Машина за хляб-39 част

• 62 276
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Момичета и момчета, някой ползвал ли смеска на "Техра" за градинарски хляб?
да.  току що   bouquet

# 721
Сподели рецептата за хлябче с тази смеска, моля те  Hug !

# 722
  • София
Момичета и момчета, някой ползвал ли смеска на "Техра" за градинарски хляб?
Един от любимите на моето семейство.Правя го по рецептата ,която е на пакета.

# 723
Сподели рецептата за хлябче с тази смеска, моля те  Hug !
преди 2 часа приготвен.

# 724
ПРЕДИ ДЯДОТО ДА Е ЗАТВОРИЛ ТАЗИ И ОТВОРИЛ СЛЕДВАЩАТА ТЕМА
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ !!!

# 725
  • Враца
А така , Бонго!
Не може само ляб, трябва и малко романтика ! hahaha

# 726
Браво ,Бонго и за хляба и за клипа  Peace
Сусамови питки-месени в машината, изпечени във фурната.

# 727
bongo_2007 , страхотно хлябче  Hug! Имам да се уча още  Grinning.

mery_poppins1 , много апетитни питки  Grinning.

# 728
От мен един селски хляб със сушени зеленчуци

# 729
А така , Бонго!
Не може само ляб, трябва и малко романтика ! hahaha

+1   bouquet

Днес за пореден път забравих да сложа сол на хляба.  newsm61 Обаче половинката най-невъзмутимо си го яде все едно нищо му няма.  smile3503

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 21:10 от Анонимен

# 730
  • София
...

Днес за пореден път забравих да сложа сол на хляба.  newsm61 Обаче половинката най-невъзмутимо си го яде все едно нищо му няма.  smile3503

Ма ич се не ядосвай бе душа, аз у фалафелите забравих да туря сол та после всички ми се смяха. Обачеее дедааа ти не е вчерашен тъпанар, дообработих ги по друг начин и после им казах, че фалафели няма (е ... то това ще важи докато отидат в кухнята и погеднат в тенджерата ама както и да е).

Ади ще ви изчакам да понапишете още една страница па тогава ша пускам новата.

# 731
Е, мене ме изловиха много интелигентно. Половинката ме пита какъв е този хляб, защото напоседък все различни хлябове пека и аз много наперено заявявам, че съм направила ръжено-пшеничен хляб. Хапвам и веднага усещам каква е работата (абсолютно безсолно).  Sick  Утре ще пека филийки със сирене и яйца, т.е. ще замазвам положението.  Joy
Опитах да направя нещо между кекс и козунак с извара в машината. Не съм сигурна дали някой ще го яде (може би кучето ще е най-щастливо, ще видим). Нещо обърках нещата, пък и не знаех точно каква консистенция на тестото да гоня и не стана като на снимките. Отгоре на всичко се наложи да доразбъркам ръчно добавеното брашно в последната минута на месенето и може още тогава да съм сгафила. Така че гафовете бяха повече от един, но с толкова нови рецепти и експерименти няма как да върви гладко.   Sunglasses

# 732
аз пък вчера пак правих франзелки /багети/,че синът ми доста ги хареса първите с маслините, сега обаче сложих вместо маслини салам....интересува ме мога ли да увелича дозата за багетите,т.е. да сложа двойно от необходимите продукти, обаче незнам как да процедирам с маята newsm78
при нормалната рецепта за 4 багети от по100 гр. с еслага 190 гр. вода на 270 гр. брашно и 1 ч.л. суха мая

# 733
  • София
аз пък вчера пак правих франзелки /багети/,че синът ми доста ги хареса първите с маслините, сега обаче сложих вместо маслини салам....интересува ме мога ли да увелича дозата за багетите,т.е. да сложа двойно от необходимите продукти, обаче незнам как да процедирам с маята newsm78
при нормалната рецепта за 4 багети от по100 гр. с еслага 190 гр. вода на 270 гр. брашно и 1 ч.л. суха мая

Формите за багетите не са ли ограничени в машината. Като направите двойна доза къде ще ги печете другите.

# 734
да,формичките са малки,показах снимка преди страница....мисля да ги пека верижно,т.е. изпичам първата доза и след това изпичам втората,пак във формичките и в машината,разбира се...
Целта е да замеся двойна доза,за да "спестя" още един час месене на тестото за багети /програмата е 2ч.3мин., от които печенето е около40 мин., останалото време е бъркане на тестото и престоя му в машината/
ако става така - трябва ли да изчакам машината след първото печене да изстине преди да сложа вторите багети....и как да процедирам с маята

Общи условия

Активация на акаунт