Машина за хляб-39 част

  • 62 758
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: X
Ето и опит №3 за козунак в машината (Панасоника имам предвид). Печенето мина отлично. Избрах най-малкия размер за хляба, защото тогава пече при най-ниска температура. Прочетох го тук и реших да комбинирам новата рецепта с предишната. Не мина без гаф и този път - бях натъпкала диспенсера толкова много, че той се беше отворил, а съдържимото не беше паднало (това стана заради парченцата ябълка и затова ябълката трябва да се слага ръчно по време на замесването). Изпразването на диспенсера става около 3:13, ако не се лъжа, но аз се усетих чак към 2:30 (че диспенсерът се е отворил, а стафидите, ябълката и орехите не са паднали) и се наложи да добавя ръчно стафидите, орехите и ябълката. Тъй като прекъснах процеса на втасване, се наложи да оставя тестото да втасва в машината 30 минути (изключих я на да пъти и тестото си достигна нивото на втасване, а после програмата си продължи). Ползвах видоизменен вариант на рецептата, защото се оказа, че са ми на привършване стафидите и не ми се излизаше до магазина. Този път вече всичко е ОК като краен резултат. Горната коричка беше останала светла и допекох във фурната 2 минути само на горен реотан, докато добие цвят, но мисля, че беше излишно. Отварянето на капака на машината не е желателно и това може да е довело до по-бледата горна кора, но козунакът се оказа добре изпечен. Добавих рецептата в съответната тема, като си редактирах поста.


Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 10:41 от Анонимен

# 586
  • Мнения: 3 429
Алис, чудесен козунак!

# 587
  • Мнения: X
Алис, чудесен козунак!

Този път и на вид, и на вкус е ОК, обаче няма да ръся суперлативи, за да не ми мине котка път.  Joy Sunglasses Wink

# 588
  • Мнения: 3 429
Аз да похваля един хляб с доматен сок и чубрица, много вкусен и пресен и на препечени филийки с масълце.
Понеже рецептата е руска, ще я предложа на желаещите да експериментират:
500 гр бяло брашно
180 гр грахам
10-12гр жива мая
1,5члсол
4сл олио
130мл доматен сок
270 мл вода
при сигнала - 3сл чубрица, 2сл сушен лук и 1сл сушени домати
Оригиналната рецепта нямаше сушен лук и сушени домати, аз ги добавих по собствено усмотрение.
Основна програма, тъмна коричка.

# 589
  • Мнения: X
mama Tin, доволна ли си от сушените лук и домати. Никога не съм купувала. Звучи ми вкусно.

# 590
  • Мнения: 3 429
Alys, от сушения лук съм супер доволна - купувам си такъв на люспи от Карфур, не е много скъп а е супер ароматен. Хляба не мирише на лук, а просто си е ароматен. Сушените домати са малко киселички, но на мен ми харесват. Моите са в пакетче сухи, но си мисля че ако използвам мариниовани в зехтин, ще е още по добре, и в този случай не тр да добавям мазнина в хляба или поне да я намаля.
Освен това си купувам и сушени червени пиперки - хляба с тях е още по ароматен.

# 591
  • Мнения: 0
Някои знаели в Добрич ,Аляска от къде мога да си купя.Те имат ли модел за по-голям хляб.Вие направо ме отказахте от Мулинекса.

# 592
  • Мнения: 547
Някои знаели в Добрич ,Аляска от къде мога да си купя.Те имат ли модел за по-голям хляб.Вие направо ме отказахте от Мулинекса.
Аляска има в Метро. Доколкото помня, това е тяхна марка електроуреди.

# 593
  • Мнения: 931
Ето новата ми "гъба" - това е хляб с кисело мляко.
http://pepitta.snimka.bg/?album;aid=302320;pid=22527223
Този не съм оформяла преди последното втасване затова е пак толкова глрозен, но вече знам как да го правя и следващия ще е мн по добре обещавам.Иначе хляба пак стигна до капапа въпреки че спазвах рецептата , по съвет на потребител от форума вече ще си напсвам рецептите според моята машинка и се надявамследващит еми опити да са мн по сполучливи.Следващото на ред е пак козунак , още утре ще го правя.Стискайте палци ще се похвлая отново

# 594
  • Мнения: 5 026
alys, ти стана голяма майсторка на козунаците за толкова кратко време  Peace
ПОЗДРАВЛЕНИЯ  Hug  bouquet
Аз не съм правила втори козунак, защото нещо мойте хора са слаби в яденето на десерти и чакам да посвършат другите неща и тогава ще правя пак козунак.
Трябва до Велик ден да се усъвършенствам максимално.
  Laughing 

# 595
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 179
Здравейте
2:0 за Аляска хихи.
Навън е мн студено ,а и още не са ми превели парите.Още имам време да реша.
лек ден
изтекоха ми лигите с вас ..............страхотни сте

# 596
  • Мнения: 5 555
Днес направих козунака на mari-eta

http://valeriika.multiply.com/photos/album/11#photo=3

Много е ароматен. Иска ми се да е по-сладък. Но ме е страх да променя съотношение на продуктите.

# 597
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 179
здавейте пак да питам  някъде има ли снимки на продуктите,които използвате - брашно,мая..... за неразбиращи като мен

# 598
  • Мнения: 3 429
Еееее, ама че въпроси, все пак можете да отидете до магазина и да си купита брашно и мая. От всяко брашно ще стане хляб, не се вманиачвайте толкова, карайте я по-ларж.
И като за начало можете да прочетете блога в началото на темата Peace

# 599
  • Щастлива мама на 3 слънца
  • Мнения: 2 179
Еееее, ама че въпроси, все пак можете да отидете до магазина и да си купита брашно и мая. От всяко брашно ще стане хляб, не се вманиачвайте толкова, карайте я по-ларж.
И като за начало можете да прочетете блога в началото на темата Peace
Здравей само попитах с малко дете ми е мн трудно да се добера до лаптопа
Когато бях на режима на Дюкан си имахме снимки на всичко позволено като продукти  в един албум и всичко беше ясно. Виждам ,че има някакво брашно специално за такива хлябове. За това питам.
Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт