Автоимунен тироид на Хашимото (17)

• 68 790
  • 715
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета, аз не съм писала от много време в темата, но ви следя. Сега съм бременна за трети път/за жалост предните две са неуспешни/. Пия еутирокс 50 + аспирин протект. Трябва да ходя на консултация при ендокринолог, но д-р Катя Тодорова ми е малко невъзможно да я посетя поради финансови причини, а и съм от бс. Някой има ли впечатления от д-р Димитрова в Бургас, евентуално при нея да се запиша. Имам и един въпрос относно кърменето - с приема на тези лекарства разрешено ли е да се кърми.

# 571
Kerala, накратко - не, хормонът не пречи накърменето. Прочети само 2-3 страници назад и ще намериш инфо.

# 572
  • София
keral Честито,лека бременност   bouquet В коя седмица си?
Кои лекарства визираш при въпроса си дали ще може да се кърми?
Имай предвид,че след раждане ще си останеш само на хормона,а той не пречи при кърмене.
Да не изброявам аз през какви лекарства и инжекции минах.... ooooh!

П.С И не забравяй на 30 дни да следиш ТСХ и ФТ4.

# 573
В 16та седмица съм, от септемврийките. Знам че е много рано да мисля за каквото и да е било, ама ми беше интересно. Аспирина трябва да го пия до 36та седмица, еутирокса ме притесняваше само, друго не пия, поне за сега, освен витамини. Благодаря ви за инфото. Hug

# 574
Както вече са написали преди мен приема на Еутирокс под 100 мкг не пречи на кърменето. Д-р Тодорова ми обясни, че при по-големи дози не е препоръчително. Аз кърмих до 1 г и 9м. без проблем.
Gala. нормално е да имаш апетит, аз докато кърмех постоянно бях гладна и качих килограми. Снаха ми, която е без Хашимото също кърмеше и беше също с голям апетит Simple Smile.
На мен също ми излизат червени петна най-често по шията, но аз развих много алергии след раждането и не съм го отдавала на щитовидната жлеза.

# 575
  • Sofia
Писана, утре ще си правя новите изследвания, в края на януари ТСХ ми беше 7.5. При мен пъпките започнаха да ми излизат по тялото през декември, януари вече бях цялата надута и в ужасни червени петна и ме приеха в алергологията. При мен диагнозата е автоимунна алергия, така че е в резултат на Хашимото Confused

# 576
Писана, утре ще си правя новите изследвания, в края на януари ТСХ ми беше 7.5. При мен пъпките започнаха да ми излизат по тялото през декември, януари вече бях цялата надута и в ужасни червени петна и ме приеха в алергологията. При мен диагнозата е автоимунна алергия, така че е в резултат на Хашимото Confused

Пожелавам ти, да ти влезе в норма ТСХ, предполагам, че тогава ще отшуми и алергията, във всеки случай - дано! Ще стискам палци, пиши какви са резултатите. Hug  bouquet

# 577
  • Sofia
Писана, благодаря   bouquet

# 578
  • София
Привет, момичета. Не съм писала отдавна, опитвам се да следя иначе темата.

Трябва да направя вече контролни изследвания (които отлагам от 3 месеца) и да посетя ендото, но бих искала да ви питам няколко неща. Трябва да направя обременяване с глюкоза, но попаднах в нет-а на изисквания за направата на това изследване и там се казва, че се прави поне 3 дена след свършване на МЦ  - така ли е? Както и дали има значение за ТСХ, Ф4, ТАТ и МАТ, които също трябва да направя.
И предвид на многото изследвания, някой да знае цената в Бодимед за обременяването с глюкоза? Чудя се дали там да отида или в Меддиа - в последната бодат ужасно, но искам да съпоставя и цените, че се очаква да е сериозна сметката.

# 579
хм, откакто пия Еутирокс( почти 3 години) ми спряха кожните проблеми Simple Smile, преди редовно получавах поне два пъти в годината и си вземах редовно Кларитин. Само веднъж една дерматоложка ме пита дали имам автоимунно заболяване! Може и да има някаква връзка Thinking

Момичета, много ме боли шията?  Sad Съвети?

Кърмачките, хапвайте, бебчетата и те са гладни, това не е от Дедо Хаши Grinning

# 580

Момичета, много ме боли шията?  Sad Съвети?

Преглед на ехограф, може би и проверка на ТСХ.

# 581
catty m, нямам никаква представа за глюкозата. за хормоните на щитовидната жлеза няма значение кой ден от цикъла. ако изследваш и ФТ4 пусни изследванията преди да си пила хормона.

аз пък напоследък преглъщам много усетно. нали знаете, по принцип премигването, преглъщането не се усещат, а аз това преглъщане го забелязвам непрекъснато - не ме боли, но цял механизъм се задейства в гърлото Simple Smile май и аз съм за ехограф

# 582
  • до една звездичка
Ох, с тези усещания... къде реални, къде въображаеми... ooooh! И аз съм много силна в тая дисциплина - час по час си гледам шията, все имам чувството, че нещо ме боде ту в ляво, ту в дясно, топчета търся, подутини... Confused
Така ще е, май, поне докато отида на поредния (последен, си обещавам) преглед при трети ендокринолог. Нядявам се той да се произнесе окончателно по въпроса имам, или нямам възел и какво ще го правя. До 29-ти все ще съм в джаза.  Crazy

# 583
  • Русе
Момичета, винаги съм била с ниско крвно 90/60. От известно време е станало 120/80. Оня ден обаче получих такова сърцебиене, такова замайване и схващане на тила, и като си измерих кръвното  140/100  Shocked. Реших че може да е от дозата ми. Търсих ендокриноложката си, но не отговаря на телефона. По собствена инициатива вчера не съм си пила Еутирокса/ 75микрограма/. Тази сутри си взех само половинка, и веднага си пуснах ТСХ. Вероятно чак утре ще излязат резултатите ми. Чудя се от какво е това кръвно и сърцебиене, както и дали да пия дозата си?

# 584
пете, със сигурност не я спирай.....дано се видиш с докторката утре. ако се е затоплило времето, може би си за намаляване на дозата, но трябва да прецени доки. докато я видиш си вземи по-малка доза, както си направила. да се почувстваш по добре. Hug

Общи условия

Активация на акаунт