Машина за хляб-39 част

  • 62 322
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Ердинч, в израз на мъжка солидарност пусни рецептата, че в противен случай ще изям ушите на мъж ми докато не ме заведе пак на гастро туризъм в Турция. Аз и без друго сънувам одрински бюреци и анадолски кюфтаци...

# 661
  • Мнения: X
здравейте  Hug

Бихте ли желали да вкусите от уличните гевреци на Истанбул?

Ако някой има желание, мога да преведа рецептата

 

Ердинч, нареждам се за рецептата.
Мери Попинс, благодаря за високата оценка!
Мама Тин, прочетох си отговора за лука и доматите, благодаря и на тебе!
На избиращите машинки - успех!

# 662
  • Мнения: 383
Симит


Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 21:54 от Ердинч

# 663
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
ЕРДИНЧ един въпрос-тоя маджун какъв е?Сигурно има някакво друго наименование.Ама то и без него ще станат пак гевреците.

# 664
  • Мнения: 383
ЕРДИНЧ един въпрос-тоя маджун какъв е?Сигурно има някакво друго наименование.Ама то и без него ще станат пак гевреците.

меласа, тука се вика пекмез, в разградско се приготвяше  от захарно цвекло



http://www.regal.bg/show.php?storyid=712356

# 665
  • Мнения: X
Ердинч, благодаря!   bouquet

Ивелина, меласа можеш да си купиш, но Ердинч написа какво да се направи като заместител.

http://biozona.eu/index.php?main_page=product_info&products_id=438

# 666
  • Мнения: 3 428
Алис, благодаря за линка, отдавна търсех меласа че да слагам в ръжения хляб.

# 667
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
Благодаря.Бях се притеснила с този маджун. newsm78

# 668
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Ердинч, жив и здрав да си  Hug!

# 669
  • Мнения: 5 542
Да споделя странната случка. Реших да направя хлебче от книжката с рецепти - италианско с три билки. Съответно две от тези билки купих от Била - майорана и босилек на СД "Меркурий"-Габрово.

Изпече се чудно ароматно хлебче, обаче...  Като започнахме да го ядем започна да хруска, все едно има пясък в него  Shocked. Изсипах остатъка от майорана в купата - на дъното има малко прах, като пудра, опитах - хруска отвратително.

Гадно ми е и притеснено, че и децата опитаха от този хляб.

# 670
  • Plovdiv
  • Мнения: 242
Тутманикът на Ердинч
was invented by Erdinc, all rights reserved

Продукти    от всичко по малко и в грамове:

Прясно мляко..........................50   
Айран......................................50 (тука айряна е различен с малко сол, но може да се замести със газирана вода или лимонада)   
Кисело мляко...........................50         
Олио........................................75   
Кашкавал................................75   
Cиpeнe...................................150   
Яйце.......................................100(половин жълтък с малко олио се отделя за отгоре)
Оцет.......................................5     
Захар......................................6   
Сол.........................................9   
Бяло брашно.........................550     
Cyxa Мая................................7   

може да се пече направо в машината на обикновенна, но азе месих в машината, пекох във фурната, 60мин на 160Ц с вентилатор, понеже трябваше да бъде готов до 12:20 го пекохме направо след първото втасване , препоръчвам второ втасване, обезателно
Тази рецепта не ми се получи трябваше да доливам още течност на два три пъти newsm78

# 671
  • Мнения: 4 928
Да попитам за един проблем дали му се е случвало на някой и какво да очаквам като краен резултат.
Сложих 1/4 бяло брашно, 1/4 здраве и 1/2 ръжено.
Всичко останало както си правя вс. хлябове.
Започна да меси и стана превъзходна топка.
След първото отлежаване и като започна второто месене погледнах в контейнера и видях едно много лепкаво тесто , което ужасно се мажеше под бъркалките.
Сложих още малко брашно и  почти стана топката , сега втасва и ще видя какво ще се получи.
От тук съм чела ,че черното брашно иска повече вода, но на практика при мен се получи обратното- сложих повече брашно в последствие.
Та на какво може да се дължи това и дали ще стане хубав хляб или да го изключвам и изхвърлям, да не го чакаам до края на програмата.
 

# 672
  • Мнения: X
Мери Попинс, малко преди печенето погледни дали е втасало тестото. С твоя опит няма как да те "надхитрят" някакви си брашна.

# 673
  • Мнения: 4 928
Хи-хи, ако ме надхитрят ще ги накажа и повече няма да ги купувам  Mr. Green

# 674
  • Мнения: 69
Изглежда че аз съм най-нетърпеливата да направя симита на Ердинч.
Е щом е така да ви покажа тогава моето произведение:
 
Е не станаха на външен вид като на Ердинч, но са вкусни.
Бонго, виждам че още не си ги направил и затова те черпя от моите.

То май Великденският пост започна и сиренцето не е много подходящо , ама нейсе. Нали си наш човек.
ЕРДИНЧ, благодаря за рецептата! newsm53

Общи условия

Активация на акаунт