Машина за хляб-39 част

• 63 102
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Аз се захванах да си чистя хлебопекарната, защото там, където се захващат бъркалките, е станал голям загар - всичко е черно. Как ли не опитвах - с meglio, с cif, не става. Много силно ли е загоряло, не знам. А и не мога да извадя тези вЪртели, та да ги накисна някак и да пробвам да ги изчистя. Те изобщо вадят ли се? Аз съм с Мулинекс OW 5000. Разглобихме го целия, ама не стана това, което исках. Или съвет как да я изчистя тази чернилка? Самото контейнерче отдолу, където се хваща към машината, също е черно  ooooh!

Можете ли да ме посъветвате нещо идейно или да не се занимавам..

# 451
Днес се заинатих да пробвам хляб само с брашно, вода, сол, захар и мая, никакви семки, никакви пармезани и мазнина.
Намерих внета подобна рецепта и резултата е впечатляващ- супер вкусен и хубав хляб - като екстра отгоре го намазах със смес от зехтин,1 скилидка смачкан чесън, чубрица, босилек и риган.

Върха е!     

# 452
mama Tin ,чуден ти е хляба  Peace аз най-харесвам такъв хляб без излишни прибавки.
Аз днес направих черното си хлебче/рецептата както винаги/, но го пекох на програма за пълнозърнест хляб.
Стана същото както при френската програма 1:1.Доволна съм, че съкратих часовете, а качеството си остана превъзходно. Най-вече съм впечатлена, че винаги корите му стават тънки и леко хрупкави.
При Мулинекса бяха дебели и много твърди /не знам дали е от печенето на машинките/.

# 453
Эдравейте момичета и момчета.От седмици чета форума и следя вашите коментари.Нучих много полеэни неща,запалих се много по хлевопекарните.Реших да си купя но незнам каква марка дае, моля Ви даите ми съвет.Искам да е голяма за 1.5 кг.мислех MOULINEX OW 5023 моделът за багети понеже ми казоха ,че е с два нагреватела и по довре изпича.Вярнолие моля помогнете в изборът ми.

# 454
Здравейте, може ли да задам и аз едно вьпросче, ако има някой наблизо да ми отговори? Мога ли в процес на работа на машината, да отворя капака и да добавя малко сльнчогледови семки, няма ги в рецептата, но ми се прииска да сложа  Crazy, или трябваше да ги смеся с останалите продукти в началото? Благодаря и се извинявам, ако вьпросьт ми е твьрде глупав

# 455
Днес се заинатих да пробвам хляб само с брашно, вода, сол, захар и мая, никакви семки, никакви пармезани и мазнина.
Намерих внета подобна рецепта и резултата е впечатляващ- супер вкусен и хубав хляб - като екстра отгоре го намазах със смес от зехтин,1 скилидка смачкан чесън, чубрица, босилек и риган.

Върха е!     
Здравейте, от преди 5 дена се сдобих и аз с пекарна. За сега резултата е 5:1 за мен. Но имам някои въпроси, моля към домакините с повече опит да ми кажат: при рецептата за пълнозърнест хляб как да го направя, така че кората да не е толкова твърда отдолу и отстрани?; другият ми въпрос е за рецептата за този хляб  без мляко, а само брашно, сол, мая. Мери Попинс може ли твоята рецепта за хляб? Направих и хлябът с маслини, сушени домати и подправки, но някак си не стана плътен newsm78, къде ли бъркам?

# 456
bobi***, спокойно можеш да си отваряш машината докато меси Peace
Не знам точно на коя минута от цикъла се чува един звуков сигнал - той е за да добавиш семки, или други ядки към тестото.
И в началото да ги сложиш няма проблем, но много ще се натрошат докато меси.

# 457
Елфа, погледни в рецептата на пълнозърнестия хляб дали не е много захарта. Понякога голямото количество захар прави дебела кора.
А иначе рецептата за моя най обикновен хляб е
360мл вода
10 гр жива мая
2чл сол
1,5 чл захар
около 600 гр брашно
Казвам около, защото в оригиналната рецепта количеството брашно беше 5 чаши от по 180мл, и аз прецених че това е около 500гр, но се наложи да добавям още няколко лъжици брашно. Въпросът е да стане на хубава и еластична топка.
Като го извадих от машината го намазах със смес от 1сл зехтин, стрити чубрица, розмарин, босилек и мащерка и една скилидка смачкана чесън

# 458
В един руски форум под аватара на всеки ползвател на хлебопекарна пише кой каква марка и модел ползва. Много ми допадна. Хлебопекарните са различни и една и съща рецепта не е приложима за всички машини. Мислех си, че е важно да е мощна машината, но след като си купих Панасоник, чиято мощност е 550 вата, вече съм наясно, че това не е най-важната характеристика. На всички, които си избират машинка бих препоръчала Панасоник. Изпича по-добре хляба от Мулинекс и корите са по-фини, а и горната кора е доста по-изпечена, като остава тъничка. Рецептите от книжката се оказаха много добри и изобщо не следя дали е станало на топка тестото или не. Тъй като пише да не се отваря, почти не съм поглеждала вътре, но като съпоставя рецептите, съм сигурна, че не се получава онова топче тесто, към което се стремя, когато пека хляб в Мулинекса.
Опитах хляб с добавка на мак, сусам, тиквени и слънчогледови семки. Много ми хареса, благодаря на Ганган за рецептата! Ленено семе не сложих (правих хляба с 5 вида семена) - нещо не го харесвам и нали си губело свойствата при печене, та вместо него, сложих повече от другите 4 вида семена. Правих го в петък, но нямах време да го опитам, а днес беше останало едно крайче и въпреки, че беше остаряло хлебчето, ми се стори много вкусно.

# 459
Благодаря, Изма, за отговора, вече ще знам занапред  Peace Обаче сега пьк ми изникна друго / в момента се меси тестото, обикновен хляб като за пьрви пьт, но като го гледам през прозорчето, не се вьрти като топка наляво-надясно, а е разстлано от стена до стена и бьркалката само си го бьрка, сьмнявам се да не е по-рядко, отколкото трябва. А всичко уж премерих !! Това нормално ли е...

# 460
Благодаря, Изма, за отговора, вече ще знам занапред  Peace Обаче сега пьк ми изникна друго / в момента се меси тестото, обикновен хляб като за пьрви пьт, но като го гледам през прозорчето, не се вьрти като топка наляво-надясно, а е разстлано от стена до стена и бьркалката само си го бьрка, сьмнявам се да не е по-рядко, отколкото трябва. А всичко уж премерих !! Това нормално ли е...

Ако си с Мулинекс, добавяй брашно, докато стане топче (но не прекалявай с брашното).

# 461
bobi*** , сигурно е рядко. Сложи малко брашно - една чаена лъжичка и виж дали няма да почне да става на топка. Ако трябва добавяй още докато стане топка.
Нека някой с повече опит от мен да каже Peace

# 462
Благодаря момичета ! Започвам да добавям брашно, по маааалко, че не ми се проваля още от пьрвия пьт !  Hug

# 463
с каквато и машина да си щом тестото не се е събрало значи трябва да добавиш брашно. нали правиш хляб , а не кекс ???  newsm78

# 464
В един руски форум под аватара на всеки ползвател на хлебопекарна пише кой каква марка и модел ползва. Много ми допадна. Хлебопекарните са различни и една и съща рецепта не е приложима за всички машини.
като ти допада това защо не си го написала в подписа си ?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт