Машина за хляб-39 част

• 62 695
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
да,формичките са малки,показах снимка преди страница....мисля да ги пека верижно,т.е. изпичам първата доза и след това изпичам втората,пак във формичките и в машината,разбира се...
Целта е да замеся двойна доза,за да "спестя" още един час месене на тестото за багети /програмата е 2ч.3мин., от които печенето е около40 мин., останалото време е бъркане на тестото и престоя му в машината/
ако става така - трябва ли да изчакам машината след първото печене да изстине преди да сложа вторите багети....и как да процедирам с маята
докато печеш първата доза втората как ще я спреш да не превтаса ? newsm78
можеш да печеш последователно без да чакаш да изстива машината.  bouquet

# 736
  • Щастлива мама на 3 слънца

това е и от мен хлебче по рецепта на Бонго с кисело мялко .
Искам да питам как да го направя по ароматно. Да мирише на хлебче де Simple Smile) някак като се пече мирише странно
поздрави

# 737

Целта е да замеся двойна доза,за да "спестя" още един час месене на тестото за багети /програмата е 2ч.3мин., от които печенето е около40 мин., останалото време е бъркане на тестото и престоя му в машината/
ако става така - трябва ли да изчакам машината след първото печене да изстине преди да сложа вторите багети....и как да процедирам с маята

tuly, направи си двойна или тройна доза и си ги изпечи във фурната. След това едва ли ще искаш да печеш багети в машината. Питаш за маята... Ако печеш във фурната, а това значи, че багетите ти ще имат време да втасат нормално (а не прибързано заради програмата на машината), на 500 г мая ще е достатъчна 1 ч.л. мая.

Днес направих един обикновен хляб (с мъничко прясно мляко), а вторият хляб се пече в другата машинка. Той е с бяло и типово брашно, яйце, прясно и кисело мляко, вода и т.н. Дано типовото брашно не окаже негативно влияние върху вкуса. Вчерашния експеримент кексо-козунак нарязах на тънки филийки и изсуших във фурната, т.е. направих ги на сухари. В тестото имаше мак и стафиди и се надявам да се е получило интересно. От много пробване на разни сладки тестени неща вече нямам никакво желание да ги ям.  Joy

Последна редакция: пт, 04 мар 2011, 14:15 от Анонимен

# 738
Искам да питам как да го направя по ароматно. Да мирише на хлебче де Simple Smile) някак като се пече мирише странно
поздрави
рецепта на хляб с к.мляко (айрян) не съм я измислил аз.
тази,за която споменаваш просто съм си я пригодил за моята машинка , а по количество - колкото на мен ми е необходимо за получаването на по-малък хляб.   bouquet

# 739
  • Щастлива мама на 3 слънца
поздрави
рецепта на хляб с к.мляко (айрян) не съм я измислил аз.
тази,за която споменаваш просто съм си я пригодил за моята машинка , а по количество - колкото на мен ми е необходимо за получаването на по-малък хляб.   bouquet

е с твои напътствания и помощ Simple Smile)

# 740
  • София
СТОП !!!

МОЛЯ НЕ ПИШЕТЕ ПОВЕЧЕ В ТАЗИ ЧАСТ НА ТЕМАТА !!!

Общи условия

Активация на акаунт