Машина за хляб-39 част

• 62 306
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Tuly, към машината има само 1 книжка с рецепти и 1 с упътване. Моят модел е големият само, че без приставка за багети. Има една рецепта за кекс, но бих искала да  опитам някои от тук.
Предварително ти благодаря   :bouquet !

# 691
Привет!
Много се надявам да ми помогнете Praynig
Утре ще правим освещаване в къщи и трябва да направя питка. Всички сме се тръшнали болни и ми се иска машината да свърши тази работа (месенето де).
Моля, препоръчайте ми рецепта за обредна пита ( пише само че трябва да е с мая в нет-а). Ако имате идея и как би трябвало да изглежда в готов вид ( виждала съм с кръст, с гълъб ).
Благодаря ви предварително   bouquet

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 13:41 от Любезна

# 692
smyrfieta , аз правя този кекс и съм много доволна Simple Smile
1/2ч.ч вода (1ч.ч =240мл)
3 големи яйца, леко разбити
1/2ч.ч олио
2ч.л течен екстрат ванилия (аз слагам и една капачка тъмен ром)
2ч.ч брашно, пресято
1с.л бакпулвер
1ч.ч захар
 какао (ако обичаш)
и винаги слагам или портокалови или лимонови корички за аромат

След сигнала за добавяне може да се прибавят ядки (ако не си предпчела някои от по горните добавки)   bouquet

# 693
Привет!
Много се надявам да ми помогнете Praynig
Утре ще правим освещаване в къщи и трябва да направя питка. Всички сме се тръшнали болни и ми се иска машината да свърши тази работа (месенето де).
Моля, препоръчайте ми рецепта за обредна пита ( пише само че трябва да е с мая в нет-а). Ако имате идея и как би трябвало да изглежда в готов вид ( виждала съм с кръст, с гълъб ).
Благодаря ви предварително   bouquet

Любезна, избери си оттук.

Честита Баба Марта на всички!

# 694
Благодаря   bouquet
Аз се хвърлих в темата с рецепти, но "хляб" ,"хляб" а дали стават за питка Rolling Eyes добре че попитах  Embarassed

# 695
nhoa, а в машината ли го печеш или прехвърляш в кексова форма?

Смърфиетке, на дискът има няколко  сладки рецепти - млечен кекс, хляб с шоколад, рикота /италианско сирене/ и мед, кейк, фламандски сладкиш с малини, лимонов сладкиш,бадемов сладкиш, традиционен козунак, козунак с кафе и шоколад, сладкиш с мед  и подправки
коя от всички рецепти да ти напиша /мислех да ги снимам и кача тук,но не става нещо/
Само да отбележа,че не съм пробвала нито една от тях,но на снимките изглеждат добре...

# 696
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА и от мен.Да правите все такива вкусотий.

# 697
Tuli хлевопекарната ти МУЛИНЕКС 502330 ли е,щом прави багети.От колко време я ползваш,лесно ли се работи с нея.Аз мисля също да си купя такава за това ти задавам тези въпроси.Благодаря.

# 698
  • София
Момчета правхтози хляб

Хляб със сирене и маслини (750 гр)
 240 мл вода
3 с.л. зехтин
1 1/2 с.л. захар
3/4 ч.л. сушена мащерка
1 1/2 ч.л. сол
360 г брашно
2 1/4 ч.л. суха мая
---
55 г натрошено сирене
6 с.л. едро нарязани зелени маслини
3 с.л. нарязани сушени домати
3 с.л. брашно

Постави първите седем съставки в указания ред в машината. Нагласи машината на програма за бял хляб. Пусни я да меси.
Размеси останалите съставки добре. Постави ги в машината след първото месене или при сигнала за поставяне на добавки.
Аз поставям вместо указаните маслини и сушени домати каквото имам в момента -- само маслини, само сушени домати, черни вместо зелени маслини, чушки, лютеница. Понякога добавям чесън или песто. Мащерката, разбира се, може да се замени с други подправки -- например чубрица. Гледам количеството смес да не се променя и влажността да остава същата

пуснах го на програма за 3ч11мин ,но стана доста длетав и нямам идея какво не му енаред.Някой да има идея какво да променя в рецептата,за да го докрам по-така... Thinking

# 699
  • Разград
Момчета правхтози хляб

Хляб със сирене и маслини (750 гр)
 240 мл вода
3 с.л. зехтин
1 1/2 с.л. захар
3/4 ч.л. сушена мащерка
1 1/2 ч.л. сол
360 г брашно
2 1/4 ч.л. суха мая
---
55 г натрошено сирене
6 с.л. едро нарязани зелени маслини
3 с.л. нарязани сушени домати
3 с.л. брашно

Постави първите седем съставки в указания ред в машината. Нагласи машината на програма за бял хляб. Пусни я да меси.
Размеси останалите съставки добре. Постави ги в машината след първото месене или при сигнала за поставяне на добавки.
Аз поставям вместо указаните маслини и сушени домати каквото имам в момента -- само маслини, само сушени домати, черни вместо зелени маслини, чушки, лютеница. Понякога добавям чесън или песто. Мащерката, разбира се, може да се замени с други подправки -- например чубрица. Гледам количеството смес да не се променя и влажността да остава същата

пуснах го на програма за 3ч11мин ,но стана доста длетав и нямам идея какво не му енаред.Някой да има идея какво да променя в рецептата,за да го докрам по-така... Thinking

Точно тази рецепта съм я правила няколко пъти и винаги става разкошен хляб.Даже мога да кажа,че по-мек и пухкав хляб от този не съм правила,любимият на дъщеря ми.
Прави се на основната програма-мисля 3,30 часа.
Прибави следващият път още мъничко брашно,трябва да се получи,изпитана е рецептата.

Виждам,че маята е 2 1/4,намали на две чл.

# 700
Според мен течностите са ти доста. Интересно е дали ти се получи хубава топка?
И ако си сложила маслинки оваля ли ги с брашно? Според мен е имало нужда от поне още 40-50 гр брашно.А маята ако е суха за това количество брашно и 3 гр суха мая е достатъчно

# 701
tuly, пека го в машинката Simple Smile едно от нещата, на които се радвам от както имам Хлебарка е точно това Simple Smile не се занимавам да внимавам дали ще изгори или не Whistling 

# 702
  • Лондон/Пловдив
на коя програма печете кекса  newsm78 сега ще забъркам този по горе хареса ми рецептата  Heart Eyes

# 703
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
На програмата за кекс.

# 704
  • Лондон/Пловдив
Нямам програма за кекс и затова питах Mr. Green . В крайна сметка го опекох на някаква кратка току що го извадих ,но ще почакам малко и ще го разрежа да видим какво съм сътворила ,от едната страна ми е изгорял малко ама не е фатално дано вътре да е добре  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт