Малък Сечко тук вилнее - ЮЛСКА мама с коремче хубавее!

• 26 082
  • 702
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,момичета!

Таничка,благодарско за новата темичка   bouquet

Вяра,страхотни новини  Hug Така се радвам,че всичко е наред с резултатите от амниото.Честити ти сини гащи!

eka,при мен бяха объркали фамилията ми - вместо Илева - Илиева.За съжаление ми се случва толкова често,че сама се усетих и като вкарах грешната ми излязоха резултатите от БХС.Явно практиката им е без значение как желаеш да ги получиш да ги има нанесени и за интернет проверка.

Витамини пия прегнакеър с омега 3.Ще ги пия до края.За съжаление дори при разнообразно хранене незнам колко витамини приемаме чрез храната.Имам предвид от зеленчуците и плодовете,които заливат пазара ни.При първата си бременност пиех Центрум матерната и родих дъщеря си 2.750 кг.Така,че не беше изкуствено надута от приема ми на витамини.

И аз имам проблеми със зъбите от преди Коледа,които не мога да реша заради гаденето и  Sick Сега от 4 дни не съм връщала и ако така продължи другата седмица отивам на зъболекар.

Добре дошли на новите мами   bouquet

# 61
Да се разпиша и аз в новата темичка. Благодарности на пеперудка за оформлението!
Добре дошли на новите мамчета!
Jen, благодаря за ценните съвети, относно храненето Hug
Юлка, личната ми знае,че съм бременна, но въпреки това ме прати на снимка. Аз естествено не отидох, дано да няма нищо притеснително.
За витамините- аз пия фолиева и мама протект.С предишната бременност приемах само фолиева до 3-4 месец. Доктора ми беше казал ако искам голямо бебе да пия витамини, но така или иначе не пих /дъщеря ми се роди 3 кг. точно/.
За отделянето на децата- Теди от миналото лято спи в отделна стая, ако може така да се нарече, защото една голяма стая сме преградили на две- в едната спи тя в др. ние. Живот и здраве като се роди бебето първоначално ще е при нас, в дървеното креватче на кака си.
Голям глад ме гони момичета, от сутрината 3 пъти ядох.
Слънчев ден на всички!

# 62
  • София
Здравейте!

jen, мерси, че сподели за ЖК в Тина Киркова. И аз съм при д-р Ташков, утре ще давам кръв и ще взимам болничен - ще проуча къде трябва да отида.

За витамините - днес ще питам д-р Сигридов дали да взимам, че много противоречиви мнения има.

Хубав и усмихнат ден ви пожелавам!  Hug

# 63
  • София
Здравейте, момичета! Не мога да смогна да ви изчета. Темата наистина е страхотна!
Ох да се оплача - малката се научи да се катери по дивана и вече няма спокойствие. Само това прави по цял ден и аз само обикалям около нея да я пазя, че в повечето случаи решава да слиза с главата напред. Сега спи и аз на компа.
За креватчетата имаме и дървено и преносима кошара. Дървеното легло ни остана в София, а сега в Ботевград ползваме другата кошарка. Няма спроед мен кой знае каква разлика, освен това че в началото ми беше страшно удобно на дървеното легло, че му се сваля решетката и така залепено за спалнята спяхме без проблем и без да ставам най-вече.
А иначе за бебето съм в голяма чуденка къде ще спи. Малката още спи в нашата стая даже от два, три месеца се настани и в нашето легло. Кошарката още е в стаята, защото и нея ползваме от време на време. А за още едно легло няма място. Как ще става тая работа умът ми не го побира.Надявам се Ана да спре да се буди през нощта и поне тя да си спи в леглото, а за бебето ще го мислим. Иначе трябва и четиримата на спалнята и това е. Ще стане много забавно.
За витамините съм чувала, че приема на изкуствени такива възпрепятства усвояването на приетите естествениу но не знам дали е така. Засега не пия нищо, ще видим за понатам.
Честито на всички момичета с добри новини и много стиснати палци на тези, които имат нужда от тях Hug

# 64
момичета един наистина приятелски съвет от мен:Не слушайте консултантките в бебешките магазини,нито пък се съобразявайте с бебешките списъци,които ще ви се предложат в нета.Всичко е излишно.За синът ми накупих такива глупости и боклуци,които даже не ползвах.Сега като вляза ,и като дойдат да ме консултират ги отрязвам на момента. Peace

# 65
kaloqnis2007 Hug ,ще споделиш ли каква количка избра в крайна сметка ? bouquet
 За приема на желязо-има три  варианта-таблетки,капсули и течен!Аз от първите два страшно се запичах, и без друго положението беш много зле от самото начало на предната ми бременност,но с течния нещата се оправиха!Надявам се да нямам нужда от допълниителен прием поне до 28 седм. Peace

# 66
  • София
Танче, страхотна е темичката, благодаря!   bouquet

Момичета, а вие пък кога успяхте 5 страници да изпишете, не можах да ви изчета  Joy Joy Joy

Добре дошли на новите мамчета, леко бременеене ви пожелавам.

Вяра, радвам се, че резултатите от амниото са добри и си си отдъхнала най-сетне. Честити сини гащи!

За витамините: подкрепям мнението на elisalou. Доки ми казва същото - витамините за бременни не са за бебето, а за майката, защото бебето си набавя каквото му е нужно и всъщност майчиния организъм страда от недостиг. А и е против приемането на синтетични препарати, освен ако не е много, много наложително - та нищо не пия, а се старая да хапвам по-здравословно.

Надявам се, че Фейт ще се оправи скоро и ще я изпишат от болницата. Много неприятно се е получило с тези контракции...

Отивам да подишам чист въздух, че нещо пак се ядосвам за дивотии...

# 67
Момичета, да ви питам правиха ли ви микробиология?
Нямам някакви оплаквания, но се чудя да я правя ли да не я ли правя, а и след такъв преглед ме е страх да не прокървя.

Калоянис, а и момичетата с детенце вече, бихте ли споделили, кое според Вас е необходимо за бебето и кое излишно? Първо детенце ще ни е и всичко ми се вижда нужно, но съзнавам, че някои неща само ми се виждат нужни!  Mr. Green

# 68
здравейте и от мен. Благодаря за новата тема!
За креватчета-ние сме с дървена кошара 70 на 140 см, със сменящо се ниво (тоест е удобна и за новородено като е на най-горното ниво), сега е на най-долното и решетката се маха, като така си е реално в момента като обикновено легло. Преносима кошарка имаме за моментите, когато пътуваме. Дървената кошарка ми се струва по-удобна за детето, а и при прохождане дава чудесна опора (перила за хващане). Но и преносимите имат хубави модели. Обаче ние по принцип сме в една стая с бъдещия батко (и поради размерите на жилището няма как реално да сме в различни), сега обмисляме варианат да купим двуетажно легло и на първия етаж да е бебето (ще му сложим някаква преграда, да не пада, а на втория-баткото. Аз като бях малка бях в дървена кошарка до почти третата си година, преместиха ме на двуетажно легло веднага когато на братчето ми (с 2 години по-малко от мен) му умаля кошчето, в което спеше той (люлеещо се). Беше много забавно с двуетажно легло. А и икономично откъм заемано пространство от пода.
А витамини не вземам засега. Гинекологът ми не е привърженик на взмането на такива освен при необходимост. Гледам да ям много зеленчуци и плодове...  Та така.
Лек и слънчев ден ви желая!

На въпроса на Кратунка--необходимо е място за спане на бебето, спално бельо за него, корито за къпане (не е необходимо да е от скъпите анатомични, и обикновено върши работа, има едни евтини хавлиени поставки, които се слагат (Вис Виталис например има такива) и става по-лесно къпането на новородено), количка за разходки, шишета (ако майката не кърми или кърми, но и цеди), помпа (за всеки случай), бебешка козметика, дрешки (но по принцип който те види като се роди бебето все ти подарява дрешки...), памперси. Това е основното. Има и безброй други неща които може да се вземат, а може и не. Практични ми се струват (и използвам и досега) протектори за матрак (не допускат  намокрянето му при повръщане и/или напикавана), също тензухените пелени за бързо попиване на водата след баня. Дано съм била от полза със споделянето на моя личен опит.  

# 69
Момичета, да ви питам правиха ли ви микробиология?
Нямам някакви оплаквания, но се чудя да я правя ли да не я ли правя, а и след такъв преглед ме е страх да не прокървя.

Ще споделя по този въпрос. Аз на една от консултациите се оплаках, че ми е доста силно течението без мирише или да ме боли, сърби и т.н. Като ме прегледа, доки каза, че наистина ми е по-силничко от нормалното и съветва да направим микробиология. Естествено, че се съгласих. Самата процедура ми беше неприятна...  ooooh! , макар и да мина бързо. След това не съм прокървявала, но май това си е доста индивидиално. Слава болу  Praynig, резултатите бяха добри, нищо нямаше...

Ако имаш притеснения, направи си... Даже и да има леко прокървяване, то ще е от шийката и няма да има нищо общо с бебо. Аз ако нямах засиленото течение мисля, че нямаше да ми хрумне да си правя.

# 70
  • София
MocaQueen, Ека и аз имам  болки в кръста и таза. Събуждам се с болки и изтръпвания в тазовите стави. Много е неприятно. Трябва да питаме лекарите си дали може да се мажем с някакъв гел, който да облекчи малко болките.

naiema, аз като препатила със зъбите ще си позволя да ти кажа някой неща  Grinning Ако се налага да се слага упойка - може, но само ледокаин или упойка, която не съдържа адреналин ( детските).  Панорамна снимка на зъбите не може да се прави, но може да се направи на 1 зъб като ти се сложат 1 или 2 престилки върху корема. Хубавото е, че сме минали 15 седмица и органогенезата е завършена. Най-добрият период през бременността за лечение на зъбите е между 4-7 месец.

Кратунка, не са ми правили още микробиология, но на следващият преглед ще си поискам.

# 71

За витамините, аз почнах да пия Pregnacare plus с omega-3.
Не съм спряла фолиевата, тъй като аз не я усвоявам добре и до 9 м. трябва да я пия!

Миличка, в пРЕГНИКЕЪР  има 400мл. фолиева, не е ли достатъчна? newsm78
А иначе за бебето съм в голяма чуденка къде ще спи. Малката още спи в нашата стая даже от два, три месеца се настани и в нашето легло. Кошарката още е в стаята, защото и нея ползваме от време на време. А за още едно легло няма място. Как ще става тая работа умът ми не го побира.Надявам се Ана да спре да се буди през нощта и поне тя да си спи в леглото, а за бебето ще го мислим. Иначе трябва и четиримата на спалнята и това е. Ще стане много забавно

Ох, същия проблем  Thinking

Пожелавам ви прекрасен ден   bouquet

Фейт  Hug

# 72
  • Holland
darato

Rita01 много те моля прати ми линка с креватчето от Икеа, че моят мъж нещо не открива беешки и детски легълца.. нали ги знаеш мъжете...  Laughing Ще му го препратя, за да се ориентира. Може ли да ме ориентираш колко струват?
.

Ире това е линка на кошарката от икеа, там ще видиш и цената.

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70116002

А това е гардеробчето: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90111391
Съжалявам само че линка е на холандски .
А ето намерих и на английски  Simple Smile : http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/70116002

Фейтче душицо, чакаме те при нас. Hug

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 15:22 от Rita01

# 73
Привет мамчета!
Честита ни нова темичка!!! Simple Smile
И аз се изненадах, колко ного сте изписали Simple Smile
днес пак си направихме разходка с етърва ми и племенничето , ама ме стяга ниско долу сякаш ми е дошло. Та етърва ми се притеснява да не са контроакции и веднага си купих но шпа и сега ми помина. Прибрах се и по некно "нареждане"  цял ден трябва да лежа!!! Не че имам някакви по-различни планове, ама... Simple Smile
galentse благодаря ти за изчерпателното инфо! на мен също ми инетерсно, макар да имам мамчерта около мен , какво все пак ще ми трябва и каво не Simple Smile
Радвам се за хубавите резултати на дарато!!!
А на фейтчето стискам палци бързо да се оправя и вече да забравя за лекарите, поне до Юли !!!!!
Целувки от мен и се паркирам под завивките !!! Hug  Hug  Hug

# 74
Относно микробиологията -- самото вземане на секрет не е опасно, тъй като не е необходима употребата на гадния разширител за влагалището и остъргване на клетки. Просто тампончето леко се вкарва и това е. Опасно е ако ти вземат цитонамазка, която също като микробиологията е задължителна през първото тримесечие, но лекарят ме предупреди, че може да прокървя и да има усложнения и ми предложи в картона ми да запише, че съм отказала цитонамазка.

Общи условия

Активация на акаунт