Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 796
  • 715
  •   1
Отговори
# 555
  • Сфия
Благодаря ви, момичета!

magnet_for_happiness , вече се записах за утре при Начев. Препоръчаха ми го и от други места. Аз по принцип не исках да се набутвам предварително с платени прегледи, без да има причина за това. Но тези резултати са достатъчна прична да се "понабутам" newsm12

# 556
Здравейте момичета,
Много Ви благодаря за бързите отговори.
Аз от днес ще го спра Еутирокса, на мой риск, че вчера направо щях да почина, а в понеделник имам час при доктор Здравко Каменов. Видях, че и вие го препоръчвате.
В момента каквато и доза да изпия и ми става супер зле, чак бодежи в областта на сърцето имам. Разпитах, че за ден-два не е фатално, а сигурно ще се наложи и за по-дълго да спра лечението, за да се изчисти орагнизма от лекаството и да го почна внимателно и по-малко. Поне така четох някъде. Дано този доктор се окаче свестен.
Вече и аз ще следя форумите по-редовно.
Ще пиша какъв е резултата от прегледа, пак сърдечно благодаря.
Мария  Simple Smile

# 557
  • София
При Каменов си запиши всичко, което искаш да го питаш и настоявай, че не е много обяснителен Simple Smile Но иначе не е лош, просто на мен на всичко ми викаше - добре е, продължавай така. Ами еди кое си? Екстра е. Ами еди какво си - добре е, добре.  Laughing А на мен понеже това не ми стига като информация и не се сработих с него. Но това е само на ниво общуване и си е мой проблем, иначе си е ОК човека.
Успех ти пожелавам  Hug

# 558
marialencheva, може би наистина не е лошо да те види друг ендо. Нацелването на дозата е трудна работа, аз доста лекари смених, докато се кротна. Може би много рязко ти вдигат дозата, не знам, аз лично не съм имала проблеми с еутирокса и не мога да кажа от личен опит.

И на мен ми се струва, че рязко са ти вдигнали дозата. От 12.5 за 2-3 седмици да скочиш на 75 newsm78 Нормално е да се мине първо през 25, после 50 и след 1-2 месеца, ако има нужда - 75.
Явно лекарката се е уплашила от високото ТСХ и е побързала да го свали, но не при всеки се получава без проблем. Както и да е, ще се нормализират нещата, но си трябва време, за да се успокои жлезата.

Колко време мина след последното изследване? Направи си пак да видиш как вървят нещата.
С какво ТСХ всъщност започна в началото?

За бебето не се притеснявай, то ще дойде, когато вкараш хормоните в норма. Обикновено за забременяване гонят ТСХ  под 2, но става и при по-високо Peace

Диди6,  Hug

Магнитче, погали тумбака Grinning

Мarrdata, от отбора си. Ще се оправят нещата, важното е, че си открила проблема Peace

Извинявай птица,
Ще допълня отговора си, сега видях твоите въпроси. При мен всичко започна много странно, с уртикария, Пирогов, стабино количество кортикостероиди и тн.
Решиха, че е алергия и ме оставиха един месец само на хляб и картофи, като резултата беше никакъв. Освен, че почни бях умряла от глад. Моя позната тогава ме заведе при д-р Гайдурков, диетолог последовател на Лидия Ковачева. Колкото и странно да звучи от всичи лекари, които ме гледаха, а те не бяха малко, единствено той се сети човека да ми пусне хормоните. Оказа се, че ТСХ ми е 15,03, Т4 - 11,01,  ТАТ - 147,1, а МАТ - 600.
След неговата програма (разтоварителна) смъкнах резултатите на ТСХ - 6,15. Не мога да препоръчам неговата програма на останалите, защото неговия начин на хранене трябва да се спазва цял живот, а и аз не успях да вкарам в стабилните граници хормона. Въпреки че доста го смъкнах. В момента не бих се решила честно казано да спра лекарствата и да го направя, но тогава така се стекоха обстоятелствата при мен.
Когато отидох с тези резултати при въпросната ендокриноложка в момента осъзнавам, че тя изобщо не ме чу какво съм правила и че трябва много внимателно да прецезира дозата.
Даде ми 12,5 и ми каза след 6 месеца при мен. Отивам аз края на януари и какво да видим:
ТСХ - 11,56
Ш4 - 9,33
ТАТ - 512,7
МАТ - 600
Тогава ми изписа голямата доза от 75, а по мое усмотрение си пуснах преди десет дни хормона и беше 0,03. Сега съм на 50, но както вече казах, го спирам за ден-два и отивам при друг ендокринолог. Дано е свестен и ми обърне внимание.
Мария

# 559
  • Русе
Здравей marialencheva. Моето ТСХ беше 3,14 когато ми изписаха Еутирокс 75 микрограма. Пия го вече 43 дни. За този период: в началото сърцебиене, вероятно от високата доза, коята беше и първа доза за мен;  от време на време тежест в гърдите и бодежи в областта на сърцето, ту ги имам, ту ги нямам и затова не съм се обръщала към ендокриноложката през този период. В понеделник ми предстои ново изследване на хормоните да видим как са. Много ми е любопитно, дано не съм го смъкнала твърде ниско т.е 0,00 и нещо си, защото дозата си е високичка. Освен еутирокса не пия нищо друго за ТСХ-то. Имам и висок пролактин, за който пия Достинекс.
Като излязат резултатите ще пиша какво е станало и какво е  казала ендокриноложката.

# 560
Цитат
При мен всичко започна много странно, с уртикария, Пирогов, стабино количество кортикостероиди и тн.
marialencheva, и аз така започнах. И сега от време на време пак ми се появяват зачервявания по кожата, но както изненадващо се появяват, така си и изчезват.

# 561
  • Пловдив
Момичета и при мен всичко започна с уртикария, обиколих петима лекари в Пловдив, изпих сума ти лекарства и нищо, три месеца се влачих с червени сърбящи петна, накрая чак им свикнах Mr. Green и в момента, в който разбрах за хашимотото, обривите изчезнаха от самосебе си. Странна работа, сякаш се уплашиха от другата болест. На прегледа при д-р. Начев обясних за уртикарията и попитах дали е в следствие на Хашимотото, но той отрече да има такава връзка, каза само, че и двете са вид автоимунни заболявания, но сега като ви чета ми се струва, че не са случайни тези обриви newsm78още повече, че аз никога не съм била алергична към нищо Rolling Eyes

# 562
На мен д-р Тодорова ми беше обяснила, че обривите са в резултат от атаката на антителата.

# 563
  • Сфия
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед при д-р Начев. Вече съм с официална диагноза- Хашимото. Казах му, че планувам бременност. Изписа ми 50 мг L-тироксин. Според него, ако сме нацелили дозата би трябвало за 45 дни да вкараме ТСХ в норма. Тук чета, че това си е доста трудна задача.  Thinking Чух, че изписват за антителата селен, аспирин протект. На мен само МАТ са ми високи. Начев освен Л-тироксина друго не ми е изписал. Не се сетих да го попитам дали тези антитела не биха били проблем за бременност. Но според него важно е ТСХ-то... newsm12

# 564
  • до една звездичка
... Според него, ако сме нацелили дозата би трябвало за 45 дни да вкараме ТСХ в норма. Тук чета, че това си е доста трудна задача.  Thinking

Не четеш внимателно, значи. Wink Peace
Моят ТСХ падна от 37,6 на 0.36 за 30 дни с доза от 50 гами, така че, не е чак толкова трудна.

# 565
Здравейте

Бърди, благодаря.
Говорих на дълго и на широко с ендокринол..... днес и тя е категорична,че мога да си кърмя  Heart Eyes

А от сутринта трябваше да мина на 1 хапче от 100мг -  Crazy Crazy Crazy малее, щеше да ми изхвръкне сърцето. така ме задуши,чак лошо ми стана и въздух не можех да си поема. та веднага ми го намалиха пак на 1/2 и после на 3/4.

а да ви попитам - нормално ли е да си все гладен  Embarassed - чудя се дали от хапчетата,дали от друго,но постоянно ми се яде, а ако може и да е нещо сладичко  #Crazy

така ,като ви чета ,стигам до извода,че съм голяма късметлийка - забременях си, износих го без проблем, а ако ви разкажа какви ги върших по време на бременност  ooooh!-то не бяха палатки, катерене по планини,каране по цял ден на кола,сватби,хора  - последната изцепка ми беше 2 дни преди да родя се качих на хижа Мальовица така както си бях  preggo , но за второто ще съм в пъти по-внимателна. обаче от де да знае човек  newsm78

# 566
  • София
marrdata, Начев не лекува антителата, той е от тази школа. Д-р Тодорова предписва тези лекарства, които си изброила, заради антитела. Въпрос на избор е кой подход предпочиташ, аз лично не обичам много лекарства и с Начев съм си муцка Simple Smile

Гала и на мен все ми се хапва  Laughing Ама аз го отдавам на цокалчето, не на дъртия дядо Хашимото  Laughing

# 567
  • Sofia
Здравейте, момичета Simple Smile
Преди време бях споделила с вас за проблема ми с уртикарията, а сега виждам, че и при други Хашимото се е проявил така. Аз вече три месеца не мога да се видя без петна и пъпки - ендокриноложката ме праща при алерголог, тя пък ме тъпче със силни лекарства... Докато ги пия се изчиствам, после пак.. Утре ще си правя нови изследвания и се чудя дали да не потърся друг лекар ендокринолог, сега ходя при доц. Овчарова в ендокринологията в Майчин дом. И изобщо дали да продължавам с прегледите и при алерголог се чудя Thinking Ще се радвам на споделен опит от вас Hug

# 568
Velka, на мен ми се появяват сърбящи, червени петна или пъпки всеки път, като ходя на море. Обикновено започват да ми излизат в областта на шията, точно където е щитовидната жлеза, после се разпространяват по ръцете, гърдите, краката и почти цялото тяло. Пия алергозан и се мажа, но са много упорити и траят до 3 седмици, след връщането ми от море. Аз все си мислех, че е заради водораслите, защото съдържат йод, но може и да греша.
Възможно е да има връзка с приема на храни или пък с имунитета, за всеки случай не съм се консултирала с ендокринолога ми по въпроса, това са само догадки.

А ТСХ как ти е?

# 569
  • София
Аз мисля, че кожните проблеми са следствие на средата, в която живеем и храните, които ядем. Нямат нищо общо с Хашимото. Сега едно поне 50-60% от децата са алергични, а нямат хашимото. отделно огледайте се колко ваши близки имат кожни проблеми.
Не отдавайте всичко на дЕдо Хаши!
Аз имам само една дисхидроза, която се появява неизменно всяка пролет за месец. Лечението - (след опити с лекарства, само това работи бързо и ефективно) е да мокря ръцете възможно най-рядко (т.е. милото мие чиниите) и да намаля кафетата от 3-4 на 1 на ден. Вече 8 години се появява април-май-юни, според зависи кога се вдигнат Т рязко. Само първата година се излъгах да ползвам лекарства след това карам по тази схема и съм далече по-добре.
П.П. - Убедена съм, че няма нищо общо с Хаши-то, понеже около мен 60-70% от жените го имат, а нямат Хаши (проверено с изследвания). Средата ни е силно алергизираща, това е.

Общи условия

Активация на акаунт