ТРЕТИ ТОРТЕН СЕМИНАР НА ДАМИТЕ ОТ ТОРТЕНАТА ТЕМА

• 28 126
  • 680
  •   1
Отговори
# 510
Ванче - аз ще си взема точилката за сладки, дебела и дървена, ако някой има по-хубава да донесе и той. Но тя е към 50 см май на дължина, не съм я мерила точно. Ще взема и една голяма метална купа за разбиване.

# 511
  • Пловдив
Не забравяйте натурално царевично нишесте, боички и различни кътери

# 512
за боичките, споменах, че ще нося моите, итструменти мисля че всеки ще си носи, кътъри  може би също, аз имам само комплекта на  Уилтон за цветя, мога да купя и нишестето, предполагам не повече от 1-2 пакетчета ще трябват
аз искам да попитам правоъгълната ми торта, която ще е първи етаж трябва да е на подложка с размер на тортата нали?
за пластмасовите прибори и чинийки разбирам, че ще могат и в къщичките да се ползват, нали, да не мъкна такава покъщнина?
друго , което ми изниква като въпрос- мислим да си вземем месо за барбекю, ще си носим и дървени въглища....като цяло няма да има организация за подобни общи покупки , нали?

# 513
Аз да взема ли и сито?
Имам един въпрос ,някой може ли да ме снабди с подложки ф 30.?

# 514
  • Пловдив

за пластмасовите прибори и чинийки разбирам, че ще могат и в къщичките да се ползват, нали, да не мъкна такава покъщнина?
друго , което ми изниква като въпрос- мислим да си вземем месо за барбекю, ще си носим и дървени въглища....като цяло няма да има организация за подобни общи покупки , нали?
[/color]

В къщичките има порцеланови съдове, които са се ползват. За въглищата някой друг да каже- аз 2 години подред бях сама, а тази пропускам Sad

Последна редакция: нд, 15 май 2011, 09:25 от _Пепи_

# 515
Здравейте момичета.
Чета ви и...
Аз мога да взема пластмасови купи за разбиване. Бройте ги от мен.
Ако искате мога да донеса и новата придобивка, която имам благодарение на Райчето  bouquet, тъй наречения крикът. Може да пробваме някоя картинка да изрежем.
Албенка мога да проверя за подложки. В понеделник ще ти пиша.

# 516
Нинче, за храната всеки се спасява поединично. В центъра има доста кръчмета в които готвят и цените са прилични. Така че, ако не ти се носят буркани със супа, можете да хапвате там. Мъжете по цял ден са навън и пекат на скарите. Обикновенно се събират в беседката и се забавляват с мръвки чашки със съмнително съдържание. Пластмасите ще се ползват за всичко. Който иска да си вземе да къщите. Там има съдове по принцип, но ако не ти се мие, ще си вземеш от общите. Те са затова. Чашите са задължителни, защото децата постояно искат вода и сок. Не може постоянно някой да им носи и после да мие. Така че и това е измислено.
Снощи се сетих за въглищата. Ако всеки домъкне по един чувал, ще станат много. Дали да не се организираме като миналата година и един човек да купи 5-6 чувалчета. Мъж ми спомена че миналата година са останали малко. Непълен чувал. Не помня обаче колко купихме. Сега като отида на срещата ще питам Донята, че тя пазарува миналата година.
Та, си мисля има ли желаещ дасе нагърби с тая покупка? Кой ревеш че за него нищо не е останало за носене??? Я, да си вдигне ръчичката.
Айде, банда. Отивам на срещата. После ще докладваме ако нещо сме измислили.

# 517
  • гр. София
Здравейте момичета.

Прегледах 1-2 страници от написаното /Точилка, Кантарче, Нишесте, Въглища, ММ, Еднократни Прибори, Купи, Миксер, Джобове, Фолио, Шприцове - накрайници, Инструменти, Салфетки, Торти / само още за Разклонители, се сещам че трябваха. Картофи за печене с масло - Ммм..., май всеки обича...  Simple Smile

Но друго ме "мъчи", та да питам за Глицерина, че от 1-н месец се каня, и сега е крайно време, да разбера какво мислите по въпроса. А той е: - От Аптека ли го купувате? Че аз в Аптеките Глицерин не намерих. Продават само Глицерол, който е 85%-глицерин и 15%-???? незнам какво. А все пак се слага в ММ и след това се изяжда, че не само от нас, а и в повечето случай и от децата. Та така проучих въпроса и с две думи, ако искате от склада поръчвам да ми приготвят - чист Глицерин - ЧЗА - Чист за анализ, CH(OH)(CH2OH), имат и чисти шишета, по 100, 200, 300 мл пласмасови, а имат и стъклени та даже и с капкомер, аз мога да взема в стъклени бутилки по 1л казаха ми, че излизало около 10 лв., и после да го разделим, ако има желаещи.

Това е. Ако нещо друго трябва и мога да го свърша или донеса казвайте.

# 518
  • София
idn, какъв е срокът на годност на този чист глицерин. С удоволствие, ако е по-дълъг, бих си купила едно такова шише от 1л.

# 519
А аз бих си купла 200 мл.

# 520
И аз искам 500мл или литър, както е по-удобно.

# 521
Банда, включвам се с едно такова питане.
Патрияни е вече в БГ. Питам от нейно име. Някой ще се навие ли да направи една солидна купа крем ганаш?
Нещо с масления крем според мен се получи недразбиране. КрасиТочке, ти тоя крем който го предлагаш само за измазване ли е или и за пълнеж? Щото това е важно. За платките се разбрахме, че ще ползваме тези на Кедър. Ако и се сторят тънички на Патри, ще ги слепим по 2 с Ганаш или маслен крем и ще получим желаната дебелина. но с пълнежа го закъсахме.  Аз съм скарана с Ганаша, така че не се наемам, ,има ли доброволец???
Нещо ми е изпушил мозъка тотално. Някой да ми напочни ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПАЗАРУВА НЕЩО ОТ ИЛЧОВСКИ????? Казвайте докато е време, за да измисля някаква схема.
Ясно ми е че с айсинга ще берем много ядове. Не за друго но просто няма да изсъхне. Особенно ако вали. Хрумна ми резервен вариант. От платки можем да изрежем страниците на беседката и да ги оставим да изсъхнат 1 денонощие. После който иска да си шприцова дантели отгоре и да си украсява страниците.
Ето, свекървата в мен проговори.  Mr. Green Акъл дадох, значи ще спя спокойно.

# 522
Ванче,аз нали бавно загрявам нещо не разбрах за платките за Патрияни.Бяхме се разбрали аз да донеса и се уточнихме за 5 но аз ще взема и 10 ако трябва.Та последно да нося ли или не.А за ганаша и аз не съм много във час и не се наемам.Виж за дървените въглища кажете колко и ще взема.А глицерин и аз бих взела 0,500мл.

# 523
ditsan - Ще носиш бе душата! Тя ме пита колко са дебели и се притеснява че не е работила с толкова тънички. Затова и предложих, ако трябва да ги слепим по 2 и така ще се получи около 2см блат. Правила съм го тоя номер. Става добре. С тънък слой крем, като намазана филия се слепват  и се получава още по-стабилен и по-дебеличък блат. Сега разбра ли ме, или да продължавам да ръкомахам и да обяснявам?  Mr. Green
Гледам че пак настана затишие и в последния момент ще се сетим за 100 неща. И както винаги ще бъде юруш......

# 524
  • варненка от София
Аз да питам, ако някой носи повечко блатове, може ли да си купя. Предпочитам белички да са, ама каквито има. Че тортето дето ще правя в София за него няма да имам време да пека, та ще се пробвам с готови.

Аз ганаш не съм правила и не се наемам, хич не си падам по този крем. Но бих могла да направя от моя шоколадово ментов крем. Предполагам, че ще влезе в употреба.

Общи условия

Активация на акаунт