САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб

  • 1 072 756
  • 785
  •   1
Отговори
# 780
  • София
  • Мнения: 4 513
Аз правя безглутенов хляб в хлебопекарната. На програма, която е под два часа /не помня Бърза или Ултра бърза беше/. Ползвам готова смес на Кауфланд. Трябва да се добави мая и слагам на една кутия 450 мл. вода и 50 мл. олио.

# 781
  • Мнения: 24 520
Готова смес за безглутенов хляб, на която изрично пише че се прави с мая, не е същото като безглутеново брашно - тая подробност не е малка. Има смески които със съответните добавки могат да се държат близко до това как става нормален хляб. Едното беше ксантанова гума, другото вече не помня какво се слагаше, подозирам и че списъкът съставки няма да е 1-2-3 неща на тая кутия.
За който го устройва - супер. Просто не всеки иска такава смеска, а ако просто са брашна които нямат глутен в тях, не се работи с мая и самата хлебопекарна става излишна понеже се забърква и пече като кекс. Рецептите по които се работи просто са различни и няма как така общо да се говори.

# 782
  • София
  • Мнения: 4 513
Aisha коментира за безглутенов или протеинов хляб. Не е уточнила дали е от готова смес или не. Споделих личен опит, макар дискусията да е в грешната тема.

# 783
  • София
  • Мнения: 18 240
Пробвах и готови смески Шаер, Кауфланд, и различни брашна дозирах, но не се харесаха и не ги ядеше внучката. Постепенно прояде глутенов хляб.

# 784
  • Мнения: 47 352
Моля, пуснете нова тема.

# 785

Общи условия

Активация на акаунт