултати!!!

Радвам се да чуя, че при теб нещата се развиват добре, както и че аз, очевидно, не съм единствената с бърз и рязък спад на ТСХ нивото. С теб тръгнахме горе-долу от един и същ "старт" и имаме почти еднакъв резултат за месец.

А за косопада - аз имах доста обилен миналата есен чак до зимата, после нещата сякаш се нормализираха. Сега (да чукна), даже имам чувството, че съм по космата... hahaha, т.е. виждам нови, къси косъмчета, които растат.

П.С. Всъщност, косопада си е твърде очаквано явление за есенно-пролетния сезон, нали така? Може би при теб е просто това, а не непременно от Хашимото... newsm78

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 14:04 от ٠•● Dega ●•٠

# 520
gugito, ти много добре си се представила. може би косопада е от рязката прмяна - не знам всъщтност.
и на мен като магнитчето ми отне няколко месеца да го смъкна от 7 на 2.
за кръвното.... моето все е 90/60. когато започнах да пия хормона (и мислех, че си отивам заради Хашимото:))) мерех и записвах всеки ден, та малко го бях качила, де....ама после забравих и не съм го мерила от много време. със сигурност бях ускорила пулса.

# 521
  • Sofia
И аз се опитвам да ограничавам храната от около седмица, започнах и да спортувам, защото искам да сваля тези проклети 10кг, но едно ме притеснява - навсякъде четох, че е добре да се яде по 5 пъти на ден, с цел да се засили метаболизма. Проблемът е, че аз съм свикнала да ям по 2 пъти на ден - на обяд и към 7 вечерта, без междинни хапвания... Дали е полезно да се насилвам да ям по 5 пъти на ден, при положение, че не съм гладна?  newsm78 Сутрин обикновено не закусвам, пия сок и кафе, гладна съм единствено ако съм недоспала.  Sad

Ах, да - имам въпрос и за кафето. Обикновено пиех по 2 на ден - сутрин и следобяд, но разбрах, че трябва да огранича кофеина, след като имам Хашимото. Вие пиете ли кафе? Дали ще е проблем да пия поне по 1 на ден?  Praynig А маруля мога ли да ям, вредна ли е? Извинявам се за глупавите въпроси, но едва от понеделник знам, че нещо ми има и че трябва да забравя за любимите си орехи и соев сос (консумирах ги едва ли не през ден  Cry) и все още ми е трудно да осъзная какво е вредно и какво не. Докторът ми нищо не ми каза за храните и витамините и добавките които трябва/не трябва да приемам, сама се информирам в крачка. Трябва ли да си купя специални витамини без йод? Вие от кои сте доволни? Аз досега пиех Центрум или Доппелхерц, но и в двата вида има йод...

# 522
  • София и там където не се пуши
Anjieee , аз пия от едно до две кафета на ден.

Марулята ако има нитрати или нещо друго, веднага се надувам.

# 523
  • Пловдив
Аз, преди малко писах ли писах, та нещо ми се бъгна нета и отида на кино цялото ми писание Mr. Green
Та, исках да ви благодаря за милите думи Hug
Относно ограниченията-аз не се ограничавам от нищо понеже докторът не ми е казал, напротив, смята,че щом си приемам хормона мога да водя нормален начин на живот. И, в тази връзка исках да задам един може би тъп въпрос, вие нали си изследвате ТСХ след като сте си пили хормона, защото аз така направих, само кафе не пих, е след това се налях здраво с кофеиновата напитка Embarassed newsm78

# 524
  • София
Gugito  Когато изследвах само ТСХ не пиех хормона преди това,но не е грешно и да се пие.

Общи условия

Активация на акаунт