Отворено писмо до Министър Игнатов относно тежките чанти на учениците

• 31 840
  • 269
  •   1
Отговори
# 165
  • out of space
Също подкрепям идеята за по-малка лятна ваканция, харесвам френския модел на 2 месеца 10 дена ваканция и лятна ваканция 2 месеца.

Абсолютно съм против!!!!!! Не желая по време на лятното слънчево време децата ми да седят по цял ден затворени в класните стаи! Също така септември е перфектен месец за почивки, точно тогава офертите са най-изгодни- много хора не могат да си позволят да отделят големи суми през август. То и сега е лудница, преставям си всички да се юрнат да си организирват почивките в рамките на два месеца  ooooh!
Това са само част от доводите ми, но няма да влизам в подробности- тази тема от край време ме ядосва невероятно!

# 166
  • София
Също подкрепям идеята за по-малка лятна ваканция, харесвам френския модел на 2 месеца 10 дена ваканция и лятна ваканция 2 месеца.

Абсолютно съм против!!!!!! Не желая по време на лятното слънчево време децата ми да седят по цял ден затворени в класните стаи! Също така септември е перфектен месец за почивки, точно тогава офертите са най-изгодни- много хора не могат да си позволят да отделят големи суми през август. То и сега е лудница, преставям си всички да се юрнат да си организирват почивките в рамките на два месеца  ooooh!
Това са само част от доводите ми, но няма да влизам в подробности- тази тема от край време ме ядосва невероятно!

Peace

А и имам позната, на к. децата са по фр.-та с-ма - лудва какво да ги прави по 10 дена на 2 месеца, този модел не е за нашите условия.   Grinning

# 167
  • СОФИЯ

Peace

А и имам позната, на к. децата са по фр.-та с-ма - лудва какво да ги прави по 10 дена на 2 месеца, този модел не е за нашите условия.   Grinning

Peace http://www.snbm.org/userfiles/file/snbm_holidays_act.doc

# 168
Не разполагам с домакинска везна, но има магазинче за ХС на две крачки от нас.
Днес занесох да претегля учебник по математика на "Просвета" за пети клас.
Тежи 660 грама.  Twisted Evil. Съдържа 254 страници. Тежка, гланцирана хартия.
Другите да са около 400-500 грама.

Заради едните далавери докъде стигнахме.  ooooh!

Люлин,позволих си да цитирам тези стойности днес пред БТВ.  Hug Говорихме за кампанията. При вас изискват ли задължително да купувате допълнителни помагала. При нас-да. Никой не каза да обсъдим, може ли, ако сте съгласни, да не говорим пък някой да каже защо се налага да се купуват. 

# 169
  • СОФИЯ
Мхъ, а на мен снощи отново ми се наложи да извадя "насилствено" правописния речник от чантата на второкласничката. Мислех, че сме приключили с това в 1 клас. Детето пак се тръшна, че заради мен ше е нередовно. Не знам как ще е по-нататък, но със сигурност г-жата ни от началния курс ще ме запомни като изявен енергиен вампир  Twisted Evil! Няколко пъти ми заявява, че след разговорите си с мен не може да спи по три дни  Grinning

# 170

Кое те ядосва, че си изказвам мнението.
А довода септември почивките са най-изгодни ми е направо смешен, тогава излиза че учебното време на децата трябва да се съобразява с това какво е на някой удобно.

А харесвам този модел защото съм забелязала, по моите деца, че на 2 месеца учебно време имат нужда от почивка тогава стават преуморени, в същото време, по малката лятна ваканция помага да не се забравят повече неща.
А не се съобразявам с това кое на мен ми е удобно и как ми харесва, а как е добре за децата.

# 171
  • out of space

Кое те ядосва, че си изказвам мнението.
А довода септември почивките са най-изгодни ми е направо смешен, тогава излиза че учебното време на децата трябва да се съобразява с това какво е на някой удобно.

А харесвам този модел защото съм забелязала, по моите деца, че на 2 месеца учебно време имат нужда от почивка тогава стават преуморени, в същото време, по малката лятна ваканция помага да не се забравят повече неща.
А не се съобразявам с това кое на мен ми е удобно и как ми харесва, а как е добре за децата.

Самата тема ме ядосва, защото ако такова нещо се приеме ще бъдам много, много нещастни-  цялото семейство, не само аз.
Имай си мнение- нямам против, но просто не можах да го подмина без да си напиша моето.  Simple Smile

# 172
  • Стара Загора
Аз пък съм против да намалят ваканцията на децата. Naughty

# 173
Fanni, изключително съм ти благодарна! Кажи кога да те гледаме.
  bouquet
В нашето училище са относително скромни при изискванията за допълнителни помагала.
Сега за първи клас ще има 4 броя, но всички те ще стоят в у-ще.
За пети клас всеки ден казват на детето в момента всеки ден по нещо за съответния предмет.
По математика обаче, въпреки въпросната тухла, им искат сборник и учебна тетрадка!
Дано не се наложи да ги носи всеки път...

Много съм ЗА шкафчета, ако ще във фоайетата на етажите да са, този товар е нечувано престъпление спрямо децата!

# 174
Как се развива инициатива, ако може някакво инфо.

# 175
Как се развива инициатива, ако може някакво инфо.
Hug

Ние малко сме се раздвоили в две теми и сигурно скоро ще се съберем в една.

Според нас- чудесно. Много училища се присъединиха. Тепърва предстои да обобщим формулярите, които те попълват и чрез нас-родителите да отчетем резултати.
На 5 октомври приключва първи етап. Тогава ще пусна списък на присъединилите се училища и организации. Ако някой от вас иска плакати за разпространяване не ка пише тук. Аз днес залепих на кабинета на педиатърката Peace Много се зарадва жената.

Днес се обадиха от пресцентъра на МЗ. Очакваме и те да се включат по-активно съвсем скоро. Ще пиша като има развитие.

Разбира се, в началото сме и наясно сме че няма нещата не могат да се подредят без постоянство иот наша страна.

Аз лично вярвам, че ще има резултат. Даваме си сметка че ще е трудно, Борбата за олекотяване на учебниците и редуциране броя на помагалата няма да е лесна- там интересите са сериозни.

Имаме нужда от помощ- първо за София. Искаме да се съберем няколко родители, в които училища се изискват голям брой допълнителни помагала и те е необходиме да се носят, защото за тях не е осигурено място в училище. Планираме среща по този проблем с РИО-София. Но трябва да съберем повече действителни доказателства. Казвайте кой желае да дойде.

# 176
Благодаря Фани, че толкова бързо отговори, подкрепям Ви, засега само виртуално, ако имам възможност ще се включа и реално, че скоро пак ще съм на дневен ред първолачка, та дано дотогава се реши проблема.

# 177
  • София
Проблема няма да се реши.Моят син е 12 клас и от 1 още се говори за тия тежки раници и ефекта е нулев вече 12 години.Прекалено много се печели от някои хора от допълнителните помагала.В нашето училище няма втори комплект учебници - малкото ми е 4 клас и имаме допълнителни помагала , в училище стоят само тестовете.

# 178
  • София
Явно не е обърнато изобщо внимание нито тогава, нито миналата година, нито по-миналата, а още по-малко тази. Tired Tired Tired
Точно днес писах статус във ФБ, ще го цитирам:
"Влади днес има 7 часа. Сред които рисуване (скицник, четки, бои..), физкултура (гуменки)
Има бутилка вода.
Отделно другите предмети. (Учебник, учебна тетрадка, малка тетрадка, някъде и по две, несесер)
И така:
Влади тежи 33 килограма.
Раницата му тежи точно 8!
Това нормално ли е, по дяволите....
Дали да не поканя някой от въпросното министерство да му я носи?"

Питам, ДОКОГА?

# 179
  • Русе
  моето дете тежеше в първи клас 15 кг. В 7клас е 33.  От първи до четвърти клас раницата му тежеше в тоз диапазон, около 8.  Ами аз я носех. Абсолютно ненормално.

Общи условия

Активация на акаунт