Машина за хляб-39 част

  • 62 317
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 7 779
Бонго[/b], виждам че още не си ги направил и затова те черпя от моите.
ЕРДИНЧ, благодаря за рецептата! newsm53
приемам с удоволствие . мерси   bouquet

# 676
  • Мнения: X
Изпробвах две рецепти в Панасоника и съм доволна от резултата. Няма снимки, но и двата хляба много ми харесаха. Единият е Италиански хляб от книжката на Ганган, а другият е за бърза програма с добавка на грис (рецептата е на Елена Бо от форума на Хлебопекча.ру).

# 677
  • Мнения: 3 428
Алис и аз днес направих една рецепта от този руски форум - хляб за тост, стана невероятен, съответно не стигна изобщо до снимка, беше бързичко изяден Laughing

# 678
  • Мнения: X
Алис и аз днес направих една рецепта от този руски форум - хляб за тост, стана невероятен, съответно не стигна изобщо до снимка, беше бързичко изяден Laughing

Дай линк, ако не те затруднявам.

П.П. В книжките към Панасоник има рецепти за хляб, които се правят на програма Сандвич. Пробвах и става хубав, но Италианският ми е фаворит.

Една от рецептите е:

White Sandwich    
‘Sandwich’-‘Bake’ (5hr)    
 
Суха мая    1⁄2 ч.л. (3/4)*   
Бяло брашно    400 г  
Захар    1 ч.л. (без захар)*   
Масло    15 г  (22 мл олио)*   
Сол    1 ч.л. (1 1/2)*   
Вода    290 мл (240)*

В скоби със звездичка е втората рецепта, която се изпълнява на същата програма.    

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 13:14 от Анонимен

# 679
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 179

Здравейте на всички
днес си взехме хлебопекарна НЕО ,направихме хляб - френски за около 4 часа .Но мн тестян вътре .Незнам от какво е .
Моля за помощ.
мерси лека ве4ер

# 680
  • Мнения: 7 779

Здравейте на всички
днес си взехме хлебопекарна НЕО ,направихме хляб - френски за около 4 часа .Но мн тестян вътре .Незнам от какво е .
Моля за помощ.
мерси лека ве4ер
какво сложи в контейнера ?

# 681
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 179

Здравейте на всички
днес си взехме хлебопекарна НЕО ,направихме хляб - френски за около 4 часа .Но мн тестян вътре .Незнам от какво е .
Моля за помощ.
мерси лека ве4ер
какво сложи в контейнера ?


520 гр брашно
300 мл вода
2 с.л. и половина захар
1 с.л сол
1ч.л мая на прах
1с.л и малко масло
2чл и половина сухо мляко
това е май
пуфф искам една обикновена рецепта за нормален хляб Sad(( стана един такъв солен и тестян ........
и никак не миришеше толкова хубаво както описвате
стоплих си водата изсипах ги както пише
помощ Sad(

# 682
  • Мнения: X
Адреналинке, честито и дано те слуша машинката!
 1 с.л. сол на 520 г брашно е много, права си, че е солен. Пробвай с 1,5 ч.л. сол и 1 с.л. захар. Не знам как протичат процесите при Нео. Дано се включат тези, които имат такава машинка. Може да пробваш да смениш програмата, но това е съвет от разстояние, без да съм сигурна какво ще се получи. Още - водата не я затопляй прекалено, защото това ще попречи на тестото да втаса добре и оттам няма да се изпече хубаво. Ако няма предварително подгряване (виж си инструкцията към машината), затопли водата до към 30-35 градуса Ц (ползвай термометър, ако имаш).

П.П. 1 с.л. = 3 ч.л. Наскоро имаше питане за рецепта към НЕО. Бг-момък  може да помогне, ако прочете.

# 683
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 179
Адреналинке, честито и дано те слуша машинката!
 1 с.л. сол на 520 г брашно е много, прави си, че е солен. Пробвай с 1,5 ч.л. сол и 1 с.л. захар. Не знам как протичат процесите при Нео. Дано се включат тези, които имат такава машинка. Може да пробваш да смениш програмата, но това е съвет от разстояние, без да съм сигурна какво ще се получи. Още - водата не я затопляй прекалено, защото това ще попречи на тестото да втаса добре и оттам няма да се изпече хубаво. Ако няма предварително подгряване (виж си инструкцията към машината), затопли водата до към 30-35 градуса Ц (ползвай термометър, ако имаш).

хихи мерси мила ще ви следя и ще пиша ")
а по принцип каква би трябвало да е сърцевината на хляба от машина ?

# 684
  • Мнения: X

хихи мерси мила ще ви следя и ще пиша ")
а по принцип каква би трябвало да е сърцевината на хляба от машина ?

Най-различна е сърцевината. Зависи от брашното (бяло, ръжено и т.н.), от програмата и машинката. Белият хляб обикновено е пухкав, а ръженият е сбит и нисък. Но щом е тестян, значи нещо не е наред.

# 685
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 179

хихи мерси мила ще ви следя и ще пиша ")
а по принцип каква би трябвало да е сърцевината на хляба от машина ?

Най-различна е сърцевината. Зависи от брашното (бяло, ръжено и т.н.), от програмата и машинката. Белият хляб обикновено е пухкав, а ръженият е сбит и нисък. Но щом е тестян, значи нещо не е наред.

да кто топка е не е пухкав като на лагард Sad(

ще попрочета малко Simple Smile
мерси за вниманието

# 686
  • Мнения: 383
Изглежда че аз съм най-нетърпеливата да направя симита на Ердинч.


да, така е Simple Smile, поздравления от мене   bouquet

бравос, изглеждат малко месести, може и така, няма проблем   chef , тука му викат sosyete simidi (sosyete: the people of quality, демек нещо като: симит на хората от високо качество ) или нещо като от тоя род, разликата на рецептата от уличните е че вместо вода се използва прясно мляко

 Crossing Arms но аз предпочитам уличните, т.е. симит'а на хората от улицата  Embarassed

ее, е, чакам още импровизации, и особенно да си ги приготвите за неделна закуска, закуска само със токущо излязъл от фурната симит, чай, сирене и маслини  ooooh!




Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 09:11 от Ердинч

# 687
  • Мнения: 0
 1dating Честита Баба Марта на всички! Бъдете здрави, бели и румени. Все така да правите вкусни хлябове, козунаци, тутманици и т.н.

# 688
  • Мнения: 123
Честита Баба Марта! Бързам да се похваля, че след първият несполучлив хляб, вторият /черен/ и третият /бял основен/ се получиха страхотни, особено белият-с хрупкава коричка, пухкав като селският хляб от едно време. Основно мъжът ми засега работи с машината. А сега да Ви попитам нещо- тестото за пица по рецепта от кножката е за 1250 г, но това ще ни е много. Ако намалим продуктите наполовина дали ще се получи? Благодаря! Ако може някоя рецепта за кекс, подходяща за машинка Мулинекс.

# 689
  • Мнения: 1 111
Честита Баба Марта, момичета и момчета! Да сте живи и здрави и да правите вс етакива вкусотийки Heart Eyes

Бегло препрочетох последните две странички, поздравления за козунаците и гевреците...Превъзходно изглеждат,предполагам, че са все толкова вкусни Party
Смърфиета, моята машина също  е Мулинекс и към нея има диск с рецепти, ти нямаш ли? Ако нямаш - ще ти препиша някоя рецепта за кекс...аз още не съм се осмелила да правя кекс, защото ми изглежда с много странна форма, ако ще го пека в машината...

Аз искам някой да ме "светне" от личен опит как се правят багети, не кат орецепта, а като технология. Машината ми има приставка за багети, но аз нещо не мога да се ориентирам как с еправят - първо се замесва тестото и после се слага да се пекат в тези приставки ли или....

Някой по-напред пишеше,че хлябът му бил доста ронлив, обикновено и при мен  е така,получава се хубав хляб, обаче при рязане що трохи падат...

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 12:08 от tuly

Общи условия

Активация на акаунт