ТРЕТИ ТОРТЕН СЕМИНАР НА ДАМИТЕ ОТ ТОРТЕНАТА ТЕМА

• 28 107
  • 680
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Краси, кажи моля те, колко крем мислиш да правиш, ако е достатъчно за пълнене и измазване, да не товарим повече задачи? Все пак, това ще е неголяма кола... Едва ли си мислила да направиш една шепа крем...
Ванче, пудра от Илчовски имаш да носиш, за целите на занятието.
Марулче, ако ти се разнася крем, обожавам ментови вкусове, ще се радвам да го опитам Hug

# 526
  • варненка от София
Ами ще го направя, все ще влезне в употреба.

# 527
Краси, кажи моля те, колко крем мислиш да правиш, ако е достатъчно за пълнене и измазване, да не товарим повече задачи? Все пак, това ще е неголяма кола... Едва ли си мислила да направиш една шепа крем...
Ами ,мислех да го направя от 250 гр масло...толкова ми отива за една торта-26-28 см ,че и ми остава.
Но не е проблем да направя и повече.   Peace

Ванче,стана ли ясно кой ще ми е съквартирант на мястото на Виолетката?    Laughing

# 528
Някой да ми напочни ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПАЗАРУВА НЕЩО ОТ ИЛЧОВСКИ?????

Crazy Crazy Crazy  Joy Joy Joy

Нали не забравяте, че ще дойда в неделя? (то пък гача ли ви дадох възможност да забравите с постоянното си натякване  ooooh!)   Та, ако има нещо, което установите в събота, че ви липсва, оФчи да тИлИфонира, за да го нося ...

idn и аз бих взела 500 мл чист глицерин за анализ

# 529
Не виждам някой да е писал за оризона - аз ще взема оризон (20-30 пакетчета, дали ще са достатъчни newsm78).

# 530
  • София
Не виждам някой да е писал за оризона - аз ще взема оризон (20-30 пакетчета, дали ще са достатъчни newsm78).

Не виждаш, да, защото си го мислех и там си остана. Планирах да взема един голям пакет. Вероятно може да ни потрябва по беседката, а и не само. Той, обаче, сам няма да свърши нищо, затова трябват и ММ. Има ли желаещи да донесат 1-2 пак ММ или да си го сложа в списъка с "да купя"?

Ами ,мислех да го направя от 250 гр масло...толкова ми отива за една торта-26-28 см ,че и ми остава.
Но не е проблем да направя и повече.   Peace

Искаш да кажеш, че ти стига за пълнеж и измазване на такава торта, така ли? При всички случаи, колата няма да е повече от такава стандартна торта.

Марулче, твоят крем стегнат ли стои? Ако масленият се окаже недостатъчен...ще ползваме и двата.

# 531
Ще взема аз, но колко? Става въпрос за тези бонбони, като дунапрен, нали?

# 532
Все пак за какво количество ганаш говорим? Аз мога да направя с млечен кувертюр, пишете за да знам. И до каква степен на готовност? Приготвен но НЕразбит или направо разбит вече?

# 533
Дими мисля, че Краси е имала в предвид само маслен крем за измазване, а на Марулка крема навярно ще стане за слепване. Но те да си кажат.
Не видях да има примерен план на работа по дни, но предлагам тъй като Албенка ще е само първия ден:
1 ден- Шприцоване на кантове и др. със сметана
         - Работа с РА
         - Ако остане време, Албенка да ни направи една фльонга от нейните-шоколадови. Само предлагам. Аз имам кувертюр и ще взема, и целофан имам. Така де, понеже ще нося шоколадова торта, та една финтифлюшка добре би и седяла. Joy

# 534
  • София
Относно програмата...мисля, че като се посъберем първия ден можем да уточним нещата. Но определено първия ден ще трябва да направим РА елементите за беседката, белким поизсъхнат, докато потрябват.

# 535
Но определено първия ден ще трябва да направим РА елементите за беседката, белким поизсъхнат, докато потрябват.
Не искам да ти убивам ентусиазма, но там не е спирало да вали от 10 дни.  Sunglasses
Та, мислете какво ще слагаме в тоя айсинг. Тилоза?  Гипс? бетон?  newsm78
Малко се коригирам.
Що си мисля, че някой предложи да поеме въглищата, а сега не намирам доброволеца.
Та, питането ми е директно и конкретно:
Кой ще се навие да вземе 6 чувалчета въглища за скара. ОТ 5кг, а не от 3. По възможност, да е някой който ще пристигне преди 12-13 часа. Ако няма желаещи, ще се наема аз, но идея си нямам какво място ще ми остане в колата.
Още нещо се сетих.
Там откъдето ще взема пластмасите, имаше дъждобрани за децата. Миналата година бях взела на моите. Ако не ме лъже спомена, бяха по 2 лв.
Мисля да взема 15тина за децата.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 20:26 от van444eto

# 536
  • гр. София
Момичета, Глицерина е със срок на годност 2,5 години. Но аз мисля, че е доста повече.  newsm78
Но така казаха.
Пиша го днес, защото вчера цял ден не успях да се свържа, за да попитам, все зето даваше.
Утре между 13-15 часа ще се измъкна от работа, за да видя - кой колко е искал, и да го поръчам.

# 537
Ванче,РАЗБРАХ нямам нужда от по-вече ракомахания.А ДОБРОВОЛЕЦА за въглищата бях аз.Ще взема само дано там от дето ги взимам да има от 5кг.Взимам 6 от 5кг ако ли няма ще видя да потърся.
Марулка,аз ще взема 10 блата/бели/ за колата ако останат можеш да ги вземеш.

# 538
idn , ако може и за мене около 500мл.

# 539
  • гр. София
...,стана ли ясно кой ще ми е съквартирант на мястото на Виолетката?    Laughing

краси.мира , ще съм аз с мъжа, и Геновев.

Вчера 16.05.2011г. - те гледах по TV при УтИ. Ако не греша - ПоЗдравления !!!    bouquet  chef
И ако искаш, ще ти запиша предаването на един диск, ако вече не си си го записала.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 23:14 от idn

Общи условия

Активация на акаунт